X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja się tak teraz zastanawiam czy ten mój katar, drapiace gardło i łzawe oczy nie są przyczyną jakiejś alergii. Bo tak się składa ze ja mieszkam na wsi i teraz zaczął kwitnąć rzepak a on okala mój dom z kazdej strony.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie ile wasze dzieciaczki ważą/ważyły i sama się zastanawiam czy moja nie za mała bo w 19t3d ważyła 264g ale lekarz wtedy na połówkowych powiedział, że ona po prostu będzie drobna...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    tak piszecie ile wasze dzieciaczki ważą/ważyły i sama się zastanawiam czy moja nie za mała bo w 19t3d ważyła 264g ale lekarz wtedy na połówkowych powiedział, że ona po prostu będzie drobna...
    Bedziemy sie tak pewnie licytowac do porodu :-) tylko ze im blizej terminu to tendencje sie zmienia :-) ciesz sie ze dziecko bedzie drobne :-)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A tak z innej beczki. Planujecie jakies wczasy? Bo ja sie zastanawiam czy dam rade w maju to bedzie 29/30 tc, leciec na tydzien do grecji. bardzo bym chciala jeszcze spedzic takie "ostatnie" wakacje we dwoje gdzies dalej. Planujemy jechac na takie wczasy z moimi rodzicami ale oni raczej sa z tych co zajma sie soba i nie bedziemy sobie wchodzic w parade :-)
    My jedziemy teraz na weekend majowy o ile nic się jutro nie zmieni. Lekarz w zeszłym tygodniu mówił, że możemy jechać, byle nie samolotem.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Bedziemy sie tak pewnie licytowac do porodu :-) tylko ze im blizej terminu to tendencje sie zmienia :-) ciesz sie ze dziecko bedzie drobne :-)

Dokładnie :)

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła pół roku temu i mówiła, że mały też nagle zaczął szybko rosnąć i przybierać, a potem przystopował i przez ostatnie dwa miesiące praktycznie nic "nie urósł".
    Pocieszała mnie, bo ja jestem drobna i wąska w biodrach, a moja mała w 22 tyg miała już ponad 500g, więc w takim tempie to słabo wyobrażałam sobie poród.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    My jedziemy teraz na weekend majowy o ile nic się jutro nie zmieni. Lekarz w zeszłym tygodniu mówił, że możemy jechać, byle nie samolotem.
    Ojojoj a mowil dlaczego nie samolotem?

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dokładnie :)

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła pół roku temu i mówiła, że mały też nagle zaczął szybko rosnąć i przybierać, a potem przystopował i przez ostatnie dwa miesiące praktycznie nic "nie urósł".
    Pocieszała mnie, bo ja jestem drobna i wąska w biodrach, a moja mała w 22 tyg miała już ponad 500g, więc w takim tempie to słabo wyobrażałam sobie poród.
    Wiesz z tym wazeniem to jest roznie. Za pomoca usg wage wyznacza sie na podstawie dlugosci ciala, obwodu glowki i czegos jeszcze wiec ta waga jest taka szacunkowa. Ja jak sie urodzilam to mialam 3500, maz tez cos kolo tego wiec spodziewam sie ze nasze dziecko tez raczej bedzie cos kolo tego. Ale to tylko gdybanie, :-)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę jeszcze do mojego wczorajszego pytania - czy myślicie, że problemy z krążeniem mogą być niebezpieczne podczas porodu?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Wrócę jeszcze do mojego wczorajszego pytania - czy myślicie, że problemy z krążeniem mogą być niebezpieczne podczas porodu?
    Duzy wysilek podczas parcia to chyba ma znaczenie, mysle ze lekarz powinien o tym wiedziec.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Duzy wysilek podczas parcia to chyba ma znaczenie, mysle ze lekarz powinien o tym wiedziec.

Coś czuję, że czeka mnie wizyta u kardiologa...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Coś czuję, że czeka mnie wizyta u kardiologa...
    Mysle ze nie ma co panikowac, chyba wystarczy najpierw to skonsultowac z ginekologiem i on oceni czy jest jakies zagrozenie. Napewno musi miec to na uwadze.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam☺
    Nie ma to jak zjesc na kolacje sledzia do tego belriso z malinami i jeszcze gruszke a teraz umieram bleh...
    Truskaweczka mysle ze po wizycie wszystko sie wyjasni moja mala tez drobna i taka jej uroda ma 4 latka i wazy 15 kg
    Ja jutro do dentysty a w piatek usg juz sie nie moge doczekac i pewnie znow zobacze mala dupeczke takie mam szczescie i w koncu bede zmuszona poprosic Malike o wpisanie niespodzianka☺

Truskaweczka83, malika89 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wczasów to my jedziemy teraz na majówkę do Berlina (niecałe 600km) około 4-5h samochodem to nam zajmie, jest piekna autostrada spod naszego domu az do samego centrum B, wiec z jedna przerwa pewnie dojedziemy. Mysle ze na etapie większości z nas takie podróże to jeszcze nie problem :) Bardziej boje sie wyjazdu w połowie czerwca nad morze, mamy z Warszawy prawie 800km, na szczęście rozłożyliśmy na dwa dni i pierwszego po prawie 600km jazdy autostrada zostaniemy na noc u rodziców meza w Szczecinie i następnego dnia z jego rodzicami polecimy dalej nad morze, wiec mam nadzieje ze nic sie nie bedzie działo, bedzie to moj 31-33tc.. Moj gin powiedział ze poki co nie ma problemu i moge jechac na ta chwile, a drugi od USG troche kręcił nosem ze czerwiec juz pozno.. ale ok :D
    Dla pocieszenia napisze Wam ze w poprzedniej ciazy ponad 5 lat temu w połowie 7 miesiaca gdy brzuch miałam juz ogromny jak balon najpierw leciałam samolotem do Włoch do mojej mamy w lipcu, a pozniej w sierpniu wracałam 1600km na raz! z Włoch samochodem bo maz po mnie przyjechał. Jechaliśmy jakies 15h :) wszystko było super, nic sie nie działo, a kończył sie juz 7 miesiac :)

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam w planach jezde do Niemiec na majowke. Ode mnie do ciotki jest 1200 km. Jazda samochodem okolo 11h. Ale niestety plany sie popsuly, chociaz bylo pewne ze nigdzie nie pojedziemy bo ta moja szyjka zacznie puszczac. Zaluje tego bardzo bo teraz najwcześniej pojedziemy tam gdzies w wakacje za rok jak juz Kornel bedzie wiekszy. Takze kolejne wakacje spedzamy na wsi...

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naliczylam Was 3-dzisiejsze wizytujace ;) JRY,paolka i aniab zgadza sie?
    Trzymamy mocno kciukasy za udane wizyty.

Co do wakacji to moje zaczynaja sie jutro- a raczej zaczełyby sie gdybym w ciazy nie była ;) Mój M jedzie z rodzina do Meksyku i zostaje sama z psami na cały tydzien. Bedziemy z mała dzielnie czekac na tate. Kolezanki juz sie zapowiedzialy ze beda wpadac w odwiedziny, poza tym praca -wiec nudno nie bedzie.

paola89, JRY1984 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop ale Ty dzielna jesteś że puściłaś męża. Ja za swoim to już tęsknie jak na jedną noc pojedzie do rodziców i mu wyrzuty robię.
    Trzymam kciuki za wizytujące.
    Ninka pokarze się u Ciebie na pewno nie martw się.
    Co do wczasów to ja planuję tylko jeden nocleg nad naszym polskim morzem z soboty na niedzielę jak będę w 27tc. Mamy wtedy urodziny i rocznicę ślubu. Tak skromnie w tym roku ale dobrze że w ogóle. W czerwcu nie wiem cy coś się jeszcze uda, raczej się nastawiam już na leżenie w domku.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nie bedzie łatwo. od 14 lat prawie sie nie rozstajemy ale te wakacje były juz dawno zaplanowane przez jego rodzine i nie chcialam go ich pozbawiac.Z drugiej strony gdyby nie jego mama to by pewnie nie pojechał bo mowi ze mu teraz nie po drodze ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja dzis wizytuje :-) jeszcze tak dlugo...

Co do wakacji, my mielismy w planach gdzies pojechac na majowke bo maz mial miec urlop ale w tamtym tygodniu okazalo sie, ze zmienia prace i na majowke jedzie na szkolenie prawdopodobnie, jutro sie okaze ale nawet jak nie szkolenie to bedzie juz w pracy... :-(

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 22 maja mam komunie w Lodzi mieszkam nad morzem wiec tez czeka mnie 6 godz jazdy samochodem prawdopodobnie 12 bo jak maz nie dostanie wolnego to w niedziele nad ranem wyjazd w niedziele ok 18 powrot

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, ja dziś wstałam o 8 i poszłam do ośrodka żeby mnie pokuli, robiłam badanie na TSH mam nadzieję że już spadło, we wtorek wyniki.

Teraz muszę czekac do 9 aż będę mogła zjeść śniadanie. Mała kopie pewno już głodna, z resztą po pobieraniu krwi z wrazeń mogła się obudzić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ