X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:)i dolączam do Was:). Jestem we wczesnej ciąży, ale czekam tylko, żeby usłyszeć serduszko. Będę spokojniejsza:)

8ectn0f.png

alicjaaaa, monirek, Dominique88, Dagmara, s1985, bobo_frut, malika89 lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja też nie śpię od około 6. Miałam też problem z zaśnięciem wczoraj. A rano musiałam wziąć no spę, podbrzusze miałam takie odrętwiałe i kłujące, że miałam problem żeby się dźwignąć. Już jest dobrze. Posiedzę trochę a potem do gin:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A galeria brzuszków - przepiękna pamiątka! Też będę taką robić :)

s1985 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam, nigdy nie miałam problemów z zasypianiem. A teraz anim zasnę mija min. 2 h. Wstaję wcześniej niż mój mąż. Aż sam się dziwi:):)

8ectn0f.png

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    Tak czytam i czytam, nigdy nie miałam problemów z zasypianiem. A teraz anim zasnę mija min. 2 h. Wstaję wcześniej niż mój mąż. Aż sam się dziwi:):)

8ectn0f.png

Mam tak samo;)

s1985 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś inne objawy?:) Nudności?:)

8ectn0f.png

• monirek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero sie zwlekam z wyrka:) troche pospalam - teorwtycznir, bo poszlam spac po 1. Maz byl na piwku z kumplami i po nich jechalam i ich rozwozilam.

Dzisiaj czuje sie juz lepiej :) wieczorem bolal mnie brzuch, a teraz tylko cmi.

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    A jakieś inne objawy?:) Nudności?:)

8ectn0f.png

Od kilku dni piję jak smok, mam częstomocz, w ciągu dnia pojawiają się lekkie mdłości, apetyt mi się zwiększył, no i mam obolałe cyce;)

s1985 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;) u mnie dzisiaj zaczął się 8 tydzień i jakież było moje zaskoczenie,że nie mam mdłości :D zjadłam w końcu normalne śniadanie pierwszy raz od dwóch tygodni :D

MajaRyt, Pikcia, SyHa85, alicjaaaa, s1985, bobo_frut, Friend lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko pije i pije, obolałe cyce:D też są, ale nudności nie mam póki co. W pierwszej ciąży też miałam podobnie. Ale ona niestety nie skończyła się dobrze. Na wizytę chciałabym pójść jak już będzie szansa na bijące serducho:) Chyba, że wcześniej coś będzie się dziać. Wierzę w to, że będzie dobrze:) Ellka jesteśmy na podobnym etapie:)

8ectn0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...ja pospalam do 9 z przerwami bo to albo malemu pieluche zmienic, albo jesc dac, albo rzuci jakas zabawka i sie przebudze...dzisiaj sobota a ja caly dzien do poznogo wieczora sama, bo maz po 4 wyjechal w delegacje...

u mnie jakies lekkie mdlosci sie zaczely, problemow ze spaniem nie mam, zasypiam gora w pol godziny, a czasem jestem tak zmeczona ze zasne jak tylko glowe do poduchy przyloze...rano mi ciezko wylezc bo nawet o 9 czuje sie zmeczona, duzp pije i jeszcze wiecej sikam...

MajaRyt lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt wrote:
    Ja też tylko pije i pije, obolałe cyce:D też są, ale nudności nie mam póki co. W pierwszej ciąży też miałam podobnie. Ale ona niestety nie skończyła się dobrze. Na wizytę chciałabym pójść jak już będzie szansa na bijące serducho:) Chyba, że wcześniej coś będzie się dziać. Wierzę w to, że będzie dobrze:) Ellka jesteśmy na podobnym etapie:)

8ectn0f.png

Ja jak byłam w ciąży biochemicznej to nie piłam tyle i mdłości chyba też nie było. Jest nas kilka w 4t z hakiem;)

MajaRyt, s1985, bobo_frut lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u gina po raz pierwszy (na NFZ) i w sumie nic się nie dowiedziałam, pani doktor niemal w biegu mnie obrobiła i nie miała ochoty na rozmowy i wyjaśnienie czegokolwiek (może to przez ponad godzinną opóźnienie). Naważniejsze, że USG zrobiła choć też nie kwapiła się z wyjaśnieniami ;). Może uważa, że na tym etapie to nie ma co się rozgadywać? Któż to wie... Dobrze, że 4.01 jestem zapisana prywatnie, bo nie chciałabym z tą panią mieć więcej do czynienia...
    Wiek ciąży to wg USG 4t5d pęcherzyk w dobrym miejscu, 14,3mm z pęcherzykiem żółtkowym 2,7. Mam nadzieję, że to dobrze, bo się na tym nie znam :).

http://fotoo.pl/show.php?img=1063112_wp-20151218-20-38-46-pro.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 10:36

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiq troche slabo zdjecie wstawilas

Dominique88 lubi tę wiadomość

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Wczoraj byłam u gina po raz pierwszy (na NFZ) i w sumien nic się nie dowiedziałam, pani doktor niemal w biegu mnie obrobiła i nie miała ochoty na rozmowy i wyjaśnienie czegokolwiek (może to przez ponad godzinną opóźnienie). Naważniejsze, że USG zrobiła choć też nie kwapiła się z wyjaśnieniami ;). Może uważa, że na tym etapie to nie ma co się rozgadywać? Któż to wie... Dobrze, że 4.01 jestem zapisana prywatnie, bo nie chciałabym z tą panią mieć więcej do czynienia...
    Wiek ciąży to wg USB 4t5d pęcherzyk w dobrym miejscu, 14,3mm z pęcherzykiem żółtkowym 2,7. Mam nadzieję, że to dobrze, bo się na tym nie znam :).

Trzymamy kciuki, będzie dobrze. Myślę, że gdyby było coś nie tak to cokolwiek by powiedziała. Ja też planuje isć 4-6 stycznia na wizytę:)

Dominique88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ogladam porodowke na polsat cafe...uwielbiam wszelkie programy po porodach i zawsze rycze jak glupia...

Domi793 lubi tę wiadomość

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja ogladam porodowke na polsat cafe...uwielbiam wszelkie programy po porodach i zawsze rycze jak glupia...

hehe, ja ryczę nawet jak oglądam porody zwierząt:)

kaarolaa, s1985 lubią tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w sobotę :)
    Ja się jeszcze wyleguję w łóżku ;)
    Męża wysłałam na zakupy i jak wróci, to zabieramy się za świąteczne porządki :)
    Córa mi się rozchorowała (boli ją gardło i ma gorączkę) i mam nadzieję, że nie zarazi mnie jakimś choróbskiem :/

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• monika454 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie:)

Ja niedawno wstałam dopiero. Ostatnio spałabym wszedzie i o każdej porze. U mnie nastrój kiepski. Śniło mi się, że poroniłam, jak się obudziłam krew z nosa leciała..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję do gin. Jak zwykle zaczynam się denerwować;/

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ