X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Martynka ja po 1 stracie mam szajbe jak głupia, ciągle się boje a jak usłyszę, że dziecko mniejsze niż powinno to umieram na zawał!
    W poprzedniej ciąży tak było do ok 10 tyg idealnie, potem ciut mniejsze, potem jeszcze mniejsze a następnie koniec :/ teraz tak się boje tego pomiaru na nfz...
    U prywatnych jest ok na dobrym sprzęcie i dobry lekarz.
    Dobrze, że mi napisałaś o przypadku znajomej na nfz bo widocznie oni stare sprzęty i niedokładnie robią...

Domi793
    od razu się umówiłam tylko, że pierwszy wolny termin to 29.04...
    to bardzo dobry lekarz i super sprzęt, ale spokojny i nie stresuje jak nie trzeba, chciałam tylko do niego chodzić, ale ma tyle pacjentek, że się nie udało...
    na tych starych sprzetach to w ogole zakaz powinien być robienia usg i stresowania kobiet ;/ zauwazcie jakość obrazu- wystaczy ze lekarz o 1mm zle zlapie z kazdej strony i już różnice w wadze kolosalne - nie stresuj się więc :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko mój mały też mały bo w 22 tygodniu miał 460 a my też dosyć wielcy. Nie martw się Kochana sprawdzisz i będziesz spokojniejsza.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie chcialam powiedziec ze ten aspirator do odkurzacza jest zly czy cos tylko po prostu wystarczyla jak na razie zwykla gruszka bo u nas jakiegos mocnego katarku do tej pory nie bylo na szczescie. Tylko chodzilo mi o to, ze ta Pani w programie tak jakby chciala udowodnic nastolatkom l, ze nie sa gotowe na dziecko bo nie pptrafia tego uzywac a to wcale nie jest wyznacznikiem wedlug mnie.

Truskaweczko nie martw sie, u mnie tez co usg to ciaza wychodzi mlpdsza to o 3 dni, potem kolejne 4 itd. od OM to jest juz 3 tyg roznicy ale z synkiem mialam dokladnie to samo wiec nawet nie zwracam uwagi, termin przyjmuje za prawidlowy ten z USG z 10tyg, tak jak moja gin i tyle.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko... może faktycznie, tak jak mówią dziewczyny warto przejść się na prywatną wizyte? Każdy Maluch rośnie swoim tempem. Ponoć na tym etapie rozwijają się cechy osobnicze i dzieciaczki różnie rosną. Jedna dziewczyny rodzą 5kg dzieci w terminie, inne 2,5kg.. duża różnica a są zdrowe.

aniab91 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam dziekuje :)
    Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
    Taka wariatka ze mnie ;)

Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:

http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji

czeka nas to wszystkie ;)
    najlepsze:

#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha

Betty Boop lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluje chłopczyka :) i gratulacje z okazji innych udanych wizyt.

Ja niby milam dzis wolne ale złazilam sie po sklepach-najpierw galeria a potem spozywczy. Przytargalam 2 siaty zakupów i padłam. Nawet praca mnie tak nie męczy.

Moja mała szaleje w brzuchu wiekszosc czasu. Jak bedzie tak po urodzeniu to matka padnie na twarz ;)Ruchy sa dobrze wyczuwalne ale nie takie abym podskakiwała ;) W nocy tez mnie nie budzi.

Odebralam wyniki z labo, wszystko supcio takze tym sie chociaz nie musze przejmowac :)

Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja Cię bardzo a to bardzo rozumiem <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91
    ja w ok 10 tyg miałam praktycznie prawidłowy z owu, lub nawet ciut wcześniej termin niż miałam owu, ale skoro wiem, że była 14 listopada to rodzić powinnam właśnie 07.08, mogę nawet 01-07.08.2016 byleby nie w dni młodzieży!!
    dobrze wiedzieć, że się nie przejmujesz, bo Ty jesteś świeża mama masz małe dziecko i wiesz co i jak najlepiej!

monika454
    mam wizytę u bardzo dobrego lekarza na bardzo dobrym sprzęcie ale dopiero w nast pt, a jak wiadomo ja chce JUŻ :)

iv09roeqjdjavel4.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Dziewczyny strasznie Wam dziekuje :)
    Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
    Taka wariatka ze mnie ;)

Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:

http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji

czeka nas to wszystkie ;)
    najlepsze:

#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha

Punkt 27 myśle ze spokojnie mogłby mnie dotyczyc hahaha

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam u kolezanki na dwie godziny. Za dwa tyg ma termin. Jutro wizyta u gina bo mala jeszcze siw nie obrocila i raczej tego nie zrobila wiec bedzie cesarka. Moze jutro juz dostanie skierowanie...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny wróciłam i znam płeć!!! :) :) :)
    Jednak sny ponad przeczuciami bo śniło mi się dwa razy, że będzie chłopak i jest CHŁOPCZYK na 100%. Od razu na początku badania się tak ustawił e nie było wątpliwości. Także Karol Rudi będzie kolejny Kornel <3
    Serduszko i wszystkie pomiary ok. Waga 540g.

Gratuluje☺oby i moje w piatek sie pokazalo☺

Penelope30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w planach siedzieć pod kocem, jeść lody, i nadrobić zaległe odcinki serialu " Przyjaciółki ", ale mój mnie wyciąga do takiej małej galerii, bo coś tam sobie upatrzyl. Przekonał mnie zasponsorowaniem czegoś Kluskowi :-D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki!
    Przepraszam że sie nie odzywam, ale zwyczajnie nie mam czasu. Dzis wizyta i niestety nie jest za dobrze. Szyjka sie skraca... Na razie mam lezec i sprawdzimy za tydzień jej stan. Jeśli sie nie polepszy to czekam mnie szpital i szew... No i od jutra do końca ciąży na zwolnieniu. Mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej jesli się będę oszczędzać.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. :)

a55a0765ad.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, Blondyna- gratulacje :)

Truskaweczka co do centyli- moj jest na 90 :P Grunt, że w normach :) ale tak jak piszą dziewczyny- ja masz być spokojniejsza to idź do innego lekarza sprawdzić.

Ja dziś mam zwariowany dzień. Sądny dosłownie. Nic tylko leżeć, zasnąc i do jutra :) Liczę, że będzie lepiej :)

blondyna5555, Penelope30 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata i jak trzeba to niech zakladaja szew. A ile szyjka ma?

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robioną cytologie dzisiaj i badał mi też szyjkę, mówił ze jest zamknięta ale niestety nie zmierzył jej, ale mówił ze wszystko dobrze, więc muszę wierzyć że tak jest.
    11 maja idę szkoły rodzenia i tam jest potrzebne zaświadczenie od ginekologa czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń ruchowych i zapytałam się ginekologa o to, a on narazie się wstrzymamy, zobaczymy za trzy tygodnie jaki będzie wynik cytologii i wtedy pomyślimy czy się zgodzi. Nie powiem ze mnie to trochę zmartwiło.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka 23 mm ale na poczatku kolo 40 miała, wiec ewidentnie ulega skróceniu.

a55a0765ad.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak mierzą szyjkę??
    ja od początku ciąży nie miałam sprawdzanej...
    pójde prywatnie i spytam, ale nawet nie wiem czy zagląda do środka, czy przez usg? które usg?

SyHa to masz wielkoluda :)
    Mam nadzieje, że moja nadgoni jeszcze.

iv09roeqjdjavel4.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badano długość szyjki przez usg dopochwowe.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też poprzez USG dopochwowe, sprawdzała mi też zawsze na fotelu ręcznie i niby wszystko ok wychodziło, a na usg mierzy dokładnie i dopiero tam zauważyła, że skrócona

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ