X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ojej :-( ale chyba to nie jest tak straszne. Tzn bedziesz musiała diety pilonować i chyba tyle.

Daria super ze wszystko ok :-) odpoczywajcie teraz :-)

Kamlika ty już przewijak rozkładasz ??? matko :-O :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mam juz rozstawione mebelki :-) jutro moze lozeczko jednak zmontujemy ;-)
    Zaraz wstawie fotki tylko musze odczekac chwile bo na tinypic mi zdjecia bokiem laduje :/

MILA, Aggie, pekinka82, Moni&, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:10

MILA, amela, Aggie, Lanusia93, pekinka82, Moni&, Dodi, positive, Madzikovy, Ruda27, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    witajcie kobitki:)ja niestety mam zle informacje:( wczoraj mialam krzywa cukrowa na 50g i wynik 174(norma do 140):( nie wskazuje to niby jeszcze na cukrzyce ale jest to stan alarmowy..co prawda slodkiego sobie nie zalowalam..ale teraz musze ograniczyc do minium wszystko co slodkie:(za tydz mam ponowne badanie z 75g glukozy i zobaczymy co to bedzie..

Milej majowki Kochane:*

Mika lekarz widzial ten wynik?
    Tak wysoki poziom cukru po 50g glukozy jest niepokojacy :-(
    Obawiam sie ze konieczna bedzie dieta nie tylko ograniczenie cukrow ale i weglowodanow (cukry zlozone),
    Wspolczuje :-(

• MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wow :-) pooukładałas ubranka :-) fajna ta komódka do przewijania :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mialam wene :P
    A na przewijak jeszcze materacyk potrzebujemy..
    Jestem zadowolona :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wittam :)
    Ja dzis prawie caly dzien przesiaduje na ogrodzie.
    Daria super ze wszystko u Was ok :) U mnie Nelka kopie ale tez jakos delikatnie !;/
    Kamila Ty to juz jestes przygoowana na przyjscie synka ;)
    Mika teraz bedziesz musiala przestrezgac diety i wszystko powinno byc dobrze :)
    Ja odebralam w poniedzialek wyniki to glukoze mialam 114 po godzinie a po dwoch 92, no i tokso ujemne !! :)

Camille87, Moni&, Dodi, Ruda27, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka no to cukier idealny :-)
    Dobrze ze toxo ujemne! :-)

A ja posprzatalam mieszkanko juz nie ma sladu po remoncie ;-)
    Maz na rybach :P
    Odpoczne troche i ide sie kapac bo idziemy wieczorkiem na posiadowke do znajomych :D

amela, Moni&, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilowa cisza :)
    Pewnie wszystkie na sloneczku sie wyleguja :D
    Ja dzis najadlam sie znowu kielbasek z grila :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka milego wieczorku :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Amela, wzajemnie :-)
    U mnie dzis pada :-( rano bylo cudnie ale sie zachmurzylo i bardzo ochlodzilo...

Przed chwila w radiu leciala Britney Spears i ja spiewalam :P a Kubus zaczal kopac haha ciekawe czy mu sie podobalo czy wrecz przeciwnie :P

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sloneczko niby swieci ale juz sie chlodno robi!

hehee Kubusiowi na pewno sie podobalo ;D

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wchodze do wanny dopiero bedzie mu milo ;-)

Aggie lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda udanej majowki :)

Mika, to strasznie nie dobrze :( daj znac co Ci lekarz powie jeszcze, trzymaj sie.

Kamila, bombowy kolor :D osobiscie niebieskiego nie lubie :P Ale sama mam jedna sciane niebieska w sypialni bo odcien mi sie spodobal, ale Twoj jest przesliczny :) Mebelki super, i strasznie mi sie podoba kolor podlogi :D Ale Kubus bedzie mial super pokoik :)

Mi jeszcze meble nie przyjechaly :( Jutro jak Darek z pracy wroci chce go nagonic do poprzestawiania naszych mebli i uszykowania miejsca dla Majeczki, moze jutro dotra? Kurcze juz bym chciala skladac je :P I mozliwe ze jutro z mama zamowimy posciel, bo to ma byc prezent od babci :)

Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aggie :* ja tez nie bylam przekonana do niebieskiego bo ogolnie jest dosc chlodnym kolorem ale ten odcien jest rewelacyjny :-) zdjecia nie do konca oddaja ten kolor w rzeczywistosci jest na prawde delikatny i wbrew pozorom cieply ;-)

Aggie ja tez nie nawidze czekac wiec wiem co czujesz :-( oby jutro przyszly te Twoje mebelki :-) jak zlozysz to tez koniecznie wrzuc fotke!! :-)

Aggie lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze pogoda ma się od jutra popsuć :-( nawet burze zapowiadają i duze ochlodzenie :-\

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze wstawie fotke :) ja chyba zostawie ta jedna moja sciane niebieska, nie chce zmieniac calej aranzacji w sypialni, kurcze, dalej mam jednak dylemat :P Maja bedzie miala doslownie kawalek tej sciany :P jest sens przemalowywac? Chlop mnie zabije :P Pamietacie jak pisalam ze salon remontuje? Kolor przestal mi sie podobac :P i masz babo placek :P hmm chyba wpadlam na kolejny pomysl :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, też miewam bóle miesiączkowe i takie krótkotrwałe skurcze, nie są zbyt bolesne, ale nieprzyjemne, około 20 dziennie, czasem więcej. Znowu zaczęłam brać magnez, może będę je mniej odczuwać. Wydaje mi się, że to skurcze BH.
    1200 g to kawał chłopa :D Super <3
    Byłam w szpitalu w Łowiczu, lekarz mnie po prostu olał, powiedział że na pewno nie od dzisiaj to mam i dopiero 1 maja mi się przypomniało :O Bezczelny typ, jest bardzo rzadko na dyżurze, palant... Poszłam na nocną izbę przyjęć, kobieta bez gadania wypisała mi receptę.
    Camille87, niesamowicie to wszystko wygląda w tej szafie <3

A taki sobie wózek wybrałam:
    http://allegro.pl/raf-pol-wozek-smart-k-pompowane-tacka-przewijak-i4153219137.html

540 zł- szok :O

MILA, Moni&, Dodi, Camille87, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Ja dziś wróciłam z krótkiego wypadu nad morze. Jestem pozytywnie wymęczona :) nawdychałam się jodu, najadłam ryb, popływałam w basenie, a nawet po konsultacji z ratownikiem skusiłam się na chwilkę w jaccuzi (temp. wody 34 stopnie więc spoko) :) brakowało mi takiego wypadu, bez żadnych obowiązków.. Synkowi też musiało się podobać, bo brzuszek faluje :)

Teraz muszę skończyć kompletować wyprawkę, bo czas ucieka.. Pewnie weekend majowy spędzę na allegro hehe :)

A Wy jakie macie plany na majówkę? Widziałam, ze Daria gdzieś wyjeżdżała, ale nie doczytałam gdzie... Strasznie trudno Was nadrobić.. Na dzień dzisiejszy mam już 70 stron, a gdzie tu do 12 maja ;)

MILA, Moni&, Dodi, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży.  W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.

CZYTAJ WIĘCEJ