X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Czy kobietki o podanych loginach nas odwiedzają? Jesteście tu?
    Odezwijcie się podając termin porodu oraz imię jakie wybrałyście dla Maleństwa
    Elza:)
    Smutas ,
    Pau3lennka
    Lulu83
    Alishia
    Daria23
    Karo Em
    Agusienka1985
    Martynka30
    basia7777,
    krystynka
    Avalon ,
    Muchaolucha
    WrocławskaCiężaróweczka
    smerfetka84
    osa
    Marta_:)
    Edzia;)
    Sanka
    M o n i q u e
    Ewelinaaa
    Paulaaa
    wwikunia93
    Emma1985
    Wrocławianka
    Oluniunia
    Motylkowa
    boo123
    Magroz
    Jujka
    edyska
    niki640
    krokusik27
    kasi
    Mamusiaporazpierwszy
    nuska_
    GosiaG
    IVA
    Aleksa13
    Magic
    Asiasia
    aaniuskaa
    Hurija
    ewi0808
    Joita
    kasiunia198215
    laven81
    fasolkarośnie
    celia
    Felicidad
    Canario

Witam, ja co prawda nie zaglądam do was zbyt często ale termin się zgadza z tym wcześniej podanym. Co do imienia natomiast to prawdopodobnie będzie Kacper i tak można wpisać choć myślimy jeszcze o Patryku, najwyżej dam znać gdyby się coś zmieniło.

Tak poza tym czy wy też walczycie z anemią? Ja zaczęłam pić sok z pokrzywy ale czy to działa dowiem się za tydzień po wynikach krwi. Ostatnio też mam w nocy skurcze łydek więc na to chyba magnez zacznę brać, pozdrawiam

malika89 lubi tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka no z tymi wiaderkami to przesadzilas....!!!

Ja w pozycji połlezacej i nie moge wyjsc z podziwu jak sapie :-D

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez walcze z anemia :-( od polowy marca biore zelazo i ciagle spada :-/ od tego chyba mi sie tak ciezko oddycha i ogolnie troszke po scianach chodze ehhh

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Musik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:59

Penelope30, oLena31, pigułka, hella, monirek, Lulu83, malika89 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooooo Jezusiu dopiero dotarłam do domu!
    Dziewczyny, które maja dzieciaki: szacun i wieeeeeelki podziw, ja padam po jednym dniu z 2 szogunami. Nogi mi pulsują, pachwiny ciągną, o brzuchu nawet nie wspomnę. Podejrzewam,że gdyby nie tasmy to byłoby 100 razy gorzej.
    Stwierdzam,że refleks i zebranie sie w sobie w ciązy jest zdecydowanie osłabione, bo jak miałam ruszyć za małą ( siostra wyciagała zakupy z bagaznika a ona uciekała na ulicę ) to słaby miałam start. Na 100m to bym za dobrego czasu nie osiagneła hehehe
    Ale za to mój brzuszek nigdy nie był jeszcze tak wycałowany, wygłaskany i wysmyrany przez cudne malusie łapki <3
    A i jeszcze dialog z moją kochaną siostrą :
    Ja: Asia strasznie jestem gruba?
    A: nieeeeee
    Ja: ojjj to super
    A: standardowo jesteś gruba, jak każda ciężarna XD
    No i jak ja mam jej nie kochac :)

kaarolaa, Ania bebe 88, oLena31, Dominique88, pigułka, hella, paola89, SyHa85, Benus lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja jutro jade do Lodzi wiec pewnie w pon dopiero was nadrobie o ile dam rade dzis dostalam diete do karmienia od poloznej no i mnie zalamala bo musze od nowa wszystko prac i prasowac dla malej bo uzywalam plynu do plukania (hipoalergicznego)ale nie wolno i trzeba 4 razy wszystko plukac czyli pralke ustawiac na dodatkowe plukanie i coz grrrr...czlowiek cale zycie sie uczy a matka w szczegolnosci☺
    Trzymajcie sie cieplutko☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bebe 88 wrote:
    Wlasnie zapomniałam podać, mogłam ich dopytać faktycznie.. zawsze oni pytają - ale teraz nie zapytali, a ja na to nie wpadłam :)
    I tak bede szła w 32, bo mam jeszcze dodatkowo pakiet ciążowy w klinice, ale chce isc dodatkowo juz teraz zeby podejrzeć mała po takim długim czasie i zeby sprawdzic czy z tym łożyskiem wszystko w porządku.

W 33tc to faktycznie na sam koniec, a kiedy miałaś ostatnie USG?

Połówkowe też mi późno robił chyba w 23tyg i od tej pory nic. Chodzę prywatnie więc to trochę dziwne że mi takich zwykłych USG nie robi. Nie wiem ile waży młody, czy mam dobrą ilość wód płodowych, jaki stopień łożyska, szyjkę tylko ręcznie mi bada. Muszę czekać aż do 29 czerwca :(.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A warsztaty były spoko. Dobry pomysł ktoś miał że zorganizowali je w kinie. Fotele wreszcie wygodne, slajdy pokazywali na dużym ekranie. Wylosowałam kosmetyki dla dzidzia z firmy sylveco (muszę poczytać o niej i ich skład). DO tego jakieś smoczki i próbki. Ogólnie zadowolona jestem.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to załamał mnie mój mąż, chciałam żeby przyjechał choć na końcówkę warsztatów posłuchać o fotelikach to on wolał iść do fryzjera!!! Potem przyjechał po mnie, jedziemy autem i on nagle przyśpiesza żeby nie wpuścić innego auta przed siebie. Krzyknęłam na niego a on nic jeszcze szybciej i zaraz hamuje bo korek. No wkurwiłam się na maksa bo już mu nie raz zwracałam uwagę że jak mnie wiezie a ze mną też nasze dziecko to nie może robić takich gwałtownych zrywów. A e jestem nerwowa i było blisko to od razu wysiadłam i wróciłam piechotą. Ja nie wiem jak on może mieć za priorytet nie dać się wyprzedzić a nie uważać na Kornelka w brzuchu. Aż mi się płakać chce jak o tym myślę.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gdansk: mysle ze pare dni wczesniej to nie bedzie problem :))
    Malika- botwinka- o jenyy ale bym zjadla! Chyba sobie ugotuje jutro :)
    Syha w koncu jakies dobre wiesci odnosnie remontu :D

Ninka czemu nie wolno uzywac plynu do plukania o.O? Ja piore w proszku loveli i dodaje nakretke plynu do plukania tez loveli... :) i potem prasuje.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba mam zylaki warg sromowych. To parcie jakby glowka wychodzila to to....
    Dzis chcialam nieco ogolic z pomoca lusterka okolice bikini i ogolnie bo przez brzuch nie widze nic...
    Przerazilam sie widokiem w lusterku...
    Taaaka opuchlizna ze masakra.
    Nigdy w zyciu takiego czegos nie mialam.
    Poczytalam w necie i dr ja i dr google postawilismy diagnoze zylaki sromu...
    Na nogach mi sie robia i pajaczki i zylaki.
    To kolejny etap ciazy.
    Przejda dopiero po porodzie.
    Skonsultuje oczywiscie z lekarzem ale za ok 2 tyg bo mam juz dosc co tydzien latac.
    Niezbyt to przyjemne.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, moj robi to samo, tyle razy sie poplakalam w aucie z nerwow a on dalej swoje, albo hamuje tuz przed innym autem zamiast wczesniej zaczac...

Ninka ja juz jedno dziecko mam i troche znajomych, ktore szykowaly wyprawki ale zeby ktos 4 razy pralke na plukanie ustawial to pierwsze slysze. No i oczywiscie ja plucze z plynem (lovela), jedyne co to wiem, ze powinno sie ciuszki nowe ze sklepu ze dwa razy wyprac zeby tej chemii sie pozbyc :-) A co do diety przy karmieniu to jadlam wszystko ale to zalezy od malenstwa, mysle, ze warto takie specyficzne, podejrzane produkty wprowadzac powoli sobie i obserwowac czy nie ma niepozadanych reakcji u maluszka, takze luz kochana :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Możliwe, że pod koniec czerwca ustalą termin cesarki - wiecie ja to taki mały nieogarek ciążowy ;)

Chyba magnez mi wyssało i mózg za dobrze nie pracuje ;)

Kurde pochodziłam koło domu, to mężowi młotek podałam, to najwyżej z 6 wiaderek wody zaniosłam do podlania babci kwiatków i brzucholek twardy.

Zaraz muszę meżowi kolacje zrobić i sobie też bo głodzilla mnie dopada a na nic nie mam ochoty, tzn mam na to co za dużo pracy...

Kurcze, właśnie mi przypomniałaś ze dziś kwiatków nie podlałam. No trudno, podleje rano.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykąpałam się, ułożyłam na kanapie, patrzę na moje nogi a one takie spuchnięte,że mi się tatuaż w 3D zrobił heheheheeh

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Za to załamał mnie mój mąż, chciałam żeby przyjechał choć na końcówkę warsztatów posłuchać o fotelikach to on wolał iść do fryzjera!!! Potem przyjechał po mnie, jedziemy autem i on nagle przyśpiesza żeby nie wpuścić innego auta przed siebie. Krzyknęłam na niego a on nic jeszcze szybciej i zaraz hamuje bo korek. No wkurwiłam się na maksa bo już mu nie raz zwracałam uwagę że jak mnie wiezie a ze mną też nasze dziecko to nie może robić takich gwałtownych zrywów. A e jestem nerwowa i było blisko to od razu wysiadłam i wróciłam piechotą. Ja nie wiem jak on może mieć za priorytet nie dać się wyprzedzić a nie uważać na Kornelka w brzuchu. Aż mi się płakać chce jak o tym myślę.

Ja w takich sytuacjach krzyczę na mojego męża że mi się łożysko odklei.
    Nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo takiego "efektu końcowego" ale działa, a on ze mną nie dyskutuje, bo ja wiem lepiej :P i nawet jak się zapomni i zrobi zryw albo gwałtownie hamuje to mnie zaraz przeprasza ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czas na spanie. Ostatnio mogę robić dwie rzeczy non stop. Jeść i spać

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadło mi post. Wrrr.

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Asia gdansk: mysle ze pare dni wczesniej to nie bedzie problem :))
    Malika- botwinka- o jenyy ale bym zjadla! Chyba sobie ugotuje jutro :)
    Syha w koncu jakies dobre wiesci odnosnie remontu :D

Ninka czemu nie wolno uzywac plynu do plukania o.O? Ja piore w proszku loveli i dodaje nakretke plynu do plukania tez loveli... :) i potem prasuje.

Ja prałam w płynie Lovela, ale płynu do płukania nie dawałam, z resztą ten płyn tak ładnie dzidziusiowo pachnie że po co :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm ja tez pralam i plukalam potem w plynie. Nic nigdy sie nie dzialo wiec teraz zrobie tak samo...

a co do diety karmiacych to ja jadlam wszystko to co w ciazy i teraz bedzie podobnie.

Dominique88, aniab91 lubią tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem co czujecie jeśli o kierowanie chłopa.. Dziś wracając ze szkoły rodzenia no tak się wkurwiłam, że aż się poryczałam... Po jakiego grzyba gdy stoi jako drugi na światłach rusza do przodu nim przed nim samochód zacznie jechać tak, że prawie w dupe mu wjedzie... Po to aby zatrzymać się chyba 2cm przed stłuczką... Wkurza mnie ostatnio mega. Tu niby się martwi, pyta jak się czuje a to tylko po to by za chwilę zaserwować mi dodatkową dawkę stresu! Takie to sztuczne mam wrażenie..
    Co do diety Mamusi, to mi dziś położna mówiła, że matka karmiąca nie powinna mieć żadnej diety. Diety dla karmiących są tylko w Polsce i w Rosji. Płacz dziecka ok 2 tyg i trwając ok. 3 tyg jest spowodowany wydłużaniem się jelit i nic się na to nie poradzi. Tak jak Ania91 napisała zaleca się jedzenie mniejzych ilości nowego jedzenia aby sprawdzić jak dziecko zareaguje ale nie rezygnować z mleka, owoców, mięsa i warzyw. Ponoć to jak my swoim jedzeniem przygotujemy nasze dziecko i jego jelita na trawienie będzie miało wpływ czy ono w przyszłości będzie miało samo problemy trawienne.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ