Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Nieśmiało chciałam się przywitać. Co u nas? Rośniemy
Do tej pory nie wiedziałam kto zamieszkuje mój brzuszek, teraz powoli chyba mogę nastawiać się na księżniczkę. Lekarz bardzo niepewnie, bez przekonania, ale stwierdził, że chyba będzie córeczka
Co do wózków to zastanawiam się nad kupnem wózka podwójnego dla dzieci rok po roku, ale decyzję podejmę w ostatniej chwili, a może nawet tuż po porodzie. Pierworodna od kiedy zaczęła chodzić przestała lubić jazdę wózkiem...SyHa85, Ninka0111, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:A jak u mnie w przychodni nie ma ginekologa to ciekawe czy jest polozna hehe.
Ja tez jestem zieloniutka w wiele spraw zwiazanych z ciaza i w ogole...im blizej tym mniej przygotowana sie czuje na to wszystkoMożna ponoć skonsultować wyniki, zrobić ktg, poradzić się co do żywienia się, karmienia cycem i ogólnie to wszystko przekazuje co na szkole rodzenia. Moja jest fajna, wręcz nawiedzona
W deklaracji każda z nas ma wpisaną położną więc powinna być w każdej przychodni. -
My będziemy w maju zamawiać hollanda, bo czas oczekiwania jest do 2miesięcy u nas, koloru jeszcze nie wybraliśmy, ale mamy jeszcze trochę czasu.
Dziewczyny potrzebuję Waszej porady...właśnie odebrałam wyniki glukozy i wyszlo na czczo 76, po 1h 104, a po 2h 110. Czy któraś z Was miała tak, że po godzinie wynik był niższy niż po 2godzinach?
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Aśka_gdańsk wrote:
Dziewczyny potrzebuję Waszej porady...właśnie odebrałam wyniki glukozy i wyszlo na czczo 76, po 1h 104, a po 2h 110. Czy któraś z Was miała tak, że po godzinie wynik był niższy niż po 2godzinach?
Ja miałam po godzinie wynik taki sam, jak przed wypiciem "koktajlu". Lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik.
Przed: 78 ml/dl
Po 1h: 78
Po 2h: 95Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość
-
Klaudia90 wrote:Ja miałam po godzinie wynik taki sam, jak przed wypiciem "koktajlu". Lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik.
Przed: 78 ml/dl
Po 1h: 78
Po 2h: 95
Czyli powinnam się tylko cieszyć, dzięki.
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Rudi ja bylam na warsztatach mamo to ja u nas w miescie i powiem szczerze ze nie stracilas wiele. na pewno nie bylo tematów ktorych nie porusza na szkole rodzenia.
Dziewczyny-przykra sprawa-wlasnie zrobil mi sie hemoroid blehhh co z tym fantem zrobic ? rano jeszcze nie bylo, do toalety chodze w zasadzie codziennie bez wiekszych problemów a teraz mnie booooli....buuuMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Klaudia90 wrote:Co do wózków to zastanawiam się nad kupnem wózka podwójnego dla dzieci rok po roku, ale decyzję podejmę w ostatniej chwili, a może nawet tuż po porodzie. Pierworodna od kiedy zaczęła chodzić przestała lubić jazdę wózkiem...
Też się nad tym zastanawiałam, ale właśnie myślę, że to nie jest dobry pomysł. Jak się okaże, że by się przydał to wtedy kupię jakiś.
-
Betty Boop wrote:Rudi ja bylam na warsztatach mamo to ja u nas w miescie i powiem szczerze ze nie stracilas wiele. na pewno nie bylo tematów ktorych nie porusza na szkole rodzenia.
Dziewczyny-przykra sprawa-wlasnie zrobil mi sie hemoroid blehhh co z tym fantem zrobic ? rano jeszcze nie bylo, do toalety chodze w zasadzie codziennie bez wiekszych problemów a teraz mnie booooli....buuu
A widzisz, to dobrze,że wybrałam kocyk i kakao
Na hemoroidy polecam korę dębu i procto glivenolnie ma co bagatelizowac, bo potem niestety może być gorzej.
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Czuje sie spelniona. Tak jak wam pisalam mam dzis dzien bez dna w du*ie
postanowilam wiec nie walczyc sama z soba i kupilam wszystko na co od kilku tyg mialam ochote- najadlam sie- i pewnie znowi na miesiac bede miala spokoj z takimi napadami. A JAKK MI BLOOOGO... W prawdzie zezarlam cala czekolade wiec 2 tydz nie ujrze ale warto bylo
SyHa85, paola89, malika89 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Betty Boop wrote:Jak pojde do apteki i poprosze o kore debu to co mi dadza ? suchą kore? dziewczyny ja nigdy tego nie mialam, nie smiejcie sie
http://tipy.interia.pl/artykul_22805,jakie-wlasciwosci-ma-kora-debu.html
taki susz w woreczku będziealbo sama możesz iść do lasu sobie naskubać hehehehe
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Ufff, polecialam do apteki i od razu dostalam proctoglivenol.Juz doopsko posmarowane hahaha A na jutro bedzie kora dębu
mam nadzieje ze pomoze bo to okropnosc jakas
dzieki dziewczyny za rady.Rudi88 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Rudi znowu kora dębu i zbieranie w stroju wiewiórki?
Mi na tych warsztatach podobało się o przewożeniu w fotelikach w samochodzie bo dużo nie wiedziałam, po za tym tak jak mówią dziewczyny reszta będzie na szkole rodzenia. Po 4 godz warsztatów to mnie już tak plecy bolały że na kolejne nie idę już.SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:Rudi znowu kora dębu i zbieranie w stroju wiewiórki?
Mi na tych warsztatach podobało się o przewożeniu w fotelikach w samochodzie bo dużo nie wiedziałam, po za tym tak jak mówią dziewczyny reszta będzie na szkole rodzenia. Po 4 godz warsztatów to mnie już tak plecy bolały że na kolejne nie idę już.
Hehehehe chyba Truskaweczkę wtedy do lasu w stroju wiewiórki wysyłałam o północy
Mój Ł ma taką pracę,że wie jak przewozić dzieciaczki, także jakbym mu zaczęła opowiadać czego to ja się nauczyłam na warsztatach to by miał ubawPenelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:Ufff, polecialam do apteki i od razu dostalam proctoglivenol.Juz doopsko posmarowane hahaha A na jutro bedzie kora dębu
mam nadzieje ze pomoze bo to okropnosc jakas
dzieki dziewczyny za rady.
Na korze jest napisane jak ja przyrzadzic:-) Gotuje sie, potem studzi i przemywa. Mi pomogla sama kora. Ale uwaga- farbuje np. Recznik podlozylam jak przemywalam i juz nie puscil....Betty Boop lubi tę wiadomość
[/url]
-
aniab91 wrote:Macie jakis latwy przepis na ciasto z rabarbarem? Jutro zamierzam upiec ale kucharka ze mnie slaba i szukam latwego przepisu, z ktorego na pewno ciasto wyjdzie dobre
Idę jutro szukać rabarbaru, bo za mną już od dawna smak na to ciasto chodzi. Prosto z piekarnika z lodami.
Ostatecznie będzie z kiwi i śliwkami.