Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudi88 wrote:A mnie dopadł ból pachwin
Friend wczoraj rehabilitantka-instruktorka na szr mówiła, że odkurzanie bardzo obciąża kręgosłup i trzeba to zostawić naszym chłopakom. Szczególnie dywanów i wykładzin.
Byliśmy w Textil Market i kupiłam troszkę rzeczy dla nuniuśka
Podłóg nie ruszałam. Niech się Mąż męczy.
Zaprosilismy rodziców Męża, żeby podziękować za pomoc w przeprowadzce. Następnie wprosiła się jedna Babcia - a jak jedna to i druga, żeby nie było jej przykro. I zobaczyłam, że mam nieodebrane połączenie od Teściowej - spytałam Męża czy może wie po co dzwoniła - to powiedział, że żeby spytać, czy Ciocia też może przyjechać.
Strasznie sie wkurzyłam! Ja nie umiem Teściowej odmawiać, i do tego jeszcze jak wytłumaczyć, że Babcia może, druga też - ale Ciocia już nie...??? I do tego o Babcie Teściowa pytała Męża, a w sprawie Cioci to już do mnie dzwoniła. Ciesze się, że nie odebrałam telefonu - nie oddzwaniam i udaje że mnie nie ma. -
Ja na razie poprzestanę na wiaderku do kąpieli,tym urządzeniu co siě nim nos odtyka -właśnie co polecacie? Czy to może wszystko jedno?
Poza tym olej migdałowy na tę ciemieniuchowatość czy jak to się zwie - czy każde dziecko to ma?
Na tym chyba poprzestanę. Na pewno dostanę masę próbek. Poza tym nie potrzebuję maści i kremików na ewentualne problemy, bo jak się pojawią to wtedy poradzę się położnej i kupię. Kąpać zamierzam w wodzie.
Butelki też na razie odpuszczam. Jak będę potrzebowała to wtedy kupię. Poradzę się jeszcze położnej czy jest jakiś must have dla młodych,ale ona też zakłada,że odparzoną pupę zasypuje się mąką i wietrzy,a nie nakłada tonę kremów. Cieszę się,że na taką położną trafiłamFriend, pigułka lubią tę wiadomość
-
Ahhh te wizyty na nfz, plec dalej nie znana, chociaz u mojej gin prywatnie juz od dawna wiem, ze dziewczynka, na poprzedniej wizycie bylo potwierdzenie a tu mi dzisiaj lekarz oznajmil, ze raczej do porodu sie nie dowiem
poza tym wszystko w porzadku, morfoligia, mocz, glukoza dobre wiec super.
Mam pytanie odnosnie imienia bo czas podjac jakas decyzje. Jak Wam sie podoba Kaja? Maz mnie namawia i bardzo mu widac zalezy ale ja nie jestem jakos przekonana...makota, paola89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny podpowiecie mi jak ustawić suwaczek? Szukałam takiej opcji ale nie mogę znaleźć. Przy okazji spytam czy któraś z Was ma problem z zatkanymi uszami? Ja się z tym męczę już trzeci miesiąc i słyszę dokładnie bicie mojego serca (szkoda, że nie Dzidziorka) i każdy oddech. Jest to bardzo uciążliwe. Jest na to jakiś sposób?
-
aniab91 wrote:Ahhh te wizyty na nfz, plec dalej nie znana, chociaz u mojej gin prywatnie juz od dawna wiem, ze dziewczynka, na poprzedniej wizycie bylo potwierdzenie a tu mi dzisiaj lekarz oznajmil, ze raczej do porodu sie nie dowiem
Mam pytanie odnosnie imienia bo czas podjac jakas decyzje. Jak Wam sie podoba Kaja? Maz mnie namawia i bardzo mu widac zalezy ale ja nie jestem jakos przekonana...
Kaja to bardzo ładne imieniespotykane ale nie wydziwione
pasuje w ogole Kaja i Kajtek
aniab91 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Myszkaaa83 wrote:Dziewczyny podpowiecie mi jak ustawić suwaczek? Szukałam takiej opcji ale nie mogę znaleźć. Przy okazji spytam czy któraś z Was ma problem z zatkanymi uszami? Ja się z tym męczę już trzeci miesiąc i słyszę dokładnie bicie mojego serca (szkoda, że nie Dzidziorka) i każdy oddech. Jest to bardzo uciążliwe. Jest na to jakiś sposób?
Tutaj masz suwaczki, jest rozpisane krok po krokuMyszkaaa83 lubi tę wiadomość
-
Myszkaaa83 wrote:Dziewczyny podpowiecie mi jak ustawić suwaczek? Szukałam takiej opcji ale nie mogę znaleźć. Przy okazji spytam czy któraś z Was ma problem z zatkanymi uszami? Ja się z tym męczę już trzeci miesiąc i słyszę dokładnie bicie mojego serca (szkoda, że nie Dzidziorka) i każdy oddech. Jest to bardzo uciążliwe. Jest na to jakiś sposób?
Ja nie znalazłam pomocy. Samo nagle przeszło. A skakałam na jednej nodze i chyba zatykałam nos, przełykałam ślinę jak głupia, miętoliłam ucho - nic nie pomogło.
Suwaczek:
https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.htmlMyszkaaa83 lubi tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Mam pytanie odnosnie imienia bo czas podjac jakas decyzje. Jak Wam sie podoba Kaja? Maz mnie namawia i bardzo mu widac zalezy ale ja nie jestem jakos przekonana...
Mnie tam się Kaja podoba,ale to nie ja będę jej mamąa Ty jakie masz imiona wytypowane?
Friend -możemy zakładać gangja to sama lubię jak jest przewiewnie i bez majtek
Friend lubi tę wiadomość
-
Kochana mam to samo. Bylam u lekarza. Dostalam nasometin- steryd do nosa (bo ja do tego alergia). Ale nie uzywam regularnie, tylko jak juz zdycham (zawroty glowy i mdlosci od tego). Na pocieszenie- po ciazy minie podobno
A ktos tu pisal, ze czasami pomaga glowa miedzy nogi[/url]
-
Ja za Kają nie przepadam, ale to z tego powodu, że miałam kiedyś na pieńku z jedną
Sama musisz być przekonana do wybranego imienia.
Ja lubię bardzo kobiece - Nina, Róża, Julia, Laura, Lena, Inez.
Swoją drogą Lena kiedyś królowała w rankingach a w naszej grupie nie ma ani jednej. -
aniab91 wrote:Ahhh te wizyty na nfz, plec dalej nie znana, chociaz u mojej gin prywatnie juz od dawna wiem, ze dziewczynka, na poprzedniej wizycie bylo potwierdzenie a tu mi dzisiaj lekarz oznajmil, ze raczej do porodu sie nie dowiem
Mam pytanie odnosnie imienia bo czas podjac jakas decyzje. Jak Wam sie podoba Kaja? Maz mnie namawia i bardzo mu widac zalezy ale ja nie jestem jakos przekonana...Kaja nie słyszałam jeszcze, Gaja tak. Ja nie mam imienia dla synka jeszcze. Czekam na usg w trzydziesty tyg. jak zobaczę dziubola na super-usg to może coś zdecydujemy.
makota lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Karola to porównuj, będziesz widziała dzięki temu, jak szybko posuwasz się do przodu
Patrzę na tą listę i połowa rzeczy nie wiem po cotaki ciemniak ze mnie jeszcze. np czemu dwie rozne butelki?
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam laktator i tam jest butelka ze smoczkiem. Wystarczylaby taka w razie co? Ewentualnie się wstrzymam, bo podobno brat narzeczonego jakąś paczkę dla Małej skompletowal... Nie lubię tak brać... Żebym chociaż wiedziała wcześniej, że coś kombinuje...
Gruszke do nosa tylko mam zamiar używać, zobaczę jak znosić będzie katarki, odkurzacza i tak nie mamy
Na mnie mówili Kaja często w dzieciństwie, bo ja Karolina, ładnie brzmi nawet, mi się zaś średnio kojarzy. Osobiście nie znam żadnej.Z takich rzadszych to znam jedną Fabiole.
U nas padla ostatnio propozycja (oczywiście K zaproponował) żeby Małą nazwać Malina heh -
nick nieaktualny
-
Ja to mam metlik w glowie i sama bie wiem co mi sie podoba. Kaja mi sie nawet podoba ale nie wiem wlasnie czy nie bedzie takie oryginalne a za bardzo nie chce takiego, ale chyba dam mezowi ta satysfakcje, chcial miec drugiego synka wiec jak juz bedzie cora to niech chociaz imie mu sie podoba.
Ucho mialam zatkane na koncowce pierwszej ciazy, nie znalazlam sposobu ale fakt- po porodzie przeszlo.
Mysle ze na poczatek jedna butelka bedzie ok. W razie co warto sobie upatrzyc i jakby kp sie nie udalo to zamowic na szybko albo nawet w rossmanie czy markecie kupic, zalezy jakoej firmy bo tam maly wybor.