Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry.
Nie ma to jak pobudka o 6 rano. No ale co ja zrobie, dziecka nie zmusze do spania
wczoraj kilka godzin spedzilam z Marcelim na podwórku. On siedzial glownie w piaskownicy ale pochodzic momentami tez za nim musialam. A wieczorem to juz bylam taka zmeczona ze padlam pezed 22.
W nocy szwagierka mi smsa wyslala ze lekarz nie moze znalezc przy serduszku jej coreczki tetnic odprowadzajacych i dostala skierowanie do Olsztyna na echo serca. Cala noc nie spala, jest rozbita, oby to byl tylko błąd lekarza. Moze po prostu nie mogl tego dostrzec. Jej ciaza jest starsza od mojej o 3 tyg. -
Dzień dobry. My ruszamy na majówkę na działkę i będziemy się byczyc. Mój mąż ma jutro urodziny to pewnie zwala się goście ale na szczęście tacy co sami wszystko szykują to się nie zmecze
Przed chwilą napisała do mnie moja siostra cioteczna starsza ode mnie o 5 lat że została babcią i pomyśleć że moja 19 letnia córka też mnie może w każdej chwili zaskoczyć.
Miłego dnia Kochane i odpoczywajciepaola89, Ninka0111, Jujka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kaarolaa wrote:Dzien dobry.
Nie ma to jak pobudka o 6 rano. No ale co ja zrobie, dziecka nie zmusze do spania
wczoraj kilka godzin spedzilam z Marcelim na podwórku. On siedzial glownie w piaskownicy ale pochodzic momentami tez za nim musialam. A wieczorem to juz bylam taka zmeczona ze padlam pezed 22.
W nocy szwagierka mi smsa wyslala ze lekarz nie moze znalezc przy serduszku jej coreczki tetnic odprowadzajacych i dostala skierowanie do Olsztyna na echo serca. Cala noc nie spala, jest rozbita, oby to byl tylko błąd lekarza. Moze po prostu nie mogl tego dostrzec. Jej ciaza jest starsza od mojej o 3 tyg.
Karola a były te tętnice wcześniej??
Bo rozumiem, że dziewczyna jest w 27 tyg wiec do tej pory ok a teraz nie może znależć?
Matko przeraża mnie to!
Nie ogarniam, biedna dziewczyna!
Ile stresu! -
Domi793 wrote:Kupilyscie albo zamierzacie kupic spiworek z otworkiem na raczki do spania dla maluszka?
Bo tak sie zastanawiam wlasnie czy takie cos jest fajne w uzytkowaniu..
Ja mam juz 2-oba sprezentowane. Ja sie zajmowalam moją siestrzenica i ona spała w spiworku i swietnie sie u niej sprawdzał.
Dwa dni temu była u mnie kolezanka i od niej dostałam ten-na zywo jeszcze ładniejszy:
http://www.smyk.com/cool-club-spiworek-niemowlecy-111794.htmlDomi793 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:Karola a były te tętnice wcześniej??
Bo rozumiem, że dziewczyna jest w 27 tyg wiec do tej pory ok a teraz nie może znależć?
Matko przeraża mnie to!
Nie ogarniam, biedna dziewczyna!
Ile stresu! -
Domi793 wrote:Achhh jeszcze mam problem z "2". Wczoraj siedzialam w toalecie pol godziny, wkoncu sie udalo ale naprawde z ogromnym trudem i wysilkiem. I zauwazylam tez odrobinke krwi. Zmartwilam sie bardzo czy z malym wszystko dobrze, ale wieczorkiem tak szalal w brzuchu ze chyba jest ok. Martwie sie ze dostane jakis hemoroidow w ciazy i ze kazda "2" to okropny wysilek i bol.. kupilam juz w aptece lactimama specjalnie dla kobiet w ciazy i sprobuje z tym, probowalam juz wody z cytryna, kiwi, maslanki i nic.. masakra
Hej Domi - dobrze, że dotarłaś w miarę spokojnie
No to tak u mnie z 2-ką MASAKRA!!!
Spróbowałam wszystkiego co możliwe - NIC!!
Nawet 2 razy musiałam zrobić"mini" lewatywę - ble
Wiem, nie wolno, wywołuje skurcze itd... ale jeśli ma dojść do pęknięcia jelita, któe w skutkach gorsze to trzeba wybrać po tygodniu bez 2-ki zaryzykowałam te 15ml mydła biały jeleń rozpuszczonego w gotowanej wodzie - wystudzone i zapodane mini gruszką - nie było tragedii - o dziwo, po ok 5 min nastąpiło wypróźnienie bez bólu - z poślizgiem.
Koleżanka z forum doradziła mi - sory za szczerość - seks analny na hemoroidy i zaparcia - niestety to nie dla mnie, mąż by się może i dał namówić - tylko, że nie w ciąży, ale ja nie nie mogę się przełamać - mam opory i koniec.
W końcu stosuje Colon C - dość drogo wychodzi - 20zł za 10 dni, i lactulose do picia 2x dziennie łyżkę i jakoś idzie - nie siedzę 2x po pól gdz na toalecie, tylko idę raz .
Tyle mogę doradzić, ja też raz miałam małe krwawienie przy parciu - siedziałam 3x po ileśtam minut w końcu świeża czerwona krew i biegiem na IP, na szczęście z dzieckiem było ok, tylko jakieś naczyńko pękło od parcia na szyjce - za duży wysiłek.
Jeśli dzidzia szalała wieczorem to jest ok
Bóle parte przy tym to dla nas pikuś nie?
Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Byla na polowkowych i wydawalo sie ze jest ok ale ze serce bylo jeszcze male nie mial 100% pewnosci ze wszystko jest dobrze. A teraz juz serduszko jest na tyle duze ze mogl dostrzec nieprawidłowości. Ja tez u niego bylam w 20 tyg to badal serce dokladnie i mowil ze wyglada dobrze ale jest bardzo male i nie wszystko dokladnie widać, w końcówce 22 tyg bylam tez na usg w szpitalu i tam mi babka napisala ze serce nadal za male do dokladnej oceny i trzeba poczekac kilka tyg. No i tak czekam na 10 maja to bedzie 26 tyd i moze wtedy bedzie lepiej widac serducho.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Jezu teraz to i ja mam stresa z tym serduszkiem. Mi na połówkowych tez mowil ze jeszcze za małe na dokladna ocene. 20 maja ide na usg to moze juz bedzie widac. A juz myslslam, ze teraz to tylko zbyt wczesnym porodem mam sie martwić ...
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
kaarolaa wrote:Byla na polowkowych i wydawalo sie ze jest ok ale ze serce bylo jeszcze male nie mial 100% pewnosci ze wszystko jest dobrze. A teraz juz serduszko jest na tyle duze ze mogl dostrzec nieprawidłowości. Ja tez u niego bylam w 20 tyg to badal serce dokladnie i mowil ze wyglada dobrze ale jest bardzo male i nie wszystko dokladnie widać, w końcówce 22 tyg bylam tez na usg w szpitalu i tam mi babka napisala ze serce nadal za male do dokladnej oceny i trzeba poczekac kilka tyg. No i tak czekam na 10 maja to bedzie 26 tyd i moze wtedy bedzie lepiej widac serducho.
Kurde to biedna Twoja szwagierka, taka zaawansowana ciąża i jeszcze coś...
Nie wiedziałam nawet, że ocena serduszka na połówkowych nie do końca dokładna może być.
Na to ostatnie usg 3 trymestru umawiam się około 30 tyg ciąży. Mam nadzieję, że nic nie wykryją nieprawidłowego.
Przypomniałam sobie, że lekarz wczoraj ocenił mi łożysko na 2 stopień dojrzałości, a w 20 tyg było w stopniu "0", to już dość dużo jak na 25 tydzień, mam nadzieję, że dotrwamy jeszcze te 15 tyg.
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:A nie powiększyli serca na badaniu? U mnie na cały ekran było powiększone i jeszcze lekarz z 5 minut się w nie wpatrywał i takie kreski pionowe jaśniejsze i ciemniejsze się przesuwały. Mam opis : "serce 4-jamowe, prawidłowy obraz 3 naczyń w śródpiersiu, prawidłowy obraz wielkich pni tętniczych".
opóźniona lubi tę wiadomość
-
W ogóle to wg siatki centylowej na BBF moje dziecko jest w 10 centylu...
A wg danych z innych stron internetowych jest w okolicach 50centyla - czyli prawidłowo!
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
A tu tyle stresu przez te dane z BBF miałam!!
Oszukują.
Teraz bede znów myśleć o łożysku stopniu dojrzałości 2 - eh!!
Lekarz mówił, że nic się nie dzieje, ale zaraz myślę, czy nie za szybko się starzeje?
Przez 5 tyg z "0" przeszło na 2sabanek lubi tę wiadomość
-
Nelk wrote:Dzień dobry. My ruszamy na majówkę na działkę i będziemy się byczyc. Mój mąż ma jutro urodziny to pewnie zwala się goście ale na szczęście tacy co sami wszystko szykują to się nie zmecze
Przed chwilą napisała do mnie moja siostra cioteczna starsza ode mnie o 5 lat że została babcią i pomyśleć że moja 19 letnia córka też mnie może w każdej chwili zaskoczyć.
Miłego dnia Kochane i odpoczywajcie
Ja urodziłam w wielu 20 lat, wiec wszystko jest możliwe
Też zaskoczyłam rodziców w wieku 19, że wychodzę za mąż -
Dzień dobry
Ja już po śniadaniu, zaraz zabieram się za ogarning chałupki.
Potem jadę do centrum kibicować mojemu Ł w biegu Run Toruń. Jak będziemy miec siłę i chęci to pojdziemy jeszcze na Zlot Trabantow i Maluchów
Truskaweczka ja mam od 20tyg 2 stopień, także się nie stresuj!Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Ale miałam sen. Śniło mi się że urodziłam ale to chyba był chłopczyk. Dziecko wazylo 3100 . Ja dzień po porodzie juz latałam po mieście i jak kogoś spotkałam i mówiłam ze wczoraj urodziłam to każdy e szoku ze tak latam.
Sny się ponoć tłumaczy na odwrót więc pewnie mój poród będzie ciężki i urodzę dziewczynkę. -
Rudi88 wrote:Dzień dobry
Ja już po śniadaniu, zaraz zabieram się za ogarning chałupki.
Potem jadę do centrum kibicować mojemu Ł w biegu Run Toruń. Jak będziemy miec siłę i chęci to pojdziemy jeszcze na Zlot Trabantow i Maluchów
Truskaweczka ja mam od 20tyg 2 stopień, także się nie stresuj!
dzieki, że piszesz
widzisz a ja taka panikara, zaraz mam stresa. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTruskaweczka i widzisz nie ma co sie normami za bardzo sugerowac. Ja ani razu nie sprawdzalam wielkości plodu na siatkach a czesto byl mniejszy od wiekszosci dziewczyn w danym tyg ciazy. Kazde dziecko rosnie inaczej i tyle. Dopóki lekarz nie powie ze co jest nie tak lepiej sie nie doszukiwac problemow.
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:dzieki, że piszesz
widzisz a ja taka panikara, zaraz mam stresa.
Jak to mówi moja babcia: nerwy w konserwy a nos w sos
Mój ma stresa przed tym biegiem hehehe boi się, że ostatni będziepaola89, Truskaweczka83, _cherryLady lubią tę wiadomość