X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Ja dziś wróciłam z krótkiego wypadu nad morze. Jestem pozytywnie wymęczona :) nawdychałam się jodu, najadłam ryb, popływałam w basenie, a nawet po konsultacji z ratownikiem skusiłam się na chwilkę w jaccuzi (temp. wody 34 stopnie więc spoko) :) brakowało mi takiego wypadu, bez żadnych obowiązków.. Synkowi też musiało się podobać, bo brzuszek faluje :)

Teraz muszę skończyć kompletować wyprawkę, bo czas ucieka.. Pewnie weekend majowy spędzę na allegro hehe :)

A Wy jakie macie plany na majówkę? Widziałam, ze Daria gdzieś wyjeżdżała, ale nie doczytałam gdzie... Strasznie trudno Was nadrobić.. Na dzień dzisiejszy mam już 70 stron, a gdzie tu do 12 maja ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Syleczka :-) ale ci fajnie że miałaś wypad nad morze :-) zazdroszczę :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, co za typ :/ dobrze ze tak czy inaczej dostalas recepte. Ladny ten wozek :)

Dziewczyny, dzwonili dzis do mnie z Sheffield. Zapraszaja ponownie na badanie, ale tym razem bez stresa :P wiem ze z corcia wszystko wporzadku, pojedziemy zobaczyc mala jeszcze raz przed porodem :D Zwracaja nam koszty wiec czemu nie? i tak bede miala wolne w pracy, tylko Darek musi sobie urlop wziasc :) Badanie MRI mamy wyznaczone na 19 maja :)

MILA, Moni&, Dodi, Camille87, positive, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to super :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo mamuski:-)

Chcialam sie zapytac, czy ktoras z Was nie bylaby chetna na przejecie prowadzenia listy mamusiek? Powoli zaczynam sie rozgladac, czerwcowki tez juz na finiszu wiec pogardzily i zostalyscie polecone;) pamietam ze mialam tez jeden typ u Was, ale moze ktoras ma troche czasu i checi na prowadzenia? Fuche zwalniam w poniedzialek;)

MILA, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Hejo mamuski:-)

Chcialam sie zapytac, czy ktoras z Was nie bylaby chetna na przejecie prowadzenia listy mamusiek? Powoli zaczynam sie rozgladac, czerwcowki tez juz na finiszu wiec pogardzily i zostalyscie polecone;) pamietam ze mialam tez jeden typ u Was, ale moze ktoras ma troche czasu i checi na prowadzenia? Fuche zwalniam w poniedzialek;)
    No wiesz Ty co Beatina?! Jakie pogardziły?! Jesteśmy zaszczycone ale za późno chciałaś oddać stołek! U nas połowa ma donoszone ciąże w połowie maja, ja 1 czerwca itp. itd. :P

Sierpnióweczski, liczymy na Was. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 21:59

Bea_tina, NataliaK, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Beatina przegielas:D zoba zoba na suwaczek, lada dzien,lada moment ;-) mamy uaktualniac liste z porodowki?:D

Nalka, Bea_tina, Camille87 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ha haha :-) kochana gdybym miała więcej czasu to bardzo chetnie ale ja jestem i jeszcze jakiś czas będę pracującą, przyszłą mamą, więc może ktoraś z moich koleżanek się podejmie ;-)

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie bym sie tym zajela gdyby nie praca :P

tak a propos co tu tak cicho dzis? ma sie wrazenie ze niedziela nastala :P

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda? :-S

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak dziwnie :P moze jakies party gdzies jest o ktorym nic nie wiemy? :P

MILA, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika bedziesz musiala po prostu przestrzegac rygorystycznie diety, a wszystko bedzie dobrze. wiem ze bedzie ciezko ale czego sie nie robi dla naszego szczescia malego:)

Kamila piekny pokoik, Ty to juz jestes przygotowana w 100%, nic tylko czekac na sierpien i rodzic:P

Agus fajnie, ze znowu zobaczysz malutka jeszcze przed porodem:)

Ja niestety nie podejme sie takiej odpowiedzialnosci, to chyba nie dla mnie:P

faktycznie cicho ti bylo dzisiaj, ale nie mialam za duzo do nadrabiania:) bylismy na urodzinach. tak mi aow nie chcialo a bylo fajnie:) niedawno wrocilismy.

mamusie -kierowcy, czy jadac autem zapinacie jeszcze pasy? jak to w ogole jest, czy mozemy tak po prostu nie zapinac pasow czy trzeba miec zaswiadczenie lekarskie? w ogole to co jest bezpieczniejsze dla maluszka- zapiete pasy czy tez nie? bo rozne opinie slyszalam i czytalam, dziaiaj tez rozmawialam na ten temat z kuzynka i ona mi wlasnie o takim zaswiadczeniu mowila.

pekinka82, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, nie wiem jak w Pl ale tu sa specjalne pasy, bron Cie Panie Boze bez pasow jezdzic, przeciez to niebezpieczne, najlepiej zapytac w sklepach :-)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia też o tym dużo myślałam ale w sumie nie wiem jak to jest :-P
    ja z kolei kiedyś sluyszałam że kobiety w wyraźnie widocznej ciąży nie muszą zapinać już pasów, ale z kolei też nigdy nie słyszałam o jakims zaświadczeniu :-/

Wydaje mi sie ze jednak bezpieczniej jest jeżdzic z pasem ale nie tym pod brzuchem. Niestety w moim aucie nie da się nic z tym pasem zrobić zeby nie biegł pod brzchem a tylko od góry , po skosie :-/

Tak sobie nawet ostatnio myślałam że przydałby się jakis gość z drogówki żeby sie go zapytać. Chyba że inne dziewczyny już sie dowiadywały??

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytalam teraz w necie na ten temat i powinno sie zapinac pasy ale po brzuchem, Mila tak jak piszesz zeby zapinac sie bez tego pasa pod brzuchem tez nie jest ok, bo przy jakims wypadku mozna sie osunac w dol i doprowadzic do zlamania kosci miedniy, polamania nog itp. moje watpliwosci zostaly rozwiane:P ale i tak juz dlugo za kierownica nie pojezdze bo brzuch bedziw przeszkadzal,a zbut blisko kierowniy nie mozna siedziec. ja musze miec fotel maksymalnie przysuniety bo mam krotkie nogi:P
    czytalam tez o pasach dla kobiet w ciazy, sa dostepne od 160 zl wiec przy moim "czestym" jezdzeniu nie warto. ostatnio to ja i tak jezdze tylko jak M cos wypije a tak to jako pasazer. no ale nurtowalo mnie to pytanie,

pekinka82 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dopiero wrocilismy :-)

Lanusia brak mi slow - jakby mi tak lekarz powiedzial to bym go chyba wyzwala :/
    Niektorzy mijaja sie z powolaniem - za grosz empatii :/
    A wozek ladny i dosc tani az podejrzanie za tani :P

Monia z pasami zgadzam sie - trzeba zapinac i to koniecznie!!

Beatina- ja niestety na forum wchodze przez smartfon gdzie wszelkie proby skopiowania listy skonczylyby sie wyrzuceniem telefonu przez okno wiec mimo checi musze odmowic :-( nawet ten post mi sie skasowal bo stronka sie zawiesila :/ a lipcowki? Wrzesniowki?

A moze Daria by chciala? :P jak wroci z majowki to na pewno da znac ;-)

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 01:47

Aggie, Moni&, Magda2013, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Wydaje mi sie ze jednak bezpieczniej jest jeżdzic z pasem ale nie tym pod brzuchem. Niestety w moim aucie nie da się nic z tym pasem zrobić zeby nie biegł pod brzchem a tylko od góry , po skosie :-/

Kazde auto tak ma :-) chodzi o to aby dolny pas ktory idzie przez brzuch zsunac maksymalnie pod brzuch :-) ten ktory idzie po skosie zostaje na swoim miejscu ;-)

Moni& lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzisiaj nie śpię od 3:30... super nie... we wtorek jadę na kolejną wizytę i już zaczyna mi odbijać... zakręcam się i świruję... po prostu boję się że coś może być nie tak...

kamilla cudny pokoik i mebelki i kolor też mi się podoba...

ruda cieszę się że u was też ok... dobrze zrobiłaś że pojechałaś bo się uspokoiłaś... i moim zdaniem to co odczuwałaś to skurcze BH... więc mogą się powtarzać... ja codziennie biorę magnez i też mi się czasem zdarzają...
    ubranka cudne gdzieś takie wynalazła??

aggie... nie będę roztrząsała sprawy pożyczki dla twojej siostry bo dziewczyny napisały chyba już wszystko co i ja chciałabym napisać... wiem że czasem możesz czuć się jak byś była między młotem a kowadłem... ale moim zdaniem powinnaś myśleć przede wszystkim o swojej rodzinie... a jak siostra wyczuje u ciebie źródełko pieniężne to nigdy się nie odklei... a szantaż emocjonalny że sobie coś zrobi świadczy jedynie o jej niedojrzałości...

wiem o czym mówię bo przechodziłam kiedyś podobny problem z moją koleżanką...
    a 19 maja będę trzymała za was kciuki...

mika przed następnym badaniem na dobę przed nie jedz żadnych słodyczy bo mogą one zakłamać wynik...
    a jeżeli kolejne badanie również wskaże stan podwyższonego cukru przejdziesz na dietę... nie ma tragedii.. ale o kaktusach będziesz musiała na jakiś czas zapomnieć...
    będzie ok...

lanusia masakra ten lekarz... konował jeden...dobrze że trafiłaś na inną lekarkę...

co do pasów ja zapinam... choć zdania są podzielone... a na adapter dla cieżarnych szkoda mi kasy... ceny powinny być zdecydowanie niższe...

dobra idę się położyć może jeszcze zasnę... mam dziś pobranie krwi... a potem z córcią na basen jedziemy... więc pewnie zajrzę do was wieczorem lub jutro... miłego dnia pa

Aggie, Moni&, Camille87, pekinka82, Ruda27, MILA, Magda2013, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wczoraj grilowalam u brata hehe pasow nie zapinam jak jezdze po wsi ale jak jade dalej juz to zapinam dzis jade pojakies male zakupy na weekend no i dzis moj wozyk przyjezdza :D:D:D

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, nie zamartiwiaj sie tak, bo to nie zdrowo :* bedzie dobrze kochana, wrzuc na luz :)

A mnie glod z lozka zgonil :/ czy ja sie kiedys na wolnym wyspie, do jasnej anielki???

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ