WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ryba, a wiesz na ile starczają te pierwsze skarpetki? One chyba są 13-18.. to jest do 3 miesiąca? Mnie i Męża bardzo rozczulają te małe skarpety - mamy już 8 szt :D

Ojeju, nie wiem co to za rozmiar... :-/ ale 13-18 to już raczej większe, te pierwsze malucie to chyba mieliśmy w rozm. 10-12 ale głowy nie dam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:02

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dziś mija u mnie granica przeżywalności więc się cieszę, 111 dni do porodu.
    Skarpetki te co kupiłam w smyku są w rozmiarze 13/15 mniejszych tam nie było i na opakowaniu zaznaczone że najmniejsze.

kaarolaa, Aśka_gdańsk, paola89, _cherryLady, pigułka, JRY1984, malika89 lubią tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w słoneczny poranek. Mam nadzieję, że u Was równie ładna i cieplejsza pogoda;) Ja dziś na glukozę jadę... ehh... spać przez to nie mogłam... śniło mi się, jedzenie, że zapomniałam, że nie mogę jeść przed badaniem, że zaśpie... kurcze, serio można się tak jednym badaniem przejmowac...;/

Miłego dnia dla Was i samych dobrych wiadomości:)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota dzieki wielkie :) Mam dzis standardowa wizyte u prowadzacego to podpytam o to czy tez nie mam jakis wskazan na ta chwile, w podrozy itp, a ponczochy dzis kupie i tez sobie ponosze, a co :) Jeszcze raz wielkie dzieki!

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dzień dobry w słoneczny poranek. Mam nadzieję, że u Was równie ładna i cieplejsza pogoda;) Ja dziś na glukozę jadę... ehh... spać przez to nie mogłam... śniło mi się, jedzenie, że zapomniałam, że nie mogę jeść przed badaniem, że zaśpie... kurcze, serio można się tak jednym badaniem przejmowac...;/

Miłego dnia dla Was i samych dobrych wiadomości:)

Nie denerwuj sie bo stres podnosi poziom glukozy! Nic strasznego Cie nie czeka :-) powodzenia!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza to nic zlego. Dla mnie byla jak super slodka herbara.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my z rana :) pogoda póki co tez nas rozpieszcza przynajmniej ze słoneczkiem, bo temperatura za pewne nie powalająca.

Miłego i bezbolesnego kolejnego dnia wszystkim życzymy :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas poki co pochmurno ale podobno ma sie rozpogodzic wiec czekamy

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    No u nas poki co pochmurno ale podobno ma sie rozpogodzic wiec czekamy
    W takim razie przesyłamy Tobie tez słońce, niedługo powinno dolecieć :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• monika454 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ;-)
    Siedzę w laboratorium i czekam...
    Pani w recepcji delikatnie na mnie nakrzyczala bo zapomniałam dać jej skierowanie ze szkoły rodzenia na które jest 50% zniżki :-P
    Ciąża... Za to na pocieszenie dostałam kartę stałego klienta choć.pierwszy raz jestem ;-)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    W takim razie przesyłamy Tobie tez słońce, niedługo powinno dolecieć :)
    Dzieki juz tez czekam na jakis ciepły dzień żeby w końcu wyjsc z domu na chwilę.

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jak zombi...zasnelam o polnocy a obudzil oczywiscie pies juz po 5.przysnelam ale to nie pomoglo.
    Poklocilam sie wczoeaj wieczorem z mezem bo on stwierdzil ze ja zamiast caly czas sie cieszyc to mowie mu ze cos mnie boli i tak dalej. Nawet wymyslil ze to przeklada sie na jego prace w ktorej ma zatargi z dyrekcja szkoly. Masakra nornalnie.
    A z kim ja niby mam pogoadac o tym jak sie czuje czy ze cos mnie boli. Strasznie przejelam sie ostatnio jak bolal i twardnial mi brzuch,mialam klucia. Myslalam ze jest on odpowiednia osoba do narzekan ale jak widac nie. Stwierdzil ze sie nie dogadujemy. Wiec mu powiedzialam ze niby jak mamy sie dogadac hak on przychodzi z pracy i idzie na motor albo przesiaduje u kolegi. Powiedzialam ze bede sama przy porodzie i na szkole rodzenia skoro to dla niego problem.
    Chyba zrozumial chociaz troche ze nie powibien tak gadac.
    Tylko niepotrzebnie zdenerwowalam sie ze potem dzidzia straszne kopanko mi dala.
    Ach Ci faceci. Dobrze macie z tymi swoimi...
    Moj niy dba o mnie itd ale zdarzaja sie raz na jakis czas spiecia,yslalam ze w ciazy tego nie bedzie....

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzieki juz tez czekam na jakis ciepły dzień żeby w końcu wyjsc z domu na chwilę.
    Podejrzewam ze niedługo bedziemy tęskniły za tymi chłodnymi dniami jak sie pojawia upały a my z takimi wielkimi brzuchami bedziemy. :)

JRY1984 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• Nelk Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, piękne słońce oby tak już zostało.

Dzisiaj jadę do koleżanki po wózek i łóżeczko ale jakie to nie wiem.
    A i jeszcze idę do fryzjera byłam ruda przed ciążą zrobiłam się na blond ale nie bardzo się w tym czuję i będę znowu ruda ;-)

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Podejrzewam ze niedługo bedziemy tęskniły za tymi chłodnymi dniami jak sie pojawia upały a my z takimi wielkimi brzuchami bedziemy. :)
    Ale juz bym sie troche pogrzala bo ja to zmarzluch jestem. Chociaz upalow po 30 stopni tez nie lubie...

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja kolejny dzien sama, Mojego M nie ma od piatku i jeszcze do poniedzialku musze sama wytrzymac. Przyznam,ze nie dosc ze tesknie na maxa to jestem strasznie zmeczona. Bo cały dzien jestem w pracy a dochodza mi jeszcze dwa długie spacery z psiakami. Wczesniej tylko M. z nimi chodził. Zaczynam wiec swoj dzien po 5 rano (psia pobudka) a koncze po 20 kiedy padam na twarz.
    No ale jeszcze tylko 2 dni pracy i w sobote na 3 h i odpoczne az do środy.

Od wczoraj tez łapały mnie jakies takie kolki na wysokosci pępka. Moze to od tego stania non stop... moj gin mowil, ze sama praca nie wpływa źle na ciaze wiec na spokojnie (przynajmniej moja praca).

Nic dzis nie gotuje, polece do jadłodajni niedaleko i sobie cos wezme na obiadek. Dla mnie samej nie chce mi sie gotowac.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbys chciala zamknac i otworzyc grazyne hahahahahahahaha no leze i kwicze, dobre :D ja sie boje tak cwiczyc ze jeszcze porod wywolam czy cuś- wiem, glupie :P

Dzien dobry dziewczynki :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Witam się z rana, dziś mija u mnie granica przeżywalności więc się cieszę, 111 dni do porodu.
    Skarpetki te co kupiłam w smyku są w rozmiarze 13/15 mniejszych tam nie było i na opakowaniu zaznaczone że najmniejsze.

Właśnie ten rozmiar kupiłam :-) Zastanawiam się ile w nich Nina pociągnie..

Penelope30 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Czuje sie jak zombi...zasnelam o polnocy a obudzil oczywiscie pies juz po 5.przysnelam ale to nie pomoglo.
    Poklocilam sie wczoeaj wieczorem z mezem bo on stwierdzil ze ja zamiast caly czas sie cieszyc to mowie mu ze cos mnie boli i tak dalej. Nawet wymyslil ze to przeklada sie na jego prace w ktorej ma zatargi z dyrekcja szkoly. Masakra nornalnie.
    A z kim ja niby mam pogoadac o tym jak sie czuje czy ze cos mnie boli. Strasznie przejelam sie ostatnio jak bolal i twardnial mi brzuch,mialam klucia. Myslalam ze jest on odpowiednia osoba do narzekan ale jak widac nie. Stwierdzil ze sie nie dogadujemy. Wiec mu powiedzialam ze niby jak mamy sie dogadac hak on przychodzi z pracy i idzie na motor albo przesiaduje u kolegi. Powiedzialam ze bede sama przy porodzie i na szkole rodzenia skoro to dla niego problem.
    Chyba zrozumial chociaz troche ze nie powibien tak gadac.
    Tylko niepotrzebnie zdenerwowalam sie ze potem dzidzia straszne kopanko mi dala.
    Ach Ci faceci. Dobrze macie z tymi swoimi...
    Moj niy dba o mnie itd ale zdarzaja sie raz na jakis czas spiecia,yslalam ze w ciazy tego nie bedzie....

Niestety w większości przypadków ciąża i dziecko to jest jak piach w koła dobrze działająceego mechanizmu związku. My też się potrafimy poprztykać, ale raczej juz coraz rzadziej.

karkam83 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny <3

Przeżyłam wczorajszą wizytę rodziny Męża, i zaczynamy dzisiaj z dzidzią 27 tydzień :-)

kaarolaa, paola89, Penelope30, JRY1984 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ