Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:Moja kotka to sobie dobrze żyje:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc68becc9a9a.jpg
pełna micha, pośpi, pobiega, niczym się nie martwi!
A ja tak ja Wy dziewczyny wyczyściłam się strasznie z kasy, i brakuje mi już jej sporo.
Miałam komunie u chrześnicy, i braknie mi do wymiany dachu ok 2 tyś, smuci mnie to, bo pożyczyć mam gdzie ale oddać nie mam z czego i za niewykorzystany urlop i becikowe musze długi oddawać
A planowałam mieć np na węgiel na zimę, a tak to musze wziąć pożyczki 3500zł i bede spłacać cały rok po 350zł i żyłowac się, masakra.
Nie wiem jak to będzie, bo moj macierzyński będzie po 1000zł przez rok, jeszcze 500+, i mąż 1500zł wypłaty a tu 2 dzieci, może dostane 2x 500+ na dzieci bo mamy mega niski dochód, a po roku szukam pracy bo nie wyżyjemy z takiej kasy. Bieda się szykuje...Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Ja tyje srednio kilogram tygodniowo. Od poczatku ciazy juz przybralam 14 kg, a tu jeszcze niecałe 60 dni do porodu. Ale ja tez widze ze wszytsko praktycznie idzie w brzuch i piersi, wiec troche mniej stresu. Mam tez mnostwo rozstępów i z poprzedniej ciazy i z obecnej. Niestety genetycznie mam chyba malo kolagenu, bo smaruje sie po kilka razu dziennie i nie pomaga. Taka moja uroda.
-
Informuję że dzisiaj dostałam wypis
usg kontrolne prawidłowe. Niestety hemoglobina tylko 11 i dalej muszę przyjmować żelazo. Od jutra mam też zwolnienie. W czwartek wizyta u mojej gin, a za 2 tyg kontrola na usg. Ulga
Benus, paola89, Ania_1986, Domi793, Kw14tuszek, Penelope30, _cherryLady, pigułka, SyHa85, Rudi88, kaarolaa, Ninka0111, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty ja mam w czwartek o 16:30 ciekawe ile moje maleństwo waży .
Byłam dzisiaj w rosmanie i kupiłam trochę rzeczy żeby nie wszystko na raz i dostałam za grosz nakładki chicco na sutki , nigdy nie używałam ale może spróbuje tym razem.
Wanienka z komoda już przyszła a jutro ma być łóżeczko i z grubszych rzeczy już wszystko zostały tylko pierdoły .
Dziewczyny któraś pisała o pieluchach tetrowych ze kupiła z Allegro i były grubsze można namiary .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Penelope powiem szczerze ze niewiem ja zapłaciłam 105 zł to może powyżej 100 ale wzięłam sobie kartę rosnę i zalogowałam sie u nich na stronie to tez jakieś korzyści bedą nawet na pózniej pieluchy czy mleko.
A Pani była taka rozgarnięta ze daje mi to i pyta czy taki smoczek sie przyda ja ze tak pewnie a w domu otwieram a tu nakładki ale fajne takie mięciutkie .Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hahah Nelk faktycznie zorientowana dobrze Pani
Penelope wydaje mi sie, ze jak sie kupuje cos z karta rosnę to co jakis czas dają jakies gadżety, mi dwa razy sie przytrafiło cos dostać a nie miałam zakupów strasznie dużych wtedy( poniżej 100zl) na pewno wtedy płaciłam.Penelope30 lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
kata89 wrote:Ja tyje srednio kilogram tygodniowo. Od poczatku ciazy juz przybralam 14 kg, a tu jeszcze niecałe 60 dni do porodu. Ale ja tez widze ze wszytsko praktycznie idzie w brzuch i piersi, wiec troche mniej stresu. Mam tez mnostwo rozstępów i z poprzedniej ciazy i z obecnej. Niestety genetycznie mam chyba malo kolagenu, bo smaruje sie po kilka razu dziennie i nie pomaga. Taka moja uroda.
Ja chyba też przytyłam ze 14 może 15 kg a do porodu 60 dni, niby dużo niby mało, wole mówić 6 tygodni do porodu wtedy wydaje mi się mało że już za chwilęa kg później będziemy się martwić, nie myślę o kg chociaż jak widzę się w lustrze czuje się jak wieloryb
-
ja też 14 kg:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9695f234b1c7.jpg
ze starszą przytyłam 18 przez całą ciążę, a i tak ważyłam o 10 mniej niż w tej ciąży, wiec też czuje się jak wieloryb
bardzo się nie przejmuje, łydki, ramiona, klata taka sama, troche wiecej w udac, troszeczke w biuście, dość dużo w biodrach/boczkach/pupie no i brzusio konkret
Babcia mówi, że grubiutka jestem, ale mi bardzo ładnie w ciąży
Ciekawe co powie za 8 tygodni
Mam problem ze spanie i wstawaniem z miejsca - tryb emeryta się włącza
Karte rossne posiadam, już 3 razy zamówiłam za ponad 150zł i nic mi nie dali - jedynie rabat ok 70groszy !!!
Ja też chce gratisy!
Koleżanki dostają a to mokre chusteczki a to nakładki a ja nic...
-
Meldujemy się po wizycie
Moje wyniki ok, zostajemy przy dawce żelaza i tylko DHA. Dobrze, że nie jechałam na IP że nie czuję ruchów- me dziecię nadal leży poprzecznie, a dziś na dodatek schował się za wątrobę
Nie można było mu zrobić pomiarów hehe. Waga 2 kg, więc przyrost nie już taki spektakularny, idzie na 4 kg
Profil biofizyczny 8pkt/8. Ja dostałam dodatkowo czopki na hemoroidy bo maść nie pomaga już. No i dostałam pozwolenie na wyjazd na wesele, z tym, że mam wziąć cyclo forte dzień przed i w dzień podróży. Mąż mega rozczarowany że Kajt się nie pokazał, bo nie widział go od marca
Aaaa i powiedziała, że nie mam się wagą przejmować (+14 kg) i liczyć się z tym, że jakieś 6 kg na pewno jeszcze mi pójdzie.. . . Modliłam się, żeby nie 15 nie przekroczyć a teraz się modlę, żeby 20 nie przekroczyć i 100 kg ostatecznie..... Ale krzywej cukrowej nie kazała powtarzać, bo jakbym miała mieć cukrzycę to już by mi wcześniej wyszła. No to okPenelope30, hella, Aśka_gdańsk, Agusienka1985, pigułka, paola89, Ania_1986, kaarolaa, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny przejrzałam bardziej swoje wyniki badań robionych w szpitalu i w moczy mam po raz pierwszy ciała ketonowe i glukoze. Myślicie że to może być wpływ sterydów ktore o 22 poprzedniego dnia dostalam? Lekarze niestety nic o tym nie wspomnieli, ale słyszałam że wspominali dziewczynie z cukrzycą ciążową że po sterydach moze skakac cukier. Nie wiem czy powtarzac badania...
-
nick nieaktualnyNo to tak. Szyjka super bo na luzie wyszlo 24mm
ale z pomiarami mlodego jest nieciekawie. Jutro bedzie 30+0 a glowa wychodzi juz o 6 tyg wieksza, reszta tez jest wieksza ale nie tak bardzo. Lekarza troche to niepokoi i mnie teraz juz tez bo dwa tyg temu byla wieksza o 5 tyg. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa do powtorzenia bo mozliwe ze jednak mam cukrzyce i dlatego maly tak rosnie. Wagowo jak stoi nawet sie nie spytalam z tych nerwow, ale wychodzi na 31/32 tydzien wiec mysle ze okolo 2 kg. Za dwa tyg znow wizyta i zobaczymy co z ta cukrzyca.
paola89, Agusienka1985, SyHa85, Domi793, marcianka1, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:No to tak. Szyjka super bo na luzie wyszlo 24mm
ale z pomiarami mlodego jest nieciekawie. Jutro bedzie 30+0 a glowa wychodzi juz o 6 tyg wieksza, reszta tez jest wieksza ale nie tak bardzo. Lekarza troche to niepokoi i mnie teraz juz tez bo dwa tyg temu byla wieksza o 5 tyg. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa do powtorzenia bo mozliwe ze jednak mam cukrzyce i dlatego maly tak rosnie. Wagowo jak stoi nawet sie nie spytalam z tych nerwow, ale wychodzi na 31/32 tydzien wiec mysle ze okolo 2 kg. Za dwa tyg znow wizyta i zobaczymy co z ta cukrzyca.
Karola, ale to że jest większy to chyba nie ma wpływu na jego rozwój ? Może będzie większy , w sensie dłuższy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:20
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Po wizycie sytuacja przedstawia się następująco :
1) Klusek waży 1554g, więc jest już całkiem sporą pyzunią
2) Szyjka, twarda, zamknięta -czyli piękna
3) Moja waga prawidłowa
4) Łożysko przewodzi bardzo dobrze ( między I st a II st to jakieś niuanse, które mogą się różnić w zalezności od sprzętu)
5) U nas w szpitalu rwa kulszowa nie jest wskazaniem do CC
6) Lekarz od 1 do 16 ( albo dłużej ) sierpnia na urlopie, ale obmyślimy plan B na jego nieobecność.
7) Fotek brak ( oprócz łożyska ) bo Jaśnie Pan tak się kręcił,że tylko mazy wychodziły.paola89, Penelope30, SyHa85, kaarolaa, karkam83, Domi793, Aśka_gdańsk, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
hella wrote:Dziewczyny przejrzałam bardziej swoje wyniki badań robionych w szpitalu i w moczy mam po raz pierwszy ciała ketonowe i glukoze. Myślicie że to może być wpływ sterydów ktore o 22 poprzedniego dnia dostalam? Lekarze niestety nic o tym nie wspomnieli, ale słyszałam że wspominali dziewczynie z cukrzycą ciążową że po sterydach moze skakac cukier. Nie wiem czy powtarzac badania...
-
kaarolaa wrote:No to tak. Szyjka super bo na luzie wyszlo 24mm
-
Moja Hanna - czyli mega specyficzny kot z poznańskiego schroniska
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8abd12abed2.jpgPenelope30, Kokosanka, Betty Boop, Truskaweczka83, Friend lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny