X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a ile przytylas od ostatniego wazenia przed wyjazdem do Pl? Waga tez Ci sie juz uspokoila? :D

A na jakiej podstawie on wypisuje te papiery? Powiesz mu ze boli Cie krzyz nogi i ze juz nie mozesz pracowac ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria a ile przytylas od ostatniego wazenia przed wyjazdem do Pl? Waga tez Ci sie juz uspokoila? :D

A na jakiej podstawie on wypisuje te papiery? Powiesz mu ze boli Cie krzyz nogi i ze juz nie mozesz pracowac ;-)

Od 10 kwietnia wychodzi 1,4 kg.. Ale zwaze sie jutro i sie przekonam bo jakis nie wierze.. Chociaz byloby bosko, jakby zaczela sie normowac i leciec jak u Ciebie wolniej :)
    Jak bylam u gina wczesniej powiedzial, ze to ze poronilam, to ze krwawie w ciazy i ze mam bole to nie powod zeby dostac te papiery.. Teraz bede szla z mezem i powiem ze po 1. Boje sie sama autem jezdzic a jezdze ok pol h w jedna strone, ze mam czasami zawroty glowy i mialam ostatnio w pracy a musze pozniej sama wracac bo mamy tylko jedno auto.2. Ze mnie bardzo plecy bola i nie mam sil w pracy stac czy chodzic dluzej, 3. Ze sie zabardzo stresuje ta praca 4. Ze bola mnie nogi ze mi juz puchna szybko i wychodza zylaki.. Jak to nie podziala moj maz chyba go rozniesie :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 2 z przodu na suwaczku super :)

Aggie, Camille87 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez z rana :) A ja mam dylemat, bo niby juz za dwa tygodnie moglabym isc na urlop i miec wszystko w doopie, ale za to zmniejsza mi sie czas bycia z corka po porodzie :( i tak liczylam ze musze na pewno wytrzymac przynajmniej do polowy czerwca, a najlepiej do lipca, miesiac urlopu i macierzynski zaraz potem. Dzis rano ledwo sie z lozka zwleklam, tak mnie nogi i plecy bola :( za tydzien wizyta z polozna to moze da skierowanie na masaze bo sie wykoncze...

Camille87, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no to super wynik z ta waga!! :D widzisz nasze organizmy skumulowaly to co potrzebne na poczatku i feraz leci wolno :-) :-)
    Twoje argumenty brzmia racjonalnie wiec musza podzialac :-) chyba ze ten lekarz to jakis hitlerowiec i po zlosci nie da:/ to wtedy maz bedzie wiedzial co robic :P

No ta 2 z przodu jest niezla ;-) u Ciebie za 2 dni tez bedzie :D

Wczoraj rozmawialam z mezem na temat materaca do lozeczka i zdecydowalismy ze zainwestujemy w lepszy - lateksowo kokosowy - fakt ze jest drozszy ale jakby nie patrzec dziecko na poczatku spedza wieksza czesc zycia w tym lozeczku a poza tym to zakup na kilka lat..
    U mnie w miescie mam danpol wiec podjedziemy i zobaczymy dotkniemy zapytamy :-)

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Ruda oby Ci sie udalo zalatwic te papiery. Kurcze nie wyobrazam sobie jak mozna takie problemy przy tym robic :-/ trzymam kciuki za wizyte ;)

Mila witaj pracusiu :)

Kamila niezla akcja z panelem he he ja to bym sie wkurzyla chyba :D

Miriam fajnie, ze Zojka ladnie Ci spi i gratuluje ladnego spadku wagi ;)

Ja jeszcze w lozku i wychodzic mi sie cos nie chce :-/ kiepski humor cos mam dzisiaj :|

Ruda27, MILA, Miriam lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewcyzny :) oby nie robil problemow i wystawil papiery.. Pozńiej z tym musze isc na koktrole do lekarza z ubezpieczalni.. Wiec licze ze po majowce juz nie wroce do pracy :) u mnie w robocie tez na to licza bo tak to maja niezbyt dobrego pracownika, a jako ze dalej musza mi placic nie moga zatrudnic nikogo nowego..

Zwazylam sie znowu (bo bylam w ubikacji na akcji nr.2) i oczywiscie waga wariowala rozne liczby pokazywala, ale najwiecej tego co wczesniej (tzn 0,1) mniej haha wiec mysle ze to prawidlowa waga :) obyyyyy

Kamila czytalas o tym materacu? Musze tez sie rozejrzec i poczytac jaki jest najlepszy. Tez uwazam ze na takie rzeczy nie ma co zalowac pieniedzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:37

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Przepraszam, ze juz sie wczoraj nie odzywalam, ale musialam to strawic i chyba pomogl mi moj W.

Ruda co do Twojego pytania to mam 174 i juz 8 z przodu bo nie startowalam z najmniejsza waga... mimo, ze ogolny bilans jest 8 na plus to lekarz mial obiekcje, ze w 3 tyg to jednak za duzo przytylam (te 3 kg) ale mysle ze tez przesadzil mowiac ze przytylam najwiecej z posrod jego ciezarnych w dniu wczorajszym i to troche zabolalo jednak... i stwierdzilam, ze musze odstawic calkowicie biale pieczywo, slodycze ...to chyba jedyne wyjscie poki co... no nic na to wiecej nie poradze, bo nie jem za dwoch a raczej jem normalnie, tylko wiecej warzyw i owocow.. dziwne, ale tak jak napisala ktoras z Was wczoraj (przepraszam, ze nie pamietam ktora) ze chyba skoro sie nie obrzeram to organizm wie co robi.
    Koniec tych smutow. Z pozytywnych rzeczy....dzis rano jak moj W wstal szykowac sie do pracy a ja odwrocilam sie na lozku na plecy...to moja Zuza oszalala... wypychala mi "cos" po jednej stronie brzucha, ze az sie zrobil nieksztaltny, dodatkowo pod skora czulam macice...twarda, mimo ze nie czulam ze stwardniala. Potem przestala, przylozylam reke to mnie kopnela...i za chwile pod reka czuje ze znowu to "cos" wypycha...nie wiem, glowa, reka, noga...nie wiem co to bylo :) moj W sie smial ze obcy mi buszuje w brzuchu :) jeszcze nigdy nie mialam taaakiego wypychania. I czuje ze jak jeszcze nabierze masy to wtedy da mi popalic :)

Rudziaczku, powodzenia na wizycie, mam nadzieje ze ten doktorek wypisze Ci te papiery i bedziesz miala swiety spokoj, wiesz 7 miesiac to juz jednak powinnas byc w domu, wiec niech nie pajacuje i skrobie na karteczce to co musi.

Kamilka, wspolczuje braku jednego panela ...ups, troche kicha, ale moze uda sie Twojemu mezowi cos ogarnac :) fajnie ze juz robicie pokoj, mnie to czeka dopiero za miesiac.

Miriam fajnie, ze sie odezwalas :) to pocieszajace, a zarazem takie zyciowe..ta cholerna waga. Zdrowka dla Ciebie i dla malej Zojki.

Quendi na wolnym lepiej :) to prawda, takze sie relaksuj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:40

Aggie, Camille87, Dodi, Ruda27, MILA, Miriam, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam Dodi nie ma co sie wkurzac ;-) maz dzis dokupi ten panel i polozy :D
    Czemu masz kiepski humor??

Aggie kurna wspolczuje :-( pracowac juz coraz ciezej ale pozniej bedziesz dluzej z corcia..
    Wyreczaj sie w pracy innymi i jakos moze wytrzymasz ;)

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria o tych materacach czytalam na lipcowkach ale lateksowe sa najlepsze rowniez dla doroslych wiec to nie podlega watpliwosci :-) ewentualny zakup materaca zostawimy pewnie i tak na czerwiec/lipiec wiec jeszcze nie szukalam informacji w razie jakbys cos znalazla to daj cynk :-)

Suoer z ta waga :-) jest nadzieja.ze nie bedziemy najwieksze na forum :P :P ale nie mowmy hop!

Madzia ja tez dzis mialam to wypychanie - niesamowite uczucie!! Czasem tak mocno sie rozpycha ze az boli ale to jest tak jak piszesz - jakas czesc ciala pod skora sie przemieszcza :D ja mam takie powitanie od kilku dni :-)

Madzikovy, Dodi, Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilko w sumie racja... To tylko panel :P

A ja czasem tak mam :-/ niby nic konkretnego, ale mnostwo pierdol siedzi gdzies z tylu glowy i mi sie jakos skumulowalo :|

Camille87 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to oby Ci sie humorek poprawil :) poglaskaj brzuszek i pomow do maluszka :)

Madzikovy troche durny ten lekarz.. To ze akurat teraz poszlo tak z waga nie znaczy ze caly czas bedziesz tak tyla.. Dziecko teraz tez najbardziej rosnie.. Moze napuchlas od wody.. Bez sensu ze Cie tylko zdolowal..

Kamila mam nadizeje, ze nie bedzie z nami tak zle.. :)

Ja zrobilam sobie sniadanko. Wiosenne kanapeczki :) maselko (wiem nie powinnam ale uwielbiam) pomidor,ogorek rzodkiewka i salata :D

Aggie kurde ciezka decyzja. A jakbys poszla na l4?
    Powiem wam, ze w niedziele i poniedzialek moj synek byl mega aktywny co chwile cos puknal, kopal itd.. Wczoraj spokojny, czulam go ale delikatnie. Dzisiaj to samo :( wiem nie powinnam sie martwic, ale jednak mnie to denerwuje..
    Sorki musialam sie z tym wyzalic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:50

Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria :* wiem co czujesz piszac o ruchach, ale pewnie Nataniel ma "gorszy" dzien ;) napewno jest dobrze <3 pyszneee sniadanko mniammm :-D
    Moja a szczescie cos tam sobie fika, wiec jej nie draznie :P

Madzikovy a co Twoj lekarz powiedzialby o mnie? 164cm wzrostu, 23t ciazy i ..... +10 kg? :(

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam fajnie ze sie odezwalas:) my bedziemy miec lozeczko w naszym pokoju wiec do synka bede miala dwa kroki to raczej nie bede kupowala niani. ale z drugiej strony w dzien jak maly bedzie spal to chyba lepsza niania niz latanie co piec minut sprawdzac czy oddycha. ladnie Ci waga w dol leci:) ucaluj Zojke od nas i niech zdrowo rosnie!:)

Daria, moze krwawilas wczesniej bo to byla jeszcze wczesna ciaza, teraz jest zaawansowana, czujesz ruchy wiec nie ma sie czego bac:)
    trzymam kcuki zebys zalatwila papiery i poszla w koncu na l4:*

Madzia ja przez ostatnie kilka dni czulam takie wypychanie i widzialam wybrzuszenie z jednej strony. jej takie ruchy dzialaja uspokajajaco:)

wczoraj wieczorem bylam z M na spacerze, jak cieplutko bylo, pjekny wieczor. nazrywalismy bzu i ladnie pachnie w domu:) oby tylko majowka taka ciepla byla.

Dodi, Ruda27, Miriam, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Daria :* wiem co czujesz piszac o ruchach, ale pewnie Nataniel ma "gorszy" dzien ;) napewno jest dobrze <3 pyszneee sniadanko mniammm :-D
    Moja a szczescie cos tam sobie fika, wiec jej nie draznie :P

Madzikovy a co Twoj lekarz powiedzialby o mnie? 164cm wzrostu, 23t ciazy i ..... +10 kg? :(

Dodi to mozesz sobie z nami przybic piatke :) ze mna i Kamila :)
    Oby ten "gorszy" dzien byl dzisiaj drugim i ostatnim.. Bo mnie to denerwuje.. Czuje ze sie porusza to moglby kopnac zeby nie stresowac mame kurcze no :P

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja tez jem maselko ;-) jest zdrowsze od margaryny tyle ze tlustsze..
    Kanapeczki super! Ja rano jak wstaje jeztem tam glodna ze nie mam czasu ostatnio kanapeczek robic wiec jem platki z mlekiem bo szybciej ;-)

Madzia co do wagi 8kg nie jest duzo.. zgadzam sie z Daria ze ten lekarz niepotrzebnie Cie zdolowal, ja rozumiem jakbys jadla fasrfoody non stop frytki tluste kotlety slodzone napoje chipsy slodycze itp to w takim przypadku nalezalby Ci sie opierdziel i zmiana diety bylaby konieczna ale skoro jesz normalnie to sie w ogole nie przejmuj.. nie sadze zeby ograniczanie sie w ciazy jest najlepszym pomyslem ...

Dodi glowa do gory!! Slonko swieci?? :-)
    Daria Natanielek sie relaksuje w brzuszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:02

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dodi to mozesz sobie z nami przybic piatke :) ze mna i Kamila :)
    Oby ten "gorszy" dzien byl dzisiaj drugim i ostatnim.. Bo mnie to denerwuje.. Czuje ze sie porusza to moglby kopnac zeby nie stresowac mame kurcze no :P

Szkoda ze ok 3tyg roznicy jest miedzy nami no ale coz... Wy to laski jestescie i z waga piorkowa startowalyscie a ja.... Od czasu jak musialam na bezglutenowa przejsc to tak mi sie wszystko porypalo, ze masakra ale co tam.... Bede sie martwila pozniej :D

Natanielku kochany zasadz mamusi kopa Sloneczko, bo sie boroka denerwuje :* wiesz jak... Fochy od malego :P pewnie kopnie jak Mu sie spodoba i nie mysl o tym bo cfaniaczek to czuje :P

Ruda27, pekinka82 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilka swieci, swieci :* i mala bryka :D

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja bym zjadla tak platki, ale po nich czuje jakbym tyla.. Powaga.. Wiem ze to glupie ale od zawsze jak jadlam platki (nawet fitness bo uwielbiam) to czulam sie taka pelna i waga szla do gory, moja siostra tez tak ma.. Moze przez mleko?
    Ja biore tabletki na tarczyce, wiec jak wstaje i wezme jedna musze odczekac minimum 30 min z jedzeniem.. Juz sie chyba organizm przyzwyczail :)

Monia ja tez mam nadzieje ze majowka bedzie ciepla :) jutro jedziemy na wegry ale jak sprawdzam pogode to od soboty ma byc brzydko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Szkoda ze ok 3tyg roznicy jest miedzy nami no ale coz... Wy to laski jestescie i z waga piorkowa startowalyscie a ja.... Od czasu jak musialam na bezglutenowa przejsc to tak mi sie wszystko porypalo, ze masakra ale co tam.... Bede sie martwila pozniej :D

Natanielku kochany zasadz mamusi kopa Sloneczko, bo sie boroka denerwuje :* wiesz jak... Fochy od malego :P pewnie kopnie jak Mu sie spodoba i nie mysl o tym bo cfaniaczek to czuje :P

Hehe kochana jestes :* maly uparciuszek to jest, ale powinien z mamusia sztame trzymac a nie denerwowac :P
    Co do wagi to my juz ok 13 kg takze idziemy w sumie podobnie :)

Dodi lubi tę wiadomość

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ