X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helooooooł!!!

Tak więc, a więc mój Klusek jest na 100% KLUSKIEM!!!!
    (Malika możesz na 1 str wpisać )
    Waży 550g, wszystkie wymiary i przepływy idealne:)
    Nogi ma długie, po tacie więc będzie rosłym chłopcem :D
    A podobny jest do mojego Ł, ma jego nos, szczękę czyli synunio-tatunia .

Z okazji tego,że wszystko super pojechaliśmy na małe zakupy ( mały dostał body z Star Wars, sweterek i skarpetulki ) a ja wciągnęłam rurkę z bitą smietaną i smootchie mango :D

A co do wagi mam 3kg na plusie :)

buuuuziaki

SyHa85, kaarolaa, oLena31, hella, 33Karola33, Ania_1986, Truskaweczka83, Penelope30, blondyna5555, Lulu83, _cherryLady, malika89, paola89, Betty Boop, Rybaaaa, Nelk, alicjaaaa, JRY1984, Aśka_gdańsk, Domi793, Ninka0111, Dominique88 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Wróciliśmy właśnie z rossmana i mam już większość kosmetyków dla Małej i dla siebie te różne podklady, wkładki laktacyjne, itp. też kupiłam. Ciężko mi się odnaleźć w tym sklepie... Zazwyczaj to stamtąd tylko szampon i żel pod prysznic, a dziś nie moglam wzroku skupić nawet. ;-) Nie znalazłam pudru do pupy i tego środka do pepuszka. W aptece takie coś dostanę, prawda?
    W biedro kupiłam pake pampersów itp. żeby mieć z głowy.

Pogoda jeszcze ladna u nas, aż się zgrzalam dziś.
    My też na glukoze idziemy, chyba w środę.

Miłego dnia i dobrych humorow. :-)
    Puder to lepiej kupić jak faktycznie będzie potrzebny, szkoda wydawać kasę bo może się nie przydać. A ocenisept to w internetowych aptekach bo nawet połowe taniej mi wychodziło. I gaziki na spirycie tez fajne bo po ocenisepcie to kikut tak łatwo nie chciał odpaść.
    Linoderm plus do pupki na gemini kupowałam taniej 5zł a disnemar niebieski o ponad połowę taniej niż w zwykłej aptece. Tak więc warto.
    Dziewczyny kupowała któraś z was tetrowe pieluchy na Allegro te z większą gramaturą, droższe? Zastanawiam się czy są faktycznie lepsze. Bo mam stare całkiem niezłe a nie pamietam jakie kupowałam.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluchy kupowalam w hurtowni ale nie pamietam ceny. Mam dwie tetry nieuzywane ale dokupie jeszcze z piec sztuk a flaneli nie kupuje bo mam nie zniszczone po Marcelim.

Pudru nie kupuje bo mam krem caly niuzywany a jak cos to maka ziemniaczana robi super robote kiedy tylek sie odparzy a jako krochmal swietna jest do kąpieli kiedy jakas wysypka wyjdzie na ciele. Ja nie lubie uzywac zbyt wiele kosmetykow czy dla siebie czy dla dziecka. Ale musze kupic termometr bezdotykowy bo mam zwykly elektroniczny i nawet teraz jak Marcel starszy to ciezko często takim jest zmierzyc.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a właśnie miałam pytać na co jest kąpiel w mące ziemniaczanej to tylko na wysypkę czy cos jeszcze robi?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Karola a właśnie miałam pytać na co jest kąpiel w mące ziemniaczanej to tylko na wysypkę czy cos jeszcze robi?
    Wysypki, uczulenia nie zaszkodzi a czesto moze pomoc i jeszcze Marcela w rumianku kapalam kilka razy tez jak mial uczulenie.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Truskawo widzisz nie ty jedna przytylas wiecej niz 5 kg wiec nie masz sie czym martwic :)

Cherry to mnie pocieszyłaś, że w tym II trymestrze koleżanka przytyła a potem już nie, ja się bardzo boję, że 1kg tygodniowo to daje jeszcze 16 kg !!!
    To by 26 było na +
    NIE chce aż tak, rozumiem te 20 przytyć - przeżyje jakoś, ale nie 20-30!!!
    A jak się stanie inaczej to też jakoś przezyje to zapewne, ale boje się, że mi potem zostanie z 15 na zawsze!
    Z Wiki 18kg przytyłam startowałam z wagi 55kg przy 174 cm wzrostu, teraz startuje z wagą 68kg przy 175cm wzrostu, wiec miałam nadzieję, że w 79 się wszystko zamknie... ale jest inaczej już mam 79kg.
    No nic, jakoś musi być :)

Stokrotka_92
    ja na allegro kolorowe - w sówki chyba coś ok 3 zł za szt jeszcze nie przyszły, a reszte mam po starszej córce, a nie zamierzam na samej tetrze tylko jeszcze te dada czy jakieś bede stosować na pewno, bo obliczając proszki specjalne+ pranie+ prasowanie+ woda+ praca= zero oszczędności w stosunku do "pampersów".

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetre mam tylko do wycierania ulanego mleka i brudnej buzki. Sa pampersy teraz i nie mam zamiaru bawic sie w wielorazowe.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi gratulacje i buziaki dla Kluska!!!
    Ja pieluchy tetrowe białe zakupiłam wtedy jak były w biedronce. A te flanelowe do czego się przydają? Koniecznie trzeba mieć? Ja właśnie tylko na ulewanie planuje wielorazowe.
    Nie wiem czemu przyszedł mi e-mail z rossmana że moja karta jest nieważna bo nie zmieniłam statutu. Przecież rodzę w sierpniu to jak miałam zmieniać teraz? O co im chodzi? Jakieś terminy ważności mają te ich karty rosnę? Ktoś wie?

Rudi88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się długo tej karty nie używa to pewnie traci ważność. już nie pamiętam chyba 3miesiące były w regulaminie ale głowy nie daję . ja dopiero pierwszy raz ją uzylam dzis więc niewtajemniczona jestem ;-)
    ja mam 4białe tetrowki do ulewania na razie ale wiem że całą paczkę jeszcze dostanę. 3kolorowe mam chyba do usypiania będę używać. Mi też się wydaje że na allegro najkorzystniej i coś Dziewczyny kiedyś pisały żeby patrzec na gęstość/gramature (?) żeby się szybko szmatka nie zrobiła . ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope mnie te ich karty wkurzaja. Jestem w rosmanie stosunkowo rzadko a jak sie rzadko robi zakupy to karta wygasa i każą zakladac nowa. Mi sie szczerze nie chce w to bawic i zawsze mowie ze nie mam karty bo i tak rzadko kupuje.
    Co do flaneli to latem moga sluzyc jako kocyk lub ja kladlam pod glowke i jako przescieradlo do lozeczka. Troche ich kupilam do inkubatora dla malego a potem wlasnie sluzyly jako kocyk czy przescieradelka.

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Wysypki, uczulenia nie zaszkodzi a czesto moze pomoc i jeszcze Marcela w rumianku kapalam kilka razy tez jak mial uczulenie.

Dzięki. Dobrze wiedzieć takie rzeczy na zaś :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flanele tak jak mówi Karola fajne latem zamiast kocyka czy prześcieradełko. Bo jako ręczniczek były dla mnie za mało chłonne. Za to tetrę miałam kolory do buźki, a ze dwie białe pocięte na cztery i nimi osuszyłam pupę przy zmianie pieluch. Bałam się smarować bezpośrednio po chusteczkach żeby odparzeń nie było. Raz posmarowałam na wilgotną skórę to potem się kilka dni goiło.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tetre mam tylko do wycierania ulanego mleka i brudnej buzki. Sa pampersy teraz i nie mam zamiaru bawic sie w wielorazowe.

Jeszcze do kąpieli są dobre żeby wyścielić wanienkę

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dzięki. Dobrze wiedzieć takie rzeczy na zaś :)
    Rumianek i nagietek zamiast płynów do mycia polecała mi położna i też tak kąpałam. Rumianek ponoć może uczulać, ale od nikogo nie słyszałam by się ktoś skarżył na niego.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nawet oczka przemywać można rumiankiem albo herbatą

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka spokojnie :) na bank nie pobijwsz mojej znajomej....42 kg w pokedynczej ciąży :) także luzzzz. Ja wiem że w pierwszej ciąźy to moja dieta była zła i brak obowiązków. Teraz nie mam czasu na polegiwanie :) jem w locie :) letty Ty to przestań chrzanić! :) 7kg? Oszalałaś :) jakis rekord chcesz pobić? :)
    Co do rumianku to potwierdzam-uczula. Więx trzeba uwaźac. Ja flanele mialam do szpitala dla Lilki i w lato jako okrycie do spania i przed słońcem. Wiele rzeczy ktore kupiłam nie użyłam.ani razu więx teraz nie kupuje nic :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Jeszcze do kąpieli są dobre żeby wyścielić wanienkę
    To tez. Zapomnialam o tym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba sprawdzic czy nie uczula. U nas na szczescie bylo ok po rumianku. Ja duzo rzeczy nie kupilam przedtem i teraz tez nie kupie bo wiem ze mozna sie bez tego obyc.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomniało mi się coś, rozmawiałam z moją siostrą i ona rodziła w tym szpitalu do którego ja się wybieram i powiedziała mi że podkłady daja w szpitalu, ale ja mimo to chyba jakiś jeden kupię w razie cóś, w zasadzie to położne krzyczą jak się chodzi w bieliźnie bo tam ma się wszystko oczyszczać, wiadomo po porodzie sn, no i dają ligninę, no ale siostra mówi że jednak dobrze mieć te siateczkowe majteczki chociażby przy chodzeniu żeby jakoś tą ligninę podtrzymać. Podpaski w ogóle się nie nadają, choć myslę że ta jedną na wyjście można mieć ;) Co do koszuli to mówi ze jej dali do samego porodu, a jakby się miało swoją to i tak rozetną, wiadomo dzidzie trzeba na gołe ciało położyć :)

Ubranka też daja w szpitalu, pampersy to ponoć nie ma sensu kupować 1 tylko od razu 2. A co do pampersów oryginalnych to siostra odradza, bo mówi że po nich jak zmienia się na "gorsze" gatunkowo to dzieci nagle dostają wysypek, a tak to ta skóra od razu zachartowana, i nie zabraniają nawilżonych chusteczek, wręcz zdziwiona była jak jej powiedziałam o płatkach z wodą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pokazuje fotke pamiatkową ;) W koncu mam brzuch wiec sie nim chwale hehe Na wadze +4kg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67a938abee2c.jpg

Jesli chodzi o kosmetyki to mało czytam etykiety bo w sumie sie nie znam i troche sie zszokowalam tym bio oilem bo zakupilam 200ml (wczesniej tez uzywalam) i wydawal mi sie super. Poza tym mam palmersa wiec tez szału nie ma ;) A mustella sie nada? Bo serie niemowleca mam przetestowana na dzieciach i byla rewelacyjna.

Co do misia szumisia ale tego Whisperbear to ja zakupilam jakis czas temu jak byla promocja -20% i mam w domu. Kupilam tego z sensorem placzu ale nie testowalam. Na razie lezy w pudełku aby sie nie kurzył.

kaarolaa, SyHa85, paola89, Rudi88, oLena31, alicjaaaa, JRY1984, malika89, hella, Kw14tuszek, blondyna5555, pigułka, Ninka0111, Domi793, Dominique88, Friend lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ