Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulka123 wrote:A jak tam u was samopoczucie? Ja ostatnio musialam zwolnic tepa, jakos ta ppgoda wyciaga ze mnie cala energie. Ogolnie czuje sie dobrze ale jakos taka bezsilna...
U mnie totalnie bezsilnie. Lekarz mowi ze to anemia. Do tego alergia mnie meczy
I do tego od kiedy byl tu temat swedzenia skory to mam wrazenie ze mnie tez wszystko swedzi. A jaki test sie robi na swedzenie? Bym sobie sama zrobila dla swietego spokoju.[/url]
-
Zakupiłam kaftanik i body w rossmanie i pieluchy flanelowe. Zastanawia mnie czemu w obu pieluchach są 3 boki obszyte, a czwarty postrzępiony. Nie wiem czy to jakiś zamierzony cel, ale będę musiała u teściowej obszyć o ile ma maszynę bo mnie to drażni i na niedorobione wygląda.
-
Kurczę chyba znowu będę chora smarkam cały dzień. Z nosa cieknie jak z kranu a od dwóch dni strasznie drapie w gardle.
Juz się cieszyłam że będę zdrowa. Podejrzewam ze to po tych kilku słonecznych dniach. Zgrzałam się porozbierałam i pewnie mnie zawiało -
Friend wrote:Ja też tylko raz miałam mierzoną, i było to na IP - wtedy miała 38 mm, ale lekarz który mnie konsultował (inny robił badanie - bardzo się mu spieszyło i był nieprzyjemny) powiedział, że jest na jego oko źle zaznaczona na usg i powinna mieć koło 41-42 mm. Niesamowite prawda? Że niektórym nie chce się nawet dokładnie badania przeprowadzić, a przecież my Mamy drżymy o każdy skracający się mm.
Ja na następnej wizycie zmolestuje lekarza żeby mi zmierzył, ale to dopiero 9 maja.
A wracając do suchych pięt, to ja od zawsze z nimi walczę. Na 29 zapisałem się na pedicure, bo sama już nie ogarniam. -
nick nieaktualny
-
Co do suchości piet i w ogóle stóp to ja mam jakąś fobię, bo jak sobie nie posmaruję, to nie zasnę. Mój mąż się śmieje ze mnie, bo co wieczór rytuał musi być. Zawsze mi stoi krem na stoliku nocnym. Co więcej, jak jestem poza domem i przychodzi godzina 23-24 to już mnie swędzą stopy, żeby je już posmarować. W ciąży natomiast zauważyłam poprawę, są mniej szorstkie.
-
nick nieaktualny
-
Rudi też muszę na pedicure i zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś lepszego gabinetu gdzie zakładają klamrę na wrastający paznokieć w dużym palcu. Widziałam coś takiego w necie. Bo mam z tym co jakiś czas problem i zwykle zwalczam odpowiednim cięciem i wtykaniem watki pod spód, ale z brzuchem to coraz trudniej i boję się żeby się gorzej nie zrobiło. A każdy stan zapalny w ciąży to ryzyko. Do dentysty też już się umówiłam na maj niech wszystko posprawdzają.
-
Ania_1986 wrote:Truskaweczko mi się wydaje że nie ma się czym martwić.
Moja niunia tez mała w 21 tygodniu ważyła 398g podejrzewam że urodzi sie kruszynka.
Po za tym trzeba być dobrej myśli. Nie ma co ściągać złych scenariuszy. -
U mnie szyjke tez badaja tylko recznie czy to na nfz czy prywatnie zawsze slysze, ze dluga, zamknieta i tyle.
Co do piet to nigdy nie byly u mnie problematyczne, niczym nie smaruje i nic z nimi nie robie wiec nie pomoge.
Te pieluchy to pewnie jakas niedorobka fabryczna, moje sa obszyte dookola w kazdym razie i nie wiem czemu mogloby sluzyc zostawienie postrzepionego brzegu.Penelope30 lubi tę wiadomość
-
marcianka1 wrote:Paulka a jaka masz hemoglobine eraz moze spada i dlatego zle samopoczucie?Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Penelope30 wrote:Rudi też muszę na pedicure i zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś lepszego gabinetu gdzie zakładają klamrę na wrastający paznokieć w dużym palcu. Widziałam coś takiego w necie. Bo mam z tym co jakiś czas problem i zwykle zwalczam odpowiednim cięciem i wtykaniem watki pod spód, ale z brzuchem to coraz trudniej i boję się żeby się gorzej nie zrobiło. A każdy stan zapalny w ciąży to ryzyko. Do dentysty też już się umówiłam na maj niech wszystko posprawdzają.
A co do dentysty to mam zapytke.
To prawda ze trzeba miec wszystkie zeby wyleczone do porodu? Bo ja mam nawet jeden do rwania ale odwlekam jak mogę. -
nick nieaktualnyMoże złe samopoczucie przez wysokie ciśnienie ? Ogólnie w nocy 0stopni znowu ma być grrr
A co do swedzenia- na moj umysł też to działa bo w kółko się drapiealbo to może być też kwestia tego, że walcze z mrówkami w domku i mnie jakoś wszystko nagle swedzi jak pomyśle
-
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:A co do dentysty to mam zapytke.
To prawda ze trzeba miec wszystkie zeby wyleczone do porodu? Bo ja mam nawet jeden do rwania ale odwlekam jak mogę.
W tej ciazy wyleczylam trzy, zostal mi jeden ale musze wrocic do siebie zeby go wyleczyc wiec najszybciej bedzie to w czerwcu. -
Blondyna, Penelope - gratuluję udanych wizyt i pokaźnych maluszków!
Straszycie z tą szyjką... Mnie zawsze bada ręcznie i mówi, że długa i zamknięta, a przez usg w 17tyg miała prawie 5cm. Teraz się martwię, bo ten brzuch mi tak twardnieje co chwilę i boję się, żeby nie zaczęła się skracać... Do wizyty jeszcze ponad tydzień
blondyna5555, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
Co do szyjki, to u mnie też zawsze badał tylko ręcznie z tekstem "szyjka zachowana". Na poprzedniej wizycie stwierdził, że szyjka troszkę się skróciła więc zrobił usg i miała 33 mm. A wczoraj też tylko zbadał ręcznie z tym samym tekstem i nie widzi potrzeby usg dopochwowego...
Penelope, co do pieluch to ja rzadko widywałam obszyte z wszystkich 4 stron. Kiedyś chciałam sama kupić materiał i poszyć stąd chyba znam odpowiedź na Twoje pytanie - ponieważ materiał jest cięty z beli o szerokości 160 cm. Pieluchy zazwyczaj mają 80 cm x ileś w zależności od modelu więc 3 brzegi są cięte a ten boczny nie i te 3 obszywają a ten "fabryczny" często zostaje nieobszyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:01
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
A tak z innej beczki. Planujecie jakies wczasy? Bo ja sie zastanawiam czy dam rade w maju to bedzie 29/30 tc, leciec na tydzien do grecji. bardzo bym chciala jeszcze spedzic takie "ostatnie" wakacje we dwoje gdzies dalej. Planujemy jechac na takie wczasy z moimi rodzicami ale oni raczej sa z tych co zajma sie soba i nie bedziemy sobie wchodzic w paradeAlicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017