X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Moja kotka to sobie dobrze żyje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc68becc9a9a.jpg
    pełna micha, pośpi, pobiega, niczym się nie martwi!

A ja tak ja Wy dziewczyny wyczyściłam się strasznie z kasy, i brakuje mi już jej sporo.
    Miałam komunie u chrześnicy, i braknie mi do wymiany dachu ok 2 tyś, smuci mnie to, bo pożyczyć mam gdzie ale oddać nie mam z czego i za niewykorzystany urlop i becikowe musze długi oddawać :/
    A planowałam mieć np na węgiel na zimę, a tak to musze wziąć pożyczki 3500zł i bede spłacać cały rok po 350zł i żyłowac się, masakra.
    Nie wiem jak to będzie, bo moj macierzyński będzie po 1000zł przez rok, jeszcze 500+, i mąż 1500zł wypłaty a tu 2 dzieci, może dostane 2x 500+ na dzieci bo mamy mega niski dochód, a po roku szukam pracy bo nie wyżyjemy z takiej kasy. Bieda się szykuje...
    oby sie udało z 2 razy 500+... A moze maź mógłby gdzieś dorobić po godzinach... Jeśli ma taka możliwość...3 mam kciuki! Pamietam jak zaczynaliśmy z moim mężem, kredyt i słabe wypłaty wtedy, urządzanie sie... Okropna sprawa i człowiek sie taki przytłoczony czuje....

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyje srednio kilogram tygodniowo. Od poczatku ciazy juz przybralam 14 kg, a tu jeszcze niecałe 60 dni do porodu. Ale ja tez widze ze wszytsko praktycznie idzie w brzuch i piersi, wiec troche mniej stresu. Mam tez mnostwo rozstępów i z poprzedniej ciazy i z obecnej. Niestety genetycznie mam chyba malo kolagenu, bo smaruje sie po kilka razu dziennie i nie pomaga. Taka moja uroda.

a55a0765ad.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję że dzisiaj dostałam wypis :) usg kontrolne prawidłowe. Niestety hemoglobina tylko 11 i dalej muszę przyjmować żelazo. Od jutra mam też zwolnienie. W czwartek wizyta u mojej gin, a za 2 tyg kontrola na usg. Ulga :)

Benus, paola89, Ania_1986, Domi793, Kw14tuszek, Penelope30, _cherryLady, pigułka, SyHa85, Rudi88, kaarolaa, Ninka0111, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty ja mam w czwartek o 16:30 ciekawe ile moje maleństwo waży .

Byłam dzisiaj w rosmanie i kupiłam trochę rzeczy żeby nie wszystko na raz i dostałam za grosz nakładki chicco na sutki , nigdy nie używałam ale może spróbuje tym razem.

Wanienka z komoda już przyszła a jutro ma być łóżeczko i z grubszych rzeczy już wszystko zostały tylko pierdoły .

Dziewczyny któraś pisała o pieluchach tetrowych ze kupiła z Allegro i były grubsze można namiary .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi,
    trzymam cały czas kciuki za wizyty, mam nadzieję że zaraz posypią się wieści,
    Nelk a w tym rosmanie to trzeba jakąś kwotę przekroczyć żeby dostać te nakładki?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha i też pojęcia nie mam jak moje dziecko się w brzuszku układa i co wypycha, zupełnie się w tym nie orientuję, a boję się macać i zgadywać.

paola89 lubi tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope powiem szczerze ze niewiem ja zapłaciłam 105 zł to może powyżej 100 ale wzięłam sobie kartę rosnę i zalogowałam sie u nich na stronie to tez jakieś korzyści bedą nawet na pózniej pieluchy czy mleko.
    A Pani była taka rozgarnięta ze daje mi to i pyta czy taki smoczek sie przyda ja ze tak pewnie a w domu otwieram a tu nakładki ale fajne takie mięciutkie .

Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Nelk faktycznie zorientowana dobrze Pani :)

Penelope wydaje mi sie, ze jak sie kupuje cos z karta rosnę to co jakis czas dają jakies gadżety, mi dwa razy sie przytrafiło cos dostać a nie miałam zakupów strasznie dużych wtedy( poniżej 100zl) na pewno wtedy płaciłam.

Penelope30 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Ja tyje srednio kilogram tygodniowo. Od poczatku ciazy juz przybralam 14 kg, a tu jeszcze niecałe 60 dni do porodu. Ale ja tez widze ze wszytsko praktycznie idzie w brzuch i piersi, wiec troche mniej stresu. Mam tez mnostwo rozstępów i z poprzedniej ciazy i z obecnej. Niestety genetycznie mam chyba malo kolagenu, bo smaruje sie po kilka razu dziennie i nie pomaga. Taka moja uroda.

Ja chyba też przytyłam ze 14 może 15 kg a do porodu 60 dni, niby dużo niby mało, wole mówić 6 tygodni do porodu wtedy wydaje mi się mało że już za chwilę ;) a kg później będziemy się martwić, nie myślę o kg chociaż jak widzę się w lustrze czuje się jak wieloryb ;)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 14 kg:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9695f234b1c7.jpg
    ze starszą przytyłam 18 przez całą ciążę, a i tak ważyłam o 10 mniej niż w tej ciąży, wiec też czuje się jak wieloryb ;)
    bardzo się nie przejmuje, łydki, ramiona, klata taka sama, troche wiecej w udac, troszeczke w biuście, dość dużo w biodrach/boczkach/pupie no i brzusio konkret :)
    Babcia mówi, że grubiutka jestem, ale mi bardzo ładnie w ciąży :)
    Ciekawe co powie za 8 tygodni :)
    Mam problem ze spanie i wstawaniem z miejsca - tryb emeryta się włącza ;)

Karte rossne posiadam, już 3 razy zamówiłam za ponad 150zł i nic mi nie dali - jedynie rabat ok 70groszy !!!
    Ja też chce gratisy!
    Koleżanki dostają a to mokre chusteczki a to nakładki a ja nic...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) Moje wyniki ok, zostajemy przy dawce żelaza i tylko DHA. Dobrze, że nie jechałam na IP że nie czuję ruchów- me dziecię nadal leży poprzecznie, a dziś na dodatek schował się za wątrobę :D Nie można było mu zrobić pomiarów hehe. Waga 2 kg, więc przyrost nie już taki spektakularny, idzie na 4 kg :) Profil biofizyczny 8pkt/8. Ja dostałam dodatkowo czopki na hemoroidy bo maść nie pomaga już. No i dostałam pozwolenie na wyjazd na wesele, z tym, że mam wziąć cyclo forte dzień przed i w dzień podróży. Mąż mega rozczarowany że Kajt się nie pokazał, bo nie widział go od marca :(

Aaaa i powiedziała, że nie mam się wagą przejmować (+14 kg) i liczyć się z tym, że jakieś 6 kg na pewno jeszcze mi pójdzie.. . . Modliłam się, żeby nie 15 nie przekroczyć a teraz się modlę, żeby 20 nie przekroczyć i 100 kg ostatecznie..... Ale krzywej cukrowej nie kazała powtarzać, bo jakbym miała mieć cukrzycę to już by mi wcześniej wyszła. No to ok :)

Penelope30, hella, Aśka_gdańsk, Agusienka1985, pigułka, paola89, Ania_1986, kaarolaa, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • hella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przejrzałam bardziej swoje wyniki badań robionych w szpitalu i w moczy mam po raz pierwszy ciała ketonowe i glukoze. Myślicie że to może być wpływ sterydów ktore o 22 poprzedniego dnia dostalam? Lekarze niestety nic o tym nie wspomnieli, ale słyszałam że wspominali dziewczynie z cukrzycą ciążową że po sterydach moze skakac cukier. Nie wiem czy powtarzac badania...

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ketony i glukoze, u mnie to efekt odwodnienia

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak. Szyjka super bo na luzie wyszlo 24mm :) ale z pomiarami mlodego jest nieciekawie. Jutro bedzie 30+0 a glowa wychodzi juz o 6 tyg wieksza, reszta tez jest wieksza ale nie tak bardzo. Lekarza troche to niepokoi i mnie teraz juz tez bo dwa tyg temu byla wieksza o 5 tyg. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa do powtorzenia bo mozliwe ze jednak mam cukrzyce i dlatego maly tak rosnie. Wagowo jak stoi nawet sie nie spytalam z tych nerwow, ale wychodzi na 31/32 tydzien wiec mysle ze okolo 2 kg. Za dwa tyg znow wizyta i zobaczymy co z ta cukrzyca.

192ec431622232c3med.jpg

paola89, Agusienka1985, SyHa85, Domi793, marcianka1, Betty Boop lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    No to tak. Szyjka super bo na luzie wyszlo 24mm :) ale z pomiarami mlodego jest nieciekawie. Jutro bedzie 30+0 a glowa wychodzi juz o 6 tyg wieksza, reszta tez jest wieksza ale nie tak bardzo. Lekarza troche to niepokoi i mnie teraz juz tez bo dwa tyg temu byla wieksza o 5 tyg. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa do powtorzenia bo mozliwe ze jednak mam cukrzyce i dlatego maly tak rosnie. Wagowo jak stoi nawet sie nie spytalam z tych nerwow, ale wychodzi na 31/32 tydzien wiec mysle ze okolo 2 kg. Za dwa tyg znow wizyta i zobaczymy co z ta cukrzyca.

Karola, ale to że jest większy to chyba nie ma wpływu na jego rozwój ? Może będzie większy , w sensie dłuższy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:20

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie sytuacja przedstawia się następująco :
    1) Klusek waży 1554g, więc jest już całkiem sporą pyzunią :D
    2) Szyjka, twarda, zamknięta -czyli piękna :P
    3) Moja waga prawidłowa :)
    4) Łożysko przewodzi bardzo dobrze ( między I st a II st to jakieś niuanse, które mogą się różnić w zalezności od sprzętu)
    5) U nas w szpitalu rwa kulszowa nie jest wskazaniem do CC
    6) Lekarz od 1 do 16 ( albo dłużej ) sierpnia na urlopie, ale obmyślimy plan B na jego nieobecność.
    7) Fotek brak ( oprócz łożyska ) bo Jaśnie Pan tak się kręcił,że tylko mazy wychodziły.

paola89, Penelope30, SyHa85, kaarolaa, karkam83, Domi793, Aśka_gdańsk, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Dziewczyny przejrzałam bardziej swoje wyniki badań robionych w szpitalu i w moczy mam po raz pierwszy ciała ketonowe i glukoze. Myślicie że to może być wpływ sterydów ktore o 22 poprzedniego dnia dostalam? Lekarze niestety nic o tym nie wspomnieli, ale słyszałam że wspominali dziewczynie z cukrzycą ciążową że po sterydach moze skakac cukier. Nie wiem czy powtarzac badania...
    Nie martw sie hella, ja mam ketony prawie codziennie. Przewinęło mi sie gdzieś, ze sterydy mogą chwilowo za zaburzyć gospodarkę weglowodanowa. Ile wyszło Ci tych ciał ketonowych?

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

192ec431622232c3med.jpg
    Ponoć z punktu widzenia cukrzycy najważniejszy jest obwód brzuszka. A jaki miałaś cukier ostatnio?

relganliumoc9u3n.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanna - czyli mega specyficzny kot z poznańskiego schroniska :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8abd12abed2.jpg

Penelope30, Kokosanka, Betty Boop, Truskaweczka83, Friend lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Ponoć z punktu widzenia cukrzycy najważniejszy jest obwód brzuszka. A jaki miałaś cukier ostatnio?
    ja robilam w 23 tyg krzywa i na czczo bylo 85 po 1h 159 a po 2 h 126 i lekarka w poradni mowila ze jest ok.

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ