Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Czuje sie jak idiotka. Lekarka powiedziala ze zapis nie budzi niepokoju. Mam jechac do domu, odpoczywac i sie zrelaksowac i yspokoic bo mnie telepie z nerwow. A ja sie nie moge uspokoic :-( normalnie jak psychol :-( :-( maz do tego mnie wkurzyl bo powiedzial ze "kreuje wszystkim nerwy niepotrzebnie". Szybko sie zreflektowak co powiedzial ale nie pomaga mi. Kuzwa bym musiala chyba gdzies wyjechac :-( wszystkie metody relaksacyjne mnie zawodza :-(

Ja bym olala metody relaksacyjne na Twoim miejscu i ponaparzala w worek treningowy :)

_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mojego męża wreszcie namówiłam na zakupy i mieliśmy w najbliższy weekend jechać i na targi Mother&Baby ale zawislo to wszystko pod znakiem zapytania no tak sie pochorowałam ze do soboty chyba nie wydobrzeje :(
    Co za gad ci sie wyklul? :(

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    He he tez na 15 wiec dokładnie razem wchodzimy :) no ja to o szyjke sie boje i kurcze bede taki stres miala masakryczny.

Hehe ale super:)
    Tez sie martwie szyjka, lekarz mi ja sprawdza na kazdej wizycie. Mam obawy bo w pierwszej ciazy zaczela sie skracac w 30 tygodniu i robilo sie rozwarcie, mialam pessar. Teraz tez sie o to boje, choc narazie do tej pory wszystko bylo ok, staram sie nie myslec o tym za bardzo bo bym zeschizowala. Badzmy dobrej mysli! Musi byc dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:07

_cherryLady, paola89 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - GRATULACJE!!
    Najfajniej ze bylo jak sobie wymarzylas :)

_cherryLady, Viola27 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A da się tak bez usg ocenić czy szyjka jest dluga/ krótka?
    Chodzi mi o to że aplikuje jeszcze ta luteine i czy mogę wtedy określić stan szyjki ?
    Na zwykłych wizytach gin mówi bo macaniu ze jest ok .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Viola :-)

Viola27 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola sama raczej nie bo dr ocenia to tez macajac brzuch jakos odpowiednio... poza tym bron boze sama nie dotykaj szyjki :)

paola89 lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chcialabym zeby juz byl sierpien i zebym miala niedaleko do spotkania z Grubym <3

paola89, _cherryLady, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Wiecie co, chcialabym zeby juz byl sierpien i zebym miala niedaleko do spotkania z Grubym <3

Ja też już odliczam czas do lipca/sierpnia.

I nie z tego powodu, że mi jakoś cieżko. Chce zobaczyć moją Córkę :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Ja tez bym juz chciala poczatek sierpnia:)

nick nieaktualny, Friend lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samemu sie nie da. U gina lezysz sobie na plecach z nogami rozchylonymi i on ma wtedy odpiwiedni dostep do szyjki. Z reszta oni sie tego ucza przeciez a my za cholere bysmu nie wiedzialy. Z reszta kazdy gin ma inne palce i tak jak bylam w szpitalu na zalozenie szwu. Ginowi palcami wychodziło 25mm a w usg 30mm wiec to drugie jest dokladniejsze jak dla mnie i widac czy sie wlasnie rozwarcie wewnętrzne nie robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wystarczylby poczatek lipca i 34 tyd ;)

paola89, _cherryLady, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Paola sama raczej nie bo dr ocenia to tez macajac brzuch jakos odpowiednio... poza tym bron boze sama nie dotykaj szyjki :)
    Nic nie dotykam bo się nie znam :) zawsze szybko lutke wrzucam i nie gmeram hehe

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wczesniej to sie balam tego porodu, a teraz mi sie zmienilo jakos i sobie mysle "pojade!urodze!przytule Grubego!", ze jakby tam ide do tego szpitala bo mam zadanie do wykonania, zeby sie spotkac z synem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:37

nick nieaktualny, Ania_1986, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Nic nie dotykam bo się nie znam :) zawsze szybko lutke wrzucam i nie gmeram hehe
    grzeczna dziewczynka :))

bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Samemu sie nie da. U gina lezysz sobie na plecach z nogami rozchylonymi i on ma wtedy odpiwiedni dostep do szyjki. Z reszta oni sie tego ucza przeciez a my za cholere bysmu nie wiedzialy. Z reszta kazdy gin ma inne palce i tak jak bylam w szpitalu na zalozenie szwu. Ginowi palcami wychodziło 25mm a w usg 30mm wiec to drugie jest dokladniejsze jak dla mnie i widac czy sie wlasnie rozwarcie wewnętrzne nie robi.

Dzięki, nigdy mnie to nie interesowało , żadne pomiary itd ale tyle o tym piszecie że się zastanawiałam czy jest jakiś domowy sposób ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny,
    Co się dzieje z Martynką?
    Coś jej tu ńie widać od jakiegoś czasu

Też się o nią martwię. Mam nadzieję ze wszystko w porządku.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:49

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Co za gad ci sie wyklul? :(

To jest dobre pytanie. Mam nadzieje ze to nie zapalenie płuc bo cherlam jak gruźlik. Wizyta dopiero w piatek rano. Katar tez straszny a kaszel sie nie chce oderwać aż piecze w klatce piersiowej. :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Hahaha, a wiecie co.. Jak myslicie co Wasze dzieci by do Was powiedzialy gdyby umialy mowic zaraz po wyjsciu z brzucha? :)) po tych 9 mcach w srodku?
    Wsadź mnie znowu do brzucha :) bp tam lepiej

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ