Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
paola89 wrote:Ponawiam. Dziewczyny które już maja malucha serio nic doradzić nie możecie czy nie uzywalyscie tych materacy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 08:49
paola89 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Blondyna- w otole nie widac tych 9 kg, w ogole
wygladasz jakbys z 4 kg przytyla niie wiecej- na szczescie mnie mowia to samo, wiec sie tak nie doluje moim tez +9
TAAAAAKK JA 1 MAJA zaczynam III trymmożna być już wtedy spokojniejszym bo wrazie czego maluch ma już duże szanse na życie i normalne funkcjonowanie
ale wiadomo, niech siedzi przynamniej do 36 tc
co do palenia- u nas nie ma problemu bo my nie palący, moi rodzice też nie, a teściowie jak przyjezdzaja to ida na balkon a zima do okna a jak my do nich to tez nie palą w domu tylko zimą w kotłowni a latem na dworze i nie ma problemublondyna5555 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Ja to juz zglupialam z moimi kg. Kazdego dnia waga pokazuje mi inna wage. Musze sie gdzies zwazyc w szpitalu. Moze jutro sie uda jak bede na tej wizycie.
Ja mam to samo, raz pokazuje 54, raz 55 a teraz 54,4a tak się cieszyłam, że przytyłam 5kg a tu okazuje się, że raczej nie
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Ja mam to samo, raz pokazuje 54, raz 55 a teraz 54,4
a tak się cieszyłam, że przytyłam 5kg a tu okazuje się, że raczej nie
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa no też się boje
bo nie wiadomo jak się będę czuć. Ale nic tak nie stresuje jak oczekiwanie na wynik. Dziewczyny waga w ciąźy to małe piwo-wiadomo ani za duźo ani za mało-ja przytyłam z córą 20kg w 6miesiecy zgubiłam wszystko zostało mi tylko 2 czy 3 kg ale cycki ki skoczyły z 70a na 80c! Więc waga.mi jest obojetna
byleby kg zostały tam gdzie powinny. U nas waga startowa to 60.8 kg a teraz mamy 63.3.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej witam sie w 25 tc (24+0)
Magic ja przytylam 11 kg w 10 tygodni. Teraz mam mega apetyt ale dopiero od ok 20tc wczesniej normalny raczej. Dobrze ze przed ciaza schudlam 6kg bo masakra by byla juz. Waze 79kg a zaczynalam 68 ciaze na szczescie mam 175cm wzrostu i te 68kg byly dla mnie w sam raz._cherryLady, Magic, Betty Boop, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja Wam zazdroszczę przytycia, ja przytyłam od początku ciaży może z 4,4
i coś czuje, że czeka mnie rozmowa z ginem
A powiem Wam, że jak matka mało tyje to dla dziecka to nie dobrzeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Cześć Dziewczyny:)
Dawno mnie nie było, bo i sporo się działo
Synuś daje o sobie znać, rośnie a brzusio coraz większy
Od wtorku jestem wreszcie na zwolnieniu lekarskim i jakoś nie mogę się odnaleźć.
Widzę, że temat wagi jest "na tapecie"
We wtorek miałam 4,5 kg do przodu i lekarz powiedział, że mogłam mniej przytyć ale nie jest jeszcze źle. Więc Martynko, nie przejmuj się Kochana, że tez tyle przytyłaś <tuli>
Karola, rożnice wagi mogą wychodzić mogą, że zatrzymania wody. Nie spuchły Ci ręce ani nogi? Albo na dwójeczce zbyt dawno nie byłaś? Ogólnie dopinguje Cie mocno. Trzymam kciuki!
Wczoraj pisałyście o warsztatach... w półtora tygodnia "zaliczyłam" kilka.. Mama wie, Bezpieczny Maluch, Planeta Dziecko, Mamo, to ja, Świadomy poród. Powiem Wam, że ten ostatni był najlepszy. 3,5 godzinny wykład z położną, która opowiadała tylko o porodzie. Przygotowaniu, fazach porodu, kiedy lekarz przychodzi do porodu i dlaczego tak późno, co później... super. Małe grupki (było nas 20 osób) ale dużo spokojniejsza teraz jestem jeśli chodzi o poród. Polecam jeszcze warsztaty Bezpieczny Maluch... zdecydowanie nie podobały mi się (mojej kumpeli w 35tc też nie) warsztaty Mamo, to ja... Drugi raz bym nie poszła.
Penelope30, Martynka30 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Martynka30 wrote:Dziewczyny ja Wam zazdroszczę przytycia, ja przytyłam od początku ciaży może z 4,4
A powiem Wam, że jak matka mało tyje to dla dziecka to nie dobrze
Ja tez przytylam ok 4,5 -5kg i nie smuce sie tym. Wazne ze brzuszek duzy i dzieciatko rozwija sie. Mam znajome ktore przytyly do konca ciazy po 8kg i nic zlego w tym nie bylo dzieciaczki zdrowe jak nic. Mysle ze ilosc kg ktore nam przybeda wogole nie ma znaczenia. Wazne aby nie bylo to powyzej 20.
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Dziewczyny ja Wam zazdroszczę przytycia, ja przytyłam od początku ciaży może z 4,4
Martynka chetnie oddałabym Ci te 5 kg
Ty jesteś szczuplutka wiec by Ci nie zaszkodziły
A tak na poważnie, koleżanka teraz bedzie rodzić 37 tc i przytyła 5 kg - dziecko waży 3 kg obecnie, wiec jest dobrze!
Przecież jeszcze przytyjesz do 10 dobijesz raczej na pewno, to ok!
Ja się też troche martwie bo 11kg w 10 tyg to za dużo!
Tyje w biodrach bardzo - boczki się zaczynają wylewać
Nawet spodnie ciążowe z pasem zaczeły mnie cisnąć na wysokości tego paska (co zawsze w normalnych jeansach ma guzik) i musiałam je przerobić, obciąć niżej i doszyć pas ciążowy bo uwierały.
A moje dziecko przybiera wolno i mało, w porównaniu z dziewczynami w tym samym dniu ciąży ma prawie 150 gr mniej!!! To bardzo dużo!
To też zmartwienie, poważnieJa tyje na potęgę a dziecko mało co przybiera
Pójdę chyba za 2 tyg prywatnie do gina, który mi dobrze pomierzy i zważy dziecko na super sprzęcie, bo martwi mnie to.
I te słabiutkie ruchy lub ich brak - 25tc leci a tu takie jaja.
Dziś nie spałam 2/3 nocy bo siku lub ból żebra/pleców mi nie dał, obudziłam się obolała - krocze boli, pachwiny zakwasy, a zaraz do kościoła ide na nogach i zamierzam stać na polu bo piękna pogoda.
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:A powiem Wam, że jak matka mało tyje to dla dziecka to nie dobrze
Równie dobrze możesz nic nie przytyć. Ważne, że dziecko rośnie i cała reszta jest ok
Ilość ciążowych kilogramów nie jest wyznacznikiem tego, czy z dzieciem będzie ok czy nie.
Martynko, ja Cię proszę! Zacznij się cieszyć ciążą i nie szukaj negatywnych sytuacji na siłę!
Uszka do góry, banan na ustach, brzuch do przodu i już :*
paola89, SyHa85, makota, Betty Boop, alicjaaaa, JRY1984 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Martynka ja tam bym się cieszyła na twoim miejscu. Sama przytyłam 5kg i dla mnie to mega dużo i daję sobie max 12kg w ciąży, a najlepiej 10kgmimo że nie mam żadnej nadwagi, zaczynałam z wagą 58kg ale po prostu boję się, że później będę narzekać i może być ciężko zrzucić. Ja już nawet przestałam pić soki owocowe żeby tylko "ograniczyć" tycie
-
Ja zaczynalam z wagą 48 potem schudłam 3 kg bo sporo wymiotowałam i nie miałam apetytu, teraz mam 56-57 kg. Ale po mnie tego tak nie widać, mam tylko brzuszek i wielkie cycki ze dwa rozmiary mi urosło, masakra akurat z tego się nie ciesze, bo mimo że zawsze byłam szczupła i zgrabna to biust miałam duży, natura mnie obdarzyła miseczka C teraz pewnie jest juz E. Chętnie komuś oddam połowę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:56