Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMILA wrote:Daria to przerábane troché
ale co jezeli w ciazy sie cos dzieje? jest zagrozona ?
A co do pierdolek w pepco takich do domu to faktycznie super rzeczy tam sá
Jesli jest zagrpzona to daja papiery.. On nam pokazal liste powodow gdzie moze dac papiery.. Ja sie nie zaliczam bo u nas wszystko jest ok.. Teoretycznie jestem zdolna do pracy, pracodawca powinien mi chodzic na reke i tyle..
Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Camilla tak ogolnie sie pytalam o to liczenie ruchow, mi lekarz tez nic nie mowil na ten temat ale ja chyba zaczne sama dla siebie liczyc za tydzien..lub za dwa. Wiem ze moga byc nieregularne jeszcze ale bede miala jakas wprawe juz gdy trzeba bedzie to robic
Tylko musze sobie tabelke wydrukowac.
Lanusia witajciesze sie ze u Was wszystko sie uklada i ze twoja coreczka rosnie ;)Pozdrawiam.
Ruda-to znaczy od ktorego mies.ciazy sie zaczyna ta ochrona dla kobiet ?to wtedy masz 100% placone rozumiem? Najwazniejsze ze wogole placa na L4, kazdy grosz sie przyda.Skoro masz sie meczyc w pracy to lepiej idz na zwolnienie
Mila tez mam przewijak z cebymoze jutro powrzucam fotki jak bede miala czas
Ja poscieli chyba nie bede juz kupowac. 1 kpl kupilismy a dwa kpl.zielone mam jeszcze od kolezanki,tylko ze ten sam wzor i kolortroche lipa.
-
nick nieaktualnyMadzia ochrona jest 8 tygodni przed porodem i 8 tygodni po porodzie.. Wlasmie nie bede miala 100% platne, to bedzie srednia z ostatnich 3 przepracowanych miesiecy.. Wiec jak maj bede na l4 to dostane 50% wyplaty.. Chory kraj
Madzia to wrzuc jutro zdjecia -
no to niefajnie ze tylko 50% wyplaty. ale wazne, ze cos bedziesz dostawac na macoerzynskim, pomysl sobie jakbys nie pracowala przed zajsciem w ciazy i w ciazy w ogole to nie dostalabys nic. Daria w Pl jest 100% platny macierzynski gdy jestes pol roku a 80% gdy rok. ja ide na rok bo chce jak najdluzej z maluszkiem byc:)
Dodi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej Mamusie, ja Was caly czas od powrotu z pracy podczytuje, ale sily nie mialam nawet zeby cos tam skrobnac ani ochoty szczerze mowiac, nastroj do dupy, nic nie idzie jak powinno, nie dosc ze mnie finansowo dobijaja w pracy (dalej ten pieprzony podwojny podatek place - gdzie przy moich zarobkach nawet pensa nie powinni mi zabrac) to jeszcze siostra mnie w dlugie wpierdala ;( Mialam isc jutro na zakupy dla Malej, pierdolki doslownie, ale z czym?? Kuzwa wszyscy sa najwazniejsi dookola, wszyscy maja gorzej, ale ze mam corke w drodze i sie musze przygotowac to juz nikogo to nie obchodzi!
DAria ciesze sie z Natanielkiem ok wszystkoWierze ze sprawe z praca jkos sobie rozwiazesz
Lanusia witaj z powrotem -
aggie ja cie rozumie ...maz moj wzial swojemu bratu pozyczke na 1000zl na wozek bo sie im zepsul a drugiemu bratu laptop na raty i dzis juz chodzil na buzowany ze jak my kredytu na nowe auto nie dostaniemy to im wpierdoli hehe
MILA, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kada tylko ze ja musze centralnie sobie odjac od pyska i jej pozyczyc bo co ona biedna zrobi?? do roboty by sie ruszyla a nie tylko kuzwa na jebanym facebooku przesiaduje
i wszystkimi sie wysluguje zeby z dzieckiem posiedziec, i cholera wie co w tym czasie robi i caly swiat ma ja na rekach nosic bo ona taka biedna... juz mam dosc, sorry za zrzucanie tego blota tutaj, ale nic tylko wyc mi sie chce
mialam skonczyc w tym miesiacu zakupy dla corci i w przyszlym miesiacu zamknac swoja torbe i czekac, a nie lubie na ostatnia chwile, musze byc zoorganizowana... sorry
-
Agus tez Cie rozumiem, my mamy krucho z kasa ostatnio a co chwile ktos sie pyta czy mamy 100 zl pozyczyc jak my sami na debet czesto teraz wchodzimy i nie pozyczamy bo za 100 to juz cos moge kupic dla maluszka.
Karola, to teraz Twoj maz zrozumial chyba ze chhcac komus pomoc wy mozecie nie dostac tego co chcecie, teraz wy idzcie do kogos sie zapytac czy wezmie wam pozyczke czy kredyt na auto.
laseczki ja ide spac bo zasypiam i glowa mniw pobolewa znowu, na szczescie bie mocno. M juz spi bo glowa i zab go zaczely bolec. kolorowych erotycznych zajebiscie fantastycznych snow mamuski:-*Aggie, MILA, Dodi, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Ruda u nas tez biora srednia z ilus tam miesiecy ale to przewaznie wychodzi 100% w ciazy a 80% na zwyklym L4. Ale mi chodzi o ta ochrone-czy wtedy bedziesz juz miala 100% placone ?
Madzia wlasnie na ochronie mam placona srednia z ostaynich 3 miesiecy. Wiec to nie bedzie duzo, mysle jakies 70% wyplat moich.. Pozniej po ochronie mam macierzynski i to juz nie wiem ile dokladnie kasy dostane. Musze sie dowiedziec -
Mila, mama sama nie ma za duzo, mi by bylo wstyd... kurcze tyle razy sami bylismy w tarapatach, czasem przez zle wyliczenie, czasem niezaleznie od nas, w sumie tylko raz poprosilam siostre o pomoc, jeden jedyny raz... ehh szkoda slow i nerw
Dobranoc :*
-
nick nieaktualny
-
Daria juz jej pozyczylam 150 funtow a dzis za nia musialam wylozyc kolejne 120, na dobra sprawe to polowa mojej wyplaty (oczywiscie po odjeciu mega podatku
) reszta powiedzmy idzie na rachunki i juz z niczym sie ruszyc nie moge bo zawsze musi zostac cos na koncie
a ona do mojego dzis ze nie ma z czego zaplacic i sie chyba z mostu rzuci
no ja rozumiem wszystko, ale bez przesady, tez mam wydatki... Mialysmy wszystkie jutro robic zakupy do paczki dla babci (wszystkie znaczy ja, mama i dwie siostry) i co? zostalysmy same z mama, ja mam to w dupie, wysle babci co trza, ale mamie przykro
Daria super te ciuszkiprzystojniaczek bedzie z niego
MILA, celia lubią tę wiadomość