X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tez mialam w planach jezde do Niemiec na majowke. Ode mnie do ciotki jest 1200 km. Jazda samochodem okolo 11h. Ale niestety plany sie popsuly, chociaz bylo pewne ze nigdzie nie pojedziemy bo ta moja szyjka zacznie puszczac. Zaluje tego bardzo bo teraz najwcześniej pojedziemy tam gdzies w wakacje za rok jak juz Kornel bedzie wiekszy. Takze kolejne wakacje spedzamy na wsi...
    Ja bym chętnie spędziła trochę czasu na wsi. Na leżaczku, z kotami grzejącymi futro na słońcu, na grządkach ze swoimi warzywami, na spacerek na polne dróżki :) tak jak za dzieciaka. Mogę się zamienić, jak będzie rabarbar i prawdziwy twaróg to jadę w ciemno :), ja mam górki do zaoferowania blisko siebie. Śnieg jeszcze widoczny nawet :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic nie planujemy i nigdzie nie jedziemy, obecnie mam tryb oszczędzający w kierunku leżącego...

U mnie bez zmian w pachwinie ból,podwoziu ból, w krzyżu ból i dziś mnie mdli, w nocy niesamowicie drą mnie nogi, co utrudnia mi spanie.

U nas dziś słonecznie, ale nie wiem czy zimno czy ciepło, bo nie wychodzę...

Ja jeszcze niczego nie prałam, czekam na maj i ładną pogodę, żebym mogła wysuszyć pranie na balkonie....

Jedynie co poczyniłam to kupiłam Tymonkowi pieluszki do szpitala i chusteczki... :)

Co do szkoły rodzenia, ja się nie zapisuje, bo u nas w mieście niestety nie ma...

Dziewczyny ja wiem, że była mowa o rożkach, czy Wy kupujecie?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Mogą być niebezpieczne, podczas porodu zwracają uwagę na paznokcie, nie można mieć lakieru. Ja miałam pomalowane u nóg i co prawda pretensji nie mieli, ale dostałam taką informację na sali.
    A nie masz też problemów z tarczycą przypadkiem? Wydaje mi się że czytałam, że zimne ręce to też coś z niedoczynnością ma wspólnego.

TSH, ft3 i ft4 zawsze miałam w normie, bo też sprawdzałam pod tym kątem już wcześniej ze względu na ciągłe zmęczenie i wiecznie zimne dłonie i stopy. W ciąży badałam ostatni raz w styczniu i było 0,595. Potem już ani raz...

Dzisiaj znowu sine, więc chyba przejdę się do lekarza, a ginowi powiem przy najbliższej wizycie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! Powodzenia i czekamy na wieści :)

Jestem dzisiaj po nieprzespanej nocy... Podpisaliśmy wczoraj umowę na wynajem naszego mieszkania, a wieczorem dostałam umowę na wynajem drugiego, do którego mamy się przeprowadzić i jakieś idiotyczne zapisy tam porobili. Z właścicielem nie byłam w stanie się skontaktować, a teoretycznie dzisiaj mieliśmy zamknąć temat... Tak się nakręciłam i zdenerwowałam wyobrażając sobie, że nie będziemy mieli się gdzie przenieść, że nie spałam do 3... Mała chyba czuła, bo też się wierciła jak szalona...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja normalnie spalam jak male dziecko. Z reszta mi ciaza nie dokucza bardziej jak maly jest chory to nie moge spac. A dzisiaj bez pobudki na mleko spal ciagiem od 20 do 7...chyba mi dziecko dorasta i w końcu skoncza sie pobudki na butle ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mi kolezanka, która rodziła w styczniu powiedziała, że trzeba u nas mieć. Dlatego kupię jakis cieńszy, może z bambusem żeby mi się z Kluska, klusek na parze nie zrobił :P

alicjaaaa, Martynka30, kaarolaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Martynka mi kolezanka, która rodziła w styczniu powiedziała, że trzeba u nas mieć. Dlatego kupię jakis cieńszy, może z bambusem żeby mi się z Kluska, klusek na parze nie zrobił :P

Rudi, You made my day ;)

Rudi88 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Ja bym chętnie spędziła trochę czasu na wsi. Na leżaczku, z kotami grzejącymi futro na słońcu, na grządkach ze swoimi warzywami, na spacerek na polne dróżki :) tak jak za dzieciaka. Mogę się zamienić, jak będzie rabarbar i prawdziwy twaróg to jadę w ciemno :), ja mam górki do zaoferowania blisko siebie. Śnieg jeszcze widoczny nawet :)
    Ja tez uwielbiam wieś. Mieszkalam tutaj 21 lat a w miescie do tej pory czasem nie potrafie sie odnalesc chociaz jest malym miastem...Uwielbiam przyjeżdżać do rodzicow. Marcel w te cieple dni wariuje na podworzu. Zejdzie tylko cien z trawnika to tez go ubieram i niech leci do piaskownicy bo mial przez chorobe zakaz wychodzenia poltora tygodnia.
    Gilis rabarbar bedzie gorzej z twarogiem. Krowe mamy ale moja mama nie potrafi robic swojego twarogu. Za to jest maselko a od maja zsiadle mleczko i swoje jajeczka do ziemniaczkow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis a w gorach bylam tylko raz cztery lata temu jak pojechalismy do kuzyna na slask na wesele to przy okazji odwiedzilismy Zakopane. Morskie oko Giewont.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tez uwielbiam wieś. Mieszkalam tutaj 21 lat a w miescie do tej pory czasem nie potrafie sie odnalesc chociaz jest malym miastem...Uwielbiam przyjeżdżać do rodzicow. Marcel w te cieple dni wariuje na podworzu. Zejdzie tylko cien z trawnika to tez go ubieram i niech leci do piaskownicy bo mial przez chorobe zakaz wychodzenia poltora tygodnia.
    Gilis rabarbar bedzie gorzej z twarogiem. Krowe mamy ale moja mama nie potrafi robic swojego twarogu. Za to jest maselko a od maja zsiadle mleczko i swoje jajeczka do ziemniaczkow ;)
    Oooo zsiadłym też nie pogardzę, zwłaszcza w ciąży :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    A powiedz ile płaciłaś za pieluchy?

Ja nie płaciłam bo ja dostałam wszystkie :)

JRY1984 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Gilis a w gorach bylam tylko raz cztery lata temu jak pojechalismy do kuzyna na slask na wesele to przy okazji odwiedzilismy Zakopane. Morskie oko Giewont.
    Ja mam Karkonosze pod nosem, rudawy janowickie, Kłodzko blisko.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące dziś :)
    Bedzie wszystko dobrze!

Czy to możliwe że w takim dużym brzuchu - taka mała Nikola?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5564bcff03f3.jpg

A to wczorajsze mini zakupy w TXM
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9091f7b80d60.jpg
    pierwsza butelka - awaryjna, i opaska, tanioszka :)

Wczoraj zaczeły mnie swędzieć plecy - co chwila drapę!
    Może od maści końskiej lub przeciwbólowych, zmywam je co rano pod prysznicem, i chyba zaczne matłuszczać skórę pleców może za sucha jest?
    No nic, do wytrzymania na razie wiec ok.

paola89, kaarolaa, Martynka30, sabanek, Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Oooo zsiadłym też nie pogardzę, zwłaszcza w ciąży :)
    To zapraszam na mazury ;) nawet domek letniskowy rodzice maja takze spac jest gdzie...

Gilis lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:

Ja bym miała i swojskie mleko i serek ale co jak obydwie krowy zaciążyły. I teraz mleka nie dają :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już wszystkie zakupy porobione a u nas coś ciężko. Musze wsiąść się w końcu, bo za chwilę maj zleci czerwiec a w lipcu to już na szybko nie bardzo. Musze ciuszki po przebierac te które dostałam od bratowej i siostry. Kurde ciężko zacząć ale w końcu muszę się ogarnąć ;-) prac i prasować będę i tak w czerwcu bo w maju remont więc i tak nie miałabym gdzie je włożyć. Mąż zaczyna od dzisiaj popołudniowki więc cały dzień go nie będzie, dopiero koło 23 wraca więc mogę spokojnie się zabrać. No chyba że coś zacznie mnie boleć, ostatnio czuje się jak stara babcia, nawet tak się ruszam, masakra jakaś.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja bym miała i swojskie mleko i serek ale co jak obydwie krowy zaciążyły. I teraz mleka nie dają :(
    A to niedługo cielaki będą. ;)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka sexi mama :) Piękny ten brzusio Twój :)

Zakupy super :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubranka juz przejrzalam, troche kupilam. troche rzecyz tez mam po dziewczynach.
    Z praniem cyekam jeszcze do maja jak bede pakowac torbe

Martynka30 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka jak się dziś czujesz?

Mnie się ciężko wstaje jak np leżę/siedzę - jak mojej 77-letniej babci, muszę się czegoś przytrzymać ;)
    I pachwiny bolą, ale to ciążowy raczej objaw.
    Waga od ostatniego czwartku nie poszła w górę to mnie cieszy bardzo :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Dziewczyny ja wiem, że była mowa o rożkach, czy Wy kupujecie?

Ja kupiłam z racji tego, że mój K nie miał dziecka nigdy na rękach, a w rożku zawsze sztywniej i głowka nie lata, tak dla bezpieczeństwa na początek ;) Później nawet jako kołderka albo mata, bo prałam go ostatnio i ładnie się trzyma, w środku dalej jednolicie leży.

Martynka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ