X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te rzeczy urocze :-)

ostatnio pralam to co mam dla małej i aż ciężko sobie wyobrazić, że taka kruszynka się w to mieścić będzie :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam właśnie wózek i jestem podekscyowana jak przed maturą :D

http://megaurwis.pl/bebetto/holland/w8.jpg

paola89, Domi793, opóźniona, Penelope30, alicjaaaa, Kw14tuszek, malika89, Martynka30, Aśka_gdańsk, Friend lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ac80a67d315.jpg

Pięęęęęęękne :) O Jezu jaki ten rożek jest słodki :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja zamówiłam właśnie wózek i jestem podekscyowana jak przed maturą :D

http://megaurwis.pl/bebetto/holland/w8.jpg

jaraj się bo dzieci szybko rosną i Ci przejdzie hehe

wózek ładny :) pomacałam na żywo i na pewno Ci dobrze posłuży :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Syha super:)))

SyHa85 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio w rossmannie właśnie wyrzucili ciuszki dla maluszków i ładne były no ale .. bije się już po rękach żeby nie brać bo co moje dziecko z tym będzie robić .. musiałabym ją przebierać kilka razy na dzień :)

makota lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem fanką sówek i morskiego koloru, rożek zamówiłam jeszcze zanim płeć poznałam. Z rossmana też kupiłam ale tam najmniejszy rozmiar 68, a ten bodziak ze zdjęcia 56, moje pierwsze ubranko w tym rozmiarze i tak się właśnie nad nim rozczulam jakie to malutkie.

makota, SyHa85, paola89, kaarolaa lubią tę wiadomość

• makota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do bardziej došwiadczonych- czy około 30 zł za paczkě pieluch to dobra cena? Mam zamiar sporadycznie w to wsadzać moje lwiątko- na początku samym i może na wyjazdy jakieś,dłuższe spacery. Na jak długo taka paczka starcza?

Pigułka,poczytałam trochę o tych pieluchach,które podesłałaś i uważam,że są super. Rozważam jeszcze babydream z rossmana i ich odpoeiednik z dm obie wersje eko. Chyba po prostu przetestuję wszytkie,ale najbardziej przypadły mi do gustu te duńskie -jescze raz dzięki :)

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa śliczny wózek :)

Penelope - cudne sóweczki :) Uwielbiam rzeczy z sówkami :)

Jak gdzieś spotkam to biorę od razu :)

Chyba zamówie paczkę z rossmana, zamawiał ktoś tam rzeczy?
    Jeśli wybiorę odbiór w rossmanie to moge odebrać za tydzień w pt? A dziś zamówić?
    Już dodałam do koszyka ale rzeczy ubywa, 2 szampony mi ktoś wykupił zanim zapłaciłąm za wszystko...
    EDIT: zamówiłam zapłąciłam odbiorę w rossmanie, ale nie wiem nadal ile dni paczka bedzie czekać na mnie...

Jeszcze karty rossne nie mam a chciałam przy okazji wyrobić sobie, zarejestrowałam się na rossmann.pl

Dzieki Rudi za link do stronki z promocjami rossmann - są fajne rzeczy :)

Właśnie zjadłąm 3/5 czekolady gorzka wiśniowa wedla i jabłko utarte na tarce - co za zachcianki ?!?

Pigułka, właśnie myśle nad szpitalami i najbliżej mam jednak do Narutowicza ok 44km, zobacze jak Ty urodzisz i bedziesz zadowolona to może i ja też tam się zdecyduje zamiast Ujastka - boje się tej "masówki" w ujastku, tego pośpiechu itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:16

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie, ze dziewczynka potwierdzona. Wszystko jak najbardziej w porzadku, mała wazy juz 500 gram.To teraz problem bo trzeba wybrac imie i jakos slabo nam to wychodzi, malo pomyslow i zupelnie odmienne zdania. Ktoras z Was tez ma jeszcze problem z imieniem?

Malika bardzo prosze o dopisanie mi ksiezniczki na pierwszej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:50

makota, alicjaaaa, paola89, SyHa85, Penelope30, Domi793, hella, kaarolaa, Kw14tuszek, malika89, Lulu83, Martynka30, Aśka_gdańsk, Betty Boop, Ninka0111, Friend, pigułka lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś ubranka w rozmiarze 50? Moja mama kupiła młodemu 1 bluzeczke na guziki,spiochy i gatki dresowe. Chyba dzieci rodzą się jednak zazwyczaj odrobinę wiěksze?mam najwięcej właśnie rozmiaru 56 i jakby co to chyba można podwinąć rękawki czy coś?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, podobno te roz 56 wystarczaja zazwyczaj na jakieś 2 tygodnie, więc niewiele. my w sumie nie mamy żadnych ubrań poniżej 56, jak się mniejsza urodzi to będziemy coś musieli kupić, chyba że podwiniemy tak jak mówisz :)

makota, Penelope30 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, podobno te roz 56 wystarczaja zazwyczaj na jakieś 2 tygodnie, więc niewiele. my w sumie nie mamy żadnych ubrań poniżej 56, jak się mniejsza urodzi to będziemy coś musieli kupić, chyba że podwiniemy tak jak mówisz :)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Melduje po wizycie, ze dziewczynka potwierdzona. Wszystko jak najbardziej w porzadku, mała wazy juz 5stronie.To teraz problem bo trzeba wybrac imie i jakos slabo nam to wychodzi, malo pomyslow i zupelnoe odmienne zdania. Ktoras z Was tez ma jeszcze problem z imieniem?

Malika bardzo prosze o dopisanie mi ksiezniczki na pierwszej stronie.

Nasza córeczka też jeszcze nie ma imienia, ale jesteśmy już bliżej niż dalej kompromisu :) Miałam dziś mega intensywny dzień po tej nieprzespanej nocy, ale udało nam się dopracować umowę i od poniedziałku wprowadzamy się na nowe! Kamień spadł mi z serca i teraz już też będę mogła powoli urządzać pokoik dla malutkiej :)

Gratuluję udanych wizyt!! :)

Widzę, że anemia szaleje - ja również dołączam do tych "szczęśliwców". W przyszłym tygodniu idę na krzywą - Rudi, Ty chyba też się wybierasz z tego co pamiętam?

A apropos rzucania się na słodkie, to Was przebiję - zjadłam dziś mega wielką czekoladę milki whole nuts! :D

makota, paola89, hella, kaarolaa, Friend lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś doradzić to jak najmniej rozmiaru 56 bo dzieciaki bardzo szybko z tego rozmiaru wyrastają.
    Co do kosza to niestety nie pomogę bo niestety nawet go nie widziałam jeszcze ale wiem że go dostanę jak ktoś tam przestanie używać.
    Pampersy na początku idą jak woda bo dziecko co chwilę puszcza kleksika, ja używałam premium care bo mają taką siateczke która te kleksy separuje od pupy.

makota lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    A macie jakieś ubranka w rozmiarze 50? Moja mama kupiła młodemu 1 bluzeczke na guziki,spiochy i gatki dresowe. Chyba dzieci rodzą się jednak zazwyczaj odrobinę wiěksze?mam najwięcej właśnie rozmiaru 56 i jakby co to chyba można podwinąć rękawki czy coś?

Mojej siostry starsza córka urodziła sie 3200g i miała 52 cm, więc w 50 wychodziła ze szpitala, bo 56 duzo za duże były. Ja mam rozmiar 50 zdobyczne ( 3 body, 2 pajace 2 półspiochy ), najwyżej jak mi sie kruszynka trafi to mi ktoś dokupi.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • makota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:

Ale następny rozmiar to ja mam chyba 68...jak on na tydzień będzie 6 cm wzwyż przybierał, to ja dziękuję- chłop jak dąb wyrośnie!a łóżeczko to chyba na pół roku góra starczy. Chyba od razu kanapę kupiě ;)

alicjaaaa, Stokrotka_92, paola89 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka ubierała syna w 56 tak z 1,5 do 2 miesięcy, najszybciej z pajacy wyrastał bo nóżki to ma zamknięte, ale bodziaki na spokojnie... a dodam, że Adaś urodził się dość spory, prawie 4kg miał :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Ale następny rozmiar to ja mam chyba 68...jak on na tydzień będzie 6 cm wzwyż przybierał, to ja dziękuję- chłop jak dąb wyrośnie!a łóżeczko to chyba na pół roku góra starczy. Chyba od razu kanapę kupiě ;)

Dobre z tą kanapa xD ubawilas mnie :)

Następne roz to chyba 62 innych nie zauważyłam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję rozmiar 62. zobaczę jeszcze co i ile dostanę od kuzynki, wtedy będę myśleć :-)

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ