Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope30 wrote:O nie czyli mam gust jak Twoja teściowa yyyyyy....
nie no całkiem niezły ma gust chociaż.... Ostatnio się obraziła bo kupiła dla Anielki jakaś czapeczkę i niedrapki białe, robione na drutach, takie "na chrzest" a nam sie strasznie nie podobaja takie robotki reczne i nie wzielismy tego od niej... -
Kw14tuszek wrote:ale się dziś nażarłam różowych słodkich winogron
i narobiłyście mi smaka na rabarbar, może się któaś podzieli jakimś przepisem na ciasto z rabarbarem?
Ten pępek też mi się tak rusza, śmiesznie to wygląda
pochwalę się zakupami dla Anielki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4669f742406.jpg
Kwiatuszku super zakupy:)))
Widze ze zamowilas tez kocyk z minky, ja tez wlasnie chce taki kupic. Tylko sie tak wlasnie zastanawiam jaki rozmiar zamowic czy 50X75 czy 75X100, gramatura chyba 80. Ponoc bardzo polecane sa te kocyki z minky z lillou ale sa jak dla mnie bardzo drogie (170zl), na allegro mozna kupic w przedziale 35-50 zl, tylko slyszalam ze wlasnie po praniu wygladaja juz nieciekawie. Mialam Was o to pytac wlasnie, czy wiecie cos wiecej o tych kocykach z allegro z minky. Kwiatuszku ladny wzorek wybralas w sowki:))) jaki wzielas rozmiar i gramature?Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Kwiatuszku super zakupy:)))
Widze ze zamowilas tez kocyk z minky, ja tez wlasnie chce taki kupic. Tylko sie tak wlasnie zastanawiam jaki rozmiar zamowic czy 50X75 czy 75X100, gramatura chyba 80. Ponoc bardzo polecane sa te kocyki z minky z lillou ale sa jak dla mnie bardzo drogie (170zl), na allegro mozna kupic w przedziale 35-50 zl, tylko slyszalam ze wlasnie po praniu wygladaja juz nieciekawie. Mialam Was o to pytac wlasnie, czy wiecie cos wiecej o tych kocykach z allegro z minky. Kwiatuszku ladny wzorek wybralas w sowki:))) jaki wzielas rozmiar i gramature?
oj kochana nie zamawiałam kocyka... tam na zdjęciu po prawej stronie w sówki to jest organizer na łóżeczko. na tych gramaturach kocyków kompletnie się nie znam, kupiłam jeden w biedronce z minky i jest po prostu milutki w dotyku ale jakie tam ma parametry techniczne to nie wiemale jakbym miała zamawiać to bym chyba wzięła ten tańszy, szkoda by mi było tyle kasy na jeden kocyk chyba że ktoś miałby ochotę zprezentować
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byliśmy z mężem w Smyku, jakie piękne rzeczy oni mają, po prostu ślicznie, chyba będziemy tam kupować rzeczy, ciuszki nie są aż tak drogie jak myślałam, ale niestety łóżeczka mają drogie, chcemy kupić łóżeczko ze szufladą i takie kosztuje 600 złoty, a gdzie materac i inne potrzebne rzeczy, chyba jednak będziemy kupować przez allegro, tam widziałam śliczne łóżeczko ze wszystkim z 16 elementami za 650zł
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5416933160.html
co Wy na to, ja się zakochałam
Pomału zacznę kupować potrzebne rzeczy dla maleństwa od maja, bo potem wszystko naraz to finansowo będzie ciężko. -
blondyna5555 wrote:Wczoraj byliśmy z mężem w Smyku, jakie piękne rzeczy oni mają, po prostu ślicznie, chyba będziemy tam kupować rzeczy, ciuszki nie są aż tak drogie jak myślałam, ale niestety łóżeczka mają drogie, chcemy kupić łóżeczko ze szufladą i takie kosztuje 600 złoty, a gdzie materac i inne potrzebne rzeczy, chyba jednak będziemy kupować przez allegro, tam widziałam śliczne łóżeczko ze wszystkim z 16 elementami za 650zł
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5416933160.html
co Wy na to, ja się zakochałam
Pomału zacznę kupować potrzebne rzeczy dla maleństwa od maja, bo potem wszystko naraz to finansowo będzie ciężko.
ja też uważam że na allegro taniej łóżeczko wychodzi. tylko ja nie kupowałabym takiego całego zestawu, wolę sama kompletować, ale chyba cena całkiem niezła za takie "zestawik" -
Ja początkowo chciałam zamówić zestaw z Darland. Są z mojego miasta.
Ostatecznie wybraliśmy Klupś Marsell - łóżeczko z komodą.
Te zakupy chcę poczynić w tym mcu. W maju reszta wyprawkiSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Heh, trochę Wam zazdroszczę dziewczyny tych zakupów.. My prawie wszystko mamy. Ale w sumie jak sobie pomyślę, jak później za głowę się łapałam ile to ja wydałam, a z połowę niepotrzebnie to już mi lepiej
bo tak widzę, z zakupów co poniektórych, że Was też czeka taki ból głowy
-
A i miałam się pożalić, bo dopadło mnie swędzenie skóry brzucha i piersi...
choć dobrze, że tylko to, bo w I ciąży na tym etapie wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem cholestazy ciążowej, tak mnie dłonie i stopy swędziały...
No i jutro labo i słodki drinkWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 23:13
-
A co myślicie o rożkach? Lepiej zainwestować w droższy czy to nie ma aż takiego znaczenia? Mi się podoba taki:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6059795935&ref=last-visited
ale koleżanka mi radzi że te wypełnienie może być mało sztywne i się nie sprawdzi i że lepiej kupić taki droższy co potem i za matę posłuży. Np. ten:
www.lamillou.com/shop/baby-horn-apacze-lapacze-and-white-plume ,wydaję mi się że to już mocno drogo jak myślicie? -
nick nieaktualnyCo za noc, jak nie kaszel mlodego nie daje spac to siedząca gdzies i chroboczaca mysz. Ogolnie myszy sie nie boje bo niesma czego. Ale niech sobie menda inna pore sprawi na sniadania.. Dzisiaj smoczkiem z butelki sie nie naje.
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
Co do rozkow to zalezy, ja kupowalam tani dla synka i wystarczyl, malo uzywany, nie no silam go w nim, czasem zawijalam do karmienia jak sie wiercil bardzo a pozniej tez kladlam jako mate do lezenia na brzuszku na podlodze czy lozku i nie zaluje ze nie wydalam na niego wiecej jak 20zl
Penelope30 lubi tę wiadomość