X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila racja hehe :) komode napewno chce juz, tam poukladac rzeczy, ale z lozeczkiem sie nie spiesze jeszcze.. Moze kupimy a maz postawi w lipcu jak ja bede w polsce i tak.. :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja juz od tamtego czasu nie robilam takich rzeczy |Mateuszkowi sie na swiat spieszy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada dobrze ze wszystko z malym w porzadku a Ty stosuj sie do zalecen lekarza, do Niemiec jeszcze pojedziecie w 4, na razie musisz myslec tylko o synku. ja bym sie bala jechac teraz za granice wlasnie dlatego ze jakby sie cos dzialo to wole byc w swoim kraju.
    no i duzy ten Twoj syncio juz:)
    Daria naprawde slicznie wygladasz, idealne ciazowe ksztalty:) jedyne co ci rosnie to brzuszek:) ale zdjecie z.cenzurka hihi :P

Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a wy lozeczko macie czy dopiero bedziecie kupowac? Bo nasze stalo w piwnicy w paczkach juz jakies 2-3 lata wic ja sje doczekac nie moglam :-)

Daria fajna spodnica tak by the way :-)

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie z malym wporzadku ale mnie ta szyjka niepokoi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, najpierw napisze co u mnie a potem was nadrobie :P

Wiec pojechalam dzisiaj do Lidla po te pampersy i udalo mi sie kupic dwa opakowania 2 i jedno 3. Tak sobie mysle czy nie lepiej bylo wziasc 3 opakow.tych dwojek ale te wieksze tez sie przydadza. Jeszcze bede musiala kupic newborn z 1 paczke.

Poza tym listonosz mi przyniosl przesylke z Bebiprogram. Jest to taka mala teczka na dokumenty,wyniki badan,usg..rozmiar A-5 i plyta z kolysankami instrumentalnymi. Muzyka powazna..nie przepadam za taka troche mnie to juz nudzi :P ale wlaczylam i slucham co tam jest nagrane.

Troche sie najezdzilam za tymi pampersami bo w jednym lidlu nie mieli i musialam do innego skoczyc,ale dostalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 15:04

Ruda27, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie mamy, musimy kupic :P
    Mońia dziekuje kochana jestes :*

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a kiedy zamawialas.te.rzeczy z bebiprogram? Bo ja tez sje rejestrowalam juz jakis czas temu ale nic nie przyszlo jeszcze :-(
    Co do pampersow mi siostra mowila ze 3jki beda dobre jak dziecko bedzie mialo ok 2 miesoecy wiec nie bralam, w ogole to siostra mowila ze niektorzy na newbornach dosc dlugo jada ale bez sensu sciskac dziecku brzuszek :/ poza tym 2jki najbardziej sie oplacaja bo jest ich najwiecej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 15:14

Ruda27, Magda2013, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie..to lozeczko kupie od niej za 100zl,to zdjecie z allegro to tylko podgladowe jest,na cene tez nie patrzcie.
    Jej synek spal krotko w tym lozeczku,bo potem przyzwyczaili go do spania w lozku z nimi i sie odzwyczail.Spal moze 3,4 miesiace tylko.

Lanusia <3 podpinam sie do tego wszystkiego co napisaly dziewczyny :( Z tego co widze to od poczatku ciazy cierpisz przez niego,wybaczalas mu juz setki razy a on nie umie tego docenic niestety. Mysl o sobie i corce. Sciskam Cie mocno :)

Daria swietnie wygladasz :) a te body zajebiste..chyba tez takie kupie dla meza :D

Kada juz dawno pisalam ze masz jechac do lekarza,dobrze ze w koncu pojechalas. Odpoczywaj i nie przemeczaj sie za duzo. Wogole to przeczytalam ze twoj synek wazy juz 2 kg haha, mysle sobie..juz taki duzy ? :D

U mnie tez w Lidlu ludzi full,jeden od drugiego sie obijal,nie szlo wozkiem przejechac.
    Amela i Celia,trzymam kciuki za wizyty.
    A ja dzis zaczelam 3 trym.

Ruda27, celia, Dodi, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ja sie rejestrowalam 19 marca. Nie zamawialam tego,sami mi przyslali te rzeczy. Wiem ze tez Lanusia sie rejestrowala i jej tez cos przyslali ale juz nie pamietam co :)
    A Ty kiedy sie rejestrowalas ?

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ok 1kg dokladnie 998g hehe zle to napisalam musicie wybaczyc ale za duzo mysle jescze 2,5 miesiaca prawie do porodu jak to bedzie eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 15:35

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dziekuje :)
    Gratuluje 3 trymstru! :)
    Czekamy na wiesci po wizytach :)

Moj maz wlasnie czyta ksiazke Natanielowi :D

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Kada..doczytalam po chwili :)

A co do fotelika do karmienia to ja nie kupuje nic takiego bo nie mam miejsca,bede na lozku karmic albo na zwyklym krzesle z oparciem :)

celia lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane po długim weekendzie :) Naskrobałyście tyle stron, że mimo wielkich chęci nie dałam rady dokopać się do najstarszych niedoczytanych wpisów. Na szczęście z tego co prześledziłam na bieżąco widzę, że u Was zdrowotnie wszystko ok - i oby tak dalej! :)

Lanusia, witaj ponownie po dłuższej przerwie. Fajnie, że jesteś :) Nie zamierzam wchodzić w moralizatorskie tony, ale powiem tylko, że dopisuję się do tego co dziewczyny już powiedziały i mocno trzymam kciuki za Twoją wytrwałość i siłę woli w podjętej (słusznej) decyzji.

Ruda, wyglądasz suuuuuuper :D No może poza tą plamą na twarzy :P A propos plam: na czole wylazła mi tzw.ostuda i niczym nie potrafię jej zakryć :( Stosuję krem z filtrem +50, lecz mimo to robi się ciemniejsza pod wpływem słońca:/ Po ciąży będę musiała pomyśleć jak ją usunąć..

Dzisiaj byłam u lekarza: nasze szczęście waży już 900g :) Podobnie jak u Ciebie KADA.
    Maleńka podczas usg narzuciła sobie na twarz wszystko czym dysponuje: obie rączki, nogi i kawałek pępowiny ;) Lekarz starał się uchwycić jakieś fotogeniczne ujęcie i to mu wyszło najlepiej:
    2a9v09v.jpg
    Dla mnie i tak jest piękna :)

CELIA, nie martw się, na zakupy jest jeszcze czas. Powoli w ciągu najbliższych 3 miesięcy wszystko skompletujesz :) Niecierpliwie czekam na zdjęcie poskładanych mebelków :)

Camille87, pekinka82, Ruda27, MILA, Aggie, Moni&, celia, Magda2013, Dodi, amela, positive lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi corka sie krepuje zdjeciami widocznie ale super !!! kochana :)

mala_mi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camilla ja sie rejestrowalam 19 marca. Nie zamawialam tego,sami mi przyslali te rzeczy. Wiem ze tez Lanusia sie rejestrowala i jej tez cos przyslali ale juz nie pamietam co :)
    A Ty kiedy sie rejestrowalas ?

Bylam przekonana tez ze w marcu, ale przeszukalam cala poczte i nie znalazlam maila aktywacyjnego.:/
    Wyglada na to ze sie nie zarejestowalam ?! O ja cipa :/ teraz to zrobilam to pewnie po porodzie dostane :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi super fotka :-) gratuluje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi swietne wiesci i malutka jest sliczna :) widac wyraznie :)
    Na to co Ci wyskoczylo ja nie pomoge, nie znam sie zbytnio..
    Dziekuje za mile slowa :P hehe co do plamy niestety musialam dac w koncu to forum publiczne a za duzo tu rzeczy osobistych pisze :P
    My bylismy w maku.. Wiem niedobra ja ale tak wyszlo, taki spontan :P
    Zaraz zjem owocow bo nakupowalismy ze ho ho :D

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada dobrze ze wszystko ok :-) ale kiedy ty babo chciałaś do tych niemiec jechać? przecież teraz to już nie powinnaś na takie trasy jechać :-P

Daria już ci napisałam na FB że pięknie wygladasz i nie rozumiem czego ty tak ubolewasz nad swoim wyglądem :-P przeciez śłiczna jesteś - naprawdę :-)

Mała mi fajnie że wpadłaś a to zdjęcie to po prostu cudo !!!!! jaka ona śliczna :-)
    i tak mi się wydaje że z twarzy też widać że to dziewczynka prawda ? :-D

co do pieluch to dziewczyny nie szalejcie z kupowaniem już do przodu tych większych pieluch bo pieluszki nr 1 są na wagę 2-5 kg więc zanim dziecko bedzie używać trójek to jeszcze sporo czasu upłynie, wiec spożytkujcie sobie tą kasę na coś innego :-)

Magda co to ten bebiprogram??

Dziewczyny ale powiedzcie czy wiecie jakie inne oprócz papersów pieluszki kupić??
    Huggies czy jakieś dada czy jak?? też kupię z pampersa ale wierzcie mi ze tyle tego schodzi ze na samych papersach sie nie da, bo noworodek to tylko je, spi i kupska wali - wiem coś o tym :-P ha ha ha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:47

Camille87, mala_mi, Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja huggies newborn na poczatku a pozniej dada pojdzie w ruch

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ