Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
letty wrote:dużo wody pij bo Ci się piasek porobi
u mnie hematokryt i hemoglobina poza normą... już początki anemiiale w pierwszej ciąży też miałam... tylko trochę później
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
blondyna5555 wrote:Malika u mnie również wyszło w moczu liczne kr. szczawianu wapnia i ginekolog przepisał mi globulki dopochwowe invaq. Zobaczymy może pomoże.
Niestety z morfologii wyszła mi anemia i mam brać dwa razy dziennie żelazo Biofer Folic, zobaczymy za trzy tygodnie jak pójdę na kontrolę, mam nadzieję że w końcu będę miała hemoglobinę powyżej 11
Blondyneczko, a co wspólnego mają ze sobą szczawiany i te globulki?
Bo jedno jest w drogach moczowych, a globulki w rodnych... Nie kumam
Ja już biorę żelazo, powinnam dwa razy dziennie, ale przy tej dawce to mi się korkowała dwójka i tak raz biorę raz nie jedną tabletkę. Lekarz pozwolił. Efekt jest bo z 3,72 urosło na 3,85. Zawsze miałam czerwone lekko powyżej lub poniżej 4 więc teraz ta moja leciutka anemia nie stanowi problemuSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
opóźniona wrote:Ale kryształy szczawianu wapnia to pochodzą z osadu wytrącanego w nerkach i globułki dopochwowe nic do nich nie mają.
W moim przypadku to chyba ginekolog przepisał mi te globulki bo robił mi też cytologię i według niego może być infekcja, a o moczu nic nie mówił według niego ok. więc ja tam nie wiem
-
letty wrote:dużo wody pij bo Ci się piasek porobi
u mnie hematokryt i hemoglobina poza normą... już początki anemiiale w pierwszej ciąży też miałam... tylko trochę później
U mnie z płynami bywa różniePiasek kiedyś już miałam i dziękuję - postoję.
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Opozniona ciesze sie ze wyniki przyzwoite
ja leukocyty od poczatku mam wyzsze i ciagle rosna...ale jak masz crp ok to tak jak mowisz- urok
Paola gratuluje udanej wizyty!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 17:15
paola89, opóźniona lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam sie z Wami po kilkudniowej nieobecności:) czytałam Was praktycznie codziennie ale nawet nie miałam siły zeby cos napisać. Pogoda sie teraz fajna zrobiła i co chwile gdzieś latam. We wtorek u endokrynologa byłam, wyniki zaskakująco dobre ale i tak zwiekszyła mi dawkę euthyroxu. W srode byliśmy szukać i wybierać meble i farbę do pokoju Małej i juz wszystko mamy wybrane. Jutro ma przyjsc nowe okno i jak wymienia to zaczniemy malować i w przyszłym tygodniu zakup mebli i łóżeczka szykujemy.
Wszystkim wizytującym gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści. My we wtorek wizyta wiec tez juz odliczam.paola89 lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
A i dzisiaj byłam na glukozie. W połowie picia myslalam ze ja zwrócę mimo ze lubie czasem zjesc słodkie, pózniej przeze pierwsza godzine było mi nie dobrze i sie odbijało ale mam juz to za soba na szczescie. W necie mam wyniki ale pokazuje mi sie tylko na czczo 76 i po 2h 110. Mam nadzieje ze jak odbiorę wyniki to bedzie tez i wynik po godzinie.
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Hej
JRY, paola super wieści
jako ze cały czas poruszamy temat jedzenia to ja dzis jadłam fasolke zółtą (mrozoną) z niemiaczkami młodymi (z Hiszpaniii jajkiem sadzonym (polskim z wolnego wybiegu). Popilam kefirem (z Krasnegostawu)-mniam,hehehe. A jutro gotuje wlasnie szczawiową-wczoraj kupilam skladniki. Lubie kwaśną
halla polubilam Twoj post ze wzgledu na klucze i przeprowadzke-nie ze wzgledu na tekst mamy. Mama na pewno po porodzie zobaczy ze mąz sie sprawdza i juz nie powie nic niemilego w jego kierunku. Teraz cieszcie sie przeprowadzką
paola89, hella, JRY1984 lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Do dziewczyn - ktore beda korzystaly z kosza mojzesza: mam pytanko, otoz kosz dostane od kolezanki, ona ma pokrycie tego kosza w kolorze zoltym, a ja chce cale biale. Szukalam juz w necie i na allegro ale nigdzie nie umiem znalezc tego, wszedzie sa do kupienia poduszki i kolderki, a ja chce tylko ten ochraniacz na kosz. Nie wiem juz gdzie szukac, moze wiecie co gdzie i jak? Myslalam juz o krawcowej, ale wolalabym jednak kupic gotowe..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
A ja wylądowałam u mamy. Wróciłam ze swojskimi wędlinami i kaszanka dla Ł, bo mama dostała od szefowej, a sama takich ilości nie zje.
Szczawiowej dawno nie jadłam, muszę zrobić i też lubię kwaśną z jajeczkiem
Zaraz sobie młodej kapustki odgrzeje -
Racja Opóźniona globulki dopochwowe nie mają nic wspólnego ze szczawianami w moczu, one są raczej na infekcje.
opóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ac80a67d315.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 19:38
makota, paola89, sabanek, SyHa85, Domi793, Truskaweczka83, alicjaaaa, Nelk, kaarolaa, Kw14tuszek, malika89, Martynka30, Betty Boop, Friend, Paulka123, pigułka lubią tę wiadomość