X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    No i mój M pojechał. Spłakałam sie z rana-głupia ja-ale mam nadzieje, ze te dni szybko minął.

domi ja mam kosz mojzesza ale kupilam juz ze wszystkim. Z ciekawosci probowalam znaleźć same ochraniacze ale nie udało mi sie. Chyba bedziesz skazana na zółty albo szycie. My tez na razie łózeczka chyba nie kupimy, a przynajmniej mi sie nie spieszy bo licze ze kosz na 4-5 mies wystarczy.

Dziewczyny moze to głupie pytanie, ale czy jest cos takiego ze dziecko moze byc zbyt abtywne w brzuchu? Wiecie co, no moja mała wczoraj to myslalam, ze mi z brzucha wyskoczy. jak zaczela to prawie do 23 dawała-ja czytalam ksiazke. Czy powinnam sie tylko cieszyc?

Mój potrafi dawać cały dzień i noc tak porządnie :D zastanawiam się kiedy śpi :)

Ja się nie martwię :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziwne, moja siostra rodziła 1,5 roku temu i miała wykupioną swoją położną, ale mogło się coś od tego czasu zmienić.

Rudi moja kolezanka rodzila we wrzesniu i tez miala swoja polozna. Od pazdziernika zmiany nastapily.

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka na którą wizyta? Już trzymam kciuki.
    Karola jak ludzie reagują na imię Kornel bo u mnie różnie. Przeważnie robią wielkie oczy. Prababcia nie dosłyszała i dwa razy mówi jak Konrad? Koleżanka mówi Kornelia to ładne imię, a do Kornela trzeba się będzie przyzwyczaić..., Mojej matce imię Kornelia się strasznie nie podoba i mówi dobrze że będzie chłopak to nazwiecie normalnie, tak mnie zatkało że wreszcie jej nie powiedziałam że chłopca chcę nazwać podobnie ;). Teściom też jeszcze nie mówiliśmy bo będą gadać przez 4 miesiące. Normalnie jak ktoś mnie teraz pyta jakie imię to z lękiem odpowiadam. Jakaś za mało asertywna jestem.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)

U nas pogoda angielska, nawet mi się za okno nie chce patrzeć :-\

Betty u mnie też czasami mały odstawia tańce połączone z treningiem karate :-) nawet ostatnio mój Ł zaliczył kiluminutową serię kopniakow :-)

Karkam a widzisz to takie buty. Muszę koleżance powiedzieć, bo ona 4 lata temu rodziła że swoją położną i teraz też chciała a tu klops.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :))

Uwielbiam te poranki, kiedy otwieram oczy, czuje ze mala sie nie rusza- klade wiec reke na brzuch i zaczyna w nia stukac <3

Bedzie mi brakowalo tego brzusia, mimo ze pszczolka bedzie juz ze mna. Moj kangurek ukochany.

Ja w wiekszosci tez kupuje 62, ale pare 56 tez, mala caly czas jest w polowie siatki centylowej- ja urodzilam sie 3100 52 cm wiec mam nadzieje, ze pszczolka nie bedzie tez wielkoludem :))

Macie czasem tak ze twardnieje wam jedna str brzucha? Wyglada to jakby dziecko wypielo sie dupka- u mnie z lewej strony robi sie taka wysoooka gora a prawa strona normalna. Jak poleze to momentalnie opada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:24

paola89, makota, Betty Boop lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny a jak liczyć rozmiar 0-3 i 3-6 ?

Ryba popieram :)

Ja mam kilka dosłownie ubranek w rozmiarze 50 i 56, mam też rozmiary 0-3, 3-6, 62, 68.
    Ja uważam, że lepiej jest mieć dopasowane i mieć z czego wybrać, tym bardziej, że fortuny za to nie dałam ;) u nas bodziaki, śpioszki kupowałam za 2-5zł.
    I tak jak Ryba pisze, rozmiar rozmiarowi nie równy, bo mam porównanie body 56 i body 62, niektóre są rozmiarowo równe :)

A dzieci rodzą się różne, mój zapowiada się dużym dzieckiem, ale kto wie co na niego będzie pasowało? okaże się po porodzie :)

Martynka mi się wydaje ze te 0-3 to miesiące bo czasami nie oznaczają rozmiarem tylko miesiącami.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Martynka mi się wydaje ze te 0-3 to miesiące bo czasami nie oznaczają rozmiarem tylko miesiącami.

Też mi się tak wydaje :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ja też bym tak chciała jak mówicie, że budzi Was dzidzia w nocy ruchami albo czujecie za przyłożeniem ręki. Może siew końcu doczekam. ..JA mojego klopsa czuję, ale takie na słowo honoru te jego kopniaki....Mam nadzieję, że sie doczekam tak jak Wy :D

_cherryLady, Betty Boop lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Witam z rana :-)

U nas pogoda angielska, nawet mi się za okno nie chce patrzeć :-\

Betty u mnie też czasami mały odstawia tańce połączone z treningiem karate :-) nawet ostatnio mój Ł zaliczył kiluminutową serię kopniakow :-)

Karkam a widzisz to takie buty. Muszę koleżance powiedzieć, bo ona 4 lata temu rodziła że swoją położną i teraz też chciała a tu klops.

Jak juz mowa o karate to mój mąż często mówi do brzuszka " Maja zrób mamie cha ja!" A ja do niego ja Ci dam cha ja! :)

Ja ostatnio Majeczki nie poznaję bo zaczela o innych godzinach sie wiercić.

W ogóle to wczoraj strasznie mi brzuch twardniał a w sumie niewiele robiłam głównie siedziałam. Spacerek może z 5 min trwał na działkę kuzynki.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Kurczę dziewczyny ja też bym tak chciała jak mówicie, że budzi Was dzidzia w nocy ruchami albo czujecie za przyłożeniem ręki. Może siew końcu doczekam. ..JA mojego klopsa czuję, ale takie na słowo honoru te jego kopniaki....Mam nadzieję, że sie doczekam tak jak Wy :D

Jak Maja się czasem gdzieś w czeluściach mojego brzucha zakopie to też się muszę strasznie wsłuchiwać czy to kopniak czy nie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie :)
    Penelope olać! Jak miałaby patrzeć co każdy ma do powiedzenia w sprawie imion moich dzieci to musiałabym drżeć całe życie czy moi synowie nie będą alkoholikami lub grubasami, niskimi, za wysokimi, głupimi czy mądralami. Męża rodzina tak reagowała na imiona ( znałam takiego - alkoholik, ten grubas, ten niski) pieprzą jak potłuczeni :) OLAĆ!

Penelope30, kaarolaa, SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te rozm to troche faktycznie na oko trzeba brac- dla jednego producenta to rozm 50-62 a dla innego tylko 62 a inni 56-62 z tego co widze na metkach

syhaaa doczeekasz sie- widzisz, że Kajt to myśliciel jest a nie jakiś szałaput ;D

SyHa85 lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope na 10 ale juz czekam hihi bo zawsze opoznienie z godzinke jest☺dziekuje ci bardzo za kciuki☺
    Penelope nie przejmuj sie ja uslyszalam ze jak bede miala corke to bedzie zjebana i nikomu sie nie podoba imie wybrane przezemnie ale mam to gdzies to moje dziecko a imie Kornel przepiekne!!!

Penelope30, sabanek, Martynka30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka trzymam kciuki żebyś dowiedziała się płci ale ja stawiam na dziewuszkę :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka daj od razu znać jak wyjdziesz :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka kciuki zacisniete :-)

Mój to się odwrócił i mnie napitala po flakach i odbycie a to już jest średnio przyjemne.

Nocka u mnie do bani małą bolał wieczorem brzuch takie miała skurcze co 20 minut i płakała a jak jej w końcu przeszło to kaszel ją zaczął męczyć i tak do 5 rano a o 6 zaczęli kosic trawniki. Ogarnę się i syna do szkoły a z młodą do lekarza na 10.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Penelope na 10 ale juz czekam hihi bo zawsze opoznienie z godzinke jest☺dziekuje ci bardzo za kciuki☺
    Penelope nie przejmuj sie ja uslyszalam ze jak bede miala corke to bedzie zjebana i nikomu sie nie podoba imie wybrane przezemnie ale mam to gdzies to moje dziecko a imie Kornel przepiekne!!!
    jak możnacoś takiego powiedzieć? ;/

DZIEWCZYNY.. WPISAŁAM SOBIE NA YT WCZEŚNIAK 26 TC.... I TE DZIECI JUZ TAK NIEMAL NORMALNIE WYGLADAJA.... ZRYCZALAM SIE JAK BÓBR....... MOJA PSZCZOLKA JUZ TAKA DOROSŁA......

Friend lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny,
    Ninka ja obstawiam chłopczyka

• Friend Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - to normalne :-) Jesteś w tygodniu kiedy dziecko jest już bardziej świadome swoich ruchów, a jeszcze ma sporo miejsca. Dlatego urządza sobie zabawy w pływaka i astronautę :-) Później nabierze troszkę ciałka i tłuszczyku i będzie mniej ruchliwe(za to bardziej bolesne będą jego kopniaki).

Dziewczyny, nie chce szukać w czelusciach naszego forum - któraś z Was wstawiała linka z allegro do fajych pieluszek tetrowych. Podeślecie jeszcze raz?

_cherryLady, Betty Boop lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:

No i dobre nastawienie :)
    Jak tam z Twoim ciśnieniem?
    Trzymamy kciuki, aby Maleństwo się ujawniło :)!

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ