X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajne tez :) maz przewijak wybierał i zatwierzdil mi kolor poscieli bo sie wahałam nad niebieskim hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:22

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3

Mam internet, co prawda jeszcze mój na limit, więc to mnie trochę ogranicza, ale będę w miarę regularnie wpadać :)
    U nas wszystko dobrze, Lilianka zdrowo rośnie, całymi dniami daje o sobie znać. Wszystko powolutku się układa.
    W najbliższym czasie postaram się nadrobić chociaż kilkanaście ostatnich stron, żeby wiedzieć co nowego się u Was wydarzyło. Mam nadzieję, że bez większych zmian.

Udanego wieczoru <3

Camille87, Aggie, Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lanusia :-) dobrze ze masz juz kontakt ze swiatem ;-)
    Milo.slyszec od Ciebie!!

Ciekawe jak tam Daria :-)

Lanusia93, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila spoko... odpoczywaj...

Kada świetna ta pościel... zazdroszczę takiego taniego sklepu bo u nas drożyzna że strach się bać...

ja wczoraj zrobiłam sobie listę rzeczy które muszę zakupić i ich ceny z wysyłką na allegro... dzisiaj byłam w dwóch sklepach pseudo "hurtowniach" ceny średnio o 10-20 zł były wyższe w tych sklepach... a pościel to już jakaś masakra w jednym 200 w drugim 270... a dupy nie urywało...

tak więc chyba nici z moich dzieciowych zakupów i będę skazana na allegro...

lanusia witaj u nas... cieszę się że wracasz do życia on line '-)

kamila ale wam się udało z tą jedną panelą ...

diablo witamy ponownie...gratuluję synka...

Ruda czekam na twoje sprawozdanie ... no a z wysepek to padłam... :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:33

Camille87, Lanusia93, Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ja za posciela tez bede musiala u nas po miescie polazic ale obawiam sie ze tez sie na allegro skonczy... :/

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla małej mamy już wszystko poza wózkiem. Jest już wybrany, ale czeka na zatwierdzenie przez wszystkich. Idealny, purpurowy, z jedną jedyną wadą- nie ma tej siateczkowej torby na zakupy na dole... Ale może uda się to gdzieś dokupić, bo nie chcę z niego rezygnować z tak błahego powodu.
    Mamy ubranka, kosmetyki, pościel, wózek spacerowy, krzesełko do karmienia, rożki, leżaczek... Odpadło nam mnóstwo kosztów, bo bardzo dużo rzeczy kupiła moja mama w UK. Rozglądałam się za tymi rzeczami w Polsce i byłam w szoku. Sami kupiliśmy przewijak w Smyku za 65 zł, wkład do pościeli antyalergiczny za 50 zł i pościel za 150 zł (!), ale gdybyśmy mieli kupić matę edukacyjną, krzesełko i kilka innych sprzętów, które Lilcia dostanie od babci to poszlibyśmy z torbami :D
    Ubranek już ABSOLUTNIE żadnych nie kupuję, żadna siła mnie do tego nie zmusi. Dziś wpadłam do ciucholandu, wyprzedaż 1zł/ sztukę na odzież dziecięcą. Zostawiłam tam ponad 50 zł, ale mam (KOLEJNE) pół setki ubranek- od body po swetry i kurteczki :) A teraz pobuszuję po allegro w poszukiwaniu siateczek do wózków...

Daria, również czekam na sprawozdanie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:54

Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia kochana witamy z powrotem! Ale sie ciesze ze u was wszystko dobrze! :) wy to juz mega przygotowani na przyjscie Lilianki :)

Dzieki dziewczyny za kciuki, jednak nie wyszlo :( lekarz nie dal papierow wiec dupa blada.. Ale do pracy nie pojde, bede chodzila na l4 caly maj i najwyzej bede miala co tydzien czy co dwa kontrole w ubezpieczalni.. Mam ich gdzies.. Trudno bedzie mniej kasy przez najblizsze miesiace ale nie zamierzam tam chodzic, denerwowac sie itd..
    U lekarza ok, sprawdzil szyjke, usg nie robil. Ale maluszek kopal duzo wiec juz jestem spokojna :)
    Takze juz wiem co robic jak bede sie martwila ruchami.. Kapiel :D

Aaa co do tych papierow, to stwierdzilismy z mezem ze sie cieszymy ze jest dobrze, ze z synkiem jest ok niz mialoby byc cos nie tak i dostalabym wtedy papiery.. Bo lekarz powiedzial ze nie ma podstaw do wystawienia tego..

Bylismy po lekarzu na zakupach :) kupilam sobie spodnie ciazowe w h&m :) dla Natusia 2 pary spodni i sweterek :) bylo nowe otwarcie wczoraj to byly przeceny -20% :)
    Ale ciagnie mnie podbrzusze :/ kurde juz szlam tak wolno bo nie moglam.. Teraz leze i odpoczywam. Mialam poszykwoac rzeczy, ale jednak bedizemy sie jutro rano pakowac..

Kada super zakupy :)
    Mila spoko nie spieszy sie chyba zadnej z nas, jak bedziesz kiedys to zobacz przy okazji, a jak nie to nikt Cj glowy nie urwie :) przynajmniej nie ja :P

Powiem wam ze patrze na siebie w lustrze, to juz taki hipcio sie robie :D brzuch niezle odstaje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:13

pekinka82, Moni&, MILA, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ruda ....same pozytywy :) super :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oszaleje moj mnie tak kopie po zebrach i zoladku ze nie wytrzymie wrrr szaleniec maly po tatusiu ehhe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    No to Ruda ....same pozytywy :) super :)
    Powiedzmy ze same pozytywy, ale juz nie chce sie denerwowac tymi papierami.. Trudno miesiac jeszcze trzeba wytrzymac

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze by omijać niepotrzebne stresy :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dasz radę...

przynajmniej sobie zakupami humor poprawiłaś ;-)

matko Lanusia zazdroszczę ci tego ciucholandu... chyba będę wyć do księżyca...

Ruda27, Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia witamy! ciesze sie ze u Was wszystko ok i sie uklada:) fajnie, ze mama Ci pomaga w wyprawce dla Lilianki.
    Daria szkoda ze sie nie udalo ze stalym l4 no ale tak jak mowisz, najwazniejsze ze Natanielek zdrowy chlopczyk:) jak sie meczysz w pracy to chodz na l4 co chwile, mniej kasy trudno ale teraz mozesz troche odetchnac jeszcze.
    ja tez sie robie coraz wieksza, mam tylko nadzieje ze dupa juz nie urosnie, cycki w sumie tez wystarczy:P
    bylam z M na spacerze i jakos tak padam dzisiaj, plecy mnie bola. zjedlismy kanapeczki na kolacje i idziemy sie zaraz polozyc , jutro sie razme wreszcie wyspimy:)
    positive, wszystko jest tak cholernie drogie ze az mnie to przeraza. ale damy rade, najwazniejsze zeby Kacperek byl zdrowy, reszta sie ulozy:)

pekinka82, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia :-D super ze jestes zadowolona i szczesliwa :-) bardzo sie cieszymy :-)
    co do tych zakupów to juz macie baaardzo duzo :-P :-) o takich rzeczach jak krzeselko do jedzenia jeszcze nawet nie mysle ha ha ha :-) ale super ze ci mama tak pomogla bo to wszystko bardzo duzo kosztuje ;-)

Daria ja chyba nie w temacie jestem :-/ jakich papierów nie dal ci gin? L4 tak ?
    a jezeli tak to dlaczego??

Positive a czy masz w twoich okolicach pepco?? pisalam ze bylam tam dzisiaj i naprawde nowe ciuszki jak body, kaftaniki czy spodenki za pare zloty za sztuke placilam
    np od 3,99 do 5,99 :-) to malo prawda? a wszystko bawelna i fajne :-)
    dla siebie np majtki - za 3,99 super :- chyba walne fotke i wam pokaze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:41

Moni&, Magda2013, Aggie, Dodi, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila chcialam dostac wczesniejszy macierzynski. Tutaj w austrii troche inne sa zasady. Nie ma l4 na ciaze, musze chodzic do lekarki i np ona pisze bol plecow, choroba itd.. I mam juz duzo mniej placone. Dopiero taka ochrona zaczyna sie 3.06, do tego czasu teoretycznie powinnam normalnie pracowac..

Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila w pepco to ja tez bede kupowac jeszcze bo tyljo tam jest tak tanio. kupilam tam fajne bodziaki za 6,99, potrzebuje jeszcze kila pajacykow i spodenek, a tak mam jjz duzo ciuszkow dzieki szwagierce i z lumpeksu. ja tez jeszcze naeet nie mysle o takich rzeczach jak krzeselko do jedzenia itp, na razie skupiam sie na tym co bedzie potrzebne na sam poczatek, a pozniej to juz na biezaco.

Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Polska pod wzgledem l4 w ciazy i urlopu macierzynskiego ma duzy plus, ale chyba jedyby:P Daria a ile macierzynskiego Ci przysluguje w Austrii?

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia masz racje, pod tym wzgledem duzo lepiej jest w polsce.. Jesli chodzi o kase chyba tez nie jest zle.. Tzn chodzi mi zemjak ktos w pl jest rok na macierzynskim ma 100-% nie?
    Tutaj ja sobie wybieram jak dlugo chce macierzynski.. I w zaleznosci jak dlugo wezme tyle mam placone. Chyba jest jedna suma i jest pozniej dzielona na raty jakby.. Jak krotszy macierzynski wiecej kasy co miesiac.. W czerwcu usimy sie dowiedziec dokladnie..

Ja pepco jakos niezbyt lubie pod wzgledem ubran.. Lubie ozdoby do mieszkania, pierdolki jakies.. Chociaz pewnie tez kupie tam spiochy bo jak gdzies sa to drogie..

Moni& lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm zrobilam kanapki z serem szynka pomidorem i szczypiorkiem mmmmmmmm a potem arbuza wcinam :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to przerábane troché :-/ ale co jezeli w ciazy sie cos dzieje? jest zagrozona ?

A co do pierdolek w pepco takich do domu to faktycznie super rzeczy tam sá :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ