X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja ide w poniedzialek po kontynuacje l4 i nawet nie chce jeszcze usg , bede miałą robione 28 ;]

Ja będę chciała usg, a nuż będzie cokolwiek widać

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się przyłączyć? :) Mój przewidywany czas porodu 12 sierpnia :)

s1985, monirek, Dagmara, bobo_frut, JRY1984, malika89 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja będę chciała usg, a nuż będzie cokolwiek widać
    j nie chce bo wiem z poprzednich ze tu nic widac nie bedzie, wole poczekactydzien wiecej i zobacyc najwazniejsze :*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S pecherzyk moze byc juz widac, ale w sumie po co sie stresowac... ;) jak juz jest serduszko to czlowiek od razu lepiej sie czuje :)

s1985 lubi tę wiadomość

• Avalon Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem nowa, termin mam na 4 sierpnia. 4 grudnia byłam u lekarza, ale nie było serduszka, bo to 5 tydzień był. Polski (byłam w odwiedziny w Polsce)lekarz kazał mi się nie martwić, bo wszystko wskazywało na prawidłowy rozwój. Dziś zaczynam 8 tydzień. Wizytę w szpitalu mam na 18 stycznia. Ciążę prowadzę w UK. I mam nadzieję, że wszystko będzie okay, bo jak na razie żadnych badań nie miałam robionych. Zresztą jak i w poprzedniej ciąży.

monirek, kaarolaa, Dominique88, JRY1984, Pikcia, malika89 lubią tę wiadomość

Avalon
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i zapraszamy :)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z ranca ;) milego dnia Wam wszystkim zycze! Ja dzis ostatni dzien do pracy ;) pozniej dopiero po nowym roku ;) cale szczescie dzis koncze o 12 bo strasznie mi sie dzis nie chce. ;p

s1985, bobo_frut, Dominique88 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już na nogach z kawusia ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avalon i Ania - witamy serdecznie :)))

Pomysl z fotkami super, chyba tez zaczne robic i to w sumie juz powinnam zaczac:) Z pierwszej ciazy mam tylko dwie fotki odslonietego brxuszka, teraz widze ze jednak fajnie miec cala galerie z kazdego miesiaca:)

s1985 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz niebumiem spac i jakos mi nie wygodnie spac na brzuchu, ale czyzby tak szybko? Hmmm tez tak macie, a moze to juz tak psychika dziala hehe

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    widzę, nie tylko ja nie mogę spać :D jak ja bym chciała pospać chociaż do 8... :D hehe

Witamy nowe koleżanki na fioletowej stronie :)

a do mnie dziś przyjeżdżają rodzice, więc z mamą udamy się na "małe" zakupki :D także dzień zapowiada się całkiem przyjemny :)

no i moi rodzice i teście jeszcze nie wiedzą, że zostaną dziadkami :D szykuję im taki właśnie prezencik pod choinkę :)))

miłego dnia!!! :)

s1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuchu spie caly czas, korzystam bo pamietam jak bardzoo mi tego brakowalo w ciazy.
    Mam pytanie czy ktoras z was nie ma zadnych kompletnie obiawow? U mnie to by wychodzil jakos 5 albo 6 tydzien ( nie wiem bo u lekarza nie bylam jeszcze a mam dlugie i nieregularne cykle jak pisalam wczesniej) i nie dzieje sie kompletnie nic.. Martwie sie troche a wizyta 23.12

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avalon wrote:
    hej dziewczyny jestem nowa, termin mam na 4 sierpnia. 4 grudnia byłam u lekarza, ale nie było serduszka, bo to 5 tydzień był. Polski (byłam w odwiedziny w Polsce)lekarz kazał mi się nie martwić, bo wszystko wskazywało na prawidłowy rozwój. Dziś zaczynam 8 tydzień. Wizytę w szpitalu mam na 18 stycznia. Ciążę prowadzę w UK. I mam nadzieję, że wszystko będzie okay, bo jak na razie żadnych badań nie miałam robionych. Zresztą jak i w poprzedniej ciąży.

Tez mieszkam za granica, w Niemczech. Za pare dni wyruszamy do Polski na Swieta, mam nadzieje ze jakos wytrzymam w aucie podroz 10-12 godzin brrr.. Chcielismy leciec samolotem, nawet ceny byly w miare przystepne, ale ponoc we wczesnej ciazy tzn.do konca pierwszego trymestru nie jest to wskazane, wiec odpuscilismy.
    Ja tez mam pozno wizyte, dopiero 4 stycznia i juz czekam i czekam i odliczam dni:)

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ja juz niebumiem spac i jakos mi nie wygodnie spac na brzuchu, ale czyzby tak szybko? Hmmm tez tak macie, a moze to juz tak psychika dziala hehe
    też tak mam :)
    zawsze uwielbiałam spać na brzuchu, a teraz to widzę, że tak bardziej na boku się kładę i zasypiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 06:53

Domi793 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Ja na brzuchu spie caly czas, korzystam bo pamietam jak bardzoo mi tego brakowalo w ciazy.
    Mam pytanie czy ktoras z was nie ma zadnych kompletnie obiawow? U mnie to by wychodzil jakos 5 albo 6 tydzien ( nie wiem bo u lekarza nie bylam jeszcze a mam dlugie i nieregularne cykle jak pisalam wczesniej) i nie dzieje sie kompletnie nic.. Martwie sie troche a wizyta 23.12
    ja praktycznie nie mam objawów ;)
    piersi mnie nie bolą (czasami może coś zakuje przez chwilę), podbrzusze też tylko czasami, w prawym jajniku, ale to raz na jakiś czas w ciągu dnia. a mdłości to albo jak się trochę zestresuję, albo jak odczuwam głód, ale to tak delikatnie, więc są mi obce ciężkie i obolałe cycki, skurcze i zwijanie z bólu podbrzusza i żyganko :D
    ale każda z nas jest inna, więc ja się tym nie stresuję i mam nadzieję, że całą ciążę na takim lajcie przejdę :D aczkolwiek, jak coś ma się zacząć to podejrzewam, że bardziej od 6/7 tyg. ;)

s1985 lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy ciazy u kazdej kobiety wygladaja roznie. Ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow, gdyby nie spozniajacy sie okres nie wiedzialabym ze jestem w ciazy i tak przez cala ciaze - nic a nic. Tylko w pozniejszych miesiacach doszly nabrzmiale piersi a tak nic - zadnych objawow, czulam sie wspanoale! Teraz w drugiej ciazy od samej owulacji mialam klucie jajnikow, bole kregoslupa w odcinku ledzwiowym, straszna sennisc, nabrzmiale piersi, pobolewanie podbrzusza.. teraz mi to wszystko przeszlo, zostaly jedynie wieksze piersi i sennosc.
    Takze tym ze nie masz objawow sie nie sugeruj, spokojnie jak widzisz tak tez moze byc:))

Julia, 10 latek
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) Miłego dnia dziewczynki :*

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim i witam nowe mamy :)

Ja niestety dalej nie wiem, jak mam się ułożyć. Od trzech dni mam nasilający się ból pod łopatką i nie wiem, jak sobie pomóc... Wczoraj próbowałam wygrzać to miejsce, ale nie bardzo pomogło. Może któraś z Was ma złote rady?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć wszystkim i witam nowe mamy :)

Ja niestety dalej nie wiem, jak mam się ułożyć. Od trzech dni mam nasilający się ból pod łopatką i nie wiem, jak sobie pomóc... Wczoraj próbowałam wygrzać to miejsce, ale nie bardzo pomogło. Może któraś z Was ma złote rady?
    może gimnastyka? rozciąganie?

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    może gimnastyka? rozciąganie?

Próbuję i słabo działa :( Jakaś wredota mi tam wlazła i nie chce odpuścić :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ