X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • hella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nogach od 6:30 - wczoraj wcześnie się położyłam i rano byłam wyspana. Fasolina grzeczna od rana, teraz ze znajomymi jedziemy na wycieczkę, bo pogoda na Lubelszczyźnie piękna.

Ja zaczynałam z wagą 72, schudłam do 68 i teraz wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży przekraczając ją o 0,5 kg. Na razie jestem zadowolona bo całość poszła w brzuch, nawet boczki się zmniejszyły, talia też jest. Mąż uważa, że w ciąży wyglądam pięknie i to mi wystarczy ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okolo 5 na plusie moze ciut więcej ale pewnosci nie mam przez ta durna wagę ktora pokazuje jak chce. Moze baterie juz ma slabe. Dla mnie w takim tempie jak przybieram jest ok. Troche sie boje jak zniose 7 z przodu ale wiem ze sporo spada zaraz po porodzie...

Martyna juz ci pisalam o znajomej z którą lezalam w szpitalu. Przybrala az 2 kg, dziecko urodzilo sie z waga 3050g i jest zdrowe. Teraz juz ma poltora roku i fajna z niej dziewczynka i wazy 11 kg i cycem karmiona chociaz Renata prawie cycka nie miala, zaraz po porodzie nawet 60 kg nie wazyla i jest ok. Wiec nie martw sie o dziecko, z reszta sama widzisz ze wage ma zacna i we wtorek jak nic 600g jak nie więcej bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola a z kim jutro będziesz w Olsztynie?
    Jade z bratem i jego dziewczyna wiec kurcze nie wiem czy sie spotkamy...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jade z bratem i jego dziewczyna wiec kurcze nie wiem czy sie spotkamy...
    No to nic, dobrze że masz towarzystwo, jeszcze będzie okazja to się spotkamy. Właśnie dlatego pytam bo mi jutro praca wpadła i jakbyś miała być sama to bym przełożyła, a tak to pójdę zarobić parę groszy. Pisz nam jutro na bieżąco jak te badania zrobisz.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Kto Ci takich głupot nagadał?!
    Równie dobrze możesz nic nie przytyć. Ważne, że dziecko rośnie i cała reszta jest ok :)

Ilość ciążowych kilogramów nie jest wyznacznikiem tego, czy z dzieciem będzie ok czy nie.

Martynko, ja Cię proszę! Zacznij się cieszyć ciążą i nie szukaj negatywnych sytuacji na siłę!

Uszka do góry, banan na ustach, brzuch do przodu i już :*

Dobra już nie będę marudzić :( :( :( ale tak naprawdę nie mam z kim pogadać :(

Karola zobaczę we wtorek ile Tymuś waży i będę miała rozeznanie ile waga wpływa na dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:55

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Więcej uśmiechu Kochana :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Karola zobaczę we wtorek ile Tymuś waży i będę miała rozeznanie ile waga wpływa na dziecko.
    Gadaj z nami :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie.
    My dzisiaj rozpoczynamy na działce sezon grillowy, pogoda narazie piękna więc aż żal nie skorzystać :-)
    My do wózka nie dokupowaliśmy żadnego materacyka, ten co jest wystarczy.
    Ja teraz nawet nie wiem ile przytyłam, bo jakoś specjalnie się nie ważę, rano zapominam, a później to już bez sensu. W I ciąży przytyłam 15-16 kg (końcówka co chwilę w szpitalu to się nie ważyłam dokładnie). Wydawało mo się strasznie dużo ale szybko zeszło. Zostawiłam sobie z 1,5-2 kg, to przynajmniej miałam mniejszą niedowagę :-P brzuch rośnie, z dzieckiem ok, więc się nie martwię ani za małą ani za dużą wagą.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No to nic, dobrze że masz towarzystwo, jeszcze będzie okazja to się spotkamy. Właśnie dlatego pytam bo mi jutro praca wpadła i jakbyś miała być sama to bym przełożyła, a tak to pójdę zarobić parę groszy. Pisz nam jutro na bieżąco jak te badania zrobisz.
    Pewnie jeszcze jakies wizyty mi ustala w Olsztynie. Tylko wtedy pewnie z mezem bede jezdzila bo sama w taka droge to nie odważne sie jechac...
    jak tylko bede mogla to napisze. Stracha mam ale i doczekac sie juz nie moge ;)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszedzie ladnie tylko na warmii pada, ale niech pada bo deszcz potrzebny

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Gadaj z nami :)

Dzięki Karola, ale nie wszystkie chcą słuchać " żalów ", ciesz się ciążą, a mi naprawdę ciężko jest ( tak jak podobnie Wam ), boję się, tym bardziej, że zawsze u mnie coś...idę dalej leżeć...

Nie wiem kiedy teraz będę na necie, nie chcę kogoś denerwować, czy wkurzać swoimi obawami...

Karola wiem, że jutro masz wizytę... z Tymusiem trzymamy kciuki <3 <3 <3 bardzo mocno <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rabarbar swój z działeczki mniam mniam sa sa sa :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kg to dziwna sprawa. Czesto te ktore tyja w ciazy tylko 7-8kg po ciazy waza jescze mniej- zwyczajnie schudly :) i czesto tak jest- po prostu tak organizm zareagowal na ciaze. I nie ma w tym nic dziwnego. A inne puchna i maja na wadze +20 i tez nie ma w gym nic dziwnego. No pomijajac panie ktore wdupiaja wszystko co mozna w zatrwazajacych ilosciach bo przeciez sa w ciazy. O.o uwazam ze jesli jemy z glowa a waga nie idzie do gory czy idzie za bardzo do gory to trudno- nie mamy na to wplywu- wazne ze my jemy tyle ile trzeba i jest ok. Kazdy organizm jest inny. I inaczej tyje. Sa koboety ktore maxymalnie tyja w II trym a w trzecim ta waga staje. Tak jak moja kolezanka- do 28 chyba tyg przytyla 16 kg!! Mimo zdrowej diety- takiej jak zawsze a od 28 tc do teraz 39 tc nie przytyla ani kg wiecej. Jedne wiec tyja gwaltownie i potem staja a inne tyja rownomiernie cala ciaze.

Truskawo widzisz nie ty jedna przytylas wiecej niz 5 kg wiec nie masz sie czym martwic :)

Aaaa! I lekarz zapewne ktorej powiedzial ze 4 kg do tego etapu to za duzo to pewnie facet :/ ktory sam nigdy w ciazy nie byl i nie wie ze rozne sa organizmy. Czasy jedzenia za dwoch juz dawno minely i kobiety o tum wiedza :) moja lekarka np nic o wadze nie mowila dopiero jak zapytalam to powiedziala ze te moje wtedy 7 czy 8 kg (na ostatniej wizycie) sa w normie. I norma jest ze dziecie wazy z wodami, lozyskiem wielka macica ( ktora z gruszki zrobila sie arbuzem!!) i dodatkowym litrem krwi w organizmie wazy ok 10 kg plus zatrzymana woda w org ok 2 kg- norma w ciazy, plus ok 3 kg potrzebnego tluszczyku( np do kp- organizm magazynuje tluszcz weglowodany i bialko w razie gdyvy matka po porodzie malo jadla- to zeby dzidzia miala z czego czerpac) to daje jakies 15-16 kg w ciazy. A przeciez moze nie zaraz po wyjsciu z porodowki, ale w ciagu paru tyg ilosc krwi sie zmniejszy macica znowu zrobi sie gruszka, wod juz nie bedzie, opuchlizna zejdzie, dzidzia bedzid z nami a zmagazynowany tluszczyk kesli uda sie kp dzieci z nas wyjedza :)) glowa do gory,

CIESZMY SIE TYM CO MAMY- WIELE KOBIET DALO BY WSZYSTKO BY NOSIC TAKIE CUDA POD SERCEM NAWET KOSZTEM +40KG- A NIGDY NIE BEDA MOGLY...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 13:22

paola89, kaarolaa, SyHa85, malika89, makota, Betty Boop, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dzięki Karola, ale nie wszystkie chcą słuchać " żalów ", ciesz się ciążą, a mi naprawdę ciężko jest ( tak jak podobnie Wam ), boję się, tym bardziej, że zawsze u mnie coś...idę dalej leżeć...

Nie wiem kiedy teraz będę na necie, nie chcę kogoś denerwować, czy wkurzać swoimi obawami...

Karola wiem, że jutro masz wizytę... z Tymusiem trzymamy kciuki <3 <3 <3 bardzo mocno <3

No co Ty!
    My tu na zmianę, to smęcimy/smucimy, gdzieś musimy, mąż mój nie chce mnie słuchać wcale, mama nie zainteresowana mną i ciążą mam wrażenie... wiec jakby nie forum czyli Wy to bym zgłupiała, nie potrafie dnia bez sierpniówek spędzić!!!
    To na pewno uzależnienie, ale nie przejmuje się tym ;)

Pisz i nic się nie przejmuj!
    W grupie zawsze raźniej :)

Penelope30, kaarolaa lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Przeciez ja tez co chwila marudze czy smece ze mi ciezko juz lezec, psychika mi siada, boje sie kazdego dnia a zwlaszcza bede miala stracha kiedy zbliży sie gracica w ktorej rodzilam Marcela.

Po to jest ta grupka, nasza grupka marudzacych do sierpnia ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Wróciliśmy właśnie z rossmana i mam już większość kosmetyków dla Małej i dla siebie te różne podklady, wkładki laktacyjne, itp. też kupiłam. Ciężko mi się odnaleźć w tym sklepie... Zazwyczaj to stamtąd tylko szampon i żel pod prysznic, a dziś nie moglam wzroku skupić nawet. ;-) Nie znalazłam pudru do pupy i tego środka do pepuszka. W aptece takie coś dostanę, prawda?
    W biedro kupiłam pake pampersów itp. żeby mieć z głowy.

Pogoda jeszcze ladna u nas, aż się zgrzalam dziś.
    My też na glukoze idziemy, chyba w środę.

Miłego dnia i dobrych humorow. :-)

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a gdzie i po ile kupiłyście pieluchy tetrowe? jakoś boję się, że jak wejdę do takiego dziecięcego to przepłace, a troche tego trzeba zakupić...

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Dziewczynki a gdzie i po ile kupiłyście pieluchy tetrowe? jakoś boję się, że jak wejdę do takiego dziecięcego to przepłace, a troche tego trzeba zakupić...

ja na allegro zamawiałam takie kolorowe z różnymi wzorkami chyba coś koło 2,80zł a flanelowe też z wzorkami za 3.90zł. Jeszcze tylko kilka białych dokupię.

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz przytylam 8 kg i zaraz bedzie 9 z przodu i co? Żyje :-) i sie wlasnie ciesze jak głupia jaj kopie moja dzidzia :-) a po porodzie chodakowska :-p

_cherryLady, kaarolaa, alicjaaaa, Domi793 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:

Ja nie kupowałam wcale pieluch tetrowych bo dostałam całą reklamówkę prawie nie używanych od siostry. Nawet część oddałam koleżance bo mi tak dużo nie trzeba.

Myślę ze najtaniej właśnie na allegro są.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ