Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope30 wrote:ja dużo widzę ciężarówek w okolicy, szczególnie pod pepco
, i coraz to nowe info o ciążach od dalszych znajomych słyszę,
Aniu ja bym się też wkurzyła i zrobiła awanturę że o aucie to myśli a o dziecku nie. Zresztą i bez takich akcji swojemu robię awantury że się za mało angażuję ale efektów to nie przynosi rzadnych.
Zdarta płyta, ile ja już mu marudziłam, prośby, groźby, łzy , nic nie pomaga. Czasami jest na tydzień różnica, a potem znów wraca wszystko do poprzedniego stanu. -
Ania_1986 wrote:Ja przeczekałam ten ból i przeszło, to znaczy rwa jest ale da się z nią żyć.
Ruszam się jak staruszka i daje rade.
Stwierdziłam że po co się faszerować i chyba dobrze zrobiłam.
Wieczorami proszę męża żeby mi chwilkę pomasował tą rwe i jest git.
Ania z tymi samodzielnymi masazami to ostrożnie. -
Witam w 3 trymestrze
Penelope Wszystkiego najlepszego
Ja już po wizycie. Ostatnio czułam że kopniaczki przeniosły się nad pępek i faktycznie dziś lekarz potwierdził że mały już główką w dół. Jak poprosiłam o podejrzenie klejnotów to po chwili znów przekręcił się w dółi nici. Gdyby nie informacja od prof. w Łodzi do tej pory nie znałabym płci...
Lekarz zalecił żelazo i właściwie to wszystko. Nie wiem ile waży ale jak pisałam wcześniej ten lekarz nigdy nie robił mi takich pomiarów.
Rudi to miałaś stres..nie zazdroszczę.
A ciężarnych sporo i wśród znajomych i ogólnie jakoś je z tłumu wyłapuje. Dziś koleżanka ze sklepu obok powiedziała mi że może z 2 tyg temu dopiero zauważyła że ja jestem w ciąży hehe i mówi Boże ja dopiero się dowiedziałam a Ty zaraz rodzisz
Dominique88, JRY1984, Penelope30 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Ania_1986 wrote:Mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś mnie w kolejce przepuścił, przeciwnie, wpychają się przede mnie.
Dziś mnie aptekarka zagadała, pytała który miesiąc i w ogóle pogadałyśmy o dzieciachTo było miłe.
Już nie po raz pierwszy kupuję Pregna Plus więc w końcu zagadałaale teraz to chyba będę jeździć do Rossmana bo w aptece 8 zł!!! droższe.
Ania, w Rossmannie Pregna Plus jest koszmarnie droga bo ok 39 zl? Sprawdź sobie na aptekagemini.pl jest chyba po niecałe 27 zł, do tego zawsze biorę hurtowo kilka opakowań Magne b6 który mąż też zażywa i wtedy nawet kurier za 12.49 się opłaca ;p -
Ja mężowi odpuściłam temat wyprawki. Oni chyba tego nie czują
Sam obiecał zgłębić temat fotelików samochodowych i wózków - mi to wystarczy. A tak liczę tylko na to, że ogarnie mieszkanie do czasu porodu, bo na tym zna się najlepiej.
Dominique88 lubi tę wiadomość
-
Gilis wrote:http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/03/magnez.html
Dziewczyny nie wiem czy trafiłyscie kiedyś na tego bloga. Lubię go bo nie wciska konkretnego preparatu, ma sporą wiedzę i odpowiada na komentarze podpierając się dobrymi argumentami. Warto poczytać. Tu akurat magnez podrzucam ale ciekawie pisze o żelazie czy Gripex.
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/04/zdecydowane-nie-dla-tormentiolu-i.html
Warto przeczytać, bo nawet położne wprowadzają w błąd...Gilis lubi tę wiadomość
-
Panowie z Tesco słyszałam jak na schodach marudzili ze tyle zakupow i tak wysoki...jak im drzwi taka brzuchata i koslawa otworzyła to sie nawet zapytali czy te ciezsze rzeczy gdzies schowa:P
pigułka, sabanek, mmalibu, Gilis lubią tę wiadomość
marcianka86 -
My dziś po standardowych badaniach krwi + kontrola tarczycy. Czekam na wyniki ale jeśli nie ma poprawy z anemią to ja już nie wiem co zrobię- żelazo 2x1 + hektolitry soku z buraków, więc nadzieja jest.
Jutro wizyta, mam nadzieję, że gin pomierzy Igę, bo jeśli dalej rośnie w tak szybkim tempie to już ma ze 2 kg hehe.
Co do wyprawki, to ja nawet nie oczekuję od Małża, że będzie wybierał te maleńkie ubranka, bo nawet nie chciałabym się z nikim dzielić tą przyjemnością, nawet jak mama coś kupuje bez konsultacji to się złoszczęinfo co do fotelików też zdobyłam sama, głównie po warsztatach Bezpieczny Maluch, przekazałam Małżowi jaki to ma być fotelik i pojechaliśmy kupić, podobnie z materacem.
Natomiast bardzo chętnie sam skręca meble, w sobotę stwierdził, że ma dużo czasu i siły, więc możemy jechać po łóżeczko. Chodzi i mierzy gdzie ma przykleić literki na ścianie w pokoju i nawet nie pozwolił mi samej przykleić naklejek na meble (nie wiem czy to wynika z zaangażowania czy też z tego, że się boi, że zrobię to sakramencko krzywo)
Mega mnie wkurza natomiast to, że Małż przekonany, że ja w dalszym ciągu jestem w stanie zrobić tylko co przed ciążą. Owszem podłogi umyje, poodkurza, zakupy ciężkie przyniesie ale zdziwiony, że prasowanie czeka od 2 tyg na to, aż nabierze mocy urzędowej, a to w szoku, że muszę się położyć w ciągu dnia, a to nie może uwierzyć, że z wanny sama wyjść nie mogę (strasznie wysoka jest, a ja mam 158 cm wzrostu). Ja wiem, że tej ciązy praktycznie po mnie nie widać, że czuję się super ale do cholery to już 7 miesiąc i trochę odpuścić mogę... Mężyczyźni.
Ale się rozpisałam!
Penelope30 najelpsze urodzinowe, spełnienia wszyyyystkich marzeń!Penelope30 lubi tę wiadomość
[/url]
-
pigułka wrote:Polecam też ten artykuł z tej strony:
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/04/zdecydowane-nie-dla-tormentiolu-i.html
Warto przeczytać, bo nawet położne wprowadzają w błąd...
A swoją drogą mieli wtedy remont i w sali nawet cieplej wody nie miałam do umycia pupki.
Tormentiol często jest polecany przez mamy w necie. Wystarczy wejść na mamoladę.
CzyTwój nick pigułka to od zawodu? -
Gilis wrote:Właśnie maść z tormentiolem dały mi do smarowania pupy jak wylądowałam z małym w szpitalu z rotawirusem. I kazały zabrać do domu bo się przyda na odparzenia. Dopiero na spokojnie jak poszukałem ulotki w necie to dowiedziałam się, że szkodzi.
A swoją drogą mieli wtedy remont i w sali nawet cieplej wody nie miałam do umycia pupki.
Tormentiol często jest polecany przez mamy w necie. Wystarczy wejść na mamoladę.
CzyTwój nick pigułka to od zawodu?
Kurcze dziewczyny macie tak, że jak Was dziecko porządnie skopie, to Wam aż niedobrze. Ja ostatnio jak jechałam autobusem to prawie zwymiotowałam i teraz też cierpię. Najpierw mała się szaleńczo rusza, a potem mi jest niedobrze. Jak mi się trochę poodbija i wyleci trochę powietrza to się poprawia... -
Pigułki to mnie jeszcze ciekawi czy wiesz jak to jest w ciąży z żeńszeniem. A dokładnie pilingiem, który ma go w składzie. Można używać?
Mi niedobrze jak za dużo zjem, to wtedy nie mieści się żołądek z dzieckiem w brzuchu i mam wrażenie, że mi górą coś wyskoczy
-
marcianka1 wrote:Aniu moj maz cieszy sie z dziecka...chodził na szkole rodzenia,cieszy sie jak ja kopnie ale jesli chodzi o wyprawke to ja sie tym zajmuje...
no ja też się tym zajmuje, ale on wykłada kasę , no i mówi że nie teraz , a z 50/100 zł to nie ma co się rozpędzićkata89 lubi tę wiadomość
-
Kokosanka wrote:Ania, w Rossmannie Pregna Plus jest koszmarnie droga bo ok 39 zl? Sprawdź sobie na aptekagemini.pl jest chyba po niecałe 27 zł, do tego zawsze biorę hurtowo kilka opakowań Magne b6 który mąż też zażywa i wtedy nawet kurier za 12.49 się opłaca ;p
to i tak taniej niż w aptece, bo w Rossmanie za 39,99zł czy jakoś tak a w aptece 48zł więc i tak taniej jest w Rossmannie a jeszcze z kartą to tam wyjdzie niecałe 2 zł mniej