X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Hej, ja chyba będę w Rydygierze i remont na razie wstrzymany, z uwagi na dni mlodziezy :)
    A będziesz brała położna ?

• Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po dzisiejszej wizycie.
    Młody ma 1846 gram. W 8 dni 400 gram! Poprosiłam doktorka o listę rzeczy do szpitala, czy na Waszych też widnieje lewatywa czy golarka? Nawet termometr ;/ Myślałam, że takie rzeczy to podstawa w szpitalu... :| na szczęście ciuszków nie muszę szykować.

SyHa85, paola89, Penelope30, kaarolaa, monika454, Agusienka1985, Domi793, Nelk, Kw14tuszek, JRY1984, sabanek, Gilis, malika89, pigułka lubią tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    A będziesz brała położna ?
    Raczej tak, jeśli będę rodzic naturalnie. Ale jeszcze ne jestem na 100 procent pewna, pogadam o tym z lekarzem. Byłam w szpitalu 3 dni i miałam tam z paroma do czynienia. Jedna mi b. przypadła do gustu i muszę ustalić z lekarza jak ona sie nazywa ewentualnie...

relganliumoc9u3n.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Raczej tak, jeśli będę rodzic naturalnie. Ale jeszcze ne jestem na 100 procent pewna, pogadam o tym z lekarzem. Byłam w szpitalu 3 dni i miałam tam z paroma do czynienia. Jedna mi b. przypadła do gustu i muszę ustalić z lekarza jak ona sie nazywa ewentualnie...

Ja polecam w Rydygierze P. Jastrzębką moja siostra z nia rodziła.. bardzo duzo osob do niej idzie sama sie waham .
    Tzn jezeli bede rodzic z polożna to w Rydygierze i z nia ( oczywiscie jezeli jeszcze bedzie wolna) a jak zdecyduje ze bez poloznej to chyba pojdę do żeromskiego .

niki640 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Dzis przezylam wielkie wzruszenie i ogromna niespodzianke!
    Otoz umowilam sie z moimi dobrymi kolezankami na dzialke do jednej z nich.
    Wchodze.. a tam przyjecie Baby Shower dla mnie! Piekny bialy parasol, krzeselka, obstrojony stol balonami, kwiaty w wazonie, mnostwo pysznego jedzenia od grilowanego mieska po salatki, przystawki i cala reszta smakolykow..prezenty, usciski, fotki..
    Zostalam z otwarta buzia..taka niespodzianka! Mega wrazenie :) i dostalam mnostwo ciuszkow, mnostwo pampersow i pieluch i reczniczkow ulozonych w ksztalcie wozka :) aaaa i jezzcze piekny tort w ksztalcie ciezarnego brzuszka ze stopka wypychajaca sie od srodka i bucikami z masy cukrowej :) urocze:)
    Nie spodziewalam sie takiego Party! A mialo byc zwykle spotkanko na dzialeczce. Tak mi milo bylo, ze omalo sie nie poplakalam ach :)

ijeee ale zaskoczenie , zazdroszcze takich koleżanek :) fajnie że tak pomyślały i same od siebie zorganizowały , a pamiątkowe zdjęcie gdzie ? :P

Domi793 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziuś mi się wbija mocno w lewą pachwinę, ma tam niby główkę, a może rączkę, odczuwam tam cały czas takie dziwne ruchy, może to jakieś próby przekręcenia

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    Ja polecam w Rydygierze P. Jastrzębką moja siostra z nia rodziła.. bardzo duzo osob do niej idzie sama sie waham .
    Tzn jezeli bede rodzic z polożna to w Rydygierze i z nia ( oczywiscie jezeli jeszcze bedzie wolna) a jak zdecyduje ze bez poloznej to chyba pojdę do żeromskiego .
    OK, dzięki za info :) podpytam lekarza :) a na kiedy masz termin?

relganliumoc9u3n.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    OK, dzięki za info :) podpytam lekarza :) a na kiedy masz termin?
    18 sierpien a Ty? Jak bedziesz miala jakies info to daj znac :)

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    dzidziuś mi się wbija mocno w lewą pachwinę, ma tam niby główkę, a może rączkę, odczuwam tam cały czas takie dziwne ruchy, może to jakieś próby przekręcenia
    A ja ostatnio nie mogę wstać bo mnie kłuje tam na dole brzucha...tez ma tam główkę, moze przez to...masz coś podobnego? Chyba na tym etapie cieżko byłoby sie mu podnieść z powrotem do góry :p

Nuska, ja sam początek sierpnia :)

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w poprzek sobie leży więc na dole w sensie bliżej pęcherza raczej nie odczuwam, tylko właśnie ataki na lewy jajnik mam, zwłaszcza jak leże na lewym boku,

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wczoraj nawet nie miałam kiedy nadrobić forum. Byłam u kuzynki i dzień zleciał nie wiem kiedy. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców, może uda mi się cos kupić dla malutkiej jak polatam tam po mieście :)

Potem pakujemy siostrę i jej synka i jedziemy do drugiej kuzynki także kolejny dzień zapowiada sie ciekawie i intensywnie. :)

Ja juz wstałam bo trzeba było mężusiowi zrobić śniadanie ale on dalej śpi mój śpioszek.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) juz po wizycie w labku i śniadaniu akurat jak wróciłam to mój przygotował śniadanko. Zaraz bede przygotowywać obiad zeby zabrał sobie do pracy a pózniej za sprzątnie musze sie zabrac bo jutro grila robimy dla znajomych wiec trzeba troche ogarnac :)

hella lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak ja wam zazdroszcze ze mozecie byc takie aktywne a ja bede ODPOCZYWAC wczoraj jeszcze wykorzystalam dzien na ostatni spacerek i poszylam przescieradla na przewijak zrobilam sernik a dzis poszyje na materac milego dnia zycze☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska a czemu wybierasz Rydygiera lub Żeromskiego?
    Ja jeszcze o Narutowiczu myślę, ale nie wiem, jak trafie na dni młodzieży to być może do Jana Pawła tylko dotre bo Kraków jako tak zamknięty będzie, a jak przeczekam to nie wiem jeszcze, ale Kopernik i Ujastek zawalone na maxa rodzącymi.
    Termin mam niby na 8.08 wiec po dniach tydzień, ale na usg w około 10 tyg mi gin prywatny powiedział, że moge rodzić na samym początku sierpnia już, a potem wg wzrostu to nawet na 15 sierpień się przesuneło, zobaczymy.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz w labie po wypiciu i czekamy dwie godziny na pobrania. Nawet nie wiedziałam ze oni maja tutaj swoja glukoze, a wczoraj specjalnie kupilam. No nic oddam komus najwyzej bo mi raczej juz potrzebna nie bedzie. :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninuś ja od początku ciąży mam ograniczenia co do wszystkiego, potem lekarz pozwolił na krótkie spacery, teraz z tymi moimi dolegliwościami nie poszaleje :/ dziś znów łupie w krzyżu.

Karola ja też u nas w laboratorium dostałam glukozę do wypicia, nie musiałam mieć swojej :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mnie dziś obudził płacz dziecka, może nawet nie płacz , ale takie mruczenie-miauczenie jak się dzieciak przebudza. Pewnie coś mi się śniło związanego z moim Kornelkiem :)

Na 11 lece na paznokcie bo już wyglądam jak żul, ale kurczę pogoda jakaś niewyraźna i nie wiem co ubrać i czy parasol tachać ze sobą?

Popołudniu z mamitką na zakupy :D Kupimy małemu poduszkę do karmienia i pooglądamy nosidełka :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj zapytałam czy mam sie oszczędzać w związku z tym ze sie skraca ta szyjka a pytałam przy mężu niech słyszy ze mam odpoczywać , a Pan doktor sie tylko uśmiechnął i mówi nie ma takiej potrzeby , nic nie wyczuł sytuacji .
    Ja czekam do Pani pedagog psycholog w związku z moim starszym synkiem bo sie czepiają w szkole ze za szybki, kuzwa nie dogodzi albo za wolny albo za szybki .

Friend lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina u mnie na początku po zalozeniu szwu lekarz pozwolil na krotkie spacerki i oszczędzanie się, z czasem jednak pozwalalam sobie na troszke wiecej i teraz wykonuje praktycznie wszystkie prace domowe procz odkurzania ;) staram sie tez lezec kiedy jest to możliwe, chociaz Marcel zazwyczaj nie daje mi polezec dluzej niz pol godziny. Teraz jeszcze sie pooszczedzaj a pozniej bedziesz robila wszystko zeby dziecko się urodzilo.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ninuś ja od początku ciąży mam ograniczenia co do wszystkiego, potem lekarz pozwolił na krótkie spacery, teraz z tymi moimi dolegliwościami nie poszaleje :/ dziś znów łupie w krzyżu.

Karola ja też u nas w laboratorium dostałam glukozę do wypicia, nie musiałam mieć swojej :)

Damy rade co jeszcze troszke☺

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ