Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
karkam83 wrote:Dziewczyny dostalam mnostwo ciuszkow na poczatek dla mojej Laurk od siostry i musze je przeprac. Poradzcie jak to zrobic? Najpierw w normalnym plynie do prania jaki uzywam np persil a potem w specjalnym jakims dla dzieci? Jaki polecacie?
Ja mam plyn lovela. I w nim piorę w pralce w 40 stopniach. Żadnych innych proszków. Potem prasuje i do szafeczki -
karkam83 wrote:Dziewczyny dostalam mnostwo ciuszkow na poczatek dla mojej Laurk od siostry i musze je przeprac. Poradzcie jak to zrobic? Najpierw w normalnym plynie do prania jaki uzywam np persil a potem w specjalnym jakims dla dzieci? Jaki polecacie?
Ps. Lovela jest w promocji w AuchanSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnykarkam83 wrote:Dziewczyny dostalam mnostwo ciuszkow na poczatek dla mojej Laurk od siostry i musze je przeprac. Poradzcie jak to zrobic? Najpierw w normalnym plynie do prania jaki uzywam np persil a potem w specjalnym jakims dla dzieci? Jaki polecacie?
-
Z używanej odzieży to może i dwa razy wyprać bo one intesywnie "pachną" tymi ich specyfikami, ale jak od siostry czy kogoś znajomego to bym tylko raz prała, tak samo nowe.
Nie wiem jak prać kocyk i rożek. W pralce w opcji "pranie ręczne" , czy w misce? -
Dziewczyny od jutra w Auchanie jest promocja na proszek/mleczko Lovella. Za jedną rzecz płaci się 25.99 a drugi produkt za 1gr. Zamierzam skorzystać
Aśka_gdańsk, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa becik pralam normalnie z ciuszkami w 40stopniach tryb bawełna. Dałam ok. 20zł za niego ale jakościowo dobrze po praniu wygląda, nie "stentegował" się w środku. Kocyk nie wiem, też pralam z ciuszkami ale mam taki 20-letni więc skoro tyle przeżył to i w praniu dał radę
Na metce/stronie producenta nic nie napisali?
-
nick nieaktualnyJa wszystko piore w pralce w 40 stopniach. Czy to rozek czy kolderka czy posciel lub ciuszki i nic sie nie dzieje. Wszystko wyglada idealnie
ja polecam plyny i proszki jelp. Mi najbardziej podpasowal chociaz jak sie promocja trafila to tez lovela kupowalam.
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Kochana mam to samo. Bylam u lekarza. Dostalam nasometin- steryd do nosa (bo ja do tego alergia). Ale nie uzywam regularnie, tylko jak juz zdycham (zawroty glowy i mdlosci od tego). Na pocieszenie- po ciazy minie podobno
A ktos tu pisal, ze czasami pomaga glowa miedzy nogi
Głowa między nogi faktycznie pomaga ale tylko na czas gdy się ją tam trzyma -
Ja wypralam w 60 stopniach, a białe, które miały plamy w 90. Wszystkie super wyglądają temperatura im nie zaszkodziła. Kocyki to zależy z czego są, ale ja wszystko prałam w 60 stopniach pościel, kołderkę i becik też. Albo w jelpie, albo w takim bezzapachowym, Neutral 0% . Ten drugi to jeszcze w ciąży teraz używam bo mnie zapach plynu do płukania o mdłości przyprawia. Tylko chyba nie jest już dostępny w Polsce. Kiedyś szampony czy żele były w rossmanie z tej firmy.
-
Kilka godzin mi zajelo nadrobienie was. U mnie dzisiaj homor/samopoczucie raczej kiepskie. Nje moge spac w nocy, strasznie boli mnie kregoslup i biodra, tak sie krece ze przez noc to robie kilometry. Leci mi krew z nosa bardzo czesto i regularnie po jedzeniu mam mega zgage. Takiej jeszcze nigdy nie mialam, a nie daj Boze sie polozyc po jedzeniu.... az mi sie prawie ulewa.
nie wiem co na to poradzic.... a poza tym dzisiaj bylam odebtac plytki do przedpokoju i kupilam pozytywke, poniewaz nie mam jakos odwagi mowic do brzuszka to chociaz bede puszczac dziecku poztywke. A jeszcze po za tym to dowiedzialam sie ze moj jedyny przyjaciel z dziecinstwa zaliczyl wpadke i bedzie sie zenil 30 lipca. Jestem mega szczesliwa bo wiem ze juz od dawna chcial zalozyc rodzine tylko jakos nie mogl sobie znalezc dziewczyny
niestety wesele akurat na moj termin wiec nie wiem czy pojdziemy. Ale i tak sukces ze nawet to rozwazam
Friend lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Napisane jest pranie ręczne 40 na rożku i 30 na kocyku. Wypiorę z ciuszkami na programie baby protect na 40 stopni nie powinno się rozpaść. Muszę gdzieś tylko znaleźć taką siatkę ochronna gdzieś miałam do prania żeby mi tych mikro skarpetek nie wessało. Kolejne wyzwanie jak prać i czy w ogóle wnętrze wózka??
-
Penelope30 wrote:Napisane jest pranie ręczne 40 na rożku i 30 na kocyku. Wypiorę z ciuszkami na programie baby protect na 40 stopni nie powinno się rozpaść. Muszę gdzieś tylko znaleźć taką siatkę ochronna gdzieś miałam do prania żeby mi tych mikro skarpetek nie wessało. Kolejne wyzwanie jak prać i czy w ogóle wnętrze wózka??Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Penelope30 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5363baec120f.jpg
oba rozmiary są z metki 56
te bodziaki ze Smyka fajnie że nie mają metek do wycięcia tylko nadruk na pleckach, nic nie będzie dzidzie kuło, 35zł za trójpak
Co do metek to ja jeszcze żadnej nie obcinałam i mała nie narzekaa jak czasem chcę kupić używkę i nie ma metki to się wkurzam
ale fakt, takie nadrukowane są fajnePenelope30 lubi tę wiadomość