X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Hej jestem po wizycie i niestety jest nieciekawie. Z maluchem oczywiscie wszystko super wazy 366g no i z okazji prima aprilis lekarz chciał nas nabrac co do plci. Ale na usg az za dobrze bylo widac ze to chlopak. Gorzej z szyjka. Ma niecale 3cm gdzie powiedzial ze powinna miec 4,5 cm ale i mam rozwarcie wewnętrzne 7mm i skierowanie do szpitala na zalozenie szwu. Ide w poniedzialek rano bo przez weekend i tak nic nie zrobia. Powiedzial ze do tego 18 to juz mogloby byc po wszystkim. ..tacy o to lekarze przyjmuja w poradni w szpitalu wojewodzkim.

nie rozumiem stwierdzenia przez lekarza, że powinna mieć 4,5cm? bo co? bo tak w książkach piszą? w pierwszej ciąży miałam 2,8 teraz 2,5 i nikt mi nie robi paniki, że powinna mieć 4!

co do rozwarcia... to niedobrze :/ a pessar nie byłby lepszy? słyszałam, że to jest skuteczniejsze przy niewydolności. A ona Ci się skróciła od ostatniej wizyty?

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Hej jestem po wizycie i niestety jest nieciekawie. Z maluchem oczywiscie wszystko super wazy 366g no i z okazji prima aprilis lekarz chciał nas nabrac co do plci. Ale na usg az za dobrze bylo widac ze to chlopak. Gorzej z szyjka. Ma niecale 3cm gdzie powiedzial ze powinna miec 4,5 cm ale i mam rozwarcie wewnętrzne 7mm i skierowanie do szpitala na zalozenie szwu. Ide w poniedzialek rano bo przez weekend i tak nic nie zrobia. Powiedzial ze do tego 18 to juz mogloby byc po wszystkim. ..tacy o to lekarze przyjmuja w poradni w szpitalu wojewodzkim.

Ja jego to teraz trzeba do roznych lekarzy chodzic bo sie nie znaja...mogli od razu zsłozyc....kurcze Karola do poniedzialku niedaleko- zaloza i doleżysz do bezpiecznego terminu!!! Trzymam mocno kciuki :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to dobrze że w Ostródzie nie będziesz musiała jeździć, najważniejsze że się tym zajmą a nie odwloką w czasie.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja jego to teraz trzeba do roznych lekarzy chodzic bo sie nie znaja...mogli od razu zsłozyc....kurcze Karola do poniedzialku niedaleko- zaloza i doleżysz do bezpiecznego terminu!!! Trzymam mocno kciuki :-)

Może nie tyle co się nie znają, ale ogólnie olewają sprawę, nie przejmują się, ja 3 krotnie na oddziale w piszu tego doświadczyłam leżąc na podtrzymaniu ciąży, a ostatnio nawet lekarze w moim szpitalu stwierdzili przegrodę w macicy i mówią, że trzeba to usunąć ale ja się wg nich nie kwalifikuje :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    nie rozumiem stwierdzenia przez lekarza, że powinna mieć 4,5cm? bo co? bo tak w książkach piszą? w pierwszej ciąży miałam 2,8 teraz 2,5 i nikt mi nie robi paniki, że powinna mieć 4!

co do rozwarcia... to niedobrze :/ a pessar nie byłby lepszy? słyszałam, że to jest skuteczniejsze przy niewydolności. A ona Ci się skróciła od ostatniej wizyty?
    Przez dwa tyg skrocila sie o 1,5 cm a roz powiekszylo o 3 mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty ale jak Ty nie mialas problemu z poprzednia ciaza to moze byc taka Twoja uroda ze szyjka krotka ale trzyma. A moja nie dosc ze z 5 cm na poczatku skrocila sie do niecalych 3 cm i doszlo rozwarcie to lekarze robia szum, bo juz raz puscila i urodzilam wczesniaka. Nie chce tego przechodzic po raz kolejny.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są długości szyjki ( 3 inne 5), najważniejsze, żeby trzymała i była zamknięta.

Ja ogólnie mam stracha, bo miałam 2 łyżeczkowania a to niestety osłabia szyjkę :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Letty ale jak Ty nie mialas problemu z poprzednia ciaza to moze byc taka Twoja uroda ze szyjka krotka ale trzyma. A moja nie dosc ze z 5 cm na poczatku skrocila sie do niecalych 3 cm i doszlo rozwarcie to lekarze robia szum, bo juz raz puscila i urodzilam wczesniaka. Nie chce tego przechodzic po raz kolejny.

Nie bedziesz. Wierze w to :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Różne są długości szyjki ( 3 inne 5), najważniejsze, żeby trzymała i była zamknięta.

Ja ogólnie mam stracha, bo miałam 2 łyżeczkowania a to niestety osłabia szyjkę :(

Ale na razie jest ok i tej wersji sie trzymaj :-) bez czarnowidztwa prosze!!!!

Martynka30, kaarolaa lubią tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

ja wiem wiem... tylko nie wiedziałam, że Ci się skróciła aż tyle... mi też się skracała ale dopiero od 7 miesiąca.

No u Ciebie to w sumie ja się nie dziwię, że robią szum bo jednak Marceli zdecydowanie zbyt wcześnie wyszedł... ale też myślałam, że bardziej to było spowodowane bakterią a nie samą szyjką.

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ale na razie jest ok i tej wersji sie trzymaj :-) bez czarnowidztwa prosze!!!!

Oj żeby było tak jak teraz to będzie dobrze.

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    ja wiem wiem... tylko nie wiedziałam, że Ci się skróciła aż tyle... mi też się skracała ale dopiero od 7 miesiąca.

No u Ciebie to w sumie ja się nie dziwię, że robią szum bo jednak Marceli zdecydowanie zbyt wcześnie wyszedł... ale też myślałam, że bardziej to było spowodowane bakterią a nie samą szyjką.
    Bakteria wniknela najpewniej po tym jak szyjka sie otworzyla. Teraz juz lekarze maja 100 % pewnosci ze mam niewydolnosc ciesniowa-szyjkowa a tego bakteria nie powoduje. Bakteria to mi pozniej przezarla dziure w pecherzu i wody poszly a i sama wniknela do srodka zakazajac wody co w konsekwencji spowodowalo skorcze i porod.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Karola, całe szczęście, że trafiłaś do tego lekarza. Teraz będzie wcześniejsza reakcja lekarzy i wszystko będzie dobrze. Eh szkoda tylko, że trzeba być takim dociekliwym i "upierdliwym" bo każdy ma wylane :(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 8 mam okuliste malego. A napewno mnie nie wypuszcza ze szpitala. Chyba ze tylko pessar zsloza to wtedy szybciej puszcza. A jak nie to maz bedzie musial wziac wolny piatek i sam z nim pojedzie.

• letty Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bakteria wniknela najpewniej po tym jak szyjka sie otworzyla. Teraz juz lekarze maja 100 % pewnosci ze mam niewydolnosc ciesniowa-szyjkowa a tego bakteria nie powoduje. Bakteria to mi pozniej przezarla dziure w pecherzu i wody poszly a i sama wniknela do srodka zakazajac wody co w konsekwencji spowodowalo skorcze i porod.

ah... czyli wszystko od szyjki...

no nic... dobrze, że teraz reagują jak należy :) oszczędzaj się, nie denerwuj... i dotrwasz do terminu... wszystkie Ci tego życzymy :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak dobrze Kochana że poszłaś wcześniej, będzie dobrze bo musi być.

A ja nawet nie wiem ile ma moja szyjka bo mi nie mierzyli albo nic przynajmniej nie mówili na ten temat.

Mam pewien problem, mój syn chodzi do pierwszej klasy i wczoraj dostałam wiadomość od Pani katechetów że Piotruś jest nie grzeczny na lekcji i ona proponuję żeby go wypisać z lekcji religii bo to nie jest obowiązkowe tylko dla zainteresowanych. Odpisałam że ja chcę żeby syn chodził i że porusze tą sprawę u dyrektora bo wydaje mi się że złe zachowanie nie jest powodem do tego żeby nie chodził na religie, a ona mi odpisała że proponuję mi iść jeszcze do księdza proboszcza. No co za beszczelna baba. No to jej napisałam że ja jej proponuję zmienić zawód bo do uczenia trzeba mieć powołanie a nie uczyć za karę. A ona że Bóg i tak mnie kocha. To chyba nie jest normalny człowiek?

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk, to jakas wariatka chyba ...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk ja bym poszla z tym do Dyrektora. Bezczelna kobieta a przede wszystkim nieprofesjonalne zachowanie. I chyba zdziebko nawiedzona jak pisze do Ciebie, ze Bog Cie kocha....to szkola przeciez a nie klasztor a jak nie potrafinad dzieckiem zapanowac to niech sie dokształci.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    My już po połówkowych :)

Dzidzia ułożona znów nietypowo, nie udało się wszystkiego pomierzyć mimo picia herbaty z podwójnym cukrem (blee), chodzenia po korytarzu oraz masakrowania głowicą, więc wyszłam obolała, ale za to jaka szczęśliwa! Pierwsze co się dowiedzieliśmy to płeć :D

Malika, proszę w wolnym czasie o wpisanie mnie na listę na dzień 14.08, będzie Córeczka :)

kaarolaa, Penelope30, SyHa85, JRY1984, Ninka0111, hella, alicjaaaa, paola89, celia, pigułka, malika89, Betty Boop, Lulu83, monirek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Karola jak dobrze Kochana że poszłaś wcześniej, będzie dobrze bo musi być.

A ja nawet nie wiem ile ma moja szyjka bo mi nie mierzyli albo nic przynajmniej nie mówili na ten temat.

Mam pewien problem, mój syn chodzi do pierwszej klasy i wczoraj dostałam wiadomość od Pani katechetów że Piotruś jest nie grzeczny na lekcji i ona proponuję żeby go wypisać z lekcji religii bo to nie jest obowiązkowe tylko dla zainteresowanych. Odpisałam że ja chcę żeby syn chodził i że porusze tą sprawę u dyrektora bo wydaje mi się że złe zachowanie nie jest powodem do tego żeby nie chodził na religie, a ona mi odpisała że proponuję mi iść jeszcze do księdza proboszcza. No co za beszczelna baba. No to jej napisałam że ja jej proponuję zmienić zawód bo do uczenia trzeba mieć powołanie a nie uczyć za karę. A ona że Bóg i tak mnie kocha. To chyba nie jest normalny człowiek?

Właśnie dlatego (mimo, że jestem wierzącą osobą) nie chodzę do kościoła, słuchać tych kazań z dupy wziętych od kleru całego... Oni wszyscy z jednego worka.
    Ale nie ma się co martwić- ważne, że Bóg kocha, a co ;)

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ