Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ze spokojem zajadam słodycze, po dobrych wynikach glukozy z czystym sumieniem mogę jeść, mąż się śmiał wczoraj ze mnie bo zjadłam prawie dwie tabliczki czekolady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:09
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Domi ja też będę miała ten kosz i na razie nie kupuję łóżeczka, myślałam tylko o pościeli i pewnie to kupię.
U mnie dzisiaj szczawiowa i trochę mi wyszła kwaśna i oczywiście nikt nie chce jeść a ja jem już trzeci talerz. Nie to nie bez łachy sama zjemSyHa85, Martynka30, Ania_1986, Domi793 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:Mmmm szczawiowa i jajeczko do tego.
Muszę mojego wysłać na działkę do ojca, niech mi nazrywa to zrobię, moja ulubiona zupka z dzieciństwa.
Oj i ja bym zjadła z jajeczkiemmniam
Penelope30 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarcianka1 wrote:a ja mam barszcz ukrainski:-)i jutro glukoza
Ja zrezygnowałam póki co z glukozy, boję się siedzieć tam tyle czasu... Pójdę po kontroli, jak będę wiedziała na czym stoję. A wolałabym mieć już to odklepane.
A barszczyk ukraiński uwielbiam, moje popisowe -
A propooo szczawiu...
Odebrałam wyniki i w moczu mam liczne kryształy szczawianu wapnia...
Całe szczęście czerwone krwinki i hemoglobina ciut wyżej (chociaż cały czas minimum poniżej normy), no i białe w górnej granicy. Za 3 tygodnie jak nic będą powyżej normySynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:A propooo szczawiu...
Całe szczęście czerwone krwinki i hemoglobina ciut wyżej (chociaż cały czas minimum poniżej normy), no i białe w górnej granicy. Za 3 tygodnie jak nic będą powyżej normy
U mnie czerwone mimo lekow spadaja, a biale rosnaa te szczawiany to od czego sa?
[/url]
-
To my też po wizycie, młoda oczywiście drzemkę miała ( a w niedzielę myślałam że z brzucha mi wyskoczy) waży już 640
gin spojrzał na mojego T i mówi ze Kinga to może spora się urodzić.. a ja taka drobna.. Wiec póki co kamień z serca - do następnej wizyty ..
kaarolaa, blondyna5555, malika89, SyHa85, Nelk, Aśka_gdańsk, sabanek, Betty Boop, Domi793, Penelope30, Kw14tuszek, Lulu83, alicjaaaa, pigułka lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
SyHa85 wrote:U mnie czerwone mimo lekow spadaja, a biale rosna
a te szczawiany to od czego sa?
Mogą być od diety bogatej w szczawiany np. pomidor, kapusta, szczaw, szpinak.
Takie ogólne zakwaszenie organizmu.
Przy kamienicy nerkowej jest obecność szczawianów w moczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:47
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
U mnie wyniki nie najgorzej. Leukocyty oczywiście powyżej normy, ale taki mój urok najwidoczniej, bo crp jak zwykle ok. Mam lekką niedokrwistość, bo hemoglobina i hematokryt poniżej normy. Dwa tygodnie temu jeszcze w normie były. Mocz wyszedł ok, aż jestem w szoku, bo wydawał się dziwny. Krzepliwość też na szczęście ok.
Jutro muszę iść do szpitala, bo powinien być mój wynik posiewu z kanału szyjki macicy, który mi pobrali dwa tygodnie temu.Pytanie czy będzie...
W sobotę wizyta.SyHa85 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Malika u mnie również wyszło w moczu liczne kr. szczawianu wapnia i ginekolog przepisał mi globulki dopochwowe invaq. Zobaczymy może pomoże.
Niestety z morfologii wyszła mi anemia i mam brać dwa razy dziennie żelazo Biofer Folic, zobaczymy za trzy tygodnie jak pójdę na kontrolę, mam nadzieję że w końcu będę miała hemoglobinę powyżej 11 -
malika89 wrote:A propooo szczawiu...
Całe szczęście czerwone krwinki i hemoglobina ciut wyżej (chociaż cały czas minimum poniżej normy), no i białe w górnej granicy. Za 3 tygodnie jak nic będą powyżej normy
dużo wody pij bo Ci się piasek porobi
u mnie hematokryt i hemoglobina poza normą... już początki anemiiale w pierwszej ciąży też miałam... tylko trochę później
-
blondyna5555 wrote:Malika u mnie również wyszło w moczu liczne kr. szczawianu wapnia i ginekolog przepisał mi globulki dopochwowe invaq. Zobaczymy może pomoże.
Niestety z morfologii wyszła mi anemia i mam brać dwa razy dziennie żelazo Biofer Folic, zobaczymy za trzy tygodnie jak pójdę na kontrolę, mam nadzieję że w końcu będę miała hemoglobinę powyżej 11Martynka30 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021