X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam.
    Padam na twarz. Ostatnio u mnie jakiś permanentny brak energii.
    Zaczęłam 33 tc i wiecie co? ubranek mam jak kot napłakał, metki nie oderwane, oczywiście nie uprane i ani mi w głowie prać :( łóżeczko dopiero zamówiłam, wanienki jeszcze nie odebrałam od kuzynki która mieszka obok.... a wózek, sama nie wiem, miałam odkupić od koleżanki, napisałam do niej kilka dni temu bo chciałam się umówić żeby odebrać ten wózek. Ale się nie odzywa, problem w tym że jakiś czas temu wspominała że jej siostra jest w ciąży ale nie ma zamiaru jej go oddać. No ale nie odzywa się a ja zaczynam podejrzewać że chyba jednak się rozmyśliła. Jak mi przyjdzie jeszcze teraz wybierać i zamawiać wózek to chyba ją zastrzelę.
    Ostatnio jakoś dziwnie mnie bolał brzuch, jednego dnia kuło po jednej stronie a na drugi dzień już cały brzuch. Dziwne uczucie. Na szczęście przeszło ale zastanawiam się co to było.

Ogólnie to bez zmian, nadal jeżdżę rowerkiem, nadal pielę ogródek i takie tam. Któraś pytała o remonty, ja sama jestem jednym wielkim remontem. Od rana do nocy mam jeden wielki remont. Na szczęście wyszliśmy już z płytkowania więc robota jest trochę czystsza. Staram się wychodzić jak mąż ciął płytki albo jak uruchamia szlifierkę albo wiertarkę. Poza tym pomagam jak mogę, dzisiaj szorowałam na kolanach płytki w przedpokoju.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na szkole rodzenia i dowiedziałam się, że jest zakaz stosowania tych jednorazowych majteczek i majtek w ogóle,jak wiec ta podpaska ma się trzymać? Może dziwne pytanie ale na prawde nie mogę sobie tego wyobrazić.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • hella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Nie martw sie hella, ja mam ketony prawie codziennie. Przewinęło mi sie gdzieś, ze sterydy mogą chwilowo za zaburzyć gospodarkę weglowodanowa. Ile wyszło Ci tych ciał ketonowych?
    Cial ketonowych 100, a glukozy 50.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Byłam dziś na szkole rodzenia i dowiedziałam się, że jest zakaz stosowania tych jednorazowych majteczek i majtek w ogóle,jak wiec ta podpaska ma się trzymać? Może dziwne pytanie ale na prawde nie mogę sobie tego wyobrazić.

czytałam że zabraniają tych fizelinowych-które są jednorazowe ale są dostępne wielorazowe - siateczkowe. Ponoć wszystko się ładnie wietrzy przy nich. A do obchodu i tak trzeba majtki zdjąć

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe czemu zabraniają, to teraz już nie wiem jakie mam kupić.

A po cesarce jakie bo też pewnie mega leci??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 00:39

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cesarce nie polecam rane trzeba wietrzyc a pozatym oni przewaznie tak tna ze przez miesiac przynajmniej zakladalam redormy a kupilam siateczkowe wielorazowe☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty ja mam w czwartek o 16:30 ciekawe ile moje maleństwo waży .

Byłam dzisiaj w rosmanie i kupiłam trochę rzeczy żeby nie wszystko na raz i dostałam za grosz nakładki chicco na sutki , nigdy nie używałam ale może spróbuje tym razem.

Wanienka z komoda już przyszła a jutro ma być łóżeczko i z grubszych rzeczy już wszystko zostały tylko pierdoły .

Dziewczyny któraś pisała o pieluchach tetrowych ze kupiła z Allegro i były grubsze można namiary .

To wizytujemy razem tylko ja na 13.30☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    K do pracy a ja znów nie śpię. Zaserwowalam Małej 2 porcje Monte i chyba jej się podoba bo się wierci. Coraz bardziej męczy mnie ta krew w nosie... :-( wydaje mi się jakbym suche powietrze wdychala ale K mówi że jest normalne, więc pewnie ja mam już podraznione w środku za bardzo. Plukalam solą morska i znów potok. Macie jakieś sposoby żeby sluzowke nawilzyc?
    Ładne wieści z wizyt. Karola powtórzysz krzywą i może wszystko się rozjasni.
    Kurcze z tymi majtkami siateczkowymi. Mam niby 2 rodzaje kupione, ale przecież poza obchodem to nie będą w krocze patrzec :-/ ?
    Kupiłam ostatnio mleko, wszystko cacy, termin cacy i mi się zsiadlo nie wiem czemu... Tak więc zrobiłam swój pierwszy w życiu twarog. "pachnie" wsią, kojarze zapach z dzieciństwa, zobaczymy czujy szczypior pomoże ;-)

Powodzenia Wizytujacym, z Wiktoria trzymamy kciuki! :-)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi majtkami to zalezy od szpitala, u mnie mozna te fizelinowe (nie polecam) i siateczkowe (te sa ok). I przy obchodzie nawet nie musialam sciagac tylko zsunac i tak w pierwszej i drugiej dobie byla na obchodzie u mnie rano moja gin do ktorej chodze prywatnie to mnie sprawdzala, rane ogladala, a na wieczornym to tylko pomacali brzuch czy sie macica zwija i tyle a na 3 dobe to przyszedl taki doktor co stanal w progu, zapytal czy dobrze sie czuje, zyczyl milego dnia i poszedl. Ale wiem, ze w niektorych szpitalach jeszcze tak jest, ze zabraniaja majtek i jakos tez sobie nie wyobrazam, o ile lezenie bez nich jeszcze by moze przeszlo to juz pojsc do toalety ze scisnietymi nogami troche ciezko, no i przy wstawaniu z lozka to na bank wszystko w kolo bym zakrwawila bo nawet pomimo majtek siateczkowych sie zdarzylo ze pokapalo po lozku i podlodze jakos bokiem.

Na ta suchosc w nosie to chyba tylko wlasnie jakas woda morska, taki urok ciazy niestety, ze czesto tam jest krew bo naczynia krwionosne rozszerzone i chyba nic sie nie poradzi niestety.

Ja dzisiaj planuje wstawic pierwsze ciuszki do prania ale mam rozwieszone nasze ciuchy na suszarce i nie wiem czy bedzie mi sie chcialo...

Betty Boop lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja właśnie męża oddelegowałam do pracy , zaraz zrobię sobie jakieś śniadanko i o 10 ma przyjść koleżanka na ciacho a później idę po wyniki. Na dzisiaj nie mam większych planów ale jak znam siebie to pewnie znów będę latać na miotle :P

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) noc jak zawsze z pobudkami do toalety ale juz sie przyzwyczaiłam. Co do tych majtek to tez kupiłam te wielorazowe oddychające bo takie położna zaleciła ze szpitala w którym chce rodzic. I tak jak któraś z dziewczyn mówiła ze na obchód trzeba je tylko zdjąć a tak mozna w nich chodzić.

Ja dzis chyba sie w koncu zabiorę za pranie ciuszków i wszystkiego dla Małej, pokój juz praktycznie gotowy dla Niej. Jutro mój A. male poprawki tylko zrobi i bedzie juz wszystko ustawiał tak jak ma byc wiec bede mogła poukładać te wszystkie rzeczy. A na 17.00 idziemy na szkole rodzenia( to juz jedne z ostatnich zajęć) jakos szybko zleciało. Co tylko uświadamia mnie w tym ze to juz tak blisko do porodu. :)

Oczywiscie powodzenia wizytującym dzisiaj! :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek tak jak Ania pisze to przez rozszerzone naczynia krwionośne. Mi tez się sporadycznie zdarza np wczoraj a tylko siedziałam i kawę piłam.
    Jak byłam ostatnio u dentystki to powiedziała że przez to mogą nawet zęby bolec.

Można na to brać rutinoskorbin tylko nie wiem czy w ciąży można. Ja na stan zapalny dziąseł brałam wit C bo mi tak dentystka doradziła i faktycznie mniej krwawiły.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) moje dziecie nadal pewnie pod wątroba bo nie czuje za bardzo :-( wyprawilam meza na delegacje do Zamoscia znowu, wraca w czwartek wieczorem ehhh. Nie lubie zostawac sama. Ale moze troche zateskni i bedzie wiecej czulosci hehe

A co do nosa to ja tez mega suchy, non stop krew :-(

Dzis na 10ta basen, potem zawieźć L4 do pracy i do Mamy na obiad :-) posiedze do wieczora, jakos dzien minie :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dzien zaczelismy przed 7 czyli w miare przyzwoicie :) sloneczko piekne ale zimno strasznie jest. Planuje dzisiaj prasowac ciuszki. Mam nadzieję ze chociaz czesc mi sie uda.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja robilam w 23 tyg krzywa i na czczo bylo 85 po 1h 159 a po 2 h 126 i lekarka w poradni mowila ze jest ok.
    Hmm, moze troszkę za wcześnie ta krzywa zrobilas, dobrze, ze kazali Ci powtórzyć...Na czczo miałaś dość blisko normy, po 1 H ja miałam trochę niżej, ok. 140. mnie zdiagnozowali tylko na podstawie minimalnie przekroczonej glukozy na czczo, ale ja uważam, ze niesłusznie. Daj znać jak tam wyniki....

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie chciało mi się kupić nic na śniadanie i dziś jak zwykle wstaję mega głodna a tu lodówka pusta. Za pięknie by było jakby mąż wstał wcześniej i zrobił mi niespodziankę w postaci bułeczek z piekarni, nie domyślił się :(. Będę musiała sama iść, nie cierpię wychodzić z domu rano głodna.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli chodzi o nos, to w pierwszej ciąży od początku miałam krew z nosa i krwawiące dziąsła, pamiętam, że aż bolały mnie wszystkie zęby. Po porodzie dentysta powiedział, że mam mocno odmineralizowane i przez jakiś czas chodziłam co tydzień do gabinetu, bo tak mi się zęby kruszyły! Zaczęłam suplementować wit. D3 (miałam niedobór) oraz wit. C 1000mg i myślałam, że w tej ciąży już będzie dobrze i było... Do wczoraj. Od wczoraj leci mi z nosa i jakieś skrzepy, na szczęście zęby ok! Ale nie wiem co z tym da się zrobić i też mam sucho w nosie.
    Kiedyś miałam nazoil olej do nawilżania do nosa, ale nie mogłam go używać, bo zapach mnie zniechęcał, ale może ktoś skorzysta!

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do majtek, to potwierdzam, że siateczkowe są najlepsze i najwygodniejsze

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Wczoraj nie chciało mi się kupić nic na śniadanie i dziś jak zwykle wstaję mega głodna a tu lodówka pusta. Za pięknie by było jakby mąż wstał wcześniej i zrobił mi niespodziankę w postaci bułeczek z piekarni, nie domyślił się :(. Będę musiała sama iść, nie cierpię wychodzić z domu rano głodna.

Dlatego ja czasami sama piekę bułeczki. Mieszkam na wsi do miasta trzeba autem jechać a jak zrobię raz to mam na 2 dni. Albo kupuję chleb na zapas i mroże.

Penelope30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Cial ketonowych 100, a glukozy 50.
    To faktycznie duzo... Myśle, ze to przez sterydy, ale warto za jakiś czas np tydzień powtórzyć badanie moczu. Pozdr

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ