X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Martynka ja po 1 stracie mam szajbe jak głupia, ciągle się boje a jak usłyszę, że dziecko mniejsze niż powinno to umieram na zawał!
    W poprzedniej ciąży tak było do ok 10 tyg idealnie, potem ciut mniejsze, potem jeszcze mniejsze a następnie koniec :/ teraz tak się boje tego pomiaru na nfz...
    U prywatnych jest ok na dobrym sprzęcie i dobry lekarz.
    Dobrze, że mi napisałaś o przypadku znajomej na nfz bo widocznie oni stare sprzęty i niedokładnie robią...

Domi793
    od razu się umówiłam tylko, że pierwszy wolny termin to 29.04...
    to bardzo dobry lekarz i super sprzęt, ale spokojny i nie stresuje jak nie trzeba, chciałam tylko do niego chodzić, ale ma tyle pacjentek, że się nie udało...
    na tych starych sprzetach to w ogole zakaz powinien być robienia usg i stresowania kobiet ;/ zauwazcie jakość obrazu- wystaczy ze lekarz o 1mm zle zlapie z kazdej strony i już różnice w wadze kolosalne - nie stresuj się więc :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko mój mały też mały bo w 22 tygodniu miał 460 a my też dosyć wielcy. Nie martw się Kochana sprawdzisz i będziesz spokojniejsza.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie chcialam powiedziec ze ten aspirator do odkurzacza jest zly czy cos tylko po prostu wystarczyla jak na razie zwykla gruszka bo u nas jakiegos mocnego katarku do tej pory nie bylo na szczescie. Tylko chodzilo mi o to, ze ta Pani w programie tak jakby chciala udowodnic nastolatkom l, ze nie sa gotowe na dziecko bo nie pptrafia tego uzywac a to wcale nie jest wyznacznikiem wedlug mnie.

Truskaweczko nie martw sie, u mnie tez co usg to ciaza wychodzi mlpdsza to o 3 dni, potem kolejne 4 itd. od OM to jest juz 3 tyg roznicy ale z synkiem mialam dokladnie to samo wiec nawet nie zwracam uwagi, termin przyjmuje za prawidlowy ten z USG z 10tyg, tak jak moja gin i tyle.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko... może faktycznie, tak jak mówią dziewczyny warto przejść się na prywatną wizyte? Każdy Maluch rośnie swoim tempem. Ponoć na tym etapie rozwijają się cechy osobnicze i dzieciaczki różnie rosną. Jedna dziewczyny rodzą 5kg dzieci w terminie, inne 2,5kg.. duża różnica a są zdrowe.

aniab91 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam dziekuje :)
    Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
    Taka wariatka ze mnie ;)

Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:

http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji

czeka nas to wszystkie ;)
    najlepsze:

#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha

Betty Boop lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluje chłopczyka :) i gratulacje z okazji innych udanych wizyt.

Ja niby milam dzis wolne ale złazilam sie po sklepach-najpierw galeria a potem spozywczy. Przytargalam 2 siaty zakupów i padłam. Nawet praca mnie tak nie męczy.

Moja mała szaleje w brzuchu wiekszosc czasu. Jak bedzie tak po urodzeniu to matka padnie na twarz ;)Ruchy sa dobrze wyczuwalne ale nie takie abym podskakiwała ;) W nocy tez mnie nie budzi.

Odebralam wyniki z labo, wszystko supcio takze tym sie chociaz nie musze przejmowac :)

Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja Cię bardzo a to bardzo rozumiem <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91
    ja w ok 10 tyg miałam praktycznie prawidłowy z owu, lub nawet ciut wcześniej termin niż miałam owu, ale skoro wiem, że była 14 listopada to rodzić powinnam właśnie 07.08, mogę nawet 01-07.08.2016 byleby nie w dni młodzieży!!
    dobrze wiedzieć, że się nie przejmujesz, bo Ty jesteś świeża mama masz małe dziecko i wiesz co i jak najlepiej!

monika454
    mam wizytę u bardzo dobrego lekarza na bardzo dobrym sprzęcie ale dopiero w nast pt, a jak wiadomo ja chce JUŻ :)

iv09roeqjdjavel4.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Dziewczyny strasznie Wam dziekuje :)
    Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
    Taka wariatka ze mnie ;)

Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:

http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji

czeka nas to wszystkie ;)
    najlepsze:

#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha

Punkt 27 myśle ze spokojnie mogłby mnie dotyczyc hahaha

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam u kolezanki na dwie godziny. Za dwa tyg ma termin. Jutro wizyta u gina bo mala jeszcze siw nie obrocila i raczej tego nie zrobila wiec bedzie cesarka. Moze jutro juz dostanie skierowanie...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziewczyny wróciłam i znam płeć!!! :) :) :)
    Jednak sny ponad przeczuciami bo śniło mi się dwa razy, że będzie chłopak i jest CHŁOPCZYK na 100%. Od razu na początku badania się tak ustawił e nie było wątpliwości. Także Karol Rudi będzie kolejny Kornel <3
    Serduszko i wszystkie pomiary ok. Waga 540g.

Gratuluje☺oby i moje w piatek sie pokazalo☺

Penelope30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w planach siedzieć pod kocem, jeść lody, i nadrobić zaległe odcinki serialu " Przyjaciółki ", ale mój mnie wyciąga do takiej małej galerii, bo coś tam sobie upatrzyl. Przekonał mnie zasponsorowaniem czegoś Kluskowi :-D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki!
    Przepraszam że sie nie odzywam, ale zwyczajnie nie mam czasu. Dzis wizyta i niestety nie jest za dobrze. Szyjka sie skraca... Na razie mam lezec i sprawdzimy za tydzień jej stan. Jeśli sie nie polepszy to czekam mnie szpital i szew... No i od jutra do końca ciąży na zwolnieniu. Mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej jesli się będę oszczędzać.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. :)

a55a0765ad.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, Blondyna- gratulacje :)

Truskaweczka co do centyli- moj jest na 90 :P Grunt, że w normach :) ale tak jak piszą dziewczyny- ja masz być spokojniejsza to idź do innego lekarza sprawdzić.

Ja dziś mam zwariowany dzień. Sądny dosłownie. Nic tylko leżeć, zasnąc i do jutra :) Liczę, że będzie lepiej :)

blondyna5555, Penelope30 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata i jak trzeba to niech zakladaja szew. A ile szyjka ma?

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robioną cytologie dzisiaj i badał mi też szyjkę, mówił ze jest zamknięta ale niestety nie zmierzył jej, ale mówił ze wszystko dobrze, więc muszę wierzyć że tak jest.
    11 maja idę szkoły rodzenia i tam jest potrzebne zaświadczenie od ginekologa czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń ruchowych i zapytałam się ginekologa o to, a on narazie się wstrzymamy, zobaczymy za trzy tygodnie jaki będzie wynik cytologii i wtedy pomyślimy czy się zgodzi. Nie powiem ze mnie to trochę zmartwiło.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka 23 mm ale na poczatku kolo 40 miała, wiec ewidentnie ulega skróceniu.

a55a0765ad.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak mierzą szyjkę??
    ja od początku ciąży nie miałam sprawdzanej...
    pójde prywatnie i spytam, ale nawet nie wiem czy zagląda do środka, czy przez usg? które usg?

SyHa to masz wielkoluda :)
    Mam nadzieje, że moja nadgoni jeszcze.

iv09roeqjdjavel4.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badano długość szyjki przez usg dopochwowe.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też poprzez USG dopochwowe, sprawdzała mi też zawsze na fotelu ręcznie i niby wszystko ok wychodziło, a na usg mierzy dokładnie i dopiero tam zauważyła, że skrócona

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ