Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
blondyna5555 wrote:Wczoraj byliśmy z mężem w Smyku, jakie piękne rzeczy oni mają, po prostu ślicznie, chyba będziemy tam kupować rzeczy, ciuszki nie są aż tak drogie jak myślałam, ale niestety łóżeczka mają drogie, chcemy kupić łóżeczko ze szufladą i takie kosztuje 600 złoty, a gdzie materac i inne potrzebne rzeczy, chyba jednak będziemy kupować przez allegro, tam widziałam śliczne łóżeczko ze wszystkim z 16 elementami za 650zł
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5416933160.html
co Wy na to, ja się zakochałam
Pomału zacznę kupować potrzebne rzeczy dla maleństwa od maja, bo potem wszystko naraz to finansowo będzie ciężko.używałam jak kojca.
Smyk ma teraz wyprzedaż na stronie 40%
A ja polecam ubranka "Ewa klucze" szczególnie pajace na mniejsze noworodki. Nie są szerokie przy szyji i jakość super. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
my juz obudzone. Właściwie to dzidzia przed chwilą się obudziła jak mama sie do taty tuliła zazdrośnica mała. Nagle zaczęła się wiercić . Teraz juz sie uspokoiła bo tato poszedł na swój boczek.
Idziemy jeść śniadanko bo już jesteśmy głodne. -
Witamy z rana
Mój synek swoje harce zaczął o 7, myślałam że uda mi się go spacyfikować i pospać do 8, ale ni cholery. Także idziemy jeść, bo dziec głodny.
Na 11 lece na paznokcie, bo już słabo wyglądam. -
AAAAA dziewczyny śniłyście mi się, nie widziałam waszych twarzy, ale wiedzialam,że to wy
Jechałysmy gdzieś wszystkie pociągniem, a razem z nami Dorota Gardias ( ta pogodynka) i Reni Jusis hehehe
Nie wiem dokładnie o co chodziło, bo budzik mojego Ł zadzwonił i mnie wybudził.kaarolaa, JRY1984, pigułka, Ania_1986, hella, mmalibu, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Dzień dobry
my juz obudzone. Właściwie to dzidzia przed chwilą się obudziła jak mama sie do taty tuliła zazdrośnica mała. Nagle zaczęła się wiercić . Teraz juz sie uspokoiła bo tato poszedł na swój boczek.
Idziemy jeść śniadanko bo już jesteśmy głodne.a jak sobie pomyśle ze niedługo będzie razy dwa, fajnie...
Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
Co do rożków to ja miałam dwa, jeden sztywniejszy i używałam na zmianę. Nie raz ochronił moje łóżko przed zalaniem podczas przewijania
mimo, że używałam podkładów jednorazowych (swoją drogą polecam, bardzo praktyczne i nie trzeba prać
). Ale ja mam dziecko zimowe, tyle że mąż zdecydowanie wolał nosić na rękach dziecko "spowijane" niż "luzem".
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Siedzę w poczekalni, pierwsze pobranie za mną i glukoza wypita, nawet całkiem smaczna była ale siedzę i strasznie chce mi się spać. Synuś wierci się w brzuszku no ale po takiej ilości słodyczy wcale mu się nie dziwię. Za 15 minut kolejne pobranie i jeszcze jedna godzinka i mam to z głowy.
Lulu83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa rożek kupiłam jako jedną z pierwszych rzeczy. Nie jest mega sztywny, dałam też chyba jakoś ok. 20 zł, a używać będę na pewno (no chyba że dziecku się nie spodoba), bo u nas w domku wcale nie jest gorąco, poza tym mój K. nigdy w życiu niemowlaka nie trzymał w rękach, wiem że będziemy wtedy spokojniejsi
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Poczekaj jak sie urodzi, dopiero spac nie da...teraz to jeszcze luz bluz. Ja mojego akurat jeszcze ani razu nie poczulam w nocy czy nad ranem. To juz ten chodzacy mnie budzi bo juz się wyspal i trzeba ubrać albo w nocy kaszel..to sie prawdziwe życie zaczne
a jak sobie pomyśle ze niedługo będzie razy dwa, fajnie...
Karola wiem jak to jest miałam przedsmak z moim siostrzeńcem a właściwie chrzest bojowy. Człowiek chce spać a dziecko albo jeść albo bawić albo pielucha do wymiany. Czasami udalo sie jeszcze troche namówić go na przytulanki to pól godziny jeszcze sie pospało a potem oczy na zapałki.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny, kupie jednak taki do 50zł nie ma co przesadzać, ta moja koleżanka nie musi tak liczyć kasy jak ja to trochę inaczej na to patrzy. My wszystko kupujemy sami, jeszcze ani jedna osoba mi nie zaproponowała ciuszków czy innych akcesoriów.
-
nick nieaktualnyPenelope, taka rzecz Ci nie zginie, nawet jeśli nie sprawdzi się jako rożek, to tak jak piszą dziewczny- albo mata do leżenia, albo podusia
Ja w przyszłym tygodniu dostanę mnóstwo różowych dresików dla Małej w różnych rozmiarachKuzynka zaoferowała też parę rzeczy, tylko że to po chłopcu... Zobaczymy, może da się coś z tego wybrać, zwłaszcza, że nie znała płci do porodu, to pewnie dużo uniwersalnych
-
Dziewczyny macie jakiś sprawdzony wybielacz? Wczoraj wypakowałam noworodkowe ubranka i na niektórych są jakieś żółte plamy, nawet nie w miejscu pampersa, ale np na ramieniu. Na większych to by były plamy z kupy czy zupek... ale to? Jestem pewna ze się pojawiły leżąc w pudle bo chowałam czyściutkie. A to głownie jest na białych. Nie wiem czy spróbować wygotować, czy co z tym robić. Boje się, że wysoka temperatura załatwi co niektóre delikatne aplikacje, a ubranka ogólnie są jak nowe
ja używałam do tej pory tylko chusteczek wybielających z rossmanna do białego, ale tu się raczej nie sprawdzą.
-
Jakis warto miec ale moim zdaniem bez przesady, nie trzeba nie wiadomo ile za niego placic, chyba ze ktos ma duzy budzet to czemu nie. My z mezem tez wczesniej nie mielismy noworodka na rekach a itak wygodniej nam bylo nosic dziecko bez rozka, ale jak ktos sie boi to jak najbardziej troszke to usztywnia i ulatwia, ale moje dziecko sie w tym zloscilo
Mimo wszystko tak jak pisalam pozniej sie troche przydal jako mata i jeszcze przez jakis czas usypialam malego tak kulajac w rozku na boki ale to akurat rownie dobrze kocyk moze zastapic.