Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:Martynka ja po 1 stracie mam szajbe jak głupia, ciągle się boje a jak usłyszę, że dziecko mniejsze niż powinno to umieram na zawał!
W poprzedniej ciąży tak było do ok 10 tyg idealnie, potem ciut mniejsze, potem jeszcze mniejsze a następnie koniecteraz tak się boje tego pomiaru na nfz...
U prywatnych jest ok na dobrym sprzęcie i dobry lekarz.
Dobrze, że mi napisałaś o przypadku znajomej na nfz bo widocznie oni stare sprzęty i niedokładnie robią...
Domi793
od razu się umówiłam tylko, że pierwszy wolny termin to 29.04...
to bardzo dobry lekarz i super sprzęt, ale spokojny i nie stresuje jak nie trzeba, chciałam tylko do niego chodzić, ale ma tyle pacjentek, że się nie udało...Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Ja tam nie chcialam powiedziec ze ten aspirator do odkurzacza jest zly czy cos tylko po prostu wystarczyla jak na razie zwykla gruszka bo u nas jakiegos mocnego katarku do tej pory nie bylo na szczescie. Tylko chodzilo mi o to, ze ta Pani w programie tak jakby chciala udowodnic nastolatkom l, ze nie sa gotowe na dziecko bo nie pptrafia tego uzywac a to wcale nie jest wyznacznikiem wedlug mnie.
Truskaweczko nie martw sie, u mnie tez co usg to ciaza wychodzi mlpdsza to o 3 dni, potem kolejne 4 itd. od OM to jest juz 3 tyg roznicy ale z synkiem mialam dokladnie to samo wiec nawet nie zwracam uwagi, termin przyjmuje za prawidlowy ten z USG z 10tyg, tak jak moja gin i tyle.Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczko... może faktycznie, tak jak mówią dziewczyny warto przejść się na prywatną wizyte? Każdy Maluch rośnie swoim tempem. Ponoć na tym etapie rozwijają się cechy osobnicze i dzieciaczki różnie rosną. Jedna dziewczyny rodzą 5kg dzieci w terminie, inne 2,5kg.. duża różnica a są zdrowe.
aniab91 lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Dziewczyny strasznie Wam dziekuje
Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
Taka wariatka ze mnie
Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:
http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji
czeka nas to wszystkie
najlepsze:
#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Penelope gratuluje chłopczyka
i gratulacje z okazji innych udanych wizyt.
Ja niby milam dzis wolne ale złazilam sie po sklepach-najpierw galeria a potem spozywczy. Przytargalam 2 siaty zakupów i padłam. Nawet praca mnie tak nie męczy.
Moja mała szaleje w brzuchu wiekszosc czasu. Jak bedzie tak po urodzeniu to matka padnie na twarz ;)Ruchy sa dobrze wyczuwalne ale nie takie abym podskakiwałaW nocy tez mnie nie budzi.
Odebralam wyniki z labo, wszystko supcio takze tym sie chociaz nie musze przejmowacPenelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
aniab91
ja w ok 10 tyg miałam praktycznie prawidłowy z owu, lub nawet ciut wcześniej termin niż miałam owu, ale skoro wiem, że była 14 listopada to rodzić powinnam właśnie 07.08, mogę nawet 01-07.08.2016 byleby nie w dni młodzieży!!
dobrze wiedzieć, że się nie przejmujesz, bo Ty jesteś świeża mama masz małe dziecko i wiesz co i jak najlepiej!
monika454
mam wizytę u bardzo dobrego lekarza na bardzo dobrym sprzęcie ale dopiero w nast pt, a jak wiadomo ja chce JUŻ -
Truskaweczka83 wrote:Dziewczyny strasznie Wam dziekuje
Naprawde to co mi piszecie bardzo mi pomaga bo ja się sama nakręce i jak mi ktoś nie przestawi w głowie to umrę na zawał!
Taka wariatka ze mnie
Amaniana dziś wstawiła na fb ten post, ja podaje tu link, kto nie widział to polecam:
http://www.popularne.pl/pozbawione-snu-mamy-w-akcji/?utm_source=facebook.com&utm_medium=zdjeciazesmartfonow&utm_campaign=pozbawione-snu-mamy-w-akcji
czeka nas to wszystkie
najlepsze:
#12 „Wyszłam z domu, z założonym biustonoszem dla karmiącej matki, który odpadł z obydwu stron.” hahaha
Punkt 27 myśle ze spokojnie mogłby mnie dotyczyc hahahaTruskaweczka83 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualny
-
Penelope30 wrote:Dziewczyny wróciłam i znam płeć!!!
Jednak sny ponad przeczuciami bo śniło mi się dwa razy, że będzie chłopak i jest CHŁOPCZYK na 100%. Od razu na początku badania się tak ustawił e nie było wątpliwości. Także Karol Rudi będzie kolejny Kornel
Serduszko i wszystkie pomiary ok. Waga 540g.
Gratuluje☺oby i moje w piatek sie pokazalo☺Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam w planach siedzieć pod kocem, jeść lody, i nadrobić zaległe odcinki serialu " Przyjaciółki ", ale mój mnie wyciąga do takiej małej galerii, bo coś tam sobie upatrzyl. Przekonał mnie zasponsorowaniem czegoś Kluskowi
-
Hej dziewuszki!
Przepraszam że sie nie odzywam, ale zwyczajnie nie mam czasu. Dzis wizyta i niestety nie jest za dobrze. Szyjka sie skraca... Na razie mam lezec i sprawdzimy za tydzień jej stan. Jeśli sie nie polepszy to czekam mnie szpital i szew... No i od jutra do końca ciąży na zwolnieniu. Mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej jesli się będę oszczędzać.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. -
Penelope, Blondyna- gratulacje
Truskaweczka co do centyli- moj jest na 90Grunt, że w normach
ale tak jak piszą dziewczyny- ja masz być spokojniejsza to idź do innego lekarza sprawdzić.
Ja dziś mam zwariowany dzień. Sądny dosłownie. Nic tylko leżeć, zasnąc i do jutraLiczę, że będzie lepiej
blondyna5555, Penelope30 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam robioną cytologie dzisiaj i badał mi też szyjkę, mówił ze jest zamknięta ale niestety nie zmierzył jej, ale mówił ze wszystko dobrze, więc muszę wierzyć że tak jest.
11 maja idę szkoły rodzenia i tam jest potrzebne zaświadczenie od ginekologa czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń ruchowych i zapytałam się ginekologa o to, a on narazie się wstrzymamy, zobaczymy za trzy tygodnie jaki będzie wynik cytologii i wtedy pomyślimy czy się zgodzi. Nie powiem ze mnie to trochę zmartwiło. -
dziewczyny jak mierzą szyjkę??
ja od początku ciąży nie miałam sprawdzanej...
pójde prywatnie i spytam, ale nawet nie wiem czy zagląda do środka, czy przez usg? które usg?
SyHa to masz wielkoluda
Mam nadzieje, że moja nadgoni jeszcze. -
nick nieaktualny