X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisalyscie o bebi programie to ja jeszcze polecam sie zapisac do klubu maluszka hipp i jak dziecko ma z 4 miesiace to wysylaja sloiczki i bony do rossmana i chyba lyzeczke i pozniej jeszcze raz taka paczuszka ale nie pamietam czy po pol roku czy ile. Tylko tam teraz chyba trzeba zaznaczyc opcje ciazy a pozniej po porodzie wysla maila z prosba o aktualizacje danych. Z musteli tez pamietam ze dostalam jakies probki dla mamy i maluszka ale chyba na fb cos trzeba bylo im tez napisac czy polubic

Penelope30, Betty Boop, _cherryLady lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Karkam też myślę nad Murano. Ale gondolka 2 kg cięższa niż Holland. I nie mogę go nigdzie w Warszawie znaleźć żeby na własne oczy obejrzeć. Co Ciebie skłoniło do tego modelu?

Wiesz co murano i holland waza tyle samo. Murano jest chyba 4cm wyzszy i ma dodatkowa amortyzacje,lepiej umiejscowiona torbe pod wozkiem.W glownej mierze kierowalam sie ta amortyzacja i wierze ze jesli w hollandzie cos bylo nie tak to w murano to udoskonalili :) no i piekny kolorek bialo-szary dla mojej Laurki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:26

Friend lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jutro kilka linkow wstawić do takich stron, gdzie coś niby wysyłają dla Malenstwa. Kuzynka mi je spisała, więc prawdopodobnie są ok. Szczerze powiem , że dostałam już jakieś etui/pokrowiec na książeczkę zdrowia dziecka. Na większości stron pewnie po narodzinach coś przesla.
    Temat wózków kurcze ;-) Ja bym chciała jakiś taki "terenowy" ale z 25kg waży. Sama nie wiem jeszcze bo takie co to wszędzie widzę na ulicach to jakieś koslawe się wydają, brzydkie i liche a cenowo właśnie wysoko stoją... Muszę wziąć mojego K przed komputer i coś upolowac ładnego :-)

Asiasia lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z dodatkowej wizyty o doktorka. Mały w 1,5 tyg przybrał 150gram i mamy juz 700gram mężczyzny. Za to ja, w sumie niebardzo wiem jak, ale przytyłam od zeszłego wtorku ponad 2,5 kg! i mam już 7 na plusie. Lekarz wysłał mnie do dietetyka. No coż, poszłam na zwolnienie a wraz ze mną moja waga, która postanowiła się nie pilnować :P

paola89, SyHa85, Rudi88, Penelope30, kaarolaa, pigułka, Domi793, opóźniona, Betty Boop, _cherryLady, blondyna5555, malika89, hella lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj +1kg, nie wiem jakim cudem... Juz nawet sokow owocowych nie pije tylko wode, jem normalnie, nie obzeram sie, nie leze calymi dniami, co kilka dni cwicze na steperze a waga wciaz rosnie, no nie mam pojecia jak... :-(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku ja też nie wiem jak to jest możliwe, że waga tak szybko rośnie. Sama staram się zdrowo odżywiać. Dieta bogata w warzywa, owoce, pełne ziarna.. nie powiem, pozwolę sobie na coś słodkiego ale bez przesady...
    Pojdę do dietetyka to zobacze co mi powie, co źle robie z jedzeniem, że tak tyję... jak tak dalej pójdzie to do sierpnia 20 kg będzie mało...

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis u ginekologa wzielam taka ksiazeczke happybaby book poradnik dla przyszlych rodzicow i w srodku jest karta rossne z rosmana i probka mama perfecta☺zabieram sie do czytania ☺

Penelope30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wkurzyłam swoją córkę dzisiaj i za karę mnie skopała i to solidnie.

Dzisiaj byl spacer dlugi, przemeblowanie a potem jeszcze ponad 2h siedzenia bo robiłam siostrze żelowe pazurki. Juz ledwo zdolalam nablyszczacz nałożyć no takie kopniaki mi serwowala.

Teraz się położyłam i Maja też poszła spać.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana obudził mnie głód i ból nerki. Nie da się pospać mimo soboty. Mąż sobie chrapie a ja już nie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja tez od 7 nie spie. Ale ja nie spie przez te wieksze dziecko. Ma chlopak zakodowane i codziennie wstaje o 7.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z głodu usnac nie mogłam więc skusilam się na kawaleczek serniczka. ;-) K śpi po nocce a ja się mecze nadal :-(

Monika454 a z jaką wagą startowalas? kurcze u mnie też tyle na plusie ale nie patrzylam w sumie ile tyje tygodniowo. Nic po mnie nie widać oprócz cyckow i brzucha więc się nie przejmuje.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:))
    Wczoraj spotkalam sie z zazdroscia sasiadki, ktora na wiesc o mojej ciazy przestala sie do mnie odzywac, a wczoraj widzac mnie z bliska odwrocila glowe i poszla nawet nie mowiac czesc! Wczesniej udawala przyjazn.. ehhh szkoda gadac normalnie..
    Zycze Wam kochane milego dnia!

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 6 nie spie bo psy obudziły mnie i na spacer chciały isc. Mój M wyjechal wiec ten obowiązek spadł na mnie. na szczescie sie wyspalam wiec ze wstawaniem nie było problemu.
    Ja juz po sniadanku0jajecznica ze szczypiorkiem i grahamka i zaraz do pracy biegne na kilka godzin. Potem jakies zakupy spozywcze i relax.

Z ta waga to dziewczyny spokojnie. Wiecie, jesli tylko rosnie brzuszek i cycki to ok, widocznie cialo tak potrzebuje i dziecko chłonie. Wiadomo, trzeba jesc z głową ale znam mamy, ktore sporo na wadze przytyły chiciaz po nich nie bylo tego widac. Widocznie gdzies ta waga sie rozkłada. Sama nie wiem. U mnie cały czas waga stoi jak zakleta +4.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +10!
    Teraz mam okres ze smakuje mi wszystko:)
    Ojjj.. bedzie pozniej chodakowska przed tv..

SyHa85, _cherryLady, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzień dobry ja tez od 7 nie spie. Ale ja nie spie przez te wieksze dziecko. Ma chlopak zakodowane i codziennie wstaje o 7.

Karola ja łącze się dzisiaj z Tobą w bólu ;)
    Bo mnie dziś 5-letni szkrab obudził :) i zażyczył sobie jabłuszko na śniadanie. Za chwilę muszę zrobić coś porządnego ale zażyczył sobie bajki wiec ogląda a ja się biorę za jakies śniadanie.

Jak te dzieci to robią ze tyle nie sikają on jak wczoraj zasnął to tak dopiero dzisiaj zmusiłam go na siku sam by nie poszedł a ciotka lata co 5 minut.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Kwiatuszku ja też nie wiem jak to jest możliwe, że waga tak szybko rośnie. Sama staram się zdrowo odżywiać. Dieta bogata w warzywa, owoce, pełne ziarna.. nie powiem, pozwolę sobie na coś słodkiego ale bez przesady...
    Pojdę do dietetyka to zobacze co mi powie, co źle robie z jedzeniem, że tak tyję... jak tak dalej pójdzie to do sierpnia 20 kg będzie mało...

Ja bylam w ciazy u dietetyka. I tyle co sie nachwalila jak ja jem, ile kiedy i w ogole :-) i co? Tyje regularnie 3kg/miesiac!! Mam juz +9kg (waze 85kg juz) ...uslyszalam- to jest ciaza :-) W ciazy nie mozna sie odchudzac, nasze cialo czasami zachowuje sie poza nasza kontrola...A je Pani zdrowo i rozsadnie (grzeszki zdarzaja mi sie oczywiscie). Cukier w normie, tylko zelaza malo i wysoki cholesterol (od lekow).

Takze pakt Chodakowskiej od sierpnia...:-)

_cherryLady, Domi793, Ninka0111 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten smętny poranek.
    Ja miałam dziś takie koszmary, że gdyby Ł nie było to bym miała noc z głowy.
    A i ciagnie mnie cała prawa noga, ale to pewnie dlatego, że przez pół nocy miałam raciczkę na Ł zarzuconą ;-)

Idę dać glodomorowi śniadanko :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagam druga bulke z ziarenkami wedlina serem i ogórkiem.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny boerzcie na poprawke wage u gina... przeciez bylyscie po jedzeniu, po piciu... to juz przynajmniej 1 kg wazy! Co innego jakbyscie wazyly sie co tydzien u siebie w domu na czczo bez ubran. Ale tez musicie brac pod uwage zatrzymywanie sie wody w organizmie i dzis moze byc +2 a jutro juz +1 kg. Dlatego ja waze sie u siebie nie u gina.

Mnie gin powiedziala, ze jesli nie jest tak ze co dzien obzeramy sie czym popadnie tylko jemy normalnie ale przyjdzie moment ze potwornie chce nam sie czegos to trzeba to zjesc- nigdy nir wiemy bowiem czy wlasnie kgoregos skladnika nie brakujr dzidzi :)

Witam was studniowkowo :D

paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Czesc dziewczynki:))
    Wczoraj spotkalam sie z zazdroscia sasiadki, ktora na wiesc o mojej ciazy przestala sie do mnie odzywac, a wczoraj widzac mnie z bliska odwrocila glowe i poszla nawet nie mowiac czesc! Wczesniej udawala przyjazn.. ehhh szkoda gadac normalnie..
    Zycze Wam kochane milego dnia!
    Moze sama stara sie od dluzszego czasu i nie wychodzi? Wiem ze to nie wytlumaczdnie... ale porazki w staraniach prowadza do depresji...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ