X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Marcela kupilam butelki z lovi. Smoczkow do tego nakupowalam najrozniejszych a wcale takie tanie nie sa. I co.... moje dziecko nie lubilo byc z tych skoczkow. Najlepiej mu podpasowaly zwykle z canpolu. A jak kasze zaczelam podawac to wycielam dziury w smoczku i tak podaje mu do tej pory...

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.rmf.fm/magazyn/news,2062,domowy-porod-%5B18%5D.html&ved=0ahUKEwiGw5fDiK_MAhVJWSwKHW61AgMQFggdMAA&usg=AFQjCNHyypUuRY5vpl6DUYlcsK1pvKLZ3w&sig2=UNu2pdBGFv9zLVcdhpoXtw
    Obejrzyjcie sobie, nie wiem co o tym myśleć.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.rmf.fm/magazyn/news,2062,domowy-porod-%5B18%5D.html&ved=0ahUKEwiGw5fDiK_MAhVJWSwKHW61AgMQFggdMAA&usg=AFQjCNHyypUuRY5vpl6DUYlcsK1pvKLZ3w&sig2=UNu2pdBGFv9zLVcdhpoXtw
    Obejrzyjcie sobie, nie wiem co o tym myśleć.

Mikołajkowa - widzę słow poród - nie zaglądam :-)

Dużo kobiet, które są w drugiej czy kolejnej ciąży najlepiej wspominaja pioerwsze porody - bo nie wiedziały co je czeka. Teraz są przerażone :-) Więc jeszcze żyje tylko na podstawie suchych info ;-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, teraz sie boje o wiele bardziej. Zycie w nieswiadomosci bylo zdecydowanie latwiejsze choc teraz licze na szybszy porod :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka przepraszam, nie było mnie na forum, trzeba było pisać na Facebooku o przepis ;)
    Co do porodu, ja na początku byłam bardzo nastawiona na CC, ale teraz mam wątpliwości.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciągle po głowie chodziło: co jeśli nie zdążę, co jeśli mój transport nie będzie odbierał telefonu albo będzie w pracy, itp. A tak poczytalam o tych fazach porodu i takie lajtowe mi się to wydaje teraz.nie mówię o bolu, ale o tym, że serio musialabym być w jakimś odsetku kobiet, które rodzą z zaskoczenia ;-) Albo nie będę skurczow czuła... A jak urodze w domu to też źle nie będzie, byle Dzidzia była ok i karetka przyjechała po nas szybko.
    Zobaczymy jak to w realu wyjdzie, bo niewiadomo przecież nic nigdy...

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek tez siebtym martwilam ale jak przyszla pora to jeszcze dlugo to trwalo zanim urodzilam wiec spokojnie. Teraz znow troche sie boje bo moja mama rodzila brata tez mega dlugo a ze mna sie uwinela w niecale 2 godzinki i ledwo zdazyla w sumie. Ale ogolnie to jakby porod tak szybko postepowal na pewno byloby sporo przypadkow dzieci urodzonych w drodze do szpitali a przeciez zadko sie to zdarza. A bedziesz chodzila na szkole rodzenia? Tam mowia kiedy nie panikowac a kiedy zbierac sie do szpitala. Ja juz nie pamietam dokladnie ale chyba bylo tak ze przy pierwszym porodzie to jak odejda wody albo sa regularne skurcze przynajmniej co 10 minut przez 2 godziny chyba albo co 6 minut, nie wiem juz sama.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko co to sa skurcze pierwszej fazy porodu. 20 h sie z nimi meczylam, ale sam porod to nie mam pojecia bo Marcel byl tak maly ze ledwo czulam jak sie rodzil. Jak mi pecherz przebili to skurcze ucichly i parlam go praktycznie bez skurczy jak najszybciej zeby sie nie udusil...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Czyli zakładamy gang wietrzenia tyłeczków naszych dzieciaków :-) :D

Po porodzie wietrzymy i dzieciaki i Grażyny :-P

pigułka, SyHa85, makota, kaarolaa, mmalibu, Friend, Dere, Domi793, Truskaweczka83, malika89, Ania_1986, Aśka_gdańsk, JRY1984, hella, _cherryLady lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisane było że regularne co 5minut to oznaka by wybrać się do szpitala, a wcześniej gdy jeszcze te skurcze rzadziej się pojawiają to żeby pakować torbę, obiady gotować i mrozic... ;-)
    Ale w każdym przypadku było też napisane, że skurcze wcale nie muszą być regularne, bądź tu mądry. ;-)
    A do szkoły się nie wybieram, nie lubię jakoś ani spraw urzędowych załatwiać, ani uczestniczyć w takich rzeczach, wolę w domu siedzieć szczerze, bo to dodatkowy stres dla mnie, a i chyba i tak skazana będę na lezenie.

Friend lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak noe lubisz to na necie tez mozna spokojnie takie informacje znalezc. Ja sie zawsze denerwowalam jak ktos mi mowil ze jak sie zacznie to bede wiedziala ze to juz, a teraz jak ktos pyta to najchetniej odpowiedzialabym to samo :-)

sabanek lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d18848b572ea.jpg

Dziewczyny diabeł mnie opętał, zaszłam w galerii do Smyka i rzuciłam się na ubrankowe promocję. 132zł wydałam na rzeczy powyżej. Mężowi się nie przyznam.

kaarolaa, SyHa85, sabanek, paola89, Dere, Domi793, Truskaweczka83, malika89, Ania_1986, Gilis, Aśka_gdańsk, pigułka, hella, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz Karolaa jak w sierpniu takiego kloca 3kg będziesz rodziła :-D

A i ja nie mam porównania właśnie do porodów mamy, wiem że też mnie i siostrę tylko po 2godziny rodziła, ale to były wywoływane porody. Z trzecia chyba z 5godzin naturalnie.

Ćwiczenia na mięśnie kegla porobie ewentualnie, jeśli gin pozwoli.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to ja pocieszajacy maz. Wraca z pracy i mowi "Połóż sie bo bardzo źle wygladasz. Co Cie boli?". Nie wiedzialam ze az tak widac ehhh. Jutro ide do gin na konsultacje bo jest kiepsko :-( rwa, slabo mi- nie wiem czy to z bolu czy co, a do tego brzuch mnie boli przy spojeniu, moze od tego kustykania? I kurcze Młody dzis nieaktywny znowu i pełna schiza :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek juz o tym marze ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie ćwiczenia mięśni Kegla w ciąży to na leżąco najlepiej.

Mój wrócił ze sklepu z chlebem, mlekiem, sokiem, i duuużą paczką Rafaello :-D

makota, Penelope30, JRY1984 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha i dobrze że idziesz na wizytę, będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 18:43

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d18848b572ea.jpg

Dziewczyny diabeł mnie opętał, zaszłam w galerii do Smyka i rzuciłam się na ubrankowe promocję. 132zł wydałam na rzeczy powyżej. Mężowi się nie przyznam.

Bardzo dobra cena! Ja mam takiego niefarta do smyka, że zawsze kupuje w regularnych cenach... niestety nie trafiam na promocje.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Tylko pamiętajcie ćwiczenia mięśni Kegla w ciąży to na leżąco najlepiej.

Mój wrócił ze sklepu z chlebem, mlekiem, sokiem, i duuużą paczką Rafaello :-D

oho! nie wiedziałam :-) Ostatnio w Kościele sobie o ćwiczeniach przypomniałam O.o

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz znowu sa promocje w sklepie smyk.com ale juz widzę że ceny średnio 5 zł wyższe w porównaniu do tej przeceny co była ostatnio

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ