X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka a jaka masz hemoglobine eraz moze spada i dlatego zle samopoczucie?

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A jak tam u was samopoczucie? Ja ostatnio musialam zwolnic tepa, jakos ta ppgoda wyciaga ze mnie cala energie. Ogolnie czuje sie dobrze ale jakos taka bezsilna...

U mnie totalnie bezsilnie. Lekarz mowi ze to anemia. Do tego alergia mnie meczy :-(

I do tego od kiedy byl tu temat swedzenia skory to mam wrazenie ze mnie tez wszystko swedzi. A jaki test sie robi na swedzenie? Bym sobie sama zrobila dla swietego spokoju.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam kaftanik i body w rossmanie i pieluchy flanelowe. Zastanawia mnie czemu w obu pieluchach są 3 boki obszyte, a czwarty postrzępiony. Nie wiem czy to jakiś zamierzony cel, ale będę musiała u teściowej obszyć o ile ma maszynę bo mnie to drażni i na niedorobione wygląda.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba znowu będę chora smarkam cały dzień. Z nosa cieknie jak z kranu a od dwóch dni strasznie drapie w gardle.

Juz się cieszyłam że będę zdrowa. Podejrzewam ze to po tych kilku słonecznych dniach. Zgrzałam się porozbierałam i pewnie mnie zawiało :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja też tylko raz miałam mierzoną, i było to na IP - wtedy miała 38 mm, ale lekarz który mnie konsultował (inny robił badanie - bardzo się mu spieszyło i był nieprzyjemny) powiedział, że jest na jego oko źle zaznaczona na usg i powinna mieć koło 41-42 mm. Niesamowite prawda? Że niektórym nie chce się nawet dokładnie badania przeprowadzić, a przecież my Mamy drżymy o każdy skracający się mm.

Ja na następnej wizycie zmolestuje lekarza żeby mi zmierzył, ale to dopiero 9 maja.

A wracając do suchych pięt, to ja od zawsze z nimi walczę. Na 29 zapisałem się na pedicure, bo sama już nie ogarniam.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko mi się wydaje że nie ma się czym martwić.

Moja niunia tez mała w 21 tygodniu ważyła 398g podejrzewam że urodzi sie kruszynka.

Po za tym trzeba być dobrej myśli. Nie ma co ściągać złych scenariuszy.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    U mnie znowu mówi " piękna szyjka ". Zmierzona miałam jak plamilam w 15 tyg i wtedy miała 42mm
    Moha w 15 tyg miala jeszcze 45 mm i tex byla dluga i piekna.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suchości piet i w ogóle stóp to ja mam jakąś fobię, bo jak sobie nie posmaruję, to nie zasnę. Mój mąż się śmieje ze mnie, bo co wieczór rytuał musi być. Zawsze mi stoi krem na stoliku nocnym. Co więcej, jak jestem poza domem i przychodzi godzina 23-24 to już mnie swędzą stopy, żeby je już posmarować. W ciąży natomiast zauważyłam poprawę, są mniej szorstkie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tez duzego problemu z suchymi pietami nie bylo ale w ciazy cala skora mi sie przesusza no ipiety tez bbardziej szorstkie sa.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi też muszę na pedicure i zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś lepszego gabinetu gdzie zakładają klamrę na wrastający paznokieć w dużym palcu. Widziałam coś takiego w necie. Bo mam z tym co jakiś czas problem i zwykle zwalczam odpowiednim cięciem i wtykaniem watki pod spód, ale z brzuchem to coraz trudniej i boję się żeby się gorzej nie zrobiło. A każdy stan zapalny w ciąży to ryzyko. Do dentysty też już się umówiłam na maj niech wszystko posprawdzają.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Truskaweczko mi się wydaje że nie ma się czym martwić.

Moja niunia tez mała w 21 tygodniu ważyła 398g podejrzewam że urodzi sie kruszynka.

Po za tym trzeba być dobrej myśli. Nie ma co ściągać złych scenariuszy.
    Mój tyle ważył w 20 tygodniu i 3 dniu :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjke tez badaja tylko recznie czy to na nfz czy prywatnie zawsze slysze, ze dluga, zamknieta i tyle.
    Co do piet to nigdy nie byly u mnie problematyczne, niczym nie smaruje i nic z nimi nie robie wiec nie pomoge.

Te pieluchy to pewnie jakas niedorobka fabryczna, moje sa obszyte dookola w kazdym razie i nie wiem czemu mogloby sluzyc zostawienie postrzepionego brzegu.

Penelope30 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Paulka a jaka masz hemoglobine eraz moze spada i dlatego zle samopoczucie?
    Wszystkie badania mam bardzo dobre. Ale nie wydaje mi sie zeby to mialo jakies podloze. Poprostu pogoda daje sie we znaki. :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Rudi też muszę na pedicure i zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś lepszego gabinetu gdzie zakładają klamrę na wrastający paznokieć w dużym palcu. Widziałam coś takiego w necie. Bo mam z tym co jakiś czas problem i zwykle zwalczam odpowiednim cięciem i wtykaniem watki pod spód, ale z brzuchem to coraz trudniej i boję się żeby się gorzej nie zrobiło. A każdy stan zapalny w ciąży to ryzyko. Do dentysty też już się umówiłam na maj niech wszystko posprawdzają.

A co do dentysty to mam zapytke.
    To prawda ze trzeba miec wszystkie zeby wyleczone do porodu? Bo ja mam nawet jeden do rwania ale odwlekam jak mogę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może złe samopoczucie przez wysokie ciśnienie ? Ogólnie w nocy 0stopni znowu ma być grrr :-(

A co do swedzenia- na moj umysł też to działa bo w kółko się drapie :-) albo to może być też kwestia tego, że walcze z mrówkami w domku i mnie jakoś wszystko nagle swedzi jak pomyśle ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    A co do dentysty to mam zapytke.
    To prawda ze trzeba miec wszystkie zeby wyleczone do porodu? Bo ja mam nawet jeden do rwania ale odwlekam jak mogę.
    Dobrze by bylo bo zepsuty zab to źródło bakterii. Ja w puerwszej ciazy tej poronionej 5 lat temu mialam takiego gina ze chcial zaświadczenie od dentysty o stanie moich zębów. Wszystkie musialy byc wyleczone ale ze poronilam to nie mialam najmniejszej ochoty na leczenie.
    W tej ciazy wyleczylam trzy, zostal mi jeden ale musze wrocic do siebie zeby go wyleczyc wiec najszybciej bedzie to w czerwcu.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do dentysty jak za karę a rwanie to panika.
    W ogóle teraz i tak nic nie zrobię bo mam afte .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, Penelope - gratuluję udanych wizyt i pokaźnych maluszków!

Straszycie z tą szyjką... Mnie zawsze bada ręcznie i mówi, że długa i zamknięta, a przez usg w 17tyg miała prawie 5cm. Teraz się martwię, bo ten brzuch mi tak twardnieje co chwilę i boję się, żeby nie zaczęła się skracać... Do wizyty jeszcze ponad tydzień :/

blondyna5555, Penelope30 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki, to u mnie też zawsze badał tylko ręcznie z tekstem "szyjka zachowana". Na poprzedniej wizycie stwierdził, że szyjka troszkę się skróciła więc zrobił usg i miała 33 mm. A wczoraj też tylko zbadał ręcznie z tym samym tekstem i nie widzi potrzeby usg dopochwowego...

Penelope, co do pieluch to ja rzadko widywałam obszyte z wszystkich 4 stron. Kiedyś chciałam sama kupić materiał i poszyć stąd chyba znam odpowiedź na Twoje pytanie - ponieważ materiał jest cięty z beli o szerokości 160 cm. Pieluchy zazwyczaj mają 80 cm x ileś w zależności od modelu więc 3 brzegi są cięte a ten boczny nie i te 3 obszywają a ten "fabryczny" często zostaje nieobszyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:01

Penelope30 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Planujecie jakies wczasy? Bo ja sie zastanawiam czy dam rade w maju to bedzie 29/30 tc, leciec na tydzien do grecji. bardzo bym chciala jeszcze spedzic takie "ostatnie" wakacje we dwoje gdzies dalej. Planujemy jechac na takie wczasy z moimi rodzicami ale oni raczej sa z tych co zajma sie soba i nie bedziemy sobie wchodzic w parade :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ