X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, nie przejmuj się , mnie też wszystko wyprowadza z równowagi, jestem spokojna, a za chwilę wystarczy słowo i albo się wydzieram albo rycze .. cóż hormony .. potem zła jestem na siebie bo mi głupio. Jak to po porodzie nie przejdzie to nei wyobrazam sobie mojego dziecka tak wychowywać ...
    Jeszcze ogólnie to ja choleryk i nerwus jestem , jak coś nie jest tak jak ja zaplanuje to kur*ica mnie bierze .. Mam nadzieje że dziecko mnie opamięta ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny moja komoda nie dojechała :( jakiś Wiesław zamiast białej spakował szarą. Pani bardzo przepraszała. Na środę ma byc na 100%. Ehhhhhhh płakac mi się chce

Do nas jak przyszło łóżeczko to kazałam mojemu T otwierać i sprawdzać czy to na 100% ten kolor bo nie miałam zamiaru bujać się znowu z odsyłaniem , więc dobrze że chociaż zauważyli . Te niecałe dwa dni musisz wytrzymać ;)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko - faktycznie masz duze te zylaki.. co Twoj lekarz na to mowi?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Co do ruchow to moja też miała jakieś kilka dni z rzędu że tylko się przeciągła i koniec, musiałam ją popychać bo już martwiłam się ale chyba takie dzieci jeszcze potrzebują odpoczynku po kilkudniowych szaleństwach.

Czy tylko ja mam problem z określeniem położenia dziecka ;p , tzn zakładam że główkę ma na dole a na górze ciągle dupke , plecki i nóżki wypina, ale nie potrafię określić kiedy się obraca, tzn widzę jak brzuch czasami tak się wygina jakby miała zaraz wyjść no ale co ona tam robi to ja nie wiem ;p

Penelope, a te woreczki to chyba są nawet w każdej aptece

ja do dzisiaj nie wiedziałam jak mała ułożona, tylko syrki umiałam wyczuć ;) ale położna trochę dziś brzuchem poruszała żeby rozruszać małą i mi pokazała gdzie dupcia i jak mała ułożona :)

paola89, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zylakami da sie walczyc, z komondami nie takimi tez...ze wszystkim sie da BYLE DZIECI BYŁY ZDROWE TO JEST NAJWIEKSZY DAR, NAJCENNIEJSZY I NAJWAZNIEJSZY RESZTA TO DROBNOSTKI...

_cherryLady, Goslim79 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że czasami jakaś dziwna jestem, bo wszyscy opowiadają gdzie ich dzieci mają/miały stópki, rączki itd a ja to się wpatruje i oczekuje konkretnego odbicia na brzuchu ;p bo nie jestem pewna ...
    A jak chce ją wymacać to mi ucieka :)

Kw14tuszek, Dobrze że mogłaś skorzystać z położnej ;p

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Do nas jak przyszło łóżeczko to kazałam mojemu T otwierać i sprawdzać czy to na 100% ten kolor bo nie miałam zamiaru bujać się znowu z odsyłaniem , więc dobrze że chociaż zauważyli . Te niecałe dwa dni musisz wytrzymać ;)

Wiem , wiem wytrzymam - nie mam wyjścia :)

paola89, Zielona88 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle się zastanawiam jak to możliwe że w ciągu 2 tyg przytyłam ponad dwa kg , no ale jak nie tyć skoro codziennie wpierdzielam ciasto i lody .. dzisiaj jeszcze dorzuciłam drożdzówke.. kuźwa czas się ograniczyć... ale ide jeszcze po loda z milki .. ;P od jutra nie jem ciasta, lody zostają <3 i oczywiście owoce ;)
    Mam nadzieję że moje dziecko gigantem się nie urodzi pomimo prognoz gina ;p

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No nie wiem czy jest czego zazdroscic, bo u mnie dziala w druga strone. Ja sie stresuje ze nic nie robie i moge szkodzic dziecku. I tyje duzo za duzo. Moje dziecko jest prawie nieruchliwe i nie reaguje na posilki. Tak źle i tak niedobrze :-)
    I tak złe i tak niedobrze.... Moze spróbuj trochę stosować tej diety cukrzycowej, ale nie w wersji hard, tylko light...?Moje reaguje, ale mam wrażenie, ze to przez to, ze jest głodne cały czas :( choć jem sporo

relganliumoc9u3n.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ciągle się zastanawiam jak to możliwe że w ciągu 2 tyg przytyłam ponad dwa kg , no ale jak nie tyć skoro codziennie wpierdzielam ciasto i lody .. dzisiaj jeszcze dorzuciłam drożdzówke.. kuźwa czas się ograniczyć... ale ide jeszcze po loda z milki .. ;P od jutra nie jem ciasta, lody zostają <3 i oczywiście owoce ;)
    Mam nadzieję że moje dziecko gigantem się nie urodzi pomimo prognoz gina ;p

Ja sie ograniczam o tyje 2kg na tydzien oatatnio....dzis sie dowiem ile moj gigant juz wazy...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tyje jak dla mnie w zastraszającym tempie :( mimo tego ze jakos bardzo sie nie objadam
    mam nadzieje, ze po ciazy szybko bede mogla sie za siebie wziąć, bo brakuje mi aktywnosci fizycznej. Czuje ze chyba przez to przybierama więcej, bo organizm domaga sie ruchu a ja nie bardzo moge ;(

Jutro z rana mam wizytę i nie moge sie doczekać.

a55a0765ad.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Ja tez tyje jak dla mnie w zastraszającym tempie :( mimo tego ze jakos bardzo sie nie objadam
    mam nadzieje, ze po ciazy szybko bede mogla sie za siebie wziąć, bo brakuje mi aktywnosci fizycznej. Czuje ze chyba przez to przybierama więcej, bo organizm domaga sie ruchu a ja nie bardzo moge ;(

Jutro z rana mam wizytę i nie moge sie doczekać.
    tzn w jakim tempie? Mnie teraz też leci waga jak szalona, ale puchne też sporo... widze wszedzie obrzeki okropne ;/

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja sie ograniczam o tyje 2kg na tydzien oatatnio....dzis sie dowiem ile moj gigant juz wazy...

Syha, ale Ty masz dużego chłopa w brzuchu , więc sporo pewnie waży już on sam plus jeszcze wody i łożysko..
    Ja ogólnie też dużo nie jem , jak schudłam to pozwoliłam sobie jeszcze coś zjeść między śniadaniem a obiadem a teraz już nie a też przybieram na wadze. Zakładam że połowa z tych naszych dodatkowych kg to właśnie brzucholek, dzieci teraz intensywnie będą rosnąć.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze to woda sie Wam zatrzymuje przez upaly?

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te kilogramy okropne...ja juz nawet na wage nie wchodze,ale w srode beded musiała u ginekologa...

marcianka86
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem w 2 stronę-boje się, że za mało przytyłam. Dobrze,że dzisiaj wizyta, bo już schizy zaczynam łapać.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A ja mam problem w 2 stronę-boje się, że za mało przytyłam. Dobrze,że dzisiaj wizyta, bo już schizy zaczynam łapać.

ja ogólnie przytyłam 7-8 kg więc też niewiele ( liczę od przeciętnej wagi przed ciąży) ale w ostatnie 2 tyg 2 kg na plus to dla mnie dużo .

Późno macie te wizyty , pochwalcie się potem jak tam wasze skarby :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka to sobie dobrze żyje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc68becc9a9a.jpg
    pełna micha, pośpi, pobiega, niczym się nie martwi!

A ja tak ja Wy dziewczyny wyczyściłam się strasznie z kasy, i brakuje mi już jej sporo.
    Miałam komunie u chrześnicy, i braknie mi do wymiany dachu ok 2 tyś, smuci mnie to, bo pożyczyć mam gdzie ale oddać nie mam z czego i za niewykorzystany urlop i becikowe musze długi oddawać :/
    A planowałam mieć np na węgiel na zimę, a tak to musze wziąć pożyczki 3500zł i bede spłacać cały rok po 350zł i żyłowac się, masakra.
    Nie wiem jak to będzie, bo moj macierzyński będzie po 1000zł przez rok, jeszcze 500+, i mąż 1500zł wypłaty a tu 2 dzieci, może dostane 2x 500+ na dzieci bo mamy mega niski dochód, a po roku szukam pracy bo nie wyżyjemy z takiej kasy. Bieda się szykuje...

Penelope30, _cherryLady, kaarolaa, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie świerzo wyciskany sok z sokowirówki, ale pyszny! Z bananów, jabłek i truskawek. Jak mi błogo :D

W ogóle z mężem doszliśmy do wniosku że jak malutka podrośnie to będziemy jej też te soczki robic, tak już w przyszłość wybiegamy ;)

Penelope30, _cherryLady, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Domi793 moja lekarka nic, jakby nie było sprawy, ale teraz jej pokaże bo mam żylaki na nogach wyłupiaste i żylaki sromu już spore wiec niech albo coś da, albo mnie uspokoi, że to nic takiego.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ