X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Adamex to nie holland. Holland to wozek z firmy Bebetto. Sorki ze sie wtracam ale wlasnie zamowilismy bebetto murano a to najnowszy model wozkow z tej firmy po hollandzie

Karkam też myślę nad Murano. Ale gondolka 2 kg cięższa niż Holland. I nie mogę go nigdzie w Warszawie znaleźć żeby na własne oczy obejrzeć. Co Ciebie skłoniło do tego modelu?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już o limuzynach mowa,to ja też się pochwalę; zamówiłam model Tutek Acoustic w kolorze ciemnoszarym. Śliczny pojazd :) już nie mogę się doczekać aż przyjdzie

SyHa85, Betty Boop, Martynka30, paola89 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ooo właśnie zjadłam dwa talerze botwinki a potem dwie bułki mleczne i popiłam kefirem.

A teraz patrzę a na kablu siedzi gołąb i mnie podgląda.

Bo sie bys podzieliła z biednym ptaszkiem :-P

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie sie czyta to forum.

Nelk tekst z rajstopami the best. Dla bezpieczenstwa zaczynam nosic :-P

A i jeszcze "mocz dobry" jakos dzis wyjatkowo mi sie podoba :-)

Dzis mam taki dzien chyba ze sie ciesze z byle czego :-P

Betty Boop, kaarolaa, Friend, hella lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam hollanda chociaz go nie prowadzilam. Nawet dobrze nie obejrzalam bo w Gdzu zaden sklep ich nie sprzedaje :-P widzialam tylko jak ludzie na spacerze mieli hehe. A mnie przekonaly dobre opinie i design. No i nie jest za ciezki, gondola duza. Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja zamowilam hollanda chociaz go nie prowadzilam. Nawet dobrze nie obejrzalam bo w Gdzu zaden sklep ich nie sprzedaje :-P widzialam tylko jak ludzie na spacerze mieli hehe. A mnie przekonaly dobre opinie i design. No i nie jest za ciezki, gondola duza. Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni :-)
    Ah jakie znaczenie ma jakistam wozek kiedy na swiecie beda nasze malenstwa ...... :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka gratuluje duzej córeczki. Kilo to juz czuc na ręce ;)

Ja sie własnie najadłam leczo z kaszą jęczmienna. Jak zjem za duzo (a czesto mi sie zdarza) to mam wrazenie ze mi brzuch eksploduje.Jakby chcial sie rozciagac ale nie ma gdzie.

Moja mała wariatka tak szaleje, ze widze jak brzuch sie przesuwa-normalnie jestem w szoku jaka aktywna.

Ja juz dzis po pracy, zaraz polece z psami na spacer to moze troche mi ten obiad wytrzesie bo jakos ciasno sie zrobiło ;)

Z furą dla młodej jeszcze poczekam pewnie do czerwca choc juz mam wybrany. Tylko kolor do konca nie wiem jaki.

Martynka30, Ninka0111 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze czekamy i najwcześniej kupimy w czerwcu lub z poczatkiem lipca.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a w jakiej miejscowości masz teściów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola a w jakiej miejscowości masz teściów?
    Taka mala wioska niedaleko Zalewa. Powiat Ilawa.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Taka mala wioska niedaleko Zalewa. Powiat Ilawa.
    Acha to na zachód bardziej. Ja mam na południe za Łomżą koło Wysokiego Mazowieckiego. To Was też trochę wywiało.

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek dostanę od bratowej, jest fajny 3w1, ona go w ogóle nie używa, mała jej jeździ już w spacerówce, którą kupiła, a ten wózek stoi i czeka za mną ;)
    Od czerwca dopiero będę wszystko sprowadzać do domu i urządzać po swojemu, jak tylko mąż upora się z remontem i wstawią nam komandora ;)

Co do położnej to u nas jest tak, że kilka dni przed porodem muszę iść do swojej przychodni i zgłosić im to, oni przydzielają mi położną, która będzie mnie odwiedzać jak już wrócimy z maleństwem do domu ;) przynajmniej tak mi kumpela i bratowa tłumaczyła, które mieszkają w sąsiedztwie ;)

Dzisiaj przebierałam ciuszki i wyszły mi trzy siatki, ale i tak będę dokupywać bo wydaje mi się że mam za mało ;)
    Nie wiem czy to od tego przebierania czy nie ale dzisiaj mam takie zawroty głowy...

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Acha to na zachód bardziej. Ja mam na południe za Łomżą koło Wysokiego Mazowieckiego. To Was też trochę wywiało.
    Ja ogolnie mieszkalam pod Ostroda. Maz kolo Zalewa a wywialo nas do Ełku. To znaczy meza praca przygnala a ja pozniej za nim poszlam :) takze cały czas kulamy sie w War- Mazurskim..

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni nie ma ginekologa ale położna jest, wystarczy zadzwonić po porodzie i zgłosić i ona przychodzi do domu i wszystkie papiery wypełnia.

SyHa85 lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Mi się wczoraj wydawało, że był mętny, a na wyniku mam, że przejrzysty. Może Ci się wydaje?

Nie wiem bo to nie po raz pierwszy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Bo sie bys podzieliła z biednym ptaszkiem :-P

Pewnie ze bym sie podzieliła ale zauważyłam go jak juz zjadłam. Śmiesznie głowę na bok obracał. Zwykle to mnie wróble podglądają. :D

SyHa85 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Ja widziałam ostatnio w sklepie za 1300zl fajny jest i ma duże kola w sam raz na te wertepy kolo mojego domu. Tylko zamiast tej torby pod wózkiem wolałabym miec kosz. Bo jak będzie deszczowo to do prania co chwilę

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie w końcu zupki zagrzałam, ale 2 dolewki nie były przewidziane w scenariuszu. Potem godzinka drzemki :)

Wózek mam jak wiecie od siostry, tylko torbę muszę dokupić.

Miałam na 17 jechać na warsztaty "Mamo to ja ", ale pogoda do bani, głowa mnie boli, tematy jak na szkole rodzenia i odpuściłam.

Dagmara lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce kupić carmarelo :) ale jeszcze nie wiem jaki model i kolor :)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    ja chce kupić carmarelo :) ale jeszcze nie wiem jaki model i kolor :)
    O to jak go przetestujesz to daj znac :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ