X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nieśmiało chciałam się przywitać. Co u nas? Rośniemy :) Do tej pory nie wiedziałam kto zamieszkuje mój brzuszek, teraz powoli chyba mogę nastawiać się na księżniczkę. Lekarz bardzo niepewnie, bez przekonania, ale stwierdził, że chyba będzie córeczka <3

Co do wózków to zastanawiam się nad kupnem wózka podwójnego dla dzieci rok po roku, ale decyzję podejmę w ostatniej chwili, a może nawet tuż po porodzie. Pierworodna od kiedy zaczęła chodzić przestała lubić jazdę wózkiem...

SyHa85, Ninka0111, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A jak u mnie w przychodni nie ma ginekologa to ciekawe czy jest polozna hehe.
    Ja tez jestem zieloniutka w wiele spraw zwiazanych z ciaza i w ogole...im blizej tym mniej przygotowana sie czuje na to wszystko :-)
    Jest, ja się podpytywałam teraz czy można tak sobie przyjść na ktg, to dostałam nr tel do położnej, bo ona ciagle w terenie u tych co urodziły. Ale pielęgniarki namawiały, żeby koniecznie zadzwonić i się umówić wiec podejrzewam, że ośrodek ma jakieś pieniążki od ciężarówek :) Można ponoć skonsultować wyniki, zrobić ktg, poradzić się co do żywienia się, karmienia cycem i ogólnie to wszystko przekazuje co na szkole rodzenia. Moja jest fajna, wręcz nawiedzona :)
    W deklaracji każda z nas ma wpisaną położną więc powinna być w każdej przychodni.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy w maju zamawiać hollanda, bo czas oczekiwania jest do 2miesięcy u nas, koloru jeszcze nie wybraliśmy, ale mamy jeszcze trochę czasu.

Dziewczyny potrzebuję Waszej porady...właśnie odebrałam wyniki glukozy i wyszlo na czczo 76, po 1h 104, a po 2h 110. Czy któraś z Was miała tak, że po godzinie wynik był niższy niż po 2godzinach?

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:

Dziewczyny potrzebuję Waszej porady...właśnie odebrałam wyniki glukozy i wyszlo na czczo 76, po 1h 104, a po 2h 110. Czy któraś z Was miała tak, że po godzinie wynik był niższy niż po 2godzinach?

Ja miałam po godzinie wynik taki sam, jak przed wypiciem "koktajlu". Lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik.
    Przed: 78 ml/dl
    Po 1h: 78
    Po 2h: 95

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam Tako Move zielony, mial byc w tym tygodniu ale niestety dopierobw przyszlym dotrze a juz bym chciala bo nie macalam go na zywo tylko opiniami sie kierowalam przy wyborze i mam nadzieje, ze bedzie ok

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja miałam po godzinie wynik taki sam, jak przed wypiciem "koktajlu". Lekarz powiedział, że to bardzo dobry wynik.
    Przed: 78 ml/dl
    Po 1h: 78
    Po 2h: 95

Czyli powinnam się tylko cieszyć, dzięki. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi ja bylam na warsztatach mamo to ja u nas w miescie i powiem szczerze ze nie stracilas wiele. na pewno nie bylo tematów ktorych nie porusza na szkole rodzenia.

Dziewczyny-przykra sprawa-wlasnie zrobil mi sie hemoroid blehhh co z tym fantem zrobic ? rano jeszcze nie bylo, do toalety chodze w zasadzie codziennie bez wiekszych problemów a teraz mnie booooli....buuu

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Co do wózków to zastanawiam się nad kupnem wózka podwójnego dla dzieci rok po roku, ale decyzję podejmę w ostatniej chwili, a może nawet tuż po porodzie. Pierworodna od kiedy zaczęła chodzić przestała lubić jazdę wózkiem...

Też się nad tym zastanawiałam, ale właśnie myślę, że to nie jest dobry pomysł. Jak się okaże, że by się przydał to wtedy kupię jakiś.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Rudi ja bylam na warsztatach mamo to ja u nas w miescie i powiem szczerze ze nie stracilas wiele. na pewno nie bylo tematów ktorych nie porusza na szkole rodzenia.

Dziewczyny-przykra sprawa-wlasnie zrobil mi sie hemoroid blehhh co z tym fantem zrobic ? rano jeszcze nie bylo, do toalety chodze w zasadzie codziennie bez wiekszych problemów a teraz mnie booooli....buuu

A widzisz, to dobrze,że wybrałam kocyk i kakao :)

Na hemoroidy polecam korę dębu i procto glivenol :) nie ma co bagatelizowac, bo potem niestety może być gorzej.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty zgadzam sie z Rudi. Kora debu daje ulge od razu, ja dostalam tez posterisan.

Betty Boop lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pojde do apteki i poprosze o kore debu to co mi dadza ? suchą kore? dziewczyny ja nigdy tego nie mialam, nie smiejcie sie :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie spelniona. Tak jak wam pisalam mam dzis dzien bez dna w du*ie :/ postanowilam wiec nie walczyc sama z soba i kupilam wszystko na co od kilku tyg mialam ochote- najadlam sie- i pewnie znowi na miesiac bede miala spokoj z takimi napadami. A JAKK MI BLOOOGO... W prawdzie zezarlam cala czekolade wiec 2 tydz nie ujrze ale warto bylo :P

SyHa85, paola89, malika89 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Jak pojde do apteki i poprosze o kore debu to co mi dadza ? suchą kore? dziewczyny ja nigdy tego nie mialam, nie smiejcie sie :P

http://tipy.interia.pl/artykul_22805,jakie-wlasciwosci-ma-kora-debu.html

taki susz w woreczku będzie :) albo sama możesz iść do lasu sobie naskubać hehehehe

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, polecialam do apteki i od razu dostalam proctoglivenol.Juz doopsko posmarowane hahaha A na jutro bedzie kora dębu ;) mam nadzieje ze pomoze bo to okropnosc jakas :(
    dzieki dziewczyny za rady.

Rudi88 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi znowu kora dębu i zbieranie w stroju wiewiórki? :)
    Mi na tych warsztatach podobało się o przewożeniu w fotelikach w samochodzie bo dużo nie wiedziałam, po za tym tak jak mówią dziewczyny reszta będzie na szkole rodzenia. Po 4 godz warsztatów to mnie już tak plecy bolały że na kolejne nie idę już.

SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Rudi znowu kora dębu i zbieranie w stroju wiewiórki? :)
    Mi na tych warsztatach podobało się o przewożeniu w fotelikach w samochodzie bo dużo nie wiedziałam, po za tym tak jak mówią dziewczyny reszta będzie na szkole rodzenia. Po 4 godz warsztatów to mnie już tak plecy bolały że na kolejne nie idę już.

Hehehehe chyba Truskaweczkę wtedy do lasu w stroju wiewiórki wysyłałam o północy :P

Mój Ł ma taką pracę,że wie jak przewozić dzieciaczki, także jakbym mu zaczęła opowiadać czego to ja się nauczyłam na warsztatach to by miał ubaw :)

Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żarcizm też mam straszny. Zjadłam zupę i wzięłam dwa krokiety z pieczarkami i surówką dla siebie i męża. Zanim jednak mąż wrócił z pracy zjadłam i jego i swoją porcję. :) I dwa batony.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ufff, polecialam do apteki i od razu dostalam proctoglivenol.Juz doopsko posmarowane hahaha A na jutro bedzie kora dębu ;) mam nadzieje ze pomoze bo to okropnosc jakas :(
    dzieki dziewczyny za rady.

Na korze jest napisane jak ja przyrzadzic:-) Gotuje sie, potem studzi i przemywa. Mi pomogla sama kora. Ale uwaga- farbuje np. Recznik podlozylam jak przemywalam i juz nie puscil....

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakis latwy przepis na ciasto z rabarbarem? Jutro zamierzam upiec ale kucharka ze mnie slaba i szukam latwego przepisu, z ktorego na pewno ciasto wyjdzie dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 20:26

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Macie jakis latwy przepis na ciasto z rabarbarem? Jutro zamierzam upiec ale kucharka ze mnie slaba i szukam latwego przepisu, z ktorego na pewno ciasto wyjdzie dobre
    Na "moich wypiekach" Jest przepis na rabarbekaka, jest bossskie w smaku. Tylko z dwóch porcji na normalna blachę. Bo inaczej to nie ma czym dzielić :)
    Idę jutro szukać rabarbaru, bo za mną już od dawna smak na to ciasto chodzi. Prosto z piekarnika z lodami.
    Ostatecznie będzie z kiwi i śliwkami.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ