X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakrę macie z tymi psami :( Kochane to takie, ale jak nie słucha, to problem. Ja zwierza nie mam niestety. A jakieś poradniki, książki to pewnie nic nie dadzą, co nie? Mój wujek z kobietą swoją przygarnęli przybłędę, duży pies, zrywa się zawsze z łańcucha, itp., itd... Oni ogólnie mieszkają w takiej "leśnej wiosce". I ten psiaczek im kiedyś sarenkę przytargał, innym razem dzika (jakiś niedobity po myśliwych czy jakoś tak). Dali go do tresury, zobaczymy, co wyszło, bo dawno o nim nie słyszałam... ;)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawwko nie biore ;) sluzu juz mpwilam- ja zawsze mialam tam mega mokro- tylko ta galareta mnie wystraszyla;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:20

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem ze śluzem, nawet na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mu się nie podoba mój śluz bo jest gęsty i zielonkawy i strasznie dużo go i właśnie galaretowaty. Dał mi skierowanie na chyba wszystkie możliwe wymazy bo położna aż 4 próbki pobrała i okazało się że wszystko jest super, nie ma żadnych grzybków ani złych bakterii tylko same dobre, czystość też wyszła idealnie, cytologia bardzo dobra więc nie wiem o co chodzi. Muszę bardzo często wymieniać wkładki. Męczące to jest ech. W czwartek ma kontrolę i zobaczę co mi powie o wynikach.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gesty bialo przezroczysty sluz, nieraz mam mokro, lekarz mowi ze jest ok.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, jeśli chodzi o psa to ja bym go wykastrowała. Nie będzie miał chcicy, nie będzie chodził na dziewczynki, dla innych psów też się stanie obojętny a i domu będzie się bliżej trzymał.

ja niedawno wróciłam z 3godzinnego spaceru. Nie miał byc tak długi ale zgubiliśmy się w lesie. Może nie zgubiliśmy ale drogi sie pomieszały. teraz nasmażyłam placków z jabłkami-mój chyba z tydzień o nich marudził a za oknem już ciemno i grzmi. Zaraz burza będzie

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie rozpogodzilo :)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pies to w ogole jest bardzo niegrzeczny..wiecie ze on od czasu do czasu zdejmuje z samochodow tablice rejestracyjne? U nas na placu stoja 3 samochody, a dwa zaparkowane w garazu. I bardzo czesto tablice sa pogryzione, zakopane albo schowane gdzies. Szwagrowi odgryzl kierunkowskazy w skuterze i lampke podswietlajaca tablice. Drugi szwagier ostatnio umyl auto i przykryl pokrowcem zeby sie nie zakurzylo bo na drodze robia jakies remonty i strasznie sie kurzy. W nocy ten galgan rozszarpal pokrowiec w drobny maczek. Nam kilka razy pogryzl tablice, zderzak, wycieraczke tylna do szyb i listwe boczna. O sciaganiu prania, gryzieniu koszy na pranie itp nie wspomne. Aaa i jeszcze hicior. Pogryzl mezowi tableta. No to akurat jego blad ze na chwile zostawil na studni.... na szczescie najbardziej ucierpial pokrowiec i tylko rog jest pekniety, tak to dziala.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego psa przygarnelismy od miejscowego pijaczka, chodzili po wsi razem, od sklepu do sklepu ale kiedys ten pijaczek sie zalil ze nie ma za co karmic tego psa (bo wszystko przepijal) noi sie ulitowalismy i go odkupilismy od niego. Niestety jaki pan taki pies :-(

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem u rodziców i zanosi sie na burze. Ale my sie pakujemy i wracamy do domu. Mam nadzieje że nas burza nie złapie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana na zmiane swieci slonce i pada deszcz, rano to nawet grad padal. Teraz jest ladnie, maz z bratem jezdza motorami a ja szukam inspiracji pokoju dziecka.

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myslicie ze skonczony 26tydzien i 6kg na plusie to ok?

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą to jest różnie bo każda z nas jest inna. Jedna przytyje 10 kg i nic nie będzie widać, inna schudła potem przytula, a jeszcze trzecia przytyje 5 kg z czego wszystko idzie w brzuch , czyli waga dzidzi, łożyska , wód plodowych itd.

To trochę tak jakby porównywać czy osobie x będzie pasował kolor włosów rudy bo y przecież było ok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 18:09

_cherryLady, Domi793 lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ok :P ja skonczony 27 tc i mam +9,5-10 ;)

Jestem zachwycona polozna :)

paola89, kaarolaa lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niedawno przeszla burza. Tez ta pogoda dzisiaj w kratke. Raz pada raz słońce raz burza teraz znow slonce...

• hella Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam :)

My wczoraj byliśmy u znajomych, maja syna i córke - oraz taki stereotypowy podział, że mąż jeździ z synem a mecze itd. a ona zostaje z córką. Rozmawiałyśmy o różnych sprawach ale oczywiście najczęściej schodziło na temat dzieci. Kilka razy mi wspomniała, że mój mąż raczej liczył na syna (dosc czesto sie widują) i że na szczęście chyba nie mamy zamiaru poprzestać na jednym skoro pierwsza będzie córka. Smutno mi się trochę zrobiło, bo wiem że mąż jak większość facetów podświadomie liczył na syna, ale najgorsze że to inni zawsze chcą zrobić komuś przykrość. Ona stawiała siebie za przykład bo "sprawdziła się" i pierwszy był syn. Głupio bo głupio ale w domu z tego wszystkiego się popłakałam. Wiem że mąż jest szczęśliwy przede wszystkim dlatego że dziecko zdrowe, ale jakiś niepokój pozostaje.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Uff, nadrobiłam :)

My wczoraj byliśmy u znajomych, maja syna i córke - oraz taki stereotypowy podział, że mąż jeździ z synem a mecze itd. a ona zostaje z córką. Rozmawiałyśmy o różnych sprawach ale oczywiście najczęściej schodziło na temat dzieci. Kilka razy mi wspomniała, że mój mąż raczej liczył na syna (dosc czesto sie widują) i że na szczęście chyba nie mamy zamiaru poprzestać na jednym skoro pierwsza będzie córka. Smutno mi się trochę zrobiło, bo wiem że mąż jak większość facetów podświadomie liczył na syna, ale najgorsze że to inni zawsze chcą zrobić komuś przykrość. Ona stawiała siebie za przykład bo "sprawdziła się" i pierwszy był syn. Głupio bo głupio ale w domu z tego wszystkiego się popłakałam. Wiem że mąż jest szczęśliwy przede wszystkim dlatego że dziecko zdrowe, ale jakiś niepokój pozostaje.
    O matko Boska. Co za bzdury opowiada ta znajoma- w czym corka jest gorsza? Zal mi ludzi co maja taku swiatopoglad.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaraz mnie cos trafi. Umowilam sie z mezem ze pojezdzi motorem z godzinke a potem pojedziemy do jego babci. Godzine temu dzwonil ze juz wraca a nadal go nie ma. No przeciez babcia zaraz pojdzie spac. Niech no tylko wroci! Ale mu nakope do dupy!

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella nie przejmuj sie! Moze ona tak gada tylko dlatego, bo akurat u niej tak niby "swietnie" wyszlo.. najwazniejsze ze dziecko zdrowe

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ona stawiała siebie za przykład bo "sprawdziła się" i pierwszy był syn.
    to trzeba było ją uświadomić, że to mężczyzna strzela płeć i kobieta nie ma na to wpływu. u nas też zdarzają się głupie komentarze, bo będzie druga córka, ale jakoś to po mnie spływa. Bardziej mnie wkurza gadanie jaki to ja mam duży brzuch. odpowiadam wtedy, że nie mam wpływu na to jak układają mi się wnętrzności i taka to moja uroda. teraz szykują mi się dwie komunie i już się boję komentarzy. najwyżej wybuchnę i zrobi się kiepska atmosfera,trudno.

paola89 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkam miałas rację, dobrze,że sobie do południa poszłam na ten spacer, bo nie dość,że się pogoda popsuła, to mój Ł miał ciężką nockę i nie chciałam go targać jeszcze na spacer.

Hella ja chyba z 3 razy już usłyszałam: nie martw się, drugą będziesz miała córeczkę, ale pewnie Ł dumny co? Nosz kurna!!! Czym mam się martwić? Zdrowym , ślicznym, pultaśnym , rózowym bobaskiem. Poza tym ja marzyłam o synku, za to Ł chciał mieć córeczkę a najlepiej bliźniaczki :) Pomijam fakt, 100% pewności,że będę miała drugie dziecko-niby skąd to wszyscy wiedzą ....ja pierdziu !

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ