X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:)i dolączam do Was:). Jestem we wczesnej ciąży, ale czekam tylko, żeby usłyszeć serduszko. Będę spokojniejsza:)

8ectn0f.png

alicjaaaa, monirek, Dominique88, Dagmara, s1985, bobo_frut, malika89 lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja też nie śpię od około 6. Miałam też problem z zaśnięciem wczoraj. A rano musiałam wziąć no spę, podbrzusze miałam takie odrętwiałe i kłujące, że miałam problem żeby się dźwignąć. Już jest dobrze. Posiedzę trochę a potem do gin:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A galeria brzuszków - przepiękna pamiątka! Też będę taką robić :)

s1985 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam, nigdy nie miałam problemów z zasypianiem. A teraz anim zasnę mija min. 2 h. Wstaję wcześniej niż mój mąż. Aż sam się dziwi:):)

8ectn0f.png

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    Tak czytam i czytam, nigdy nie miałam problemów z zasypianiem. A teraz anim zasnę mija min. 2 h. Wstaję wcześniej niż mój mąż. Aż sam się dziwi:):)

8ectn0f.png

Mam tak samo;)

s1985 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś inne objawy?:) Nudności?:)

8ectn0f.png

• monirek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero sie zwlekam z wyrka:) troche pospalam - teorwtycznir, bo poszlam spac po 1. Maz byl na piwku z kumplami i po nich jechalam i ich rozwozilam.

Dzisiaj czuje sie juz lepiej :) wieczorem bolal mnie brzuch, a teraz tylko cmi.

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    A jakieś inne objawy?:) Nudności?:)

8ectn0f.png

Od kilku dni piję jak smok, mam częstomocz, w ciągu dnia pojawiają się lekkie mdłości, apetyt mi się zwiększył, no i mam obolałe cyce;)

s1985 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;) u mnie dzisiaj zaczął się 8 tydzień i jakież było moje zaskoczenie,że nie mam mdłości :D zjadłam w końcu normalne śniadanie pierwszy raz od dwóch tygodni :D

MajaRyt, Pikcia, SyHa85, alicjaaaa, s1985, bobo_frut, Friend lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko pije i pije, obolałe cyce:D też są, ale nudności nie mam póki co. W pierwszej ciąży też miałam podobnie. Ale ona niestety nie skończyła się dobrze. Na wizytę chciałabym pójść jak już będzie szansa na bijące serducho:) Chyba, że wcześniej coś będzie się dziać. Wierzę w to, że będzie dobrze:) Ellka jesteśmy na podobnym etapie:)

8ectn0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...ja pospalam do 9 z przerwami bo to albo malemu pieluche zmienic, albo jesc dac, albo rzuci jakas zabawka i sie przebudze...dzisiaj sobota a ja caly dzien do poznogo wieczora sama, bo maz po 4 wyjechal w delegacje...

u mnie jakies lekkie mdlosci sie zaczely, problemow ze spaniem nie mam, zasypiam gora w pol godziny, a czasem jestem tak zmeczona ze zasne jak tylko glowe do poduchy przyloze...rano mi ciezko wylezc bo nawet o 9 czuje sie zmeczona, duzp pije i jeszcze wiecej sikam...

MajaRyt lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    Ja też tylko pije i pije, obolałe cyce:D też są, ale nudności nie mam póki co. W pierwszej ciąży też miałam podobnie. Ale ona niestety nie skończyła się dobrze. Na wizytę chciałabym pójść jak już będzie szansa na bijące serducho:) Chyba, że wcześniej coś będzie się dziać. Wierzę w to, że będzie dobrze:) Ellka jesteśmy na podobnym etapie:)

8ectn0f.png

Ja jak byłam w ciąży biochemicznej to nie piłam tyle i mdłości chyba też nie było. Jest nas kilka w 4t z hakiem;)

MajaRyt, s1985, bobo_frut lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u gina po raz pierwszy (na NFZ) i w sumie nic się nie dowiedziałam, pani doktor niemal w biegu mnie obrobiła i nie miała ochoty na rozmowy i wyjaśnienie czegokolwiek (może to przez ponad godzinną opóźnienie). Naważniejsze, że USG zrobiła choć też nie kwapiła się z wyjaśnieniami ;). Może uważa, że na tym etapie to nie ma co się rozgadywać? Któż to wie... Dobrze, że 4.01 jestem zapisana prywatnie, bo nie chciałabym z tą panią mieć więcej do czynienia...
    Wiek ciąży to wg USG 4t5d pęcherzyk w dobrym miejscu, 14,3mm z pęcherzykiem żółtkowym 2,7. Mam nadzieję, że to dobrze, bo się na tym nie znam :).

http://fotoo.pl/show.php?img=1063112_wp-20151218-20-38-46-pro.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 10:36

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiq troche slabo zdjecie wstawilas

Dominique88 lubi tę wiadomość

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Wczoraj byłam u gina po raz pierwszy (na NFZ) i w sumien nic się nie dowiedziałam, pani doktor niemal w biegu mnie obrobiła i nie miała ochoty na rozmowy i wyjaśnienie czegokolwiek (może to przez ponad godzinną opóźnienie). Naważniejsze, że USG zrobiła choć też nie kwapiła się z wyjaśnieniami ;). Może uważa, że na tym etapie to nie ma co się rozgadywać? Któż to wie... Dobrze, że 4.01 jestem zapisana prywatnie, bo nie chciałabym z tą panią mieć więcej do czynienia...
    Wiek ciąży to wg USB 4t5d pęcherzyk w dobrym miejscu, 14,3mm z pęcherzykiem żółtkowym 2,7. Mam nadzieję, że to dobrze, bo się na tym nie znam :).

Trzymamy kciuki, będzie dobrze. Myślę, że gdyby było coś nie tak to cokolwiek by powiedziała. Ja też planuje isć 4-6 stycznia na wizytę:)

Dominique88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ogladam porodowke na polsat cafe...uwielbiam wszelkie programy po porodach i zawsze rycze jak glupia...

Domi793 lubi tę wiadomość

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja ogladam porodowke na polsat cafe...uwielbiam wszelkie programy po porodach i zawsze rycze jak glupia...

hehe, ja ryczę nawet jak oglądam porody zwierząt:)

kaarolaa, s1985 lubią tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w sobotę :)
    Ja się jeszcze wyleguję w łóżku ;)
    Męża wysłałam na zakupy i jak wróci, to zabieramy się za świąteczne porządki :)
    Córa mi się rozchorowała (boli ją gardło i ma gorączkę) i mam nadzieję, że nie zarazi mnie jakimś choróbskiem :/

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• monika454 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie:)

Ja niedawno wstałam dopiero. Ostatnio spałabym wszedzie i o każdej porze. U mnie nastrój kiepski. Śniło mi się, że poroniłam, jak się obudziłam krew z nosa leciała..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję do gin. Jak zwykle zaczynam się denerwować;/

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ