Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry (z rana)
Dziś zaczynam III trymestr - 28 tydzień
Jestem przeszczęśliwapaola89, Truskaweczka83, Rudi88, blondyna5555, _cherryLady, Jujka, hella, opóźniona, sabanek, 33Karola33, kaarolaa, Penelope30, Viola27, Betty Boop, Paulka123 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
A z tym serduchem to na zwykłej wizycie wyszło ?
Mi właśnie zależało żeby polowkowe było z echem serduszka robione przez kobite która się w tym specjalizuje . Dokładnie oglądała serduszko , wszystkie przepływy , zastawki , komory i mówiła co na jakim jest etapie i kiedy się zamknie . Sporo zapłaciliśmy ale jestem spokojna.
Karola, oby było wszystko ok bo to już niewiele zostało i szkoda nerwówna tym etapie to powinnyśmy się już tylko cieszyć ciąża.
A my dzisiaj korzystamy z pogody i grill idzie w ruch. Kiełbaski, szaszłyki już gotowe ..
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny .Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Ja również miałam dziwny sen, śniło mi się ze urodziłam bliźniaków, chłopca i dziewczynkę, byliśmy już w domu, chcieliśmy wyjść na spacer bo było ciepło i sama ubierałam jedno i drugie dziecko, dookoła stało kilka osób z rodziny i tylko mnie pouczali ale nikt mi nie chciał pomóc, na zmianę karmiłam piersią, normalnie jakiś kosmos, wyzywałam męża ze ma mi pomóc, bo przyjdzie taki dzień ze zostanie sam bo mnie nie będzie i będzie musiał sobie poradzić. Normalnie dziwne te sny ostatnio mam
A tak poza tym to witam się w 7 miesiącu 27 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:40
paola89, sabanek lubią tę wiadomość
-
malika89 wrote:Dzień dobry (z rana)
Dziś zaczynam III trymestr - 28 tydzień
Jestem przeszczęśliwa
Malika kiedy to zleciolo?? Kurcze niedawno czekalysmy na serduszka, prenatalne, połówkowe a tu już 3 trymestrmalika89 lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Malika kiedy to zleciolo?? Kurcze niedawno czekalysmy na serduszka, prenatalne, połówkowe a tu już 3 trymestr
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Truskaweczka83 wrote:Hej Domi - dobrze, że dotarłaś w miarę spokojnie
No to tak u mnie z 2-ką MASAKRA!!!
Spróbowałam wszystkiego co możliwe - NIC!!
Nawet 2 razy musiałam zrobić"mini" lewatywę - ble
Wiem, nie wolno, wywołuje skurcze itd... ale jeśli ma dojść do pęknięcia jelita, któe w skutkach gorsze to trzeba wybrać po tygodniu bez 2-ki zaryzykowałam te 15ml mydła biały jeleń rozpuszczonego w gotowanej wodzie - wystudzone i zapodane mini gruszką - nie było tragedii - o dziwo, po ok 5 min nastąpiło wypróźnienie bez bólu - z poślizgiem.
Koleżanka z forum doradziła mi - sory za szczerość - seks analny na hemoroidy i zaparcia - niestety to nie dla mnie, mąż by się może i dał namówić - tylko, że nie w ciąży, ale ja nie nie mogę się przełamać - mam opory i koniec.
W końcu stosuje Colon C - dość drogo wychodzi - 20zł za 10 dni, i lactulose do picia 2x dziennie łyżkę i jakoś idzie - nie siedzę 2x po pól gdz na toalecie, tylko idę raz .
Tyle mogę doradzić, ja też raz miałam małe krwawienie przy parciu - siedziałam 3x po ileśtam minut w końcu świeża czerwona krew i biegiem na IP, na szczęście z dzieckiem było ok, tylko jakieś naczyńko pękło od parcia na szyjce - za duży wysiłek.
Jeśli dzidzia szalała wieczorem to jest ok
Bóle parte przy tym to dla nas pikuś nie?
Dzieki Truskaweczlo za wszelkie porady:) mimo ze cholernie boli, to faktycNie przy bolach partych to pikus:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
malika89 wrote:Rosną te nasze kluseczki
A zaraz będą z nami, potem ząbki, chodzenie, przedszkole, szkoła, studia i się wyprowadzą ( oprócz mojego Kluska, bo ja go do grzejnika przyspawam)
malika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi793 wrote:Kupilyscie albo zamierzacie kupic spiworek z otworkiem na raczki do spania dla maluszka?
Bo tak sie zastanawiam wlasnie czy takie cos jest fajne w uzytkowaniu..
Ja właśnie otworzyłam paczkę od znajomych i widzę, że dostałam 2...
Moim zdaniem dobrze się będzie sprawdzać, dzieciątko sobie nie skopie/nie podciągnie tego np. na twarz, więc bezpieczniejsze na pewno niż kołderka/kocyk. Nie wiem jak w praktyce, ale jak nie będzie za gorąco to moim zdaniem jak najbardziejDomi793 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja już wczoraj nie pisałam bo nie miałam siły...Po dwóch nospach i espumisanach ból troche puścił, chociaż w nocy wstałam wziąć trzecią dawkę. Dziś rano od razu kibelek, brzuch myslałam, że mi eksploduje! No i biegunka. Już 3 razy byłam, brzuch ciężki
Zaraz kisiel robię. Obstawiam wczorajszy kefir...Bo nie wierzę, że od rwy mam sraczkę za przeproszeniem...
A co do rwy to bez zmian. Jak nie chodze to jest ok. Z fizjoterapeuta umówiłam się na środę (bo przecież teraz każdy ma dłuuuugi weekend). Ale poradził mi chodzić, żeby jej nie "zależeć" bo nie wyleczę i będzie wracać. I to ćwiczenie co Wy tu mówiłyście mam robić- leżeć na płasko i nogi oparte o krzesło piętami.
Dziękuję Wam bardzo za troskęPowiem Wam że wczoraj miałam stracha, poza tym gdzieś przeczytałam, że biegunka często zwiastuje poród, no ale zadnych skurczy na szczęście, odpukać nie mam. Dziś dieta lekkostrawna, leżenie i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Mąż mnie przywiózł do rodziców- jestem sama bo wszyscy powyjeżdżali, więc spokój cały dzień. A mąż maluje mieszkanko. Mam nadzieję, że w 2 max 3 dni się wyrobi, i chociaż coś z długiego weekendu będziemy mieli.
Poza tym dziś mamy z Kajtusiem studniówkęA 7 miesiąc zaczynamy w poniedziałek
Tydzień brakuje nam do 3 trymestru
SZOK
_cherryLady, paola89, opóźniona, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość
[/url]
-
Wiecie kupilam dzisiaj jednak taki spiworek, sliczniutki w ciucholandzie za 10 zl, wyglada jak nowy. Poczytalam w internecie i kobiety pisza ze bardzo fajnie sie to sprawdza. No zobaczymy:)
Betty Boop lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Witam się z Wami w południe, my dzisiaj pobudkę mieliśmy o 7, bo córka u teściów sama do toalety siusiu nie pójdzie, a potem nie chciało mi się już spać, nawet to i lepiej.
Trochę jeszcze poleżałam, a potem nie mogłam się ruszyć bo dopadła mnie ta cholerna rwa kulszowa. Z bólu poleciały mi łzy, mąż mnie ubierał bo sama nie dałam rady. Ja znalazłam na nią jak na razie taki sposób żeby rozchodzić trochę, ale niewiele to daje. Skoczyłam z moim P i córka do galerii bo matka dziecku kapci nie wzięła i trzeba było kupić, w Tesco za to kupiłam śliczny komplecik dla Mai z napisem "Born in 2016". Fajne to, weźmiemy do szpitala, bo tak to jestem zwolenniczką kupowania używanych ubranek i mam już cały wielki karton używek, ale samych dobrych firm. Wolę to niż nówki z Pepco w tej samej cenie. I kupiliśmy rożek, mąż wybierał, różowo siwy, ja ni lubię różu, ale niech już ma i się cieszy.[/url]
-
Ja już po krzywej, spoko było, 4 wkłucia w tym jedno z palca, które wyszło 82, reszta wyników wieczorem w internecie.
Karolka ja też lubię patrzeć jak mi krew spływa do probówki takie małe zboczenieale dziś się trochę obawiałam tych trzech pobrań naraz bo dwa miesiące temu gdy byłam bardzo odwodniona pielęgniarka wbijała mi się trzy razy dokładnie w to samo miejsce bo krew była tak gęsta że nie chciała lecieć i jeszcze tą igłą tak mi wierciła w żyle i było to mega nieprzyjemne a potem miałam sińca aż po samą pachę ale dziś na szczęście każde wkłucie w inną żyłę więc luzik
-
Domi793 wrote:Kupilyscie albo zamierzacie kupic spiworek z otworkiem na raczki do spania dla maluszka?
Bo tak sie zastanawiam wlasnie czy takie cos jest fajne w uzytkowaniu..
Ja dostałam dwa i na pewno będę używać, podobno oba super się sprawdziły a na zimę chyba kupię taki z długim rękawkiem ale przez pierwsze tygodnie chciałabym żeby Niunia spała w otulaczu, podobno bardzo uspokaja i dzidzia czuje się jak w brzuchu u mamy i kołderki sobie nie naciągnie na główkę ani się nie rozkopie. Do karmienia też się świetnie nadaje bo rączki są schowane. Ciekawa jestem czy się sprawdzi.Domi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny