WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku raz zdarzyło mi się trafić na promocje gdzie bodziaki były od 7 zl :) taka zadowolona byłam ze z bananem na buzce wychodziłam ze sklepu;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Dere Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Napisane było że regularne co 5minut to oznaka by wybrać się do szpitala, a wcześniej gdy jeszcze te skurcze rzadziej się pojawiają to żeby pakować torbę, obiady gotować i mrozic... ;-)
    Ale w każdym przypadku było też napisane, że skurcze wcale nie muszą być regularne, bądź tu mądry. ;-)
    A do szkoły się nie wybieram, nie lubię jakoś ani spraw urzędowych załatwiać, ani uczestniczyć w takich rzeczach, wolę w domu siedzieć szczerze, bo to dodatkowy stres dla mnie, a i chyba i tak skazana będę na lezenie.

Mi odszedł czop i od razu miałam skurcze co 3 minuty. Z tymi skurczami spakowałam się, wydepilowalam i umylam włosy i startowała do szpitala :) nigdy nie znasz dnia ani godziny;)

Friend lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Wam chciałam powiedzieć, ale zapomniałam...

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    W sumie jak noe lubisz to na necie tez mozna spokojnie takie informacje znalezc. Ja sie zawsze denerwowalam jak ktos mi mowil ze jak sie zacznie to bede wiedziala ze to juz, a teraz jak ktos pyta to najchetniej odpowiedzialabym to samo :-)

Tak samo jak z pierwszymi ruchami dziecka. Też każda Mama pisała, że jak to poczujecie to będziecie wiedziały. Wkurzało mnie to, a potem sama tak mówiłam :-)

aniab91 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    oho! nie wiedziałam :-) Ostatnio w Kościele sobie o ćwiczeniach przypomniałam O.o

Tak nam tłumaczyła instruktorka, że najlepiej na leżąco albo półleżąco.
    Fakt w kościele różne myśli człowiekowi po głowie chodzą.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Dere Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a już wszystkie zglosilyscie się do położnej ? Podobno po 21tc powinno się wtedy doradza co i jak, co kupić itp do szpitala

512ee1ecf0.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Truskaweczko, Friend bardzo Wam dziękuję za pamięć o mnie i o troskę <3
    U mnie nie najlepiej znów siadła mi pachwina, a było lepiej, dodatkowo ból głowy, pleców, nóg... siada mi dosłownie wszystko, ledwo żyję:( i przez tą pachwinę znów ledwo chodzę :(

Nie mam siły na nic :(

Kurde to współczuje, ja dziś też pachwine lewą czuje jak chole**a
    Poprostu boli/rwie...

Na ból głowy ja stosowałam amol - smarowanie skroni i ewentualnie zimne okłady lub z kapusty białej zimnej - przez 3 miesiące mnie to ratowało bo nudności z bólem głowy miałam straszne!

Krzyż też mnie pobolewa - nie ma na niego chyba sposobu...

A żebra znów wracają, dziś z 70% jak siedzę/leżę, wiec chodzę cały czas i teraz tak mnie ciśnie na szyjke mała, że mam dośc, jakby mi wychodziła dołem, boje się znów...

Jak my wytrzymamy??
    Jeszcze te 14 tyg, najmniej 12 chce wytrzymać z dzieckiem w brzuchu. :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Dziewczyny a już wszystkie zglosilyscie się do położnej ? Podobno po 21tc powinno się wtedy doradza co i jak, co kupić itp do szpitala

ja nie...
    tzn nie wiem, kto jest moją położną a i ona na pewno nie chce, takie miasto...

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Ja będę szła się do internisty zapisać po wpis w kartę ciąży, to będę babeczek na recepcji pytać dopiero co i jak.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umowilam z polozna na polowe maja. Pojdziemy ogladac szpital w ktorym chce rodzic i ogolnie sie zapoznamy:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyslalam mojego po pizze z pepperoni, tak wczoraj smakka narobilyscie i jeszcze magnum mi chodzi po glowie ale to sobie zostawie na jutrzejsza zachcianke :-)

Ja niby wiem co do szpitala ale nie wiem czy od lipca mi nie zamkna oddzialu bo cos czytalam, ze nfz ma refundowac tylko te w ktorych jest co najmniej 600 porodow rocznie a tu jest ok. 500. Wtedy bede zmuszona rodzic niestety gdzie indziej i nie mam pojecia co tam trzeba miec. Ale to sie bede w czerwcu orientowac, najwyzej tam pojade i poprosze o jakas liste ale kurcze bardzo nie chce tam rodzic. Jezeli chodzi o warunki sanitarne to jest o niebo lepiej ale lekarze do bani a bardziej mi zalezy na tym zeby byla fachowa opieka niz warunki jak w sanatorium :-/

Ania_1986 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lece do Polski:) bardzooo sie ciesze, chociaz przed chwila slyszalam ze ponoc maja byc jutro jakoes strajki na lotniskach wrrr...raz na ruski rok czlowiek gdzies chce poleciec to jakies komplikacje..mam nadzieje ze jednak polecimy i lot dla mnie i malego bedzie znosny.

paola89, makota, Betty Boop lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Tak nam tłumaczyła instruktorka, że najlepiej na leżąco albo półleżąco.
    Fakt w kościele różne myśli człowiekowi po głowie chodzą.

Cwiczenia kegla nie wplywaja na skracanie sie szyjki? Od kiedy mozna zaczac je cwiczyc, juz teraz?

Julia, 10 latek
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5363baec120f.jpg
    oba rozmiary są z metki 56
    te bodziaki ze Smyka fajnie że nie mają metek do wycięcia tylko nadruk na pleckach, nic nie będzie dzidzie kuło, 35zł za trójpak

Truskaweczka83, Rudi88, Ania_1986, Kw14tuszek, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Cwiczenia kegla nie wplywaja na skracanie sie szyjki? Od kiedy mozna zaczac je cwiczyc, juz teraz?

Właśnie pomagają żeby się nie skracala, a potem w czasie porodu jak łapie Cię skurcz to powinnaś właśnie te mięśnie umieć rozluźnić żeby ładnie dzidziola wypchnąć :-) tyle teorii i wiedzy ze szkoły rodzenia.

Mój smrodek właśnie sobie urządził wieczór z grzebaniem przy szyjce :-\

Domi793, Ania_1986, Friend lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja odejścia czopa nie pamiętam wcale, za to o 04.00 obudził mnie mocny skurcz wraz z odejściem wód - idealnie przezroczyste, leciutko gęstsze od wody, krystaliczne jakby, zdziwiłam się, że tak "czysto"
    I powoli się rozkręcało przez 12h, na początku do wytrzymania i rzadko, dopiero od ok 9.00 - 10.00 już intensywne.

Jedno moge doradzić - bo zapomniałam wiele - żeby nie walczyć ze sobą, z bólem, poddać się temu co jest, ja się w skurczu cała spinałam bo bolało a niepotrzebnie, trzeba jakby podejść bardziej na luzie, zrozumieć, że każdy skurcz przybliża nas do wymarzonej chwili :)
    Teraz tak mówię, a jak bedzie to nie wiem...

makota, Gilis, JRY1984, Betty Boop lubią tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Właśnie pomagają żeby się nie skracala, a potem w czasie porodu jak łapie Cię skurcz to powinnaś właśnie te mięśnie umieć rozluźnić żeby ładnie dzidziola wypchnąć :-) tyle teorii i wiedzy ze szkoły rodzenia.

Mój smrodek właśnie sobie urządził wieczór z grzebaniem przy szyjce :-\

A jak szyjka już się skraca? To stymuluje chyba te mięśnie wszystkie, wszystko pracuje, a mi się wydaję, że lepiej gdy szyjka jest nie ruszana, wtedy nic jej nie drażni. Tak jak każą się <3 żeby poród wywołać, żeby ten masaż szyjki był. Ja w piątek mam wizytę i będę pytać, bo kurczę bardzo bym chciała, a się boję :(

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ten filmik z domowym porodem:

http://www.rmf.fm/magazyn/news,2062,domowy-porod-[18].html

w wodzie jest piękny i troszkę straszny za razem, są wszyscy w domu, babcia pępowinę przecina, dziecko nie płacze przerażone, spokojnie, łagodnie wchodzi w nowe życie, ale ja bym się bała jednak, choć bez stresu widać wszystko się dzieje. I mama ma arbuzy koło siebie - mniam !

iv09roeqjdjavel4.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 maja ruszam ze szkołą rodzenia w szpitalu, w którym zamierzam się rozpakować ;)
    Jutro warsztaty z Planeta Dziecko :) email nie doszedł, ale dostałam smsa z potwierdzeniem i telefon od miłej pani :)

Co do porodu, to na zajęciach z położną, mówiła, że u pierworódek skurcze co 8 min to sygnał by jechać do szpitala. U wieloródek co 12 minut.
    Polecam apkę na telefon Pora na bobasa - ona mierzy skurcze i pomaga ocenić czy to już

A dziś leżę i kwiczę. Coś ta pogoda średnio na mnie działa, bo jakoś mi popołudniu siły opadły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 19:38

Friend lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A jak szyjka już się skraca? To stymuluje chyba te mięśnie wszystkie, wszystko pracuje, a mi się wydaję, że lepiej gdy szyjka jest nie ruszana, wtedy nic jej nie drażni. Tak jak każą się <3 żeby poród wywołać, żeby ten masaż szyjki był. Ja w piątek mam wizytę i będę pytać, bo kurczę bardzo bym chciała, a się boję :(

Tego niestety nie wiem. U nas instruktorka pytała nas o wszelkie dolegliwości ( bo to nie jest jakaś Gienia po weekendowym kursie tylko rehabilitantka po specjalnych szkoleniach dla ciężarnych i różnych innych ) myślę , że to indywidualna sprawa i każdy powinien się dowiedzieć co dotyczy jego przypadku. Dlatego ja tutaj tylko pisze, że teoretycznie coś tam coś tam, bo każda ciąża inna.

o1483e5ek8fkb5ak.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ