Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
_cherryLady wrote:Kochane.... TYLKO NIE BIO OIL... TO W WIEKSZOSCI PARAFINA-POCHODNA ROPY NAFTOWEJ- zero nawilzenia, lekkie natluszczenie, na dodatek toksyczne... bio oilem mozna lancuch w rowerze smarowac a nie skore
Palmers w glownej mierze to tez parafina...
Ona ma do siebie to, ze jesli kosmetyk zawiera parafine w sobie to moga w tym kremie byc nawet super skladniki za milion zl a one i tak sie nie wchlona to parafina to uniemozliwia...
Na rozstępy dobre balsamy z kolagenem i te nawilżające skórę._cherryLady, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Gilis wrote:Zgadza się, a ciekłą parafinę można kupić za grosze w aptece a nikt jej na blizny nie reklamuje. Bio Oli to taki sam syf w składzie jak Oilatum.
Na rozstępy dobre balsamy z kolagenem i te nawilżające skórę.)
Gilis lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Witam się z Wami i ja, ostatnio obiecałam sobie ze się poprawię, i będę tu częściej zaglądać ale ciągle czasu nie ma. Pojechałam dzisiaj do szkoły na zajęcia, ale urwałyśmy się z wykładów, poszliśmy sobie do kina i na zakupy
Planuję któraś z Was kupić misia WHISBEAR lub SZUMISIA?
W poniedziałek wizyta i podejrzę sobie tą małą pyze_cherryLady lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
makota wrote:Alicjaaa, ja bylam z mężem na warsztatach chustonoszenia w czwartek. Nie jest to takie trudne,jak sie na początku wydaje-poradzilismy sobie oboje z dwoma technikami wiązań. Chustę też już mam własną.Zapłacilam za nowa 135zl. Babka ba warsztatach powiedziala,ze jest ok. Musisz kupic chuste,ktora ma prznajmniej 4,5metra jesli jestes wysoka lub Twój partner to nawet do 5 metrów. Co masz na myśli mówiąc rodzaje? Różni sie to tylko materiałem i odradzam jersej,bo nie nadaje sie do wszystlich wiązań. Raczej bawełna plus/lub bambus są też z wełną. Po wypraniu robią się mięciutkie. Powodzenia
O super! Ja oglądałam na YouTubie i nie wygląda to aż tak skomplikowanie. Pisząc rodzaje miałam na myśli materiałDzięki!
makota lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w 25tc
Brzuszek już jest dosyć spory, co kilogramy mówią same za siebie, 9kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a07689c143a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0291766ba7.jpgsabanek, Rudi88, paola89, kaarolaa, Penelope30, malika89, hella, _cherryLady, pigułka, alicjaaaa, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Kochane.... TYLKO NIE BIO OIL... TO W WIEKSZOSCI PARAFINA-POCHODNA ROPY NAFTOWEJ- zero nawilzenia, lekkie natluszczenie, na dodatek toksyczne... bio oilem mozna lancuch w rowerze smarowac a nie skore
Palmers w glownej mierze to tez parafina...
Ona ma do siebie to, ze jesli kosmetyk zawiera parafine w sobie to moga w tym kremie byc nawet super skladniki za milion zl a one i tak sie nie wchlona to parafina to uniemozliwia...
kurcze a ja właśnie miałam zamowić bio oil 200ml - za 50zł!
Dzieki!!
zamówie wiec olejek migdałowy i na zmianę z ziają bede stosować go.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:23
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
A może któraś doradzi bo nie wiem czy to konieczne, czy trzeba kupić jakiś materac/ wypełnienie dodatkowo do wózka czy wystarczy te co są w wózku?
Są jeszcze takie podusie dzięki którym nieodksztalca się główka, może któraś coś wie ew słyszała i może doradzić ?Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Ja smaruje na zmianę olejami - migdały, kokosowy,masło shea z tym,że to ostatnie strasznie tępo się rozsmarowuje,ale kocham je za zapach. Kupiłam ostatnio w hebe olejek złożony z kakaowca,arganowego i winogronowego. Ma jedną wadę-bardzo słodko pachnie i kiedy poestrzymuję się przed puszczeniem pawia,ten zapach mi nie pomaga...
Co do parafiny, to w pełni się zgadzam,no ale dzięki temu daje takie uczucie gładkosci (czyli zapchania) i tym sposobem jedna pani drugiej pani zachwala bio oil
Alicjaaaa,co do chust warto tez spojrzec na użwane,myśle,że druga na zmianě taka będzie
Dziewczyny,czy Was też tak ciało swědzi wieczorem?mnie głównie ręce i nogi czasem plecy. Brzuch i uda nigdy,bo zawsze dobrze wysmarowane -
Ja sobie chwale zwykla oliwke z rossmanna babydream i olej kokosowy.
Dzis poszalalam i zamowilam otulacz muslinowo bambusowy i kocyk-kolderke:))) jestem usatysfakcjonowana hihi:)) W przyszlym tygodniu kolejne zakupy ciuszkowe i wpadne tez do lumpka, maja przywiezc sliczne ubranka niemowlece z ameryki i anglii:)
Ahhh zakupy dla maluszka sprawiaja mi ogromna przyjemnosc!)
SyHa85, Asiasia, Martynka30, _cherryLady lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
SyHa85 wrote:Ja uzywam tołpy, teraz kupilam palnersa, chociaz jak tak piszecie to nie wiem czy nie zostane przy tolpie...
SyHa ja kupiłam zapas Palmersa jak była promocja w Hebe -40% i nie mam zamiaru wywalać pieniędzy do śmieci. Jak nie chcesz to brzucha i piersi nie smaruj, ale nogi, ręce czy plecy jak najbardziej.SyHa85 lubi tę wiadomość
-
makota wrote:Ja smaruje na zmianę olejami - migdały, kokosowy,masło shea z tym,że to ostatnie strasznie tępo się rozsmarowuje,ale kocham je za zapach. Kupiłam ostatnio w hebe olejek złożony z kakaowca,arganowego i winogronowego. Ma jedną wadę-bardzo słodko pachnie i kiedy poestrzymuję się przed puszczeniem pawia,ten zapach mi nie pomaga...
Co do parafiny, to w pełni się zgadzam,no ale dzięki temu daje takie uczucie gładkosci (czyli zapchania) i tym sposobem jedna pani drugiej pani zachwala bio oil
Alicjaaaa,co do chust warto tez spojrzec na użwane,myśle,że druga na zmianě taka będzie
Dziewczyny,czy Was też tak ciało swědzi wieczorem?mnie głównie ręce i nogi czasem plecy. Brzuch i uda nigdy,bo zawsze dobrze wysmarowane
Wlasnie zamowilam oleje
Arganowy
Migdalowy
Macadamia
Kokosowy mam w domu zwykly do wlosow i taki jakis super maly i drogawy pachnacy kokosem bede nim tez smarowac brzuch ale nie lubie tlustej skory po.
Musze zaczasc czytac sklad produktu przed zakupem bo tylko czytam wlasciwosci i juz biore.
Z rossmana mialam babydrem w poprzedniej ciazy i dalam caly babci jak juz myslalam ze nigdy mama nie zostane znow. Teraz by sie przydal ale nie bede odbierac niech jej sluzy. Koszule do karmienia 2szt tez dalam i witaminy ciazowe tez bo mialam zapas na 3 mies. Jak bede w rossmanie to kupie sobie ta oliwke.
Kurde zawsze wierze ze co drogie to dobre.
Jak dobrze ze moge sie Was poradzic
kaarolaa, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę ze tematy juz typowo mamusine mamy na forum. Na początku rozmawiałyśmy o czym innym a teraz juz wózki, pieluchy. Itd. Fajnie
Ja odpoczywam była u moich rodziców teściowa mojej siostry " arystokratka" widzi ze ja w ciąży ale papierosa sobie nie odmówi. Ona jedna pali a wszyscy muszą to wdychać. Za każdym razem wychodziłam przecież nie będę tego wdychać. Biedna moja dzidzia nie dają jej się spokojnie rozwijać. -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Dziewczyny widzę ze tematy juz typowo mamusine mamy na forum. Na początku rozmawiałyśmy o czym innym a teraz juz wózki, pieluchy. Itd. Fajnie
Ja odpoczywam była u moich rodziców teściowa mojej siostry " arystokratka" widzi ze ja w ciąży ale papierosa sobie nie odmówi. Ona jedna pali a wszyscy muszą to wdychać. Za każdym razem wychodziłam przecież nie będę tego wdychać. Biedna moja dzidzia nie dają jej się spokojnie rozwijać.chociaz maz mnie kie zmusza zeby ram jeździć.
-
Wróciłam z warsztatów z planety dziecko. Trochę słabo to rozwiązali bo była jedna sala dla mam z dziećmi i w ciąży. I tematy były bardziej dla mam już mających gdzieś roczne dziecko. Pierwsza godzina mnie całkiem nudziła bo było o smoczkach i wadach zgryzy a potem wypowiadała się logopeda o anatomii jamy ustnej i kiedy dziecko ma jeść a ja to wszystko na studiach miałam. Potem było o komórkach macierzystych i krwi pępowinowej 10min to nawet ciekawe. Potem 15 min przerwy i ponad godzinny wykład superniani prowadzony jak kabaret głownie o wychowaniu dzieci. Z gratisów dali trochę próbek kremów, szamponów i proszku dla maluchów, oraz smoczek. Z losowania wygrałam butelkę i smoczek więc ogólnie jestem zadowolona. W poniedziałek idę na Mamo to ja.
paola89, malika89 lubią tę wiadomość