Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sobie szykuję wszystko obok łóżka, coś do przekąszenia i będę leżakować. Nie wiem tylko jak rozwiązać tą kwestię gotowania w tygodniu
Całą noc starałam się spać na lewym boku i umieram z bólu biodra i barku, nawet zakwasy na łydkach mam.Mój K. wykupi mi dziś leki z recepty i jak się uda to i poduszkę ciążową do spania mi kupi.
Miłej soboty. -
Kopy w brzuchu obudziły mnie po 8, sygnał że dzidz głodny. Musiałam wstać i iść do piekarni po słodkie bułeczki do kawy. Mąż śpi zdechły po wczoraj.
Martynka współczuję, ostatnio też miałam jakieś ekscesy i boję się iść na spacer mimo że pogoda piękna. Całą ciąże ile mogę to leżę nawet profilaktycznie. W dupie mam rady teściowej że muszę się dużo ruszać bo potem nie urodzę. Koszule do szpitala już dawno mam zakupione, a ostatnio je wyprałam i też zacznę szykować awaryjną torbę. -
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:Ja sobie szykuję wszystko obok łóżka, coś do przekąszenia i będę leżakować. Nie wiem tylko jak rozwiązać tą kwestię gotowania w tygodniu
Całą noc starałam się spać na lewym boku i umieram z bólu biodra i barku, nawet zakwasy na łydkach mam.Mój K. wykupi mi dziś leki z recepty i jak się uda to i poduszkę ciążową do spania mi kupi.
Miłej soboty.
Ja jak miałam nakaz leżenie musiałam gotować, bo nikt mi w tym nie pomagał, niestety
Moja teściowa też mi waliła teksty typu, że jak ona była w ciąży...jakoś mnie to nie obeszło zbytnio...
Ja też mam koszule, ręczniki, ( położę to na oddzielną półkę w razie awarii nie daj Boże) muszę dokupić sobie klapki pod prysznic, podkłady i wkładki laktacyjne... i wiadomo dla młodego...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja brałam z neta taką:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-pudrowa-zyrafa-42-xl-i5833939292.html
i taka:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-xxl-nt-i5687616392.html
duże rozmiary i z przesyłka 50zł za obieJRY1984 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że z tymi bólami nie jestem sama
ja wizytuję we wtorek więc nie daleko...u mnie jest w tym problem że za dużo leżałam od początku ciąży a teraz wystarczy, że mam pare dni w łóżku, potem wyjdę na miasto się przejść i bólowe atrakcje mam zapewnione...
Mój mąż mówi, że takie bóle mam jak zakwasowe, bo tyle nie chodziłam a jak zacznę chodzić to tak wychodzi... chyba chce mnie pocieszyćale i tak zapytam się lekarza...
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Szlafrok klapki kapcie też mam, podkłady, wkładki laktacyjne i jednorazowe majtki już mojemu pokazałam gdzie i w którym sklepie ma szukać. Muszę natomiast kupić jakąś ładną torbę żeby to wszystko spakować. Ogólnie chyba dwie lepiej mieć żeby rzeczy dla bobo oddzielnie spakować.
-
Martynka30 wrote:Widzę, że z tymi bólami nie jestem sama
ja wizytuję we wtorek więc nie daleko...u mnie jest w tym problem że za dużo leżałam od początku ciąży a teraz wystarczy, że mam pare dni w łóżku, potem wyjdę na miasto się przejść i bólowe atrakcje mam zapewnione...
Mój mąż mówi, że takie bóle mam jak zakwasowe, bo tyle nie chodziłam a jak zacznę chodzić to tak wychodzi... chyba chce mnie pocieszyćale i tak zapytam się lekarza...
Jak trzeba będzie leżeć w domu to jeszcze pół biedy, najbardziej się boję leżenia w szpitalu. -
w szpitalach maja rzeczy dla dzieci,bo czasem sie trafi Pani z ulicy która nic nie ma bo nagle sie zaczeło i jakos musza o dziecko ubrac.Nawet jak sie czegos zapomni to mozna doniesc.Kazdy szpital ma swoje wytyczne co do rzeczy które sie powinno miec...marcianka86
-
nick nieaktualny
-
No u nas to wrecz nie bardzo mozna swoje rzeczy miec, znaczy mozna ale polozne ostrzegaja ze jak wezma dziecko do kapania/szczepienia/badania i przebiora to nie ma gwarancji, ze te ubranka do nas wroca z pralni. No i oni maja poprane, wygotowane i sterylne i zalecaja swoje, dopiero na wyjscie ubieraja w to co przyniesiemy, ale to mialam w domu spakowane i maz przywiozl na samo wyjscie juz razem z fotelikiem
-
Co powinno się znaleźć w torbie dla dziecka? Najlepiej przygotować zestaw ciuszków, np. trzy – cztery bawełniane koszulki i trzy pajacyki (śpiochy z rękawkami i nogawkami, wygodniejsze są rozpinane; mogą być również trzy kaftaniki i trzy pary śpiochów), cienka bawełniana czapeczka i jedna cieplejsza. Przydadzą się także skarpetki, kocyk polarowy, szczoteczka do włosów, najmniejszy rozmiar jednorazowych pieluch, dwie pieluszki tetrowe, chusteczki nawilżane. Trzeba pamiętać, że zawartość torby będzie różniła się w zależności od tego, czy maluch urodzi się latem czy zimą. Mama powinna zabrać ze sobą dwie wygodne koszule nocne rozpinane, najlepiej takie, które umożliwią wygodne karmienie piersią. Nie może też zapomnieć o kapciach i klapkach do kąpieli pod prysznicem, dwóch ręcznikach. W torbie powinny znaleźć się również szlafrok, majtki jednorazowe, skarpetki, podpaski, dwa staniki do karmienia i wkładki laktacyjne, przybory toaletowe i kosmetyki. Pomocne będzie dziecięce kółko do pływania (przydatne do gojenia się krocza).
-
Zaczelam sie zastanawiac nad tym, jak wspomoc brzuszek po porodzie.
Teraz smaruje sie elancylem i olejkiem mam wrazenie dobrze nawilzonej skory ale wiadomo- to dopiero 25 tc.
I mysle, co zrobic po porodzie by brzuszek jakos wzglednie wygladal?
Pas poporodowy? Moze ktoras slyszala o jakims skutecznym?
Kremy? Jakie?
Moze podzielmy sie swoimi doswiadczeniamiNasza Marcysia jest już z nami
-
A to wyprawka już z prywatnej klinki i tak jak dziewczyny pisały tu raczej ubranka na samo wyjście.
WYPRAWKA DLA NOWORODKA:
- paczka pieluszek jednorazowych i tetrowych
- chusteczki jednorazowe nawilżone
- ręczniczek kąpielowy
- krem do pupy
- rożek
- kocyk
- śpioszki ( 3 pary )
- rozpinane body lub pajacyk
- 2-3 bawełniane czapeczki
- skarpetki
- kilka sztuk koszulek i kaftaników