Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:Ale mi teraz smaka zrobiłaś na ten placek po węgiesku i będę musiała zrobić bo oszaleje
, mięsko wołowe.
Dzidziuś chyba próbuje zmienić pozycję bo mocno mi się dziś głową wypycha w stronę pęcherza.Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co..stara slaba baba juz ze mnie.. pogralismy z nasza corka w play station na kontrolerach ruchu, boks, i teraz leze jak zabita, tak mi to dao w kosc i tak sie zmachalam. Uffff (ale wygralam przez nokaut a Ci mieli ze mnie ubaw po pachy - baba w zaawansowanej ciazy i boksuje z gra).. heh heh sama siew pewnym momencie z siebie usmialam ale musilam jakos powstrzymac bo wiecie jak mocno i dlugo sie smieje to omalo nie popuszcze siku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:13
Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
A jednak ogarnęłam to prasowanie, jestem z siebie dumna
pomijam fakt kolejnej sterty dzisiaj wypranej
I bardzo bardzo bardzo zjadłabym dobrego krokieta i popiła barszczem chyba muszę się do mamci uśmiechnąćDomi793, kaarolaa, pigułka, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny torby popakowane☺
Powiedzcie mi poniewaz nie wiem jak duze bedzie moje dziecko to wzielam np body z dlugim rekawem 2x56 i 2x62 a jak u was?pajace tak samo chyba 68 to sie nie urodzi☺
Tak wiec o to co zabralam:
Dla mamy:
2 koszule
Kapcie
Klapki pod prysznic
2 staniki do karmienia
Szlafrok
2 reczniki jeden duzy drugi mniejszy
Kubek i sztucce
Podklady na przescieradlo
Bella mama 2x10 sztuk
Wkladki laktacyjne
Majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku x2
T-shirt do porodu czarny
Reszte dopakuje kosmetyczke(szampon zel itd)
Muzyke
Dokumenty
Woda i jedzenie
Dla maluszka:
4pary lapek niedrapek
4 pary skarpetek
4czapeczki
4 Grube pajace
2 cienkie pajace
4x spiochy
4x body dlugi rekaw
4x body krotki rekaw
3x spiochy(to te na szelkach z pelnymi nogawkami)
Rozek
Kocyk
5 pieluch tetrowych
3 pieluchy flanelowe
Rozek
Pampersy 1
Chusteczki
Oliwka i plyn do kapieli
Szczoteczka do wlosow
Reczniczek
Smoczek
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam wiec jak cos piszcie☺
Bephanten,nakladki na sutki laktator nie biore jeden tel i ktos mi dowiezie☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 07:05
_cherryLady, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Ninka0111 wrote:Dziewczyny torby popakowane☺
Powiedzcie mi poniewaz nie wiem jak duze bedzie moje dziecko to wzielam np body z dlugim rekawem 2x56 i 2x62 a jak u was?pajace tak samo chyba 68 to sie nie urodzi☺
Tak wiec o to co zabralam:
Dla mamy:
2 koszule
Kapcie
Klapki pod prysznic
2 staniki do karmienia
Szlafrok
2 reczniki jeden duzy drugi mniejszy
Kubek i sztucce
Podklady na przescieradlo
Bella mama 2x10 sztuk
Wkladki laktacyjne
Majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku x2
T-shirt do porodu czarny
Reszte dopakuje kosmetyczke(szampon zel itd)
Muzyke
Dokumenty
Woda i jedzenie
Dla maluszka:
4pary lapek niedrapek
4 pary skarpetek
4czapeczki
4 Grube pajace
2 cienkie pajace
4x spiochy
4x body dlugi rekaw
4x body krotki rekaw
Rozek
Kocyk
5 pieluch tetrowych
3 pieluchy flanelowe
Rozek
Pampersy 1
Chusteczki
Oliwka i plyn do kapieli
Szczoteczka do wlosow
Reczniczek
Smoczek
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam wiec jak cos piszcie☺
Bephanten,nakladki na sutki laktator nie biore jeden tel i ktos mi dowiezie☺
Tylko po co grube pajace latem?Nasza Marcysia jest już z nami
-
ja też już nie śpię, się trochę wystraszyłam z rana bo mi mocno dziąsło krwawiło, leciało dosłownie strumieniem a nawet nie zdarzyłam go szczoteczką dotknąć,
Ninka mi się te 62 duże wydają i nie będę brała, chyba że ciąże przenoszę po terminie i lekarz będzie prognozował duże bobo na USG -
Możecie się śmiać, ale w niektórych szpitalach nie ma papieru toaletowego
Ja cały czas się zastanawiam jakie rozmiary spakować dla Tymkai jakoś nie mogę się za to zabrać.
Penelope mi też krwawią dziąsła
A tak wogóle to Dzień DobryMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
_cherryLady wrote:O kubku i sztuccach zapomnialam
Tylko po co grube pajace latem?
Bo dziecko jest bardzo mocno i szczelnie opatulone czesto w kocyk i jeszcze rozek zaklada sie rowniez czapeczke i lapki bez wzgledu na pogode wiec nawet jak byscie chcialy to krotkie rekawki sie zbyt nie przydadza ale to juz wedlug wlasnego uznania -
Penelope30 wrote:ja też już nie śpię, się trochę wystraszyłam z rana bo mi mocno dziąsło krwawiło, leciało dosłownie strumieniem a nawet nie zdarzyłam go szczoteczką dotknąć,
Ninka mi się te 62 duże wydają i nie będę brała, chyba że ciąże przenoszę po terminie i lekarz będzie prognozował duże bobo na USG
No wlasnie taz tak myslalam ale nie pamietam dokladnie jak np dziecko urodzi sie 58 cm to te na 55 beda pewnie male☺ -
Ninka0111 wrote:Bo dziecko jest bardzo mocno i szczelnie opatulone czesto w kocyk i jeszcze rozek zaklada sie rowniez czapeczke i lapki bez wzgledu na pogode wiec nawet jak byscie chcialy to krotkie rekawki sie zbyt nie przydadza ale to juz wedlug wlasnego uznania oczywiscie dotyczy to tuz po porodzie i zalezy to tez od szpitala latem nie sa gorace kaloryfery i jak jest starsze budownictwo czesto jest chlodniej do tego tez sugerowalam sie lista na stronie szpitala☺
-
ja mam z rozmiaru 50 śpiochy z wywijanymi łapkami, body kr rękaw i spodenki ogrodniczki, to biorę na pewno bo już jak mi się trafiły w promocji to wezmę choć takie to malutkie że pewnie się nie przyda.
56 mam:
3x body kr.rękaw
1x body dł.rękaw
2xśpiochy
skarpetki, czapeczki
więcej w tych rozmiarach nic nie mam więc chyba wszystko biorę do szpitala
potem mam:
2xrampers 62
4xbody dł.rękaw 62
2xciepłe śpiochy 62
2xspodenki 62/68
4Xkaftanik 68
body 68
kapciuchy
Myślicie że co jeszcze powinnam dokupić, nie do szpitala tylko tak ogólnie?
-
Mi jest ciezko powiedziec bo ja mam wszystkiego przynajmniej po 7 sztuk(a zdaza sie wiecej)ale duze rzeczy po starszej corci a tez nie odmowilam sobie i bliskim przyjemnosci kupienia czegos tam☺pamietam ze nie raz mala 2-3 razy dziennie musialam przebrac bo to sie ulalo bo to z pampersa cos wypadlo ale to raczej juz jak zeczelam wprowadzac inne posilki i np jak nie mialam sily prac i prasowac dzisiaj to noglam pozwolic sobie zeby zrobic to za dwa dni☺
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie miałam zamiaru brać ciuszkow do szpitala bo nie każą ale jak już Wiki w osobną torbę spakowalam to szkoda miejsce zostawiać.
Ja biorę delikatne cienkie bawełniane rzeczy. Body na długi i na krótki zapinane jak kaftanik z boku, żeby jej główki nie ruszać ( 56 i 62 ). Wzięłam pajaca 62. Kaftanik 56 i 62. Spodenki, ale raczej bym jej wolała nie przegrzac i mam zamiar trzymać ją tylko w skarpetkach, czapuni, niedrapkach i w tych delikatnych body kaftanikowych. Jak co to pielucha przykryje albo zawine. Nie wiem jak w szpitalu u mnie z temperatura w lato... Kilka pieluch swoich wzięłam.
Penelope ja w sumie nie wiem ile dziecko pochodzi w jakims rozmiarze, więc powiem może ile ja mam mniej więcej ciuszkow. Dużo dostałam, a osobiście bym tyle tego nie kupowała:
Z rozmiaru 56 mam z 5ubranek więc nie wymieniam nawet. Z rozmiaru 62:
12 body na krótki
5 body na długi
5 rampersow
10 spodenek
4 sukieneczki
7 pajacow
3 kaftanikow
6 skarpetek par
Orientacyjnie to tyle, nie liczyłam dokładnie, czapeczek 5 sztuk, niedrapki 3pary, pieluch 12.
Jakieś bluzy też mam ale nie wiem czy się przydadzą.
Z rozmiaru 68 podobnie ilościowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 07:38
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle to dzień dobry.
Skurcz złapał w lydce w nocyi oczywiście zaplatalam się w koldre więc zanim Wstalam i wyczolgalam się z łóżka to K nie spał i sąsiedzi pewnie też bo z paniki standardowo krzyk
boli cały czas
Karola trzymamy z Maleńką kciuki! Może coś więcej powiedzą o Kornelku.
Dziś w planach mam wyjście do apteki, muszę w końcu luteine wykupić... Obiad zrobię, bułki kupię i przydałoby się odkurzyc, ale ciężko mi później się wyprostować. K dziś na jakieś szkolenie a na nocke później idzie jeszcze biedactwo, więc tylko z Wiki będę. Glodna jestem i mega Niewyspana -
Chyba na razie zostanę przy tym co mam a dokupię już jak dzidziuś będzie na świecie i go pomierzę
, w końcu jest internet i wszystko można będzie zamówić z domu.
Karola kciuki oczywiście trzymamy, daj koniecznie znać jak najszybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 08:09