Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w Ikei i kupiłam komodę ale nie taką z przewijakiem tylko zwykłą z przeznaczeniem potem do pokoju córki albo synusia
prosta, ładna i cena super
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/malm-komoda--szuflady__0132190_PE286970_S4.JPG
na żywo wygląda lepiej niż tu na tym białym tle
Jestem zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:46
mala_mi, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria, slicznie wygladasz
Co do pokoiku/kacika dla malej, to u nas tez nie jest jak mialo byc, jak pracowalam na pelen etat mala mialam miec swoj pokoj, potem musielismy podnajac drugi, mamy super goscia, jak czlonek rodziny, ale ze wzgledu na finanse (bo macierzynskiego duzp nie dostane) to on zostaje, a mala kacik bedzie miala u nas w sypialni. Do tego jak corcia bedzie miala rok, poltora bedziemy na swoje przechodzi, i mimo wszystko chce urzadzic kacik
Mala mi sliczna ta twoja ksiezniczkai calkiem spora juz.
Kada odpoczywaj cholero! bo po tylku dostaniesz! Duzy juz Meteo jest
Ja wyliczylam ze musze przepracowac jeszcze minimum 6 tyg moich roboczych po 4 dni (w sumie 25 dni) 22/06/14 po 4-ro dniowym wolnym, bylaby ostatnia moja zmiana, plus urlop 19 dni, wychodzi ze moglabym macierzynski zaczac 1 sierpniabyle bym wytrzymala do tego 22 czerwca
(odliczajac dzis zostalo 24 dni:P ) Musze jeszcze dopytac, czy urlop w weekend bedzie tak samo placony jak praca (za sobote mam poltorej stawki a za niedziele podwojnie mi placa, szkoda by bylo).
A to krzeslo do "karmienia" to moja fanaberia, marzylam o nim od 3 lat, jak zaczelismy sie starac, i jak mial byc pokoj osobny dla malejto nic ze nie mam teraz miejsca w sypialni
Czuje sie tragicznie dzis, kark i plecy mnie bola, sie ruszac nie moge, w pracy to jakas masakra byla dzis.
mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
no leze ale jak przy mojej coreczce nie da rady to zrob mi kakao to truskawki eh jeszcze matka mnie wkurzyla bo puscilam mojego meza na 4 dniowy wyjazd na rowery w gory i ma oto pretensje ze se tak meza puszczam
-
dziewczyny a co myślicie o tych produktach z rossmana babydream?? wy więcej o tym czytacie , bo z tej serii tez sa chusteczki do pupy i pieluszki ??
Z kosmetyków to zostanę przy bambino. Przy córce też tylko używałam bambino i wszystko było ok :-)tzn tylko mydło i oliwka bo nic więcej nie jest potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:06
-
nick nieaktualnyMila ladna ta komoda
prosta ale ladna
Co do pieluch to moja siostra nie polecala haggiesow (mowila ze najgrorsze pieluchy jakie kiedykolwiek kupila) mowilaz ze sa sztywne i chyba nawet gumek nie mialy po bokach ?! Za to chusteczki nawilzane huggies nie sprawdzaja sie przy wycieraniu pupci - ponoc wszystko sie maze
Najlepsza opinia zaraz po pampersach ciesza sie dady podobno to ten sam producent
Ale to wiadomo ze kazdy ma swoje zrodla i niektorzy musza sami przetestowac - ja sie slucham siostry
Aggie czasem zycie sie nam tak uklada ze krzyzuje nasze plany... ja tez nie wiem jak to z nami bedzie, bo z mezem razem stracilismy prace bo zlikwidowali nasza firme, ja mam placone do porodu i macierzynski no i dostaniemy odprawy ale nie wiadomo czy otworza nowa.firme w tym miejscu zeby maz mogl pracowac..
Najwazniejsze aby bylo zdrowie reszta jakos sie ulozy czy w jednym pokoiku czy w apartamencie
Moj synus dzis spokojniejszy - rano sie przeciagal a do teraz nic - zjadlam to kopnal ze dwa razy i koniec , normalnie syna nie poznaje spioch jeden.. ale staram sie nie martwic..MILA, Ruda27, Aggie, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila niby oliwke babydream dziewczyny chwalily to moze nie jest najgorsza ta linia
Ja nie wiem.. na innych watkach czytalam ze dobre sa chusteczki nawilzane w rossmanie timmy czy jakos tak nie pamietam nazwy ale cos na "t"
Moja siostra chwali sobie firme clinic a do mycia uzywa j&j 3w1 taka przezroczsta butelka z zolta pompka, ktos pisal ze uczula ale siostra przy dwojce dzieci to uzywa/la i sie prawdziloWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:12
-
nick nieaktualnyMila dziekuje kochana :*
Co do komody to ja chce ta sama wlasnie ale z 4 szufladamijuz mowilam mojemu i moze w sobote pojedziemy po nia
Z tej samej serii mam mala szafke z 2 malymi szufladkamiuwielbiam takie proste meble z ikei..
Co do pieluch ja mysle jak Kamila(tez sie kieruje opinia siostry)
Najpierw beda pampersy dlugi czas, pozniej chyba te dada..
Mila slyszalam ze produkty z rossmana sa dobre, podobno maja dobry sklad..
Ja oilatum kupie do kapieli, plus jakas oliwke pod paszki i przy zgieciach, bo oilatum samo w sobie mocno nawilza juz malenstwosiostra tez kremy na slonce nivea uzywala, wiec pewnie ja tez bede.. Wiadomo same musimy posprzwdzac bo kazde dziecko jest inne..
Aggie to jeszcze troche Ci zostalo.. Ale pocieszajacy jest fakt jak juz policzylas same dni pracujace.. Wytrzymasz kochana..
Co do fotelu ja bede musiala cos miec, bo jak bedzie lozeczko przy naszym lozku to nie mam moejsca gdzie moge karmic.. Wiec musze pomyslec co i jakAggie, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilka, to tez nieciekawie u Ciebie, faktycznie kiedys pisalas ze stracicie prace oboje
moj na szczescie ma, wiec tu jest plus, ale szczerze to z tym gosiem calkiem fajnie sie mieszka, tak po tatusiowemu nas traktuje, i jest bardzo wyrozumialy
plus mam dwoch do sprzatania
cala chalupke mi dzis odpicowali na cycus glancyk
wiec nie bede narzekac
a jak wroce do pracy po macierzynskim to pewnie cos sie pozmienia
Mila sliczna ta komoda, taka elegancka w swej prostocieRuda27, Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
Daria, jak policzylam same pracujace dni, to sie to wcale nie wydaje tak duzo
a mysle ze macierzynski zaczynajacy sie od 1 sierpnia (termin na 20) bedzie ok, jeszcze podpytam poloznej jutro jak to jest z tym macierzynskim, bo z firmy mi sie nie nalezy tylko panstwowe
mimo ze rok pracuje w tym samym miejscu
ehh nie wazne
24 days to go
Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggie ten czas tak szybko leci ze ani sie nie obejrzysz a juz bedziesz na urlopie
My d konca maja mamy okres wypowiedzenia i albo nowa firma zacznie dzialac od razu od czerwca albo chodza plotki ze od wrzesnia, zaczniemy sie martwic jak nic z tego nie wyjdzie.. ja po macierzynskim mam nadzieje ze sie tam wkrece - jako byly kierownik mam male ukladziki
Oo Kubus sie zaczal wiercic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:37
Aggie, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila to trzymamy kciuki zeby wam wypalilo z ta praca
napewno sie ulozy, dobrze ze sie tym tak nie martwicie..
A spodnice kupilam w h&mjuz 2 lata temu chyba i uwielbiam ja najbardziej.. Widzialam ze sa dalej i jakos 60 zl kosztuje. Nie jest ciazowa, ale jak bedzie mnie juz cisnela pod brzuszkiem to pomyslalam ze rozetne gume i zaloze pas ciazowy.. Natazie nie gniecie
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm to cos mi sie ubzduralo ze kupilas niedawno?
Fajna ona jest, ja patrze na allegro znalazlam jedna fajna ale jakas mala
H&m nie mam w miescie ehh
Aha i dzieki za kciukiw najgorszym wypadku przeprowadzimy sie do taty a mieszkanie wynajmiemy, nie ma ytuacji bez wyjscia
ale wierze ze maz tak czy siak znajdzie prace
co mam sie na zapas martwic..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:52
Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
U mnie w lidlu wielkie g...... nie było pampersów, takze łowie okazje dalej.
Od wczoraj podkłuwa mnie dość mocno podbrzusze-tam gdzie chyba więzadła, takie dziwne uczucue.
Jutro mam gina, poprosze o l4 do czerwcaCamille87, celia, Moni&, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA widzisz Daria cos dzwonilo ale nie wiedzialam w ktorym kosciele
Quendi ja tez praktycznie ostatnie paczki zwinelam tych pampersow! Ludzie chyba czatowali od nocy pod tym lidlem
A ja sobie z dzialki rabarbar przynioslam i szamam z cukremdzieciece lata sie przypominaja...
Ruda27, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość