Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A bab nie szanujących małżeństwa jeszcze tym bardziej z dziećmi nienawidzę. Mam takie przypadki w rodzinie. Moja matka ma 54lata a spotyka się z 36letnim facetem który ma żonę prawie w moim wieku dzieci 13 i 7 lat. Od 4 lat do niej przyłazi i oboje nie widzą problemu. Nie wiem czy ta żona wie o tym. Mnie to strasznie wkurza jeszcze przylazła z nim do mnie na ślub i pytała czy nie chcę żeby mnie do ołtarza prowadził!!! Jej siostra przyrodnia nie lepsza, sama rozwódka zrobiła sobie dziecko z żonatym i zadowolona bo po cichu alimenty dostanie i jeszcze 500+, a jej matka a moja babka gada jak ona mądrze robi a rodziną tego facet nie ma się co przejmować bo ma już dzieci odchowane w wieku 8lat!!
-
amanina wrote:Paola, mi kilka dni temu sie jakis mega koszmar musial snic, bo pobilam swojego meza
nastepnego dnia rano mowil ze w zyciu tak wpierdol nie dostal, a ja nic nie pamietalam
Za ten mój sen to żałuję że ja tak nie potrafię zlac mojego.. a należało mu się..
Jak Ty to robisz ze tak umiesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:32
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnypaola89 wrote:Ahaha. .. to tak na zapas już dostał .
Za ten mój sen to żałuję że ja tak nie potrafię zlac mojego.. a należało mu się..
Jak Ty to robisz ze tak umiesz?
ja nawet nie wiem co mi sie snilo, a oberwal chyba tylko dlatego ze byl pod reka. mowil, ze machalam wszystkimi konczynami, oberwal po twarzy, po glowie, pokopalam go.. podobno mnie obudzil, ale sie tylko obrocilam na drugi bok i zasnelam w najlepsze -
nick nieaktualny
-
No chyba malo magnezu mi sie wchlania, preparat nazywa sie Magnez plus wit.b6. Musze kupic cos mocniejszego, macie jakies sprawdzone preparaty?
Pije tylko jedna kawke dziennie i nigdy nie w porze kiedy lykam witaminyJulia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Myszkaaa83 wrote:A pijesz kawę? Jeśli tak to magnez na pewno się nie wchłania a jeśli nie pijesz to najlepiej zmień preparat.
https://katarzynaswiatkowska.pl/kawa-kontra-magnez-czyli-bzdury-serwowane-przez-reklamy/Domi793, opóźniona lubią tę wiadomość
-
hella wrote:Dziewczyny, które ciąże mają już za sobą: jest szansa, że popuchnięte stawy palców u dłoni wrócą po ciąży do normy? Tydzień temu musiałam zdjąć obrączkę i do tej pory nie mogę jej za bardzo wcisnąć. Nie wiem czy ją powiększać czy jest nadzieja, że po porodzie będę mogła ją znów założyć.
Nie zwiekszaj ja musialam bo slub bralismy jak bylam w 8 miesiacu a nie bylo szans na wlozenie na poczatku po porodzie byla dobra a potem za duza tak szlam zmniejszyc ze zgubilam:-(na szczescie planujemy slub koscielny wiec nowa mam nadzieje zalozyc po przysiedze☺a teraz w ciazy nie nosze niczego na palcach☺ -
amanina wrote:ja nawet nie wiem co mi sie snilo, a oberwal chyba tylko dlatego ze byl pod reka. mowil, ze machalam wszystkimi konczynami, oberwal po twarzy, po glowie, pokopalam go.. podobno mnie obudzil, ale sie tylko obrocilam na drugi bok i zasnelam w najlepsze
Dobrze niech zapamięta na przyszłośćprzerwał Ci akcję
zamiast budzić to mógł z Tobą pogadać by chociaż on się dowiedział za co oberwal hehe
amanina lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
pigułka wrote:Polecam artykuł:
https://katarzynaswiatkowska.pl/kawa-kontra-magnez-czyli-bzdury-serwowane-przez-reklamy/
Pigułka dziękuję za link, oczywiście czytałam wiele takich artykułów jak i tych mówiących zupełnie co innego dlatego staram się dzielić przez pół informacje zaczerpnięte w necie. Mnie na studiach na zajęciach z dietetyki uczono, że wchłanianie magnezu po wypiciu kawy (nie pamiętam jakiej ilości) wraca do normy dopiero po około 24h. Wiadomo że co dietetyk to opinia też różnaZ własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że przez wiele lat zmagałam się z nocnymi skurczami łydek, dwa lata temu odstawiłam kawę i problem całkowicie zniknął. Dodam, że nigdy nie zażywałam magnezu jako suplementacji, jedynie z pożywieniem i wodą mineralną. Myślę, że nie należy ślepo wierzyć w to co piszą czy mówią tylko obserwować swój organizm
-
hella wrote:Dziewczyny, które ciąże mają już za sobą: jest szansa, że popuchnięte stawy palców u dłoni wrócą po ciąży do normy? Tydzień temu musiałam zdjąć obrączkę i do tej pory nie mogę jej za bardzo wcisnąć. Nie wiem czy ją powiększać czy jest nadzieja, że po porodzie będę mogła ją znów założyć.
Nie powiększaj, ja w pierwszej ciazy tez miałam problem, szczegolnie od 7 miesiaca z palcami puchnącymi, po ciazy wszystko wróciło do normy. Jeden pierścionek ktory dostałam w trakcie ciazy musiałam po niej zmniejszać o 1,5 rozmiara
-
pigułka wrote:Polecam artykuł:
https://katarzynaswiatkowska.pl/kawa-kontra-magnez-czyli-bzdury-serwowane-przez-reklamy/
Bardzo ciekawy artykul. Dzieki:) okazuje sie, ze nie taki diabel straszny jak go maluja! Ja uwielbiam kawke, lavazze z ekspresu mniam. Teraz w ciazy ograniczylam do jednej dziennie, ale chyba wroce do starych nawykow - dwie dziennie:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Karola o jaki termometr chodzi? do kąpieli ? bo nie zwróciłam uwagi że coś takiego było, i daj znać jak te leginsy wyglądają na człowieku jak przymierzysz.
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Mnie od jakiegos miesiąca łapia w nocy kurcze łydek. Zawsze tak koło 3 nad ranem. Wczesniej nie mialam z tym problemu a teraz co noc. kawy nie pije, tylko Ricore/Inke a magnezu zazywam tyle ile jest wit prenatalnych. Jak mnie złapie to zadzieram palce na siebie i od razu przechodzi.
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Odnosnie jeszcze kawy.. ostatnio pytalam moja znajoma, ktora ma dwojke dzieci. Ale to dzieci - ewenementy - nigdy nie choruja. Dziewczynka ma 7 lat, chlopczyk ma 2 latka. Nigdy nie byli chorzy, nigdy nie zazywali antybiotyku. Dziewczynka tylko raz miala goraczke, ktora po podaniu syropku przeciwgoraczkowego zeszla i nigdy wiecej nie erocila. Dzieci chodza do szkoly, przrdszkola, wiec ciagle maja kontakt z chorymi dziecmi. Ale nigdy nie choruja. Pytalam ja co jadla w ciazy, jakie witaminy brala, a moze co podaje dzieciom ze takie zdrowe. Wiecie co powiedziala? Ze nic. Mozliwe ze takie geny. W czasie ciazy brala tylko zestaw standardowych witamin i pila wlasnie duzo naturalnej kawy. To wszystko. Nie wiem czy akurat kawa ma tu jakiekolwiek znaczenie, moze to kwestia tylko genow..a moze jak czytalam w tym artykule podeslanym przez Pigulke - ma wiele zdrowotnych i ochronnych korzysci..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm