X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najlepsze sa oliwka albo balsam z babydream. Nie drogi i wg mnie super, chociaz teraz nie uzywam bo tak jak pisalam mam zakaz smarowania, masowania i dotykania brzucha.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Kochane.... TYLKO NIE BIO OIL... TO W WIEKSZOSCI PARAFINA-POCHODNA ROPY NAFTOWEJ- zero nawilzenia, lekkie natluszczenie, na dodatek toksyczne... bio oilem mozna lancuch w rowerze smarowac a nie skore :)

Palmers w glownej mierze to tez parafina...

Ona ma do siebie to, ze jesli kosmetyk zawiera parafine w sobie to moga w tym kremie byc nawet super skladniki za milion zl a one i tak sie nie wchlona to parafina to uniemozliwia...
    Zgadza się, a ciekłą parafinę można kupić za grosze w aptece a nikt jej na blizny nie reklamuje. Bio Oli to taki sam syf w składzie jak Oilatum.
    Na rozstępy dobre balsamy z kolagenem i te nawilżające skórę.

_cherryLady, JRY1984 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Zgadza się, a ciekłą parafinę można kupić za grosze w aptece a nikt jej na blizny nie reklamuje. Bio Oli to taki sam syf w składzie jak Oilatum.
    Na rozstępy dobre balsamy z kolagenem i te nawilżające skórę.
    Zgadzam sie ze wszysrkim tylko nie z kolagenem. Balsamy z kolagenem tez nic nie dadza bo sam kolagen ma wieksze czasteczki niz nasza skora przez co jest niewchlanialny. Lepiej juz kupic kosmetyk z czyms w skladzie, co stymuluje synteze naszego naturalnego kolagenu w skorze :))

Gilis lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i ja, ostatnio obiecałam sobie ze się poprawię, i będę tu częściej zaglądać ale ciągle czasu nie ma. Pojechałam dzisiaj do szkoły na zajęcia, ale urwałyśmy się z wykładów, poszliśmy sobie do kina i na zakupy ;)
    Planuję któraś z Was kupić misia WHISBEAR lub SZUMISIA?
    W poniedziałek wizyta i podejrzę sobie tą małą pyze <3

_cherryLady lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Mikolajowa podgladamy razem w poniedziałek. A o ktorej masz bo ja na 9:30.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Alicjaaa, ja bylam z mężem na warsztatach chustonoszenia w czwartek. Nie jest to takie trudne,jak sie na początku wydaje-poradzilismy sobie oboje z dwoma technikami wiązań. Chustę też już mam własną.Zapłacilam za nowa 135zl. Babka ba warsztatach powiedziala,ze jest ok. Musisz kupic chuste,ktora ma prznajmniej 4,5metra jesli jestes wysoka lub Twój partner to nawet do 5 metrów. Co masz na myśli mówiąc rodzaje? Różni sie to tylko materiałem i odradzam jersej,bo nie nadaje sie do wszystlich wiązań. Raczej bawełna plus/lub bambus są też z wełną. Po wypraniu robią się mięciutkie. Powodzenia

O super! Ja oglądałam na YouTubie i nie wygląda to aż tak skomplikowanie. Pisząc rodzaje miałam na myśli materiał ;) Dzięki!

makota lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 25tc <3
    Brzuszek już jest dosyć spory, co kilogramy mówią same za siebie, 9kg na plusie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a07689c143a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0291766ba7.jpg

sabanek, Rudi88, paola89, kaarolaa, Penelope30, malika89, hella, _cherryLady, pigułka, alicjaaaa, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio olej ze słodkich migdałów i smaruje na zmianę z Palmersem. Jak skończy mi się Palmers to kupię taki balsam z Ziai, bo ma lepszy skład :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Kochane.... TYLKO NIE BIO OIL... TO W WIEKSZOSCI PARAFINA-POCHODNA ROPY NAFTOWEJ- zero nawilzenia, lekkie natluszczenie, na dodatek toksyczne... bio oilem mozna lancuch w rowerze smarowac a nie skore :)

Palmers w glownej mierze to tez parafina...

Ona ma do siebie to, ze jesli kosmetyk zawiera parafine w sobie to moga w tym kremie byc nawet super skladniki za milion zl a one i tak sie nie wchlona to parafina to uniemozliwia...

kurcze a ja właśnie miałam zamowić bio oil 200ml - za 50zł!
    Dzieki!!
    zamówie wiec olejek migdałowy i na zmianę z ziają bede stosować go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:23

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś doradzi bo nie wiem czy to konieczne, czy trzeba kupić jakiś materac/ wypełnienie dodatkowo do wózka czy wystarczy te co są w wózku?
    Są jeszcze takie podusie dzięki którym nieodksztalca się główka, może któraś coś wie ew słyszała i może doradzić ?

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • makota Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje na zmianę olejami - migdały, kokosowy,masło shea z tym,że to ostatnie strasznie tępo się rozsmarowuje,ale kocham je za zapach. Kupiłam ostatnio w hebe olejek złożony z kakaowca,arganowego i winogronowego. Ma jedną wadę-bardzo słodko pachnie i kiedy poestrzymuję się przed puszczeniem pawia,ten zapach mi nie pomaga...
    Co do parafiny, to w pełni się zgadzam,no ale dzięki temu daje takie uczucie gładkosci (czyli zapchania) i tym sposobem jedna pani drugiej pani zachwala bio oil ;)
    Alicjaaaa,co do chust warto tez spojrzec na użwane,myśle,że druga na zmianě taka będzie
    Dziewczyny,czy Was też tak ciało swědzi wieczorem?mnie głównie ręce i nogi czasem plecy. Brzuch i uda nigdy,bo zawsze dobrze wysmarowane

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chwale zwykla oliwke z rossmanna babydream i olej kokosowy.
    Dzis poszalalam i zamowilam otulacz muslinowo bambusowy i kocyk-kolderke:))) jestem usatysfakcjonowana hihi:)) W przyszlym tygodniu kolejne zakupy ciuszkowe i wpadne tez do lumpka, maja przywiezc sliczne ubranka niemowlece z ameryki i anglii:)
    Ahhh zakupy dla maluszka sprawiaja mi ogromna przyjemnosc! :))

SyHa85, Asiasia, Martynka30, _cherryLady lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam tołpy, teraz kupilam palnersa, chociaz jak tak piszecie to nie wiem czy nie zostane przy tolpie...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka - masz juz mnostwo ciuszkow! Wow:) Super;)

Martynka30 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja uzywam tołpy, teraz kupilam palnersa, chociaz jak tak piszecie to nie wiem czy nie zostane przy tolpie...

SyHa ja kupiłam zapas Palmersa jak była promocja w Hebe -40% i nie mam zamiaru wywalać pieniędzy do śmieci. Jak nie chcesz to brzucha i piersi nie smaruj, ale nogi, ręce czy plecy jak najbardziej.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Ja smaruje na zmianę olejami - migdały, kokosowy,masło shea z tym,że to ostatnie strasznie tępo się rozsmarowuje,ale kocham je za zapach. Kupiłam ostatnio w hebe olejek złożony z kakaowca,arganowego i winogronowego. Ma jedną wadę-bardzo słodko pachnie i kiedy poestrzymuję się przed puszczeniem pawia,ten zapach mi nie pomaga...
    Co do parafiny, to w pełni się zgadzam,no ale dzięki temu daje takie uczucie gładkosci (czyli zapchania) i tym sposobem jedna pani drugiej pani zachwala bio oil ;)
    Alicjaaaa,co do chust warto tez spojrzec na użwane,myśle,że druga na zmianě taka będzie
    Dziewczyny,czy Was też tak ciało swědzi wieczorem?mnie głównie ręce i nogi czasem plecy. Brzuch i uda nigdy,bo zawsze dobrze wysmarowane

Wlasnie zamowilam oleje
    Arganowy
    Migdalowy
    Macadamia
    Kokosowy mam w domu zwykly do wlosow i taki jakis super maly i drogawy pachnacy kokosem bede nim tez smarowac brzuch ale nie lubie tlustej skory po.
    Musze zaczasc czytac sklad produktu przed zakupem bo tylko czytam wlasciwosci i juz biore.
    Z rossmana mialam babydrem w poprzedniej ciazy i dalam caly babci jak juz myslalam ze nigdy mama nie zostane znow. Teraz by sie przydal ale nie bede odbierac niech jej sluzy. Koszule do karmienia 2szt tez dalam i witaminy ciazowe tez bo mialam zapas na 3 mies. Jak bede w rossmanie to kupie sobie ta oliwke.
    Kurde zawsze wierze ze co drogie to dobre.
    Jak dobrze ze moge sie Was poradzic :)

kaarolaa, Domi793 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę ze tematy juz typowo mamusine mamy na forum. Na początku rozmawiałyśmy o czym innym a teraz juz wózki, pieluchy. Itd. Fajnie :)

Ja odpoczywam była u moich rodziców teściowa mojej siostry " arystokratka" widzi ze ja w ciąży ale papierosa sobie nie odmówi. Ona jedna pali a wszyscy muszą to wdychać. Za każdym razem wychodziłam przecież nie będę tego wdychać. Biedna moja dzidzia nie dają jej się spokojnie rozwijać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak tylko ona jedna pali to nie moze wyjsc?! Nie ogarniam takich ludzi

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dziewczyny widzę ze tematy juz typowo mamusine mamy na forum. Na początku rozmawiałyśmy o czym innym a teraz juz wózki, pieluchy. Itd. Fajnie :)

Ja odpoczywam była u moich rodziców teściowa mojej siostry " arystokratka" widzi ze ja w ciąży ale papierosa sobie nie odmówi. Ona jedna pali a wszyscy muszą to wdychać. Za każdym razem wychodziłam przecież nie będę tego wdychać. Biedna moja dzidzia nie dają jej się spokojnie rozwijać.
    To tak jak z moim tesciem. Marcel ma zniszczone pluca po respiratorze i nie raz prosilismy zeby w domu nie palil. Teraz ma dwie córki w ciazy i synowa i tez ma gdzies, nie wyjdzie bo mowi ze to jego dom. Ja tam nie chce jezdzic i ciesze sie ze teraz nie moge podrozowac :) chociaz maz mnie kie zmusza zeby ram jeździć.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z warsztatów z planety dziecko. Trochę słabo to rozwiązali bo była jedna sala dla mam z dziećmi i w ciąży. I tematy były bardziej dla mam już mających gdzieś roczne dziecko. Pierwsza godzina mnie całkiem nudziła bo było o smoczkach i wadach zgryzy a potem wypowiadała się logopeda o anatomii jamy ustnej i kiedy dziecko ma jeść a ja to wszystko na studiach miałam. Potem było o komórkach macierzystych i krwi pępowinowej 10min to nawet ciekawe. Potem 15 min przerwy i ponad godzinny wykład superniani prowadzony jak kabaret głownie o wychowaniu dzieci. Z gratisów dali trochę próbek kremów, szamponów i proszku dla maluchów, oraz smoczek. Z losowania wygrałam butelkę i smoczek więc ogólnie jestem zadowolona. W poniedziałek idę na Mamo to ja.

paola89, malika89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ