Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już po dzisiejszej wizycie.
Młody ma 1846 gram. W 8 dni 400 gram! Poprosiłam doktorka o listę rzeczy do szpitala, czy na Waszych też widnieje lewatywa czy golarka? Nawet termometr ;/ Myślałam, że takie rzeczy to podstawa w szpitalu...na szczęście ciuszków nie muszę szykować.
SyHa85, paola89, Penelope30, kaarolaa, monika454, Agusienka1985, Domi793, Nelk, Kw14tuszek, JRY1984, sabanek, Gilis, malika89, pigułka lubią tę wiadomość
-
nuska_ wrote:A będziesz brała położna ?
-
Agusienka1985 wrote:Raczej tak, jeśli będę rodzic naturalnie. Ale jeszcze ne jestem na 100 procent pewna, pogadam o tym z lekarzem. Byłam w szpitalu 3 dni i miałam tam z paroma do czynienia. Jedna mi b. przypadła do gustu i muszę ustalić z lekarza jak ona sie nazywa ewentualnie...
Ja polecam w Rydygierze P. Jastrzębką moja siostra z nia rodziła.. bardzo duzo osob do niej idzie sama sie waham .
Tzn jezeli bede rodzic z polożna to w Rydygierze i z nia ( oczywiscie jezeli jeszcze bedzie wolna) a jak zdecyduje ze bez poloznej to chyba pojdę do żeromskiego .niki640 lubi tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Dzis przezylam wielkie wzruszenie i ogromna niespodzianke!
Otoz umowilam sie z moimi dobrymi kolezankami na dzialke do jednej z nich.
Wchodze.. a tam przyjecie Baby Shower dla mnie! Piekny bialy parasol, krzeselka, obstrojony stol balonami, kwiaty w wazonie, mnostwo pysznego jedzenia od grilowanego mieska po salatki, przystawki i cala reszta smakolykow..prezenty, usciski, fotki..
Zostalam z otwarta buzia..taka niespodzianka! Mega wrazeniei dostalam mnostwo ciuszkow, mnostwo pampersow i pieluch i reczniczkow ulozonych w ksztalcie wozka
aaaa i jezzcze piekny tort w ksztalcie ciezarnego brzuszka ze stopka wypychajaca sie od srodka i bucikami z masy cukrowej
urocze:)
Nie spodziewalam sie takiego Party! A mialo byc zwykle spotkanko na dzialeczce. Tak mi milo bylo, ze omalo sie nie poplakalam ach
ijeee ale zaskoczenie , zazdroszcze takich koleżanekfajnie że tak pomyślały i same od siebie zorganizowały , a pamiątkowe zdjęcie gdzie ?
Domi793 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nuska_ wrote:Ja polecam w Rydygierze P. Jastrzębką moja siostra z nia rodziła.. bardzo duzo osob do niej idzie sama sie waham .
Tzn jezeli bede rodzic z polożna to w Rydygierze i z nia ( oczywiscie jezeli jeszcze bedzie wolna) a jak zdecyduje ze bez poloznej to chyba pojdę do żeromskiego .podpytam lekarza
a na kiedy masz termin?
-
Penelope30 wrote:dzidziuś mi się wbija mocno w lewą pachwinę, ma tam niby główkę, a może rączkę, odczuwam tam cały czas takie dziwne ruchy, może to jakieś próby przekręcenia
Nuska, ja sam początek sierpnia -
Cześć dziewczyny
wczoraj nawet nie miałam kiedy nadrobić forum. Byłam u kuzynki i dzień zleciał nie wiem kiedy. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców, może uda mi się cos kupić dla malutkiej jak polatam tam po mieście
Potem pakujemy siostrę i jej synka i jedziemy do drugiej kuzynki także kolejny dzień zapowiada sie ciekawie i intensywnie.
Ja juz wstałam bo trzeba było mężusiowi zrobić śniadanie ale on dalej śpi mój śpioszek. -
Witamy sie i my
juz po wizycie w labku i śniadaniu akurat jak wróciłam to mój przygotował śniadanko. Zaraz bede przygotowywać obiad zeby zabrał sobie do pracy a pózniej za sprzątnie musze sie zabrac bo jutro grila robimy dla znajomych wiec trzeba troche ogarnac
hella lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Nuska a czemu wybierasz Rydygiera lub Żeromskiego?
Ja jeszcze o Narutowiczu myślę, ale nie wiem, jak trafie na dni młodzieży to być może do Jana Pawła tylko dotre bo Kraków jako tak zamknięty będzie, a jak przeczekam to nie wiem jeszcze, ale Kopernik i Ujastek zawalone na maxa rodzącymi.
Termin mam niby na 8.08 wiec po dniach tydzień, ale na usg w około 10 tyg mi gin prywatny powiedział, że moge rodzić na samym początku sierpnia już, a potem wg wzrostu to nawet na 15 sierpień się przesuneło, zobaczymy. -
nick nieaktualny
-
Ninuś ja od początku ciąży mam ograniczenia co do wszystkiego, potem lekarz pozwolił na krótkie spacery, teraz z tymi moimi dolegliwościami nie poszaleje
dziś znów łupie w krzyżu.
Karola ja też u nas w laboratorium dostałam glukozę do wypicia, nie musiałam mieć swojejMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dzień dobry
Mnie dziś obudził płacz dziecka, może nawet nie płacz , ale takie mruczenie-miauczenie jak się dzieciak przebudza. Pewnie coś mi się śniło związanego z moim Kornelkiem
Na 11 lece na paznokcie bo już wyglądam jak żul, ale kurczę pogoda jakaś niewyraźna i nie wiem co ubrać i czy parasol tachać ze sobą?
Popołudniu z mamitką na zakupyKupimy małemu poduszkę do karmienia i pooglądamy nosidełka
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Ja sie wczoraj zapytałam czy mam sie oszczędzać w związku z tym ze sie skraca ta szyjka a pytałam przy mężu niech słyszy ze mam odpoczywać , a Pan doktor sie tylko uśmiechnął i mówi nie ma takiej potrzeby , nic nie wyczuł sytuacji .
Ja czekam do Pani pedagog psycholog w związku z moim starszym synkiem bo sie czepiają w szkole ze za szybki, kuzwa nie dogodzi albo za wolny albo za szybki .Friend lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyNina u mnie na początku po zalozeniu szwu lekarz pozwolil na krotkie spacerki i oszczędzanie się, z czasem jednak pozwalalam sobie na troszke wiecej i teraz wykonuje praktycznie wszystkie prace domowe procz odkurzania
staram sie tez lezec kiedy jest to możliwe, chociaz Marcel zazwyczaj nie daje mi polezec dluzej niz pol godziny. Teraz jeszcze sie pooszczedzaj a pozniej bedziesz robila wszystko zeby dziecko się urodzilo.
-
Martynka30 wrote:Ninuś ja od początku ciąży mam ograniczenia co do wszystkiego, potem lekarz pozwolił na krótkie spacery, teraz z tymi moimi dolegliwościami nie poszaleje
dziś znów łupie w krzyżu.
Karola ja też u nas w laboratorium dostałam glukozę do wypicia, nie musiałam mieć swojej
Damy rade co jeszcze troszke☺