X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ale mi teraz smaka zrobiłaś na ten placek po węgiesku i będę musiała zrobić bo oszaleje
    pyszne to było i jeszcze ze śmietanką :), mięsko wołowe.

Dzidziuś chyba próbuje zmienić pozycję bo mocno mi się dziś głową wypycha w stronę pęcherza.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..stara slaba baba juz ze mnie.. pogralismy z nasza corka w play station na kontrolerach ruchu, boks, i teraz leze jak zabita, tak mi to dao w kosc i tak sie zmachalam. Uffff (ale wygralam przez nokaut a Ci mieli ze mnie ubaw po pachy - baba w zaawansowanej ciazy i boksuje z gra).. heh heh sama siew pewnym momencie z siebie usmialam ale musilam jakos powstrzymac bo wiecie jak mocno i dlugo sie smieje to omalo nie popuszcze siku! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:13

Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak ogarnęłam to prasowanie, jestem z siebie dumna :) pomijam fakt kolejnej sterty dzisiaj wypranej :P
    I bardzo bardzo bardzo zjadłabym dobrego krokieta i popiła barszczem chyba muszę się do mamci uśmiechnąć XD

Domi793, kaarolaa, pigułka, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj spie sama, wygonilam meza na drugie lozko do mlodego. Musze jedna noc odespac sama bo jak nie maz sie na mnie pcha to znow Marceli i tak co noc...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny torby popakowane☺
    Powiedzcie mi poniewaz nie wiem jak duze bedzie moje dziecko to wzielam np body z dlugim rekawem 2x56 i 2x62 a jak u was?pajace tak samo chyba 68 to sie nie urodzi☺

Tak wiec o to co zabralam:
    Dla mamy:
    2 koszule
    Kapcie
    Klapki pod prysznic
    2 staniki do karmienia
    Szlafrok
    2 reczniki jeden duzy drugi mniejszy
    Kubek i sztucce
    Podklady na przescieradlo
    Bella mama 2x10 sztuk
    Wkladki laktacyjne
    Majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku x2
    T-shirt do porodu czarny
    Reszte dopakuje kosmetyczke(szampon zel itd)
    Muzyke
    Dokumenty
    Woda i jedzenie

Dla maluszka:
    4pary lapek niedrapek
    4 pary skarpetek
    4czapeczki
    4 Grube pajace
    2 cienkie pajace
    4x spiochy
    4x body dlugi rekaw
    4x body krotki rekaw
    3x spiochy(to te na szelkach z pelnymi nogawkami)
    Rozek
    Kocyk
    5 pieluch tetrowych
    3 pieluchy flanelowe
    Rozek
    Pampersy 1
    Chusteczki
    Oliwka i plyn do kapieli
    Szczoteczka do wlosow
    Reczniczek
    Smoczek

Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam wiec jak cos piszcie☺
    Bephanten,nakladki na sutki laktator nie biore jeden tel i ktos mi dowiezie☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 07:05

_cherryLady, Martynka30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dawno krokietów nie jadłam no to mam plan na kolejny obiad :D dzięki Rudi

Rudi88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Dziewczyny torby popakowane☺
    Powiedzcie mi poniewaz nie wiem jak duze bedzie moje dziecko to wzielam np body z dlugim rekawem 2x56 i 2x62 a jak u was?pajace tak samo chyba 68 to sie nie urodzi☺

Tak wiec o to co zabralam:
    Dla mamy:
    2 koszule
    Kapcie
    Klapki pod prysznic
    2 staniki do karmienia
    Szlafrok
    2 reczniki jeden duzy drugi mniejszy
    Kubek i sztucce
    Podklady na przescieradlo
    Bella mama 2x10 sztuk
    Wkladki laktacyjne
    Majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku x2
    T-shirt do porodu czarny
    Reszte dopakuje kosmetyczke(szampon zel itd)
    Muzyke
    Dokumenty
    Woda i jedzenie

Dla maluszka:
    4pary lapek niedrapek
    4 pary skarpetek
    4czapeczki
    4 Grube pajace
    2 cienkie pajace
    4x spiochy
    4x body dlugi rekaw
    4x body krotki rekaw
    Rozek
    Kocyk
    5 pieluch tetrowych
    3 pieluchy flanelowe
    Rozek
    Pampersy 1
    Chusteczki
    Oliwka i plyn do kapieli
    Szczoteczka do wlosow
    Reczniczek
    Smoczek

Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam wiec jak cos piszcie☺
    Bephanten,nakladki na sutki laktator nie biore jeden tel i ktos mi dowiezie☺
    O kubku i sztuccach zapomnialam :D

Tylko po co grube pajace latem?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Właśnie ogarnęłam śniadanie dla męża i wyprawiłam go z domu. A sama z powrotem do wyra. Cos dzisiaj mega chce mi się spać.

Potem może przyjedzie kuzynka na kawusię to będę miała towarzystwo :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie śpię, się trochę wystraszyłam z rana bo mi mocno dziąsło krwawiło, leciało dosłownie strumieniem a nawet nie zdarzyłam go szczoteczką dotknąć,
    Ninka mi się te 62 duże wydają i nie będę brała, chyba że ciąże przenoszę po terminie i lekarz będzie prognozował duże bobo na USG

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się śmiać, ale w niektórych szpitalach nie ma papieru toaletowego :D

Ja cały czas się zastanawiam jakie rozmiary spakować dla Tymka :/ i jakoś nie mogę się za to zabrać.

Penelope mi też krwawią dziąsła :(

A tak wogóle to Dzień Dobry :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    O kubku i sztuccach zapomnialam :D

Tylko po co grube pajace latem?

Bo dziecko jest bardzo mocno i szczelnie opatulone czesto w kocyk i jeszcze rozek zaklada sie rowniez czapeczke i lapki bez wzgledu na pogode wiec nawet jak byscie chcialy to krotkie rekawki sie zbyt nie przydadza ale to juz wedlug wlasnego uznania

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    ja też już nie śpię, się trochę wystraszyłam z rana bo mi mocno dziąsło krwawiło, leciało dosłownie strumieniem a nawet nie zdarzyłam go szczoteczką dotknąć,
    Ninka mi się te 62 duże wydają i nie będę brała, chyba że ciąże przenoszę po terminie i lekarz będzie prognozował duże bobo na USG

No wlasnie taz tak myslalam ale nie pamietam dokladnie jak np dziecko urodzi sie 58 cm to te na 55 beda pewnie male☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Bo dziecko jest bardzo mocno i szczelnie opatulone czesto w kocyk i jeszcze rozek zaklada sie rowniez czapeczke i lapki bez wzgledu na pogode wiec nawet jak byscie chcialy to krotkie rekawki sie zbyt nie przydadza ale to juz wedlug wlasnego uznania oczywiscie dotyczy to tuz po porodzie i zalezy to tez od szpitala latem nie sa gorace kaloryfery i jak jest starsze budownictwo czesto jest chlodniej do tego tez sugerowalam sie lista na stronie szpitala☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z rozmiaru 50 śpiochy z wywijanymi łapkami, body kr rękaw i spodenki ogrodniczki, to biorę na pewno bo już jak mi się trafiły w promocji to wezmę choć takie to malutkie że pewnie się nie przyda.
    56 mam:
    3x body kr.rękaw
    1x body dł.rękaw
    2xśpiochy
    skarpetki, czapeczki
    więcej w tych rozmiarach nic nie mam więc chyba wszystko biorę do szpitala
    potem mam:
    2xrampers 62
    4xbody dł.rękaw 62
    2xciepłe śpiochy 62
    2xspodenki 62/68
    4Xkaftanik 68
    body 68
    kapciuchy
    Myślicie że co jeszcze powinnam dokupić, nie do szpitala tylko tak ogólnie?

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ciezko powiedziec bo ja mam wszystkiego przynajmniej po 7 sztuk(a zdaza sie wiecej)ale duze rzeczy po starszej corci a tez nie odmowilam sobie i bliskim przyjemnosci kupienia czegos tam☺pamietam ze nie raz mala 2-3 razy dziennie musialam przebrac bo to sie ulalo bo to z pampersa cos wypadlo ale to raczej juz jak zeczelam wprowadzac inne posilki i np jak nie mialam sily prac i prasowac dzisiaj to noglam pozwolic sobie zeby zrobic to za dwa dni☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Kochane trzymajcie kciuki bo zaraz wyjezdzamy na usg...

Martynka30, Ninka0111, sabanek, Penelope30, opóźniona, Betty Boop, Gilis, pigułka, Benus, Nelk, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzien dobry.
    Kochane trzymajcie kciuki bo zaraz wyjezdzamy na usg...

Karolka trzymamy bardzo bardzo mocno :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zamiaru brać ciuszkow do szpitala bo nie każą ale jak już Wiki w osobną torbę spakowalam to szkoda miejsce zostawiać.
    Ja biorę delikatne cienkie bawełniane rzeczy. Body na długi i na krótki zapinane jak kaftanik z boku, żeby jej główki nie ruszać ( 56 i 62 ). Wzięłam pajaca 62. Kaftanik 56 i 62. Spodenki, ale raczej bym jej wolała nie przegrzac i mam zamiar trzymać ją tylko w skarpetkach, czapuni, niedrapkach i w tych delikatnych body kaftanikowych. Jak co to pielucha przykryje albo zawine. Nie wiem jak w szpitalu u mnie z temperatura w lato... Kilka pieluch swoich wzięłam.
    Penelope ja w sumie nie wiem ile dziecko pochodzi w jakims rozmiarze, więc powiem może ile ja mam mniej więcej ciuszkow. Dużo dostałam, a osobiście bym tyle tego nie kupowała:
    Z rozmiaru 56 mam z 5ubranek więc nie wymieniam nawet. Z rozmiaru 62:
    12 body na krótki
    5 body na długi
    5 rampersow
    10 spodenek
    4 sukieneczki
    7 pajacow
    3 kaftanikow
    6 skarpetek par
    Orientacyjnie to tyle, nie liczyłam dokładnie, czapeczek 5 sztuk, niedrapki 3pary, pieluch 12.
    Jakieś bluzy też mam ale nie wiem czy się przydadzą.
    Z rozmiaru 68 podobnie ilościowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 07:38

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry.
    Skurcz złapał w lydce w nocy :-( i oczywiście zaplatalam się w koldre więc zanim Wstalam i wyczolgalam się z łóżka to K nie spał i sąsiedzi pewnie też bo z paniki standardowo krzyk ;-) boli cały czas :-(

Karola trzymamy z Maleńką kciuki :-) ! Może coś więcej powiedzą o Kornelku.

Dziś w planach mam wyjście do apteki, muszę w końcu luteine wykupić... Obiad zrobię, bułki kupię i przydałoby się odkurzyc, ale ciężko mi później się wyprostować. K dziś na jakieś szkolenie a na nocke później idzie jeszcze biedactwo, więc tylko z Wiki będę. Glodna jestem i mega Niewyspana :-(

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na razie zostanę przy tym co mam a dokupię już jak dzidziuś będzie na świecie i go pomierzę :), w końcu jest internet i wszystko można będzie zamówić z domu.

Karola kciuki oczywiście trzymamy, daj koniecznie znać jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 08:09

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ