X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Ikei i kupiłam komodę ale nie taką z przewijakiem tylko zwykłą z przeznaczeniem potem do pokoju córki albo synusia :-) prosta, ładna i cena super :-)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/malm-komoda--szuflady__0132190_PE286970_S4.JPG

na żywo wygląda lepiej niż tu na tym białym tle :-P :)

Jestem zadowolona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:46

mala_mi, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładna Mila

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, slicznie wygladasz :) Co do pokoiku/kacika dla malej, to u nas tez nie jest jak mialo byc, jak pracowalam na pelen etat mala mialam miec swoj pokoj, potem musielismy podnajac drugi, mamy super goscia, jak czlonek rodziny, ale ze wzgledu na finanse (bo macierzynskiego duzp nie dostane) to on zostaje, a mala kacik bedzie miala u nas w sypialni. Do tego jak corcia bedzie miala rok, poltora bedziemy na swoje przechodzi, i mimo wszystko chce urzadzic kacik :)

Mala mi sliczna ta twoja ksiezniczka :) i calkiem spora juz.

Kada odpoczywaj cholero! bo po tylku dostaniesz! Duzy juz Meteo jest :D

Ja wyliczylam ze musze przepracowac jeszcze minimum 6 tyg moich roboczych po 4 dni (w sumie 25 dni) 22/06/14 po 4-ro dniowym wolnym, bylaby ostatnia moja zmiana, plus urlop 19 dni, wychodzi ze moglabym macierzynski zaczac 1 sierpnia :D byle bym wytrzymala do tego 22 czerwca :P (odliczajac dzis zostalo 24 dni:P ) Musze jeszcze dopytac, czy urlop w weekend bedzie tak samo placony jak praca (za sobote mam poltorej stawki a za niedziele podwojnie mi placa, szkoda by bylo).

A to krzeslo do "karmienia" to moja fanaberia, marzylam o nim od 3 lat, jak zaczelismy sie starac, i jak mial byc pokoj osobny dla malej :P to nic ze nie mam teraz miejsca w sypialni :P

Czuje sie tragicznie dzis, kark i plecy mnie bola, sie ruszac nie moge, w pracy to jakas masakra byla dzis.

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no leze ale jak przy mojej coreczce nie da rady to zrob mi kakao to truskawki eh jeszcze matka mnie wkurzyla bo puscilam mojego meza na 4 dniowy wyjazd na rowery w gory i ma oto pretensje ze se tak meza puszczam

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o tych produktach z rossmana babydream?? wy więcej o tym czytacie , bo z tej serii tez sa chusteczki do pupy i pieluszki ??
    Z kosmetyków to zostanę przy bambino. Przy córce też tylko używałam bambino i wszystko było ok :-)tzn tylko mydło i oliwka bo nic więcej nie jest potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:06

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ladna ta komoda :-) prosta ale ladna :-)
    Co do pieluch to moja siostra nie polecala haggiesow (mowila ze najgrorsze pieluchy jakie kiedykolwiek kupila) mowilaz ze sa sztywne i chyba nawet gumek nie mialy po bokach ?! Za to chusteczki nawilzane huggies nie sprawdzaja sie przy wycieraniu pupci - ponoc wszystko sie maze :/
    Najlepsza opinia zaraz po pampersach ciesza sie dady podobno to ten sam producent :-)
    Ale to wiadomo ze kazdy ma swoje zrodla i niektorzy musza sami przetestowac - ja sie slucham siostry :-)

Aggie czasem zycie sie nam tak uklada ze krzyzuje nasze plany... ja tez nie wiem jak to z nami bedzie, bo z mezem razem stracilismy prace bo zlikwidowali nasza firme, ja mam placone do porodu i macierzynski no i dostaniemy odprawy ale nie wiadomo czy otworza nowa.firme w tym miejscu zeby maz mogl pracowac..
    Najwazniejsze aby bylo zdrowie reszta jakos sie ulozy czy w jednym pokoiku czy w apartamencie :-)

Moj synus dzis spokojniejszy - rano sie przeciagal a do teraz nic - zjadlam to kopnal ze dwa razy i koniec , normalnie syna nie poznaje spioch jeden.. ale staram sie nie martwic.. :)

MILA, Ruda27, Aggie, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila niby oliwke babydream dziewczyny chwalily to moze nie jest najgorsza ta linia ;-)
    Ja nie wiem.. na innych watkach czytalam ze dobre sa chusteczki nawilzane w rossmanie timmy czy jakos tak nie pamietam nazwy ale cos na "t" :P
    Moja siostra chwali sobie firme clinic a do mycia uzywa j&j 3w1 taka przezroczsta butelka z zolta pompka, ktos pisal ze uczula ale siostra przy dwojce dzieci to uzywa/la i sie prawdzilo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:12

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywalam newborn pozniej dada pozniej bella ale dostala mi uczulenie na bella i dada wrocilam do huggies

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dziekuje kochana :*
    Co do komody to ja chce ta sama wlasnie ale z 4 szufladami :) juz mowilam mojemu i moze w sobote pojedziemy po nia :D
    Z tej samej serii mam mala szafke z 2 malymi szufladkami :) uwielbiam takie proste meble z ikei..
    Co do pieluch ja mysle jak Kamila :P (tez sie kieruje opinia siostry)
    Najpierw beda pampersy dlugi czas, pozniej chyba te dada..
    Mila slyszalam ze produkty z rossmana sa dobre, podobno maja dobry sklad..
    Ja oilatum kupie do kapieli, plus jakas oliwke pod paszki i przy zgieciach, bo oilatum samo w sobie mocno nawilza juz malenstwo :) siostra tez kremy na slonce nivea uzywala, wiec pewnie ja tez bede.. Wiadomo same musimy posprzwdzac bo kazde dziecko jest inne..
    Aggie to jeszcze troche Ci zostalo.. Ale pocieszajacy jest fakt jak juz policzylas same dni pracujace.. Wytrzymasz kochana..
    Co do fotelu ja bede musiala cos miec, bo jak bedzie lozeczko przy naszym lozku to nie mam moejsca gdzie moge karmic.. Wiec musze pomyslec co i jak

Aggie, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, to tez nieciekawie u Ciebie, faktycznie kiedys pisalas ze stracicie prace oboje :( moj na szczescie ma, wiec tu jest plus, ale szczerze to z tym gosiem calkiem fajnie sie mieszka, tak po tatusiowemu nas traktuje, i jest bardzo wyrozumialy :P plus mam dwoch do sprzatania :P cala chalupke mi dzis odpicowali na cycus glancyk :P wiec nie bede narzekac :) a jak wroce do pracy po macierzynskim to pewnie cos sie pozmienia :)

Mila sliczna ta komoda, taka elegancka w swej prostocie :)

Ruda27, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, jak policzylam same pracujace dni, to sie to wcale nie wydaje tak duzo :P a mysle ze macierzynski zaczynajacy sie od 1 sierpnia (termin na 20) bedzie ok, jeszcze podpytam poloznej jutro jak to jest z tym macierzynskim, bo z firmy mi sie nie nalezy tylko panstwowe :/ mimo ze rok pracuje w tym samym miejscu :/ ehh nie wazne :D 24 days to go :D

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ten czas tak szybko leci ze ani sie nie obejrzysz a juz bedziesz na urlopie B)

My d konca maja mamy okres wypowiedzenia i albo nowa firma zacznie dzialac od razu od czerwca albo chodza plotki ze od wrzesnia, zaczniemy sie martwic jak nic z tego nie wyjdzie.. ja po macierzynskim mam nadzieje ze sie tam wkrece - jako byly kierownik mam male ukladziki ;-)

Oo Kubus sie zaczal wiercic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:37

Aggie, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria gdzie kupilas spodnice? Wiem ze pisalas bo to chyba ta nowa nie? Ale nie pamietam :-(
    Ona ma pas czy pod brzuszkiem sie konczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to trzymamy kciuki zeby wam wypalilo z ta praca :) napewno sie ulozy, dobrze ze sie tym tak nie martwicie..
    A spodnice kupilam w h&m :) juz 2 lata temu chyba i uwielbiam ja najbardziej.. Widzialam ze sa dalej i jakos 60 zl kosztuje. Nie jest ciazowa, ale jak bedzie mnie juz cisnela pod brzuszkiem to pomyslalam ze rozetne gume i zaloze pas ciazowy.. Natazie nie gniecie :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to cos mi sie ubzduralo ze kupilas niedawno? ;-)
    Fajna ona jest, ja patrze na allegro znalazlam jedna fajna ale jakas mala :/
    H&m nie mam w miescie ehh :/

Aha i dzieki za kciuki :-) w najgorszym wypadku przeprowadzimy sie do taty a mieszkanie wynajmiemy, nie ma ytuacji bez wyjscia :-) ale wierze ze maz tak czy siak znajdzie prace :D co mam sie na zapas martwic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:52

Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kupilam ostatnio ale taka neonowa, jeszcze jej nie ubieralam :P
    To dobrze ze macie rozne opcje, ale napewno maz cos znajdzie i zostaniecie na swoim :)

• Quendi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie w lidlu wielkie g...... nie było pampersów, takze łowie okazje dalej.

Od wczoraj podkłuwa mnie dość mocno podbrzusze-tam gdzie chyba więzadła, takie dziwne uczucue.
    Jutro mam gina, poprosze o l4 do czerwca

Camille87, celia, Moni&, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi mnie tez co jakis czas wiazadla kluja..
    Daj znac jutro po wizycie :) masz z usg? Jak ruchy synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:18

Quendi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Daria cos dzwonilo ale nie wiedzialam w ktorym kosciele ;-)
    Quendi ja tez praktycznie ostatnie paczki zwinelam tych pampersow! Ludzie chyba czatowali od nocy pod tym lidlem :P
    A ja sobie z dzialki rabarbar przynioslam i szamam z cukrem :-) dzieciece lata sie przypominaja... ;-)

Ruda27, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez trzymam kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo :)

To podjadlam a teraz chyba poleze :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ