X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam za smam ale moze ktorąś z Was zainteresuje moja aukcja - 5 par jeansów chłopięcych i dwie pary jeansowych ogrodniczek, stan bardzo dobry, niektóre ubrane raz/dwa razy :) zachęcam i życze szczęśliwego rozwiązania ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6262994353

Felicidad lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz spokojniejsza, po obiedzie trochę się położylam i malutka zaczęła mnie kopać, jestem spokojniejsza :-)
    Teraz robię sobie brwi, bo dawno nie robiłam sobie, ciągle komuś coś robię a ja to co, w końcu mamuśka tez musi jakoś wyglądać ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka a może mąż się wyrobi, co? :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja dzis wstałam przed 10 zrobiłam rosół i poszliśmy do kościoła a jak wróciliśmy to zrobiłam drugie a teraz odpoczywam bo o 16 jedziemy do babci.

Co do wagi to ja przytyłam jakieś 13 kg i moja ginekolog zwróciła mi uwagę ale nie jakoś drastycznie i poleciła żebym jakdla więcej ciemnego pożywienia. A ja tam jem co chce i co lubię. Nie dajmy się zwariować.

Z tym jedzeniem zdrowo odnośnie wagi to chyba nawet sensu nie ma. Ja zawsze ciemne pieczywo, dużo warzyw itp., obiady swoje zdrowe a na wadze 17kg. Tyle widocznie nam potrzeba ;-) Bo wątpię żebym od cukru z owoców tyle przytyla...

_cherryLady lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam to w dupie i wyslalam mojego do biedry po 2 rozki i loda z polewa czekoladowa i migdalami :P

paola89, Penelope30 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj na obiad zrobiliśmy grilla , zjadłam sałatki, dopchałam ciastem i lodami i teraz czekam aż młoda to wszystko spali dzięki swoim wygibasom hehe ;p no i oglądamy mecz ;p

Penelope30 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gdzies dietę, od poczatku jem co chce i tyle. Dzisiaj pozarlam paczke ciastek i czekam na popcorn bo moj ma kupic na mecza ;)

Penelope30, Martynka30, _cherryLady, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że z dietą czy bez tyję tak samo więc bez sensu, a za rzeczy bez mąki i cukru naprawdę dużo drożej się płaci. Staram się tylko pić wodę zamiast jakiś soków no i kawy herbaty nigdy nie słodziłam bo nie lubię. Na obiad dziś byliśmy w restauracji i zjadłam pyszny węgierski placek ziemniaczany z gulaszem, a teraz lody w czekoladzie. Położyłam się i czuję ruchy Kornelka więc ok.
    Martynka a którego masz teraz wizytę? Ja 29 czerwca. Ktoś wizytuję ze mną?

Martynka30, paola89, _cherryLady, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja zauważyłam że z dietą czy bez tyję tak samo więc bez sensu, a za rzeczy bez mąki i cukru naprawdę dużo drożej się płaci. Staram się tylko pić wodę zamiast jakiś soków no i kawy herbaty nigdy nie słodziłam bo nie lubię. Na obiad dziś byliśmy w restauracji i zjadłam pyszny węgierski placek ziemniaczany z gulaszem, a teraz lody w czekoladzie. Położyłam się i czuję ruchy Kornelka więc ok.

Kochana ja mam 28 czerwca :) mój przyjmuje we wtorki :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka , Truskaweczka dobrze że piszecie o tych kalafiorach, będę się wystrzegać pomimo że miałam smaka zjeść z młodymi ziemniaczkami.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja też mam wizytę 4 tyg po poprzedniej. Potem będę miała szybciej, bo doktorek idzie na urlop. Potem do szpitala chyba 2 razy w tygodniu na KTG.

Martyna ja ostatnio w sklepie schylałam się do takiej skrzyni, w której leżą arbuzy. I jak się schyliłam tak na 2 minuty zostałam, bo mały tak się zaparł, że nie dałam rady się w żadną stronę ruszyć ( o wyprostowaniu mogłam zapomnieć ).

Miałam poprasować pościel Kluska, ale normalnie czuje się jak na kacu O.o chyba od wczorajszego Sprita :-P

Rudi aż sobie wyobraziłam jak wisisz w tej skrzyni i wierzgasz nóżkami przez te 2 minuty :D
    Przepraszam , wyobraźnia mi działa.

A skoro o wyobraźni , dziś siedzę w łazience i papier się skończył, to wyciągnęłam nowy i się rozpędziłam , poszłam z nim do ... sypialni, aż mąż się ze mnie śmiał .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Ja nie jestem za rosolem co niedziele ale dzis nas naszlo i robie rosolek z kurczaka i indyka... jeszcze z godzinke musi popyrkac

Ja nie wyobrażam sobie niedzieli bez rosołu, dlatego też uparłam się i teraz sama robię obiady w niedziele ( a nie chodzimy do teściowej).
    Po za tym mój mąż wczoraj poimprezował , w sumie miał co opijać :) i też na kacyka jak znalazł, choć kaca nie miał ale rosołek zjadł z apetytem bo lubi :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Rudi aż sobie wyobraziłam jak wisisz w tej skrzyni i wierzgasz nóżkami przez te 2 minuty :D
    Przepraszam , wyobraźnia mi działa.

A skoro o wyobraźni , dziś siedzę w łazience i papier się skończył, to wyciągnęłam nowy i się rozpędziłam , poszłam z nim do ... sypialni, aż mąż się ze mnie śmiał .

Aż tak źle to nie było , ale jak ktoś obserwował to miał ubaw a mój jeszcze do mnie : no co Ty robisz, rusz się :P

Ania_1986 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko jak patrze jak moj maz ochoczo lezy na lozku to szczerze watpie hehe a najbardziej boje sie szlifowania☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Z tym jedzeniem zdrowo odnośnie wagi to chyba nawet sensu nie ma. Ja zawsze ciemne pieczywo, dużo warzyw itp., obiady swoje zdrowe a na wadze 17kg. Tyle widocznie nam potrzeba ;-) Bo wątpię żebym od cukru z owoców tyle przytyla...

No ja to słodkiego niewiele w zasadzie jem, nawet herbatę słabo słodzę.
    Ostatnio to nawet owoce mi za słodkie wiec mało jem jak już to wyciskam soki, ale szklaneczka dziennie w zupełności wystarczy.
    Najchętniej to jem kanapki z almette , albo płatki owsiane z mlekiem.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam słodycze, ze względu na to, że się źle czułam i śniło mi się dzisiaj, że byłam w markecie, szukałam ciasta francuskiego, żeby zrobić kremówkę i nie mogłam go nigdzie znaleźć. Nawet nie wiecie co to był za koszmar ...:P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Aż tak źle to nie było , ale jak ktoś obserwował to miał ubaw a mój jeszcze do mnie : no co Ty robisz, rusz się :P

ach Ci faceci, nie rozumieją tego w jak trudnej sytuacji teraz jesteśmy

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Martynko jak patrze jak moj maz ochoczo lezy na lozku to szczerze watpie hehe a najbardziej boje sie szlifowania☺

Ninka 30m to zacna powierzchnia! Moje całe mieszkanie ma 50m hehehe
    Wydaje mi sie, że Twój mąż wychodzi z założenia, że gładź musi swoje odlezec w domu żeby nabrac odpowiedniej mocy :P

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Ale mi teraz smaka zrobiłaś na ten placek po węgiesku i będę musiała zrobić bo oszaleje

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ze mnie zła matka. Po udanej wizycie zafundowałam sobie dużą paczkę Laysów, litr coli a później zagryzłam wszystko truskawkami i dopchałam się budyniem czekoladowym :P
    Ot taki dzień szaleństwa. Jutro będzie już normalna dieta.

Ninka u mnie na szczęście już po gładziach, a mieliśmy takiego fachowca, że przycierania było malutko. Został nam jeszcze przedpokój do odmalowania.

Martynka30, Penelope30, Rudi88, Ania_1986, kaarolaa, pigułka, Betty Boop lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ