X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Czuje sie jak idiotka. Lekarka powiedziala ze zapis nie budzi niepokoju. Mam jechac do domu, odpoczywac i sie zrelaksowac i yspokoic bo mnie telepie z nerwow. A ja sie nie moge uspokoic :-( normalnie jak psychol :-( :-( maz do tego mnie wkurzyl bo powiedzial ze "kreuje wszystkim nerwy niepotrzebnie". Szybko sie zreflektowak co powiedzial ale nie pomaga mi. Kuzwa bym musiala chyba gdzies wyjechac :-( wszystkie metody relaksacyjne mnie zawodza :-(

Ja bym olala metody relaksacyjne na Twoim miejscu i ponaparzala w worek treningowy :)

_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mojego męża wreszcie namówiłam na zakupy i mieliśmy w najbliższy weekend jechać i na targi Mother&Baby ale zawislo to wszystko pod znakiem zapytania no tak sie pochorowałam ze do soboty chyba nie wydobrzeje :(
    Co za gad ci sie wyklul? :(

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    He he tez na 15 wiec dokładnie razem wchodzimy :) no ja to o szyjke sie boje i kurcze bede taki stres miala masakryczny.

Hehe ale super:)
    Tez sie martwie szyjka, lekarz mi ja sprawdza na kazdej wizycie. Mam obawy bo w pierwszej ciazy zaczela sie skracac w 30 tygodniu i robilo sie rozwarcie, mialam pessar. Teraz tez sie o to boje, choc narazie do tej pory wszystko bylo ok, staram sie nie myslec o tym za bardzo bo bym zeschizowala. Badzmy dobrej mysli! Musi byc dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:07

_cherryLady, paola89 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - GRATULACJE!!
    Najfajniej ze bylo jak sobie wymarzylas :)

_cherryLady, Viola27 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A da się tak bez usg ocenić czy szyjka jest dluga/ krótka?
    Chodzi mi o to że aplikuje jeszcze ta luteine i czy mogę wtedy określić stan szyjki ?
    Na zwykłych wizytach gin mówi bo macaniu ze jest ok .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Viola :-)

Viola27 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola sama raczej nie bo dr ocenia to tez macajac brzuch jakos odpowiednio... poza tym bron boze sama nie dotykaj szyjki :)

paola89 lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chcialabym zeby juz byl sierpien i zebym miala niedaleko do spotkania z Grubym <3

paola89, _cherryLady, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Wiecie co, chcialabym zeby juz byl sierpien i zebym miala niedaleko do spotkania z Grubym <3

Ja też już odliczam czas do lipca/sierpnia.

I nie z tego powodu, że mi jakoś cieżko. Chce zobaczyć moją Córkę :-)

amanina lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Ja tez bym juz chciala poczatek sierpnia:)

amanina, Friend lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samemu sie nie da. U gina lezysz sobie na plecach z nogami rozchylonymi i on ma wtedy odpiwiedni dostep do szyjki. Z reszta oni sie tego ucza przeciez a my za cholere bysmu nie wiedzialy. Z reszta kazdy gin ma inne palce i tak jak bylam w szpitalu na zalozenie szwu. Ginowi palcami wychodziło 25mm a w usg 30mm wiec to drugie jest dokladniejsze jak dla mnie i widac czy sie wlasnie rozwarcie wewnętrzne nie robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wystarczylby poczatek lipca i 34 tyd ;)

paola89, _cherryLady, amanina lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Paola sama raczej nie bo dr ocenia to tez macajac brzuch jakos odpowiednio... poza tym bron boze sama nie dotykaj szyjki :)
    Nic nie dotykam bo się nie znam :) zawsze szybko lutke wrzucam i nie gmeram hehe

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wczesniej to sie balam tego porodu, a teraz mi sie zmienilo jakos i sobie mysle "pojade!urodze!przytule Grubego!", ze jakby tam ide do tego szpitala bo mam zadanie do wykonania, zeby sie spotkac z synem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:37

kaarolaa, Ania_1986, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Nic nie dotykam bo się nie znam :) zawsze szybko lutke wrzucam i nie gmeram hehe
    grzeczna dziewczynka :))

bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Samemu sie nie da. U gina lezysz sobie na plecach z nogami rozchylonymi i on ma wtedy odpiwiedni dostep do szyjki. Z reszta oni sie tego ucza przeciez a my za cholere bysmu nie wiedzialy. Z reszta kazdy gin ma inne palce i tak jak bylam w szpitalu na zalozenie szwu. Ginowi palcami wychodziło 25mm a w usg 30mm wiec to drugie jest dokladniejsze jak dla mnie i widac czy sie wlasnie rozwarcie wewnętrzne nie robi.

Dzięki, nigdy mnie to nie interesowało , żadne pomiary itd ale tyle o tym piszecie że się zastanawiałam czy jest jakiś domowy sposób ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny,
    Co się dzieje z Martynką?
    Coś jej tu ńie widać od jakiegoś czasu

Też się o nią martwię. Mam nadzieję ze wszystko w porządku.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:49

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Co za gad ci sie wyklul? :(

To jest dobre pytanie. Mam nadzieje ze to nie zapalenie płuc bo cherlam jak gruźlik. Wizyta dopiero w piatek rano. Katar tez straszny a kaszel sie nie chce oderwać aż piecze w klatce piersiowej. :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?
    Wsadź mnie znowu do brzucha :) bp tam lepiej

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ