X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jadę z koleżanką (też ciężarną) na zakupy dzudziusiowe. Może dlatego tak mi mloda przywaliła z radości. Która kobieta nie lubi zakupów. :)

Domi793, Rudi88, paola89, JRY1984, malika89 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha dzieki za pocieszenie i trzymam za słowo ze to nic strasznego. :)

Te kule led wczoraj w biedronce udało mi sie juz kupic, szaro-różowo-miętowo-białe beda idealnie pasować do Małej pokoju. :)

SyHa85, pigułka lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie piekna pogoda ( mam nadzieję,że tak będzie przez cały dzień )
    Dziś idę do moje przyjaciółki i jej 3 miesięcznej córeczki Gabryśki:D także ryjek mi się cieszy, bo maleńka jest przesłodka :)

Ja w przyszłym tygodniu się wybieram na glukozę i bardziej od wypicia obawiam się tego czekania, bo ja nie lubię " nic nierobienia ". Wezmę książkę, może tablet, może mój by ze mną godzinkę posiedział...cos muszę pokombinować.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi ja tez mam w planach książkę na zabicie czasu. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• hella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki :)

Ja się dzisiaj nie wyspałam, mąż późno wrócił ze spotkania z kolegami i włączył mu się nastrój na rozmowy :/ A jak już w końcu zasnął to tak mi zaczęła cierpnąć jedna łydka, że o śnie już prawie nie było mowy. Moja mała jest raczej śpiochem, albo ja mam tak mocny sen, że nie czuje jej kopniaków. Zresztą w ciągu dnia należą raczej do tych lekkich, chociaż już wyczuwalnych bez przykładania dłoni.

Śniadanie zjedzone, siedzę w pracy, ale przez to cierpnięcie łydek coraz częściej myślę o zwolnieniu lekarskim... Może jak już zainstalujemy się w nowym mieszkaniu to odpuszczę i pójdę na l4.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Syha dzieki za pocieszenie i trzymam za słowo ze to nic strasznego. :)

Te kule led wczoraj w biedronce udało mi sie juz kupic, szaro-różowo-miętowo-białe beda idealnie pasować do Małej pokoju. :)
    Też je dzisiaj kupiłam przez co jestem mocno niewyspana. Potem idę do fryzjera, żeby w końcu wyglądać jak człowiek. Swoją drogą to wyrosła mi przez ciążę taka mała grzyweczka na linii włosów i wygląda to mega śmiesznie.
    Trzymam kciuki za wizytujące :)
    Odnośnie glukozy to teraz piło mi się ją zdecydowanie lepiej (dostałam od razu cytrynową), ale po pół godziny zrobiło mi się mega słabo, oblał mnie zimny pot i myślałam że zemdleję. Na szczęście druga godzina była lżejsza jak już mi zszedł ten kamień z żołądka.

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam juz pol godziny po wypiciu i jest spoko narazie. Smak ok tylko tak mi smierdzialo plastikiem i nie wiem czy to glukoza czy ten kubek wlasnie.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a wizytę na która masz?

gannyx8d18v6v8ew.png

• paola89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny powodzenia na wizytach i żeby każda wróciła już z poznana płcią, niech uparciuchy pokażą co tam maja. ;)

A my byliśmy wczoraj w kinie , młoda się chyba wystraszyla bo tak mnie na początku skopala ze aż uwierzyć nie mogłam.
    Chociaż trochę się zrelaksowalam i posmialam z głupich żartów :).

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Karola a wizytę na która masz?
    Na 9:30 ale najpierw szybko pobranie krwi i lece na oddzial na usg.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Na 9:30 ale najpierw szybko pobranie krwi i lece na oddzial na usg.
    To juz niedługo, w takim razie czekamy na dobre wieści. :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz za chwile. Mam stresika ale wierze ze bedzie dobrze :)

Aśka_gdańsk, SyHa85, _cherryLady, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziewczyny przypomniało mi się coś z wczorajszej wizyty. Mówię do mojego lekarza,że ten mój dzieciol już taki prawdziwy i bym chciała go wyciągnąć na chwilkę przytulić, podotykać i włożyć spowrotem. A on do mnie: no przecież może go Pani dotykać. Ja oczy jak milion złoty, a on do mnie : no tak, tak jak dzieciaczek do pani puka to mu pani odpowie, pogłaszcze go pani, mówi pani do niego, partner niech się do brzuszka przytula. Dziecko to baaaardzo dobrze wyczuwa. No to ja łzy w oczach i gapię się w monitor, bo bym się rozryczała :)
    Także dziewczynki, które mogą : gadajcie ze swoim brzuszkami, odpukujcie dzieciakom :D

SyHa85, kaarolaa, malika89, Betty Boop, alicjaaaa, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Aaaaa dziewczyny przypomniało mi się coś z wczorajszej wizyty. Mówię do mojego lekarza,że ten mój dzieciol już taki prawdziwy i bym chciała go wyciągnąć na chwilkę przytulić, podotykać i włożyć spowrotem. A on do mnie: no przecież może go Pani dotykać. Ja oczy jak milion złoty, a on do mnie : no tak, tak jak dzieciaczek do pani puka to mu pani odpowie, pogłaszcze go pani, mówi pani do niego, partner niech się do brzuszka przytula. Dziecko to baaaardzo dobrze wyczuwa. No to ja łzy w oczach i gapię się w monitor, bo bym się rozryczała :)
    Także dziewczynki, które mogą : gadajcie ze swoim brzuszkami, odpukujcie dzieciakom :D

Rudi ja wlasnie jakis czas temu wyczytalam w necie ze tak sie mozna z dzieckiem bawic ze jak gdzies puknie to zeby w to samo miejsce puknac i dziecko odpowie. I tak sie bawimy codziennie :)
    W ogole to dzien dobry wszystkim, trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Juz za chwile. Mam stresika ale wierze ze bedzie dobrze :)
    Pewnie ze bedzie dobrze, musi byc! :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki i czekam na wieści. Oczywiście muszą być same dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głaskam albo lekko stukam jak kopniaczka dostane. :)
    Zauważyłam większą ruchliwość u Małej, jak tatuś coś długo opowiada :)

Patrzę tak na te kule z Biedro i myślę sobie, że super sprawa tak urządzać pokoik dla Dzieciaczka... Meble wybrać, poskładać wszystko i czekać na sierpień. Fajnie macie :) Ja jak kupię łóżeczko, czy wózek to to będzie stało gdzieś w kącie w pudle nierozpakowane :( Nic dla Dzidzi nie mogę przyszykować, bo nie mam osobnego pokoiku na to, a w salonie gdzie Mała będzie mieć swój kawałeczek to nic zrobić nie mogę nawet, bo muszą ścianę naprawić najpierw, więc i tak trzeba będzie większość wynosić...

Zgrzeszyłam dziś... Zjadłam kinder bueno raniutko w łóżku, ale to było pyszne! :) Mała też tak uważała, bo tylko zdążyłam Wam ponarzekać, że słabe kopy daje, to mi niezły popis dała :)
    Muszę zbierać się na pocztę...

Dziewczynki, czy w każdym szpitalu dają wyprawkę dla Maluszka? Jest sens kupić gruszkę do nosa, szczoteczkę do włosków, itp. czy takie gadżeciki się tam znajdują?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje że jakieś wyprawki dają na szkole rodzenia jak płatna i w płatnych klinkach, w szpitalach jak rodzisz w ramach NFZ to raczej nic się niedostanie.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z pokoikiem dla maluszka też mi szkoda, ale nic nie poradzę, mamy tylko dwa pokoje w tym jeden z aneksem kuchennym. Plan mam taki że na razie dzidziuś będzie miał łóżeczko z nami w sypialni, a w dużym będzie komoda z rzeczami maluszka i na niej przewijak. Jak dziecko podrośnie to zamiennię nasza sypialnie na pokój dla dziecka, a duży przedzielę przesuwnymi drzwiami na cześć z sypialnią i kawałeczek salonu.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdzu nie daja wyprawki :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ