Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Mam internet, co prawda jeszcze mój na limit, więc to mnie trochę ogranicza, ale będę w miarę regularnie wpadać
U nas wszystko dobrze, Lilianka zdrowo rośnie, całymi dniami daje o sobie znać. Wszystko powolutku się układa.
W najbliższym czasie postaram się nadrobić chociaż kilkanaście ostatnich stron, żeby wiedzieć co nowego się u Was wydarzyło. Mam nadzieję, że bez większych zmian.
Udanego wieczoruCamille87, Aggie, Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Mila spoko... odpoczywaj...
Kada świetna ta pościel... zazdroszczę takiego taniego sklepu bo u nas drożyzna że strach się bać...
ja wczoraj zrobiłam sobie listę rzeczy które muszę zakupić i ich ceny z wysyłką na allegro... dzisiaj byłam w dwóch sklepach pseudo "hurtowniach" ceny średnio o 10-20 zł były wyższe w tych sklepach... a pościel to już jakaś masakra w jednym 200 w drugim 270... a dupy nie urywało...
tak więc chyba nici z moich dzieciowych zakupów i będę skazana na allegro...
lanusia witaj u nas... cieszę się że wracasz do życia on line '-)
kamila ale wam się udało z tą jedną panelą ...
diablo witamy ponownie...gratuluję synka...
Ruda czekam na twoje sprawozdanie ... no a z wysepek to padłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:33
Camille87, Lanusia93, Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My dla małej mamy już wszystko poza wózkiem. Jest już wybrany, ale czeka na zatwierdzenie przez wszystkich. Idealny, purpurowy, z jedną jedyną wadą- nie ma tej siateczkowej torby na zakupy na dole... Ale może uda się to gdzieś dokupić, bo nie chcę z niego rezygnować z tak błahego powodu.
Mamy ubranka, kosmetyki, pościel, wózek spacerowy, krzesełko do karmienia, rożki, leżaczek... Odpadło nam mnóstwo kosztów, bo bardzo dużo rzeczy kupiła moja mama w UK. Rozglądałam się za tymi rzeczami w Polsce i byłam w szoku. Sami kupiliśmy przewijak w Smyku za 65 zł, wkład do pościeli antyalergiczny za 50 zł i pościel za 150 zł (!), ale gdybyśmy mieli kupić matę edukacyjną, krzesełko i kilka innych sprzętów, które Lilcia dostanie od babci to poszlibyśmy z torbami
Ubranek już ABSOLUTNIE żadnych nie kupuję, żadna siła mnie do tego nie zmusi. Dziś wpadłam do ciucholandu, wyprzedaż 1zł/ sztukę na odzież dziecięcą. Zostawiłam tam ponad 50 zł, ale mam (KOLEJNE) pół setki ubranek- od body po swetry i kurteczkiA teraz pobuszuję po allegro w poszukiwaniu siateczek do wózków...
Daria, również czekam na sprawozdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:54
Ruda27, Moni&, MILA, Magda2013, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia kochana witamy z powrotem! Ale sie ciesze ze u was wszystko dobrze!
wy to juz mega przygotowani na przyjscie Lilianki
Dzieki dziewczyny za kciuki, jednak nie wyszlolekarz nie dal papierow wiec dupa blada.. Ale do pracy nie pojde, bede chodzila na l4 caly maj i najwyzej bede miala co tydzien czy co dwa kontrole w ubezpieczalni.. Mam ich gdzies.. Trudno bedzie mniej kasy przez najblizsze miesiace ale nie zamierzam tam chodzic, denerwowac sie itd..
U lekarza ok, sprawdzil szyjke, usg nie robil. Ale maluszek kopal duzo wiec juz jestem spokojna
Takze juz wiem co robic jak bede sie martwila ruchami.. Kapiel
Aaa co do tych papierow, to stwierdzilismy z mezem ze sie cieszymy ze jest dobrze, ze z synkiem jest ok niz mialoby byc cos nie tak i dostalabym wtedy papiery.. Bo lekarz powiedzial ze nie ma podstaw do wystawienia tego..
Bylismy po lekarzu na zakupachkupilam sobie spodnie ciazowe w h&m
dla Natusia 2 pary spodni i sweterek
bylo nowe otwarcie wczoraj to byly przeceny -20%
Ale ciagnie mnie podbrzuszekurde juz szlam tak wolno bo nie moglam.. Teraz leze i odpoczywam. Mialam poszykwoac rzeczy, ale jednak bedizemy sie jutro rano pakowac..
Kada super zakupy
Mila spoko nie spieszy sie chyba zadnej z nas, jak bedziesz kiedys to zobacz przy okazji, a jak nie to nikt Cj glowy nie urwieprzynajmniej nie ja
Powiem wam ze patrze na siebie w lustrze, to juz taki hipcio sie robiebrzuch niezle odstaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:13
pekinka82, Moni&, MILA, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lanusia witamy! ciesze sie ze u Was wszystko ok i sie uklada:) fajnie, ze mama Ci pomaga w wyprawce dla Lilianki.
Daria szkoda ze sie nie udalo ze stalym l4 no ale tak jak mowisz, najwazniejsze ze Natanielek zdrowy chlopczyk:) jak sie meczysz w pracy to chodz na l4 co chwile, mniej kasy trudno ale teraz mozesz troche odetchnac jeszcze.
ja tez sie robie coraz wieksza, mam tylko nadzieje ze dupa juz nie urosnie, cycki w sumie tez wystarczy:P
bylam z M na spacerze i jakos tak padam dzisiaj, plecy mnie bola. zjedlismy kanapeczki na kolacje i idziemy sie zaraz polozyc , jutro sie razme wreszcie wyspimy:)
positive, wszystko jest tak cholernie drogie ze az mnie to przeraza. ale damy rade, najwazniejsze zeby Kacperek byl zdrowy, reszta sie ulozy:)pekinka82, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Lanusia
super ze jestes zadowolona i szczesliwa
bardzo sie cieszymy
co do tych zakupów to juz macie baaardzo duzoo takich rzeczach jak krzeselko do jedzenia jeszcze nawet nie mysle ha ha ha
ale super ze ci mama tak pomogla bo to wszystko bardzo duzo kosztuje
Daria ja chyba nie w temacie jestemjakich papierów nie dal ci gin? L4 tak ?
a jezeli tak to dlaczego??
Positive a czy masz w twoich okolicach pepco?? pisalam ze bylam tam dzisiaj i naprawde nowe ciuszki jak body, kaftaniki czy spodenki za pare zloty za sztuke placilam
np od 3,99 do 5,99to malo prawda? a wszystko bawelna i fajne
dla siebie np majtki - za 3,99 super :- chyba walne fotke i wam pokazeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:41
Moni&, Magda2013, Aggie, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila chcialam dostac wczesniejszy macierzynski. Tutaj w austrii troche inne sa zasady. Nie ma l4 na ciaze, musze chodzic do lekarki i np ona pisze bol plecow, choroba itd.. I mam juz duzo mniej placone. Dopiero taka ochrona zaczyna sie 3.06, do tego czasu teoretycznie powinnam normalnie pracowac..
Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mila w pepco to ja tez bede kupowac jeszcze bo tyljo tam jest tak tanio. kupilam tam fajne bodziaki za 6,99, potrzebuje jeszcze kila pajacykow i spodenek, a tak mam jjz duzo ciuszkow dzieki szwagierce i z lumpeksu. ja tez jeszcze naeet nie mysle o takich rzeczach jak krzeselko do jedzenia itp, na razie skupiam sie na tym co bedzie potrzebne na sam poczatek, a pozniej to juz na biezaco.
Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia masz racje, pod tym wzgledem duzo lepiej jest w polsce.. Jesli chodzi o kase chyba tez nie jest zle.. Tzn chodzi mi zemjak ktos w pl jest rok na macierzynskim ma 100-% nie?
Tutaj ja sobie wybieram jak dlugo chce macierzynski.. I w zaleznosci jak dlugo wezme tyle mam placone. Chyba jest jedna suma i jest pozniej dzielona na raty jakby.. Jak krotszy macierzynski wiecej kasy co miesiac.. W czerwcu usimy sie dowiedziec dokladnie..
Ja pepco jakos niezbyt lubie pod wzgledem ubran.. Lubie ozdoby do mieszkania, pierdolki jakies.. Chociaz pewnie tez kupie tam spiochy bo jak gdzies sa to drogie..Moni& lubi tę wiadomość