X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle słyszę od mamusiek ( kolezanek) żeby jak najmniej kupować w roz 5x , lepiej zacząć od 62 . Dzisiaj usłyszałam że moje dziecko może być duże więc zakładam że 56 jej wystarczy .
    w marcowkach urodził się chłopczyk 68 cm więc wiecie :) wszystko ponzej rodzice mogli schować z metkami do torby :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyneczko również myślałam o rodzeniu na Lutyckiej. Z tego co się dowiadywałam to oni maja 2-3 porody dziennie więc położną ma się praktycznie dla siebie. Tylko z minusów to ponoć nie robią aktywnych porodów tylko jak rodzisz to leżysz nawet i 20godzin... Wybór szpitala to jakaś masakra :P
    u mnie na 100% odpada świętej rodziny,
    wybieram pomiędzy Polną, Raszei a Lutycką... ale jak wiadomo, to jak coś się będzie działo to i tak na Polną wyśla

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zauważyłam ze najwięcej mam ubranek w rozmiarze 68.
    Ale w ogóle nie ogarniam tych zakupów kupuję tak ze mi jedno do drugiego nie pasuje. A w sklepie dostaję oczopląsu i biorę wszystko co mi się podoba.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszej szkole rodzenia dowiedzialam sie ze w naszym torunskim szpitalu nie mozna wynajac sobie swojej poloznej a najlepszy porod to naturalny bez zneczulenia bo wtedy kobieta mniej czuje i gorzej wspolpracuje sie poloznym z nami. No i oczywiscie jesli kobieta zechce znieczulenie to dostanie wowczas gdy anastezjolog bedzie wolny a on zawsze zajety bo nie obsluguje tylko porodowki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:08

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja dziś zauważyłam ze najwięcej mam ubranek w rozmiarze 68.
    Ale w ogóle nie ogarniam tych zakupów kupuję tak ze mi jedno do drugiego nie pasuje. A w sklepie dostaję oczopląsu i biorę wszystko co mi się podoba.

Chyba jestem jedyna ktora nie ma zadnego ciuszka dla dzidzi....
    Mamy tylko misia szumisia i kocyk,no i zamowiony wozek. Ale zdarzymy ze wszystkim, prosze swoja corcie aby chociaz do lipca posiedziala w srodku. A brzuch mi dzisiaj tak wywalilo ze normalnie osmy miesiac. Tez tak macie ze po jedzeniu czy wieczorem brzuchy jak na porod ? ;)

Asiasia lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkam nie jesteś jedyna. My mamy tylko kocyk i pieluchy ze sławnej promocji w biedronce. Pozostałe zakupy dopiero przed nami. Nawet listy zakupów nie mam :P

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednej rzeczy w rozm 56. Wszystkie kupuje w roz 62 i 68, mam tez troche na 74. Moja corka urodzila sie 2850 i miala 59 cm. Ciuszki w roz 62 byly na nia akurat, szybko z nich wyrosla. Alex w brzuszku wydaje sie duzym chlopczykiem, wiec mysle ze bedzie ok z ciuszkami.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj widzialam ciuszki w rozmiarze 50 i nawet cos ponizej, dla wczesniaczkow. Bozeeee toz to sa dopiero malenstwa!

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • hella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Nasza córeczka też jeszcze nie ma imienia, ale jesteśmy już bliżej niż dalej kompromisu :) Miałam dziś mega intensywny dzień po tej nieprzespanej nocy, ale udało nam się dopracować umowę i od poniedziałku wprowadzamy się na nowe! Kamień spadł mi z serca i teraz już też będę mogła powoli urządzać pokoik dla malutkiej.

Super, że się Wam udało :)

My dzisiaj odebraliśmy klucze i przewieźliśmy pierwsze rzeczy :) Ale długa droga jeszcze przed nami w urządzaniu ;)

Gratuluję udanych wizyt :)

alicjaaaa, Penelope30, Betty Boop, paola89 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    A macie jakieś ubranka w rozmiarze 50? Moja mama kupiła młodemu 1 bluzeczke na guziki,spiochy i gatki dresowe. Chyba dzieci rodzą się jednak zazwyczaj odrobinę wiěksze?mam najwięcej właśnie rozmiaru 56 i jakby co to chyba można podwinąć rękawki czy coś?
    Ja mam sporo ale tylko dlatego ze to ciuszki po Marcelim a wychodzac ze szpitala mierzyl 45 cm wiec w większości 50 sie topil. Generalnie zanim z tego rozmiaru wyrosl minely dobre dwa miesiace. Teraz tez nie jest olbrzymem bo nosi zaledwie 80...

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!
    SyHa - my kupiliśmy taki sam wózek :)
    Alicja - mnie też czeka ta glukoza w przyszłym tygodniu.. w ogóle to my chyba jakoś zawsze podobnie wizyty mamy, no nie? ja mam za tydzień w czwartek, a Ty?
    Jejku dziewczyny ja sie nie umiem powstrzymać na zakupach, jak widzę coś ładnego to muszę kupić i koniec. WIem, że Anielka nie zdąży wszystkiego założyć bo już tyle tych ciuszków mamy ale dzisiaj np znalazłam na lumpku śliczne sukienusie i rampersy - no przecież na lato akurat :P i musiałam kupić... żal nie brać jak na lumpku to kosztuje grosze...
    Zauważyłam, że jak dłużej jestem na nogach albo zawsze wieczorem jak leżę to twardnieje mi brzuch... Za chwilę to przechodzi ale nie wiem, czy to normalne w ciąży czy raczej nie?

alicjaaaa, SyHa85, Domi793 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka we wtorek bedzie miala cesarke :) aaaaa juz się nie moge doczekac malutkiej i po raz kolejny zostane ciocia ;)

Penelope30, Domi793 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Na dzisiejszej szkole rodzenia dowiedzialam sie ze w naszym torunskim szpitalu nie mozna wynajac sobie swojej poloznej a najlepszy porod to naturalny bez zneczulenia bo wtedy kobieta mniej czuje i gorzej wspolpracuje sie poloznym z nami. No i oczywiscie jesli kobieta zechce znieczulenie to dostanie wowczas gdy anastezjolog bedzie wolny a on zawsze zajety bo nie obsluguje tylko porodowki :)

Dziwne, moja siostra rodziła 1,5 roku temu i miała wykupioną swoją położną, ale mogło się coś od tego czasu zmienić.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Alicja - mnie też czeka ta glukoza w przyszłym tygodniu.. w ogóle to my chyba jakoś zawsze podobnie wizyty mamy, no nie? ja mam za tydzień w czwartek, a Ty?

W piątek! :) Rzeczywiście tak samo

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    W piątek! :) Rzeczywiście tak samo

a kiedy sie wybierasz na glukoze?? ja zawsze wyniki robie dzien przed wizyta ale boje sie ze zwymiotuje po wypiciu i badanie bedzie nieważne więc chyba w poniedziałek albo wtorek pójdę, w razie czego będzie czas żeby powtórzyć badanie...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Blondyneczko również myślałam o rodzeniu na Lutyckiej. Z tego co się dowiadywałam to oni maja 2-3 porody dziennie więc położną ma się praktycznie dla siebie. Tylko z minusów to ponoć nie robią aktywnych porodów tylko jak rodzisz to leżysz nawet i 20godzin... Wybór szpitala to jakaś masakra :P
    u mnie na 100% odpada świętej rodziny,
    wybieram pomiędzy Polną, Raszei a Lutycką... ale jak wiadomo, to jak coś się będzie działo to i tak na Polną wyśla

Ja na początku myślałam o Lutyckiej, św. Rodziny i Raszei a Polną od początku odrzucam, no chyba tak jak piszesz nie będzie innego wyjścia, bo tylko tam mają sprzęt przy patologii ciąży, miejmy nadzieję że nas nie będzie to dotyczyło. Po zastanowieniu i poczytaniu opinii wybrałam jednak Lutycka. Fakt ze z tym wyborem szpitala jest ciężki.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dobre z tą kanapa xD ubawilas mnie :)

Następne roz to chyba 62 innych nie zauważyłam :p

Możliwe.... pewnie masz rację :) część ubranek mam z odzysku i metki są poobcinane (i co teraz mam wszystkie mierzyć czy co) i najwięcej mi się w oczy rzuciło 56 i 68. Muszę jutro przejrzeć moje zbiory.
    Karola,Marceli musiał być straszną kruszynką,bo mi nawet ta 50 wydaje się maleńka.
    No nic, wolałabym żeby Lenny nie był zbyt długi i przez jakiś czaś mieścił się w te śliczne 56...

paola89 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na metki w ubrankach to ja patrzyłam tak "mniej wiecej". Generalnie mierzyłam, bo rozmiar rozmiarowi nierówny i tak np. 56 zdarzały się większe niż 62 i na odwrót.
    Co do rozmiaru to każdy musi się sam przekonać. Moja urodziła się 53 cm i nie wyobrażam sobie od razu ubierać jej w rozm. 62. Nawet 56 były na początku meega za duże. Miałam kilka sztuk 50 (dokładnie 2 pajace i 2 bodziaki) i te mniejsze z 56 jej ubierałam. Niewygodnie mi było coś podwijać, zresztą rękawki rękawkami - można podwinąć, ale co zrobić z nadmiarem materiału np. z plecków? Chyba by mnie coś trafiło jakbym milion razy dziennie miała dziecku coś poprawiać.. A takiemu maluszkowi niewygodnie na zrolowanym bodziaku leżeć.
    No i właśnie zależy jaki rodzaj garderoby, bo bodziaki z krótkim rękawkiem na dłużej starczały, a moja np. długonoga więc dół szybciej zmieniałam jej na większy rozmiar.
    Takie moje zdanie :-)

Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak liczyć rozmiar 0-3 i 3-6 ?

Ryba popieram :)

Ja mam kilka dosłownie ubranek w rozmiarze 50 i 56, mam też rozmiary 0-3, 3-6, 62, 68.
    Ja uważam, że lepiej jest mieć dopasowane i mieć z czego wybrać, tym bardziej, że fortuny za to nie dałam ;) u nas bodziaki, śpioszki kupowałam za 2-5zł.
    I tak jak Ryba pisze, rozmiar rozmiarowi nie równy, bo mam porównanie body 56 i body 62, niektóre są rozmiarowo równe :)

A dzieci rodzą się różne, mój zapowiada się dużym dzieckiem, ale kto wie co na niego będzie pasowało? okaże się po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 07:35

kaarolaa, Rybaaaa lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój M pojechał. Spłakałam sie z rana-głupia ja-ale mam nadzieje, ze te dni szybko minął.

domi ja mam kosz mojzesza ale kupilam juz ze wszystkim. Z ciekawosci probowalam znaleźć same ochraniacze ale nie udało mi sie. Chyba bedziesz skazana na zółty albo szycie. My tez na razie łózeczka chyba nie kupimy, a przynajmniej mi sie nie spieszy bo licze ze kosz na 4-5 mies wystarczy.

Dziewczyny moze to głupie pytanie, ale czy jest cos takiego ze dziecko moze byc zbyt abtywne w brzuchu? Wiecie co, no moja mała wczoraj to myslalam, ze mi z brzucha wyskoczy. jak zaczela to prawie do 23 dawała-ja czytalam ksiazke. Czy powinnam sie tylko cieszyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 07:34

Domi793 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ