Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Betty Boop wrote:No i mój M pojechał. Spłakałam sie z rana-głupia ja-ale mam nadzieje, ze te dni szybko minął.
domi ja mam kosz mojzesza ale kupilam juz ze wszystkim. Z ciekawosci probowalam znaleźć same ochraniacze ale nie udało mi sie. Chyba bedziesz skazana na zółty albo szycie. My tez na razie łózeczka chyba nie kupimy, a przynajmniej mi sie nie spieszy bo licze ze kosz na 4-5 mies wystarczy.
Dziewczyny moze to głupie pytanie, ale czy jest cos takiego ze dziecko moze byc zbyt abtywne w brzuchu? Wiecie co, no moja mała wczoraj to myslalam, ze mi z brzucha wyskoczy. jak zaczela to prawie do 23 dawała-ja czytalam ksiazke. Czy powinnam sie tylko cieszyc?
Mój potrafi dawać cały dzień i noc tak porządniezastanawiam się kiedy śpi
Ja się nie martwięBetty Boop lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ninka na którą wizyta? Już trzymam kciuki.
Karola jak ludzie reagują na imię Kornel bo u mnie różnie. Przeważnie robią wielkie oczy. Prababcia nie dosłyszała i dwa razy mówi jak Konrad? Koleżanka mówi Kornelia to ładne imię, a do Kornela trzeba się będzie przyzwyczaić..., Mojej matce imię Kornelia się strasznie nie podoba i mówi dobrze że będzie chłopak to nazwiecie normalnie, tak mnie zatkało że wreszcie jej nie powiedziałam że chłopca chcę nazwać podobnie. Teściom też jeszcze nie mówiliśmy bo będą gadać przez 4 miesiące. Normalnie jak ktoś mnie teraz pyta jakie imię to z lękiem odpowiadam. Jakaś za mało asertywna jestem.
-
Witam z rana
U nas pogoda angielska, nawet mi się za okno nie chce patrzeć
Betty u mnie też czasami mały odstawia tańce połączone z treningiem karatenawet ostatnio mój Ł zaliczył kiluminutową serię kopniakow
Karkam a widzisz to takie buty. Muszę koleżance powiedzieć, bo ona 4 lata temu rodziła że swoją położną i teraz też chciała a tu klops.Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie
)
Uwielbiam te poranki, kiedy otwieram oczy, czuje ze mala sie nie rusza- klade wiec reke na brzuch i zaczyna w nia stukac
Bedzie mi brakowalo tego brzusia, mimo ze pszczolka bedzie juz ze mna. Moj kangurek ukochany.
Ja w wiekszosci tez kupuje 62, ale pare 56 tez, mala caly czas jest w polowie siatki centylowej- ja urodzilam sie 3100 52 cm wiec mam nadzieje, ze pszczolka nie bedzie tez wielkoludem)
Macie czasem tak ze twardnieje wam jedna str brzucha? Wyglada to jakby dziecko wypielo sie dupka- u mnie z lewej strony robi sie taka wysoooka gora a prawa strona normalna. Jak poleze to momentalnie opadaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:24
paola89, makota, Betty Boop lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Martynka30 wrote:Dziewczyny a jak liczyć rozmiar 0-3 i 3-6 ?
Ryba popieram
Ja mam kilka dosłownie ubranek w rozmiarze 50 i 56, mam też rozmiary 0-3, 3-6, 62, 68.
Ja uważam, że lepiej jest mieć dopasowane i mieć z czego wybrać, tym bardziej, że fortuny za to nie dałamu nas bodziaki, śpioszki kupowałam za 2-5zł.
I tak jak Ryba pisze, rozmiar rozmiarowi nie równy, bo mam porównanie body 56 i body 62, niektóre są rozmiarowo równe
A dzieci rodzą się różne, mój zapowiada się dużym dzieckiem, ale kto wie co na niego będzie pasowało? okaże się po porodzie
Martynka mi się wydaje ze te 0-3 to miesiące bo czasami nie oznaczają rozmiarem tylko miesiącami. -
Kurczę dziewczyny ja też bym tak chciała jak mówicie, że budzi Was dzidzia w nocy ruchami albo czujecie za przyłożeniem ręki. Może siew końcu doczekam. ..JA mojego klopsa czuję, ale takie na słowo honoru te jego kopniaki....Mam nadzieję, że sie doczekam tak jak Wy
_cherryLady, Betty Boop lubią tę wiadomość
[/url]
-
Rudi88 wrote:Witam z rana
U nas pogoda angielska, nawet mi się za okno nie chce patrzeć
Betty u mnie też czasami mały odstawia tańce połączone z treningiem karatenawet ostatnio mój Ł zaliczył kiluminutową serię kopniakow
Karkam a widzisz to takie buty. Muszę koleżance powiedzieć, bo ona 4 lata temu rodziła że swoją położną i teraz też chciała a tu klops.
Jak juz mowa o karate to mój mąż często mówi do brzuszka " Maja zrób mamie cha ja!" A ja do niego ja Ci dam cha ja!
Ja ostatnio Majeczki nie poznaję bo zaczela o innych godzinach sie wiercić.
W ogóle to wczoraj strasznie mi brzuch twardniał a w sumie niewiele robiłam głównie siedziałam. Spacerek może z 5 min trwał na działkę kuzynki.Betty Boop lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Kurczę dziewczyny ja też bym tak chciała jak mówicie, że budzi Was dzidzia w nocy ruchami albo czujecie za przyłożeniem ręki. Może siew końcu doczekam. ..JA mojego klopsa czuję, ale takie na słowo honoru te jego kopniaki....Mam nadzieję, że sie doczekam tak jak Wy
Jak Maja się czasem gdzieś w czeluściach mojego brzucha zakopie to też się muszę strasznie wsłuchiwać czy to kopniak czy nie. -
Witam słonecznie
Penelope olać! Jak miałaby patrzeć co każdy ma do powiedzenia w sprawie imion moich dzieci to musiałabym drżeć całe życie czy moi synowie nie będą alkoholikami lub grubasami, niskimi, za wysokimi, głupimi czy mądralami. Męża rodzina tak reagowała na imiona ( znałam takiego - alkoholik, ten grubas, ten niski) pieprzą jak potłuczeniOLAĆ!
Penelope30, kaarolaa, SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
te rozm to troche faktycznie na oko trzeba brac- dla jednego producenta to rozm 50-62 a dla innego tylko 62 a inni 56-62 z tego co widze na metkach
syhaaa doczeekasz sie- widzisz, że Kajt to myśliciel jest a nie jakiś szałaputSyHa85 lubi tę wiadomość
-
Penelope na 10 ale juz czekam hihi bo zawsze opoznienie z godzinke jest☺dziekuje ci bardzo za kciuki☺
Penelope nie przejmuj sie ja uslyszalam ze jak bede miala corke to bedzie zjebana i nikomu sie nie podoba imie wybrane przezemnie ale mam to gdzies to moje dziecko a imie Kornel przepiekne!!!Penelope30, sabanek, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Ninka kciuki zacisniete
Mój to się odwrócił i mnie napitala po flakach i odbycie a to już jest średnio przyjemne.
Nocka u mnie do bani małą bolał wieczorem brzuch takie miała skurcze co 20 minut i płakała a jak jej w końcu przeszło to kaszel ją zaczął męczyć i tak do 5 rano a o 6 zaczęli kosic trawniki. Ogarnę się i syna do szkoły a z młodą do lekarza na 10.Ninka0111 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ninka0111 wrote:Penelope na 10 ale juz czekam hihi bo zawsze opoznienie z godzinke jest☺dziekuje ci bardzo za kciuki☺
Penelope nie przejmuj sie ja uslyszalam ze jak bede miala corke to bedzie zjebana i nikomu sie nie podoba imie wybrane przezemnie ale mam to gdzies to moje dziecko a imie Kornel przepiekne!!!
DZIEWCZYNY.. WPISAŁAM SOBIE NA YT WCZEŚNIAK 26 TC.... I TE DZIECI JUZ TAK NIEMAL NORMALNIE WYGLADAJA.... ZRYCZALAM SIE JAK BÓBR....... MOJA PSZCZOLKA JUZ TAKA DOROSŁA......Friend lubi tę wiadomość
-
Betty - to normalne
Jesteś w tygodniu kiedy dziecko jest już bardziej świadome swoich ruchów, a jeszcze ma sporo miejsca. Dlatego urządza sobie zabawy w pływaka i astronautę
Później nabierze troszkę ciałka i tłuszczyku i będzie mniej ruchliwe(za to bardziej bolesne będą jego kopniaki).
Dziewczyny, nie chce szukać w czelusciach naszego forum - któraś z Was wstawiała linka z allegro do fajych pieluszek tetrowych. Podeślecie jeszcze raz?_cherryLady, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinka0111 wrote:Penelope na 10 ale juz czekam hihi bo zawsze opoznienie z godzinke jest☺dziekuje ci bardzo za kciuki☺
Penelope nie przejmuj sie ja uslyszalam ze jak bede miala corke to bedzie zjebana i nikomu sie nie podoba imie wybrane przezemnie ale mam to gdzies to moje dziecko a imie Kornel przepiekne!!!
No i dobre nastawienie
Jak tam z Twoim ciśnieniem?
Trzymamy kciuki, aby Maleństwo się ujawniło!