X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Wiecie co, chcialabym zeby juz byl sierpien i zebym miala niedaleko do spotkania z Grubym <3

Oj ja tez nie mogę się doczekać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?
    O ku...a co tu tak zimno, jasno i glosno?

Myszkaaa83, _cherryLady, paola89, Dominique88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze Gruby moglby miec focha za tego "Grubego" i za to ze uwazam ze jest meteopata i za to ze sie smialam ze ma glowe na swoj tydzien, a brzuch 2 tyg do przodu, i za duzo innych rzeczy :D

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?

Hmm dobre pytanie. Pewnie by powiedziało ze juz ma mnie dość i zamierza więcej czasu z ojcem spędzić.

amanina, SyHa85 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ja mysle ze Gruby moglby miec focha za tego "Grubego" i za to ze uwazam ze jest meteopata i za to ze sie smialam ze ma glowe na swoj tydzien, a brzuch 2 tyg do przodu, i za duzo innych rzeczy :D

No za Grubego to juz jest pewnie zły. ;) a to pewnie chudzinka.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie kiedyś poród to była abstrakcja i to dosłownie.

Teraz jakoś się już oswoiłam z tym wszystkim :)
    Teraz coraz częściej słyszę pytania o to, w jaki sposób bede rodzić.
    Ja mówię, że wszystko zależy od syna. Jak będzie chciał sam wyjść to wyjdzie, jak nie to go wyciągną :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No za Grubego to juz jest pewnie zły. ;) a to pewnie chudzinka.

No wcale nie taka chudzinka jak ma ten bebzun taki wielki, ze rowna sie z glowa obwodem :p

• mmalibu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat jeśli chodzi o wózki... Wy już macie wybrane? Zastanawiam się nad takim - co myślicie? http://www.kidisklep.pl/wozek-uniwersalny-camarelo-carmela-gleboko-spacerowy-dla-dzieci-od-narodzin-do-3-lat-p-278.html Chodzi mi o wózek, narazie bez dobierania fotelika etc. A i też bym chciala już sierpień,oohhh...

relg6iyem5hi69f7.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Moj by powiedzial "Ty marudo" :-P

amanina lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mam dylemat jeśli chodzi o wózki... Wy już macie wybrane? Zastanawiam się nad takim - co myślicie? http://www.kidisklep.pl/wozek-uniwersalny-camarelo-carmela-gleboko-spacerowy-dla-dzieci-od-narodzin-do-3-lat-p-278.html Chodzi mi o wózek, narazie bez dobierania fotelika etc. A i też bym chciala już sierpień,oohhh...

Mmalibu, ja mam wybrany i zakupiony uzywany Baby Jogger Elite :)
    A ten o ktorym piszesz widzialam tez wlasnie ostatnio ze jakas mama sprzedaje uzywany :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17c9d57829fb.png

Taki to??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:17

mmalibu lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u fizjoterapeuty. Zastosowal taping od kregoslupa az do kolana. I dwa cwiczenia mam robic po 3 razy dziennie. Jedno- "chowanie ogona". Na lezaco, kolana zgiete i biodrami podciagac kosc ogonowa. A drugie- nogi wyciagniete. Palce od stop do siebie, a piete do tylu wypychac. Na razie po tych cwiczeniach boli, ale podobno minie :-)

amanina, paola89, Betty Boop lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    No wcale nie taka chudzinka jak ma ten bebzun taki wielki, ze rowna sie z glowa obwodem :p

Oj tam mama a gdzie te jego kiszeczki i narządy mają sie zmieścić? Brzusio musi być okrąglutki :)

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Bylam u fizjoterapeuty. Zastosowal taping od kregoslupa az do kolana. I dwa cwiczenia mam robic po 3 razy dziennie. Jedno- "chowanie ogona". Na lezaco, kolana zgiete i biodrami podciagac kosc ogonowa. A drugie- nogi wyciagniete. Palce od stop do siebie, a piete do tylu wypychac. Na razie po tych cwiczeniach boli, ale podobno minie :-)

Superowo! To bardzo dobre cwiczenia sa, to pierwsze nawet Ci probowalam opisac na fb :p zawsze boli, ale w dluzszej perspektywie bedzie lepiej, tylko grzecznie zasuwaj :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

One mają takie okienko w pokrowcu na gondolę. Mi osobiście się nie podobają. Jakość materiałów też nie powala. Na nowym, materiał wyglądał, jakby był za luźny :/

mmalibu lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha to cwicz i probuj. Moze poczatek jest bolesny ale w koncu ta rwa pusci.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola gratuluje☺
    Martynka ja tez sie martwie

Viola27 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    One mają takie okienko w pokrowcu na gondolę. Mi osobiście się nie podobają. Jakość materiałów też nie powala. Na nowym, materiał wyglądał, jakby był za luźny :/

Niektore Teutonie tez tak wygladaja (z tym materialem za luznym) ale podobno sa genialne

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chce by ten czas leciał jak teraz nawet wolniej...Ciesze sie ostatnia wiosna bez dziecka...ostatnimi chwilami tylko we dwoje kiedy jestesmy dla siebie jedyni i najwazniejsi ...potem wszystko sie zmieni:-)bedzie miedzy nami Zocha

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze zareczyny to taka fajna chwila:-)

marcianka86
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po pierwszym dniu w szkole rodzenia, póki co wrażenia ok, zobaczymy jak bedzie dalej. :)

http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty dla tych co jeszcze nie były i beda miały okazje skorzystać to podsyłam link bo dzis sama sie dowiedziałam o tych warsztatach, u mnie sa 10 maja wiec mam okazje skorzystać.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ