WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Cherry kuzwa to tylko ciaza :)
    Ale z 15 cm musialam obrosnac w tluszcz o.O ja pierdziu... czas przykrecic kurka...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ale z 15 cm musialam obrosnac w tluszcz o.O ja pierdziu... czas przykrecic kurka...
    Ja mam jakies 5 cm pod cyckami a do konca spokojnie pewnie bedzie wiecej.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze mialam wiecej... ciul tersz wie.

bobas.gif
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A moze mialam wiecej... ciul tersz wie.
    Pomysl sobie ze moj maz chce mnie zmierzyc w pasie "tak z ciekawosci". Jak bedzie probowal to chyba mu leb urwe. Wole.nie wiedziec....

_cherryLady, kaarolaa, Gilis, Friend, SyHa85, pigułka lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się ucieszyłam bo się okazało że u mnie w ośrodku jest robiona glukoza :) babeczka mi powiedziała żebym przyszła w dzień gdy nie ma pobrań żebym nie musiała tyle siedzieć bo ludzie będą.

_cherryLady lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki wyjasnily mi ze maja to samo :P ze zebra sie rozchodza pod wplywem przesuwania wszystkiego do gory przez macice. I w sumie tak moze byc bo przeciez gdzies to sie musi zmiescic skoro macics byla w podbrzuszu a teraz czuje ja sporo nad pepkiem :)))

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz mam dzisiaj takie jakby lekkie bole okresowe. Troche sie stresuje zeby to nie byly skurcze. Macica sie nie spina na szczescie, magnez wzielam i jak cos to zapodam nospe. Caly czas leżę i tak sie wsluchuje w ten brzuch i mysle.

• Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    ale się ucieszyłam bo się okazało że u mnie w ośrodku jest robiona glukoza :) babeczka mi powiedziała żebym przyszła w dzień gdy nie ma pobrań żebym nie musiała tyle siedzieć bo ludzie będą.

A dasz radę wytrzymać do badania bez jedzenia a potem jeszcze dwie godziny po? Ja idę w sobotę do lux medu, do 12 pobierają więc też myślałam żeby pójść sobie później bo rano kolejki masakryczne ale padłabym z głodu :)

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bosz mam dzisiaj takie jakby lekkie bole okresowe. Troche sie stresuje zeby to nie byly skurcze. Macica sie nie spina na szczescie, magnez wzielam i jak cos to zapodam nospe. Caly czas leżę i tak sie wsluchuje w ten brzuch i mysle.
    Karolka wszystko jest pod kontrola. Lezysz odpoczywasz szyjka trzyma bakterii nie ma- nie ma powodu do skurczy ja mysle ze tt bidulo za duzo myslisz o tym i za duzo sie wsluchujesz ( co oczuwiscie rozumiem...) i stad juz masz schizy... ja jestemcprzekonana ze kornel bedzie grzeczniejszy niz Marceli :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Karolka wszystko jest pod kontrola. Lezysz odpoczywasz szyjka trzyma bakterii nie ma- nie ma powodu do skurczy ja mysle ze tt bidulo za duzo myslisz o tym i za duzo sie wsluchujesz ( co oczuwiscie rozumiem...) i stad juz masz schizy... ja jestemcprzekonana ze kornel bedzie grzeczniejszy niz Marceli :D
    Moze i masz racje, moze i schizuje za bardzo bo teraz jest dla mnie ten najgorszy moment ciazy. Jutro będzie wlasnie ten moment, w którym przyszedl na swiat Marceli. Moze jak minie 24 tydzien to juz odzyje na dobre.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i klops. Kuzynka jakis czas temu powiedziala ze nam odsprzeda cale lozeczko ze slicznymi ochraniaczami (wygladaja jak chmurki z misiami), do tego posciel, materac i cos tam jeszcze. Dzisiaj pytam za ile a ona ze sie rozmyslila.... juz myslalam ze te "powazne" zakupy mamy z glowy, (lozeczko z calym majdanem i wanienka od niej, wozek 3w1 od znajomej) a tu okazuje sie ze musze szukac lozeczka. :-(

• Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Ja też mam z wagą problem ale w drugą stronę. Przez pierwsze trzy miesiące schudłam 7 kg, z 61 na 54 bo przez nudności i wymioty byłam bardzo odwodniona, dwa razy leżałam w szpitalu pod kroplówką wzmacniającą. Od czwartego miesiąca zaczęłam przybierać i póki co jest 57,5 czyli tylko 3,5 przytyłam przez dwa miesiąca ale dalej jestem na minusie. Zaczyna mnie to martwić bo brzuszek też porównując do innych dziewczyn na tym samym etapie mam w mojej ocenie mały. W 20 tygodniu na połówkowym Dzidzia ważyła 320g. Lekarz powiedział, że jest ok i Mała będzie po prostu drobna. Za tydzień kontrola u mojego gina, zobaczymy ile urosła.

moja ważyła 307 g. w 19t5d

Myszkaaa83 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moze i masz racje, moze i schizuje za bardzo bo teraz jest dla mnie ten najgorszy moment ciazy. Jutro będzie wlasnie ten moment, w którym przyszedl na swiat Marceli. Moze jak minie 24 tydzien to juz odzyje na dobre.
    Karola, ja Cie rozumiem bo ja tez odchodzilam od zmyslow w okolicach 14 tyg czyli wtedy kiedy poronilam pierwsza ciaze. Pozniej to troche minelo ale znowy mam dola bo jutro 29 kwietnia jest dzien kiedy dokladnie rok temu poszlam szczesluwa na usg, pelna nadzieji ze zobacze juz calkiem duze dziecko i byc moze dowiem sie jaka plec. Niestety uslyszalam tylko ze serduszko nie bije. Zle doswiadczenia beda nam towarzyszyc jeszcze dlugo, ale tak jak dziewczyny mowia, trzeba wierzyc ze bedzie ok. Tylko prosze oszczedzaj sie.

• Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Kuzwa... no to juz nie jest smieszne... :( z glupoty zaczelam sie mierzyc ... nie pamietam jakie mialam wymiary przed ciaza ale kuzwa na pewno nie takie jak teraz. W piersiach przybylo mi dobre 5 cm ale to nic. Pod cyckami prawie 90!!! Ja piedziele zawsze mialam z 75 gora!!!!!!!! Kuzwa co to ma byc??

Ja też tak mam! Kupiłam staniki z większymi miseczkami bo mi najpierw sam cyc urósł. I brałam obwód 75, i teraz widzę kręchy pod biustem i czuję że mnie ciśnie!

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubie jak zaczynacie temat wagi dla mnie bardzo nie wygodny hihi☺
    Karola moze jak do wieczora nie przejdzie to zadzwon do lekarza bo nerwy tez bardzo szkodza Kornelkowi i napewno jest wszystko dobrze☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok alarm w polowie odwolany :D myslalam ze przybylo z 15 cm ale to nie mozkiwe bo stanik sprzec ciazy w obwodzie jest za maly o kilka cm a nie 15 :D pomijajac miseczki w ktore uochalam moze polowe cyckow haha :D

Karola jestem pewna ze tak bedzie. To zrozumiale ze teraz sie boisz. A moze powinnas wlaczyc sobie jakas serie filmow czas szybciej by ci zlecial? Chociaz tydzien. Ja tam na poczatku rovilam jak balam sie o poronienie. Na cda wlaczylam sobie serie lost- zagubieni i pierwsze tyg zlecialy jak z bicza strzelil :)

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra wchodze w nowy etap ciazy, jeszcze dla mnie nie znany :) bedzie dobrze, musi byc. Moze mam takie dziwne niby bole bo maly tak mocno kopie i sie wierci...

_cherryLady, Penelope30, paola89, Aśka_gdańsk, mmalibu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry dobry pomysl, tylko ja lubie filmy o tematyce kryminalnej. Moze serie CSI...

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Od jutra wchodze w nowy etap ciazy, jeszcze dla mnie nie znany :) bedzie dobrze, musi byc. Moze mam takie dziwne niby bole bo maly tak mocno kopie i sie wierci...

Karola, na bank będzie ok :-) Czyli od tej pory "jedziemy na tym samym wózku" ;-) Dla Ciebie i dla nas nowości ;)

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno wróciłam ze sklpu - kupiłam magnuma, dwa kaktusy, jakiegoś loda watermelon i jeszcze coś. Zamknęłam je w zamrażarce, ale już nie mogę przestać o nich myśleć...

_cherryLady, Myszkaaa83, mmalibu, Betty Boop lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ